Ben 22. haftamda 19mm ile serklaj oldum. Rahim ağzımın yapısı hem elastikligini kaybetmişti hem de hunileşmem vardı.
Sabah 200+aksam 200'luk progesteron fitil ve haftada 1'de proluton iğne oldum. Tum ilaclari 36+5'de bıraktık. 37+0'da dikişlerim alındı.
41. haftamda ciğer geliştirici igneler yapildi.
Serklaj sonrasi uzunluğum 31mm oldu ama hafta hafta kısalmam devam etti. En son 19mm altına düşmüştü ama doktorum hic bir zaman bana uzunluğu tam olarak söylemedi.
Dikişler bebeği tutuyor, uzunluğa takılma diyordu hep. Bu süreçte hic enfeksiyonum olmadi. Günde 3 litre su içtim, ic çamaşırlarımı ayri yıkadım. Fitillerimi hep ellerimi yıkayıp yerlestirdim.
Hic bir zaman yatmadım. 31. haftama kadar hafif yürüyüş yaptım gun aşırı, araba da kullandim. Gezmeye de gittik. Ama 31. haftadan itibaren yürüyüş yapmayı bıraktım. Bebek aşagida dikislere baskı yapmaya başlamıştı çünkü. Ayakta hemen hemen hic durma dedi doktor. Ama asla tamamen yatırmadı beni. Tamamen yatmaya karşiydi.
Rahmim benim rahatmiş bu arada. Dikişler alinmadan önce 3 dakikaka bir gelen braxton hicks kasilmalarim olurdu ama şiddeti cok azdi hep. Doktorum çok rahat bir adam, bir kez bile nst'ye sokmadi beni. Her gebe de kasılma olur, takılma dedi hep. Ben de stres yapmadim.
Aklıma gelenler bunlar. Başka sorunuz olursa sorabilirsiniz.