Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bebek bi yerdemi toplanıp sertleşiyor yoksa karnın tamamen mi sert oluyor? Evet doktor bana öyle dedi bu kasılmalar hunileşmeyi ve kısalığı arttırırmış. Sık olmasını önemsiyoruz dedi, benim de oluyor belli ölçülerde, sık olursa muhakkak hastaneye gel dedi
Bana perinatolog bir yere toplanması dedi ama herkes farklı bişey söylüyor başka kadın doğum doktoru da bebeğin kasılıp ağrılı şekilde kendini hissettirmesi dedi

Aynı şekilde oluyor bende de bir ara çok olmuştu, endol 3 gün kullandık ama fazlası önerilmiyor, kullandıktan sonra da kontrole gitmiştim ertesi gün, arada kullanabiliriz dedi bana ama 3 günü geçirmiyor biraz rahatlatıyor o böyle gevşetiyor gibi seni, bir de ben az yürüyünce iyi geliyordu sertleşmeye tabi iki büklüm yürüyorum sertlikten ama faydası geliyordu sanki. 32 en kötü hedefimiz olsun inşalah 37 görelim
S starrdustt Yellowpepper Yellowpepper Kızlar ben endolü 3 aydır kullanıyorum son 1 aydır günde 8 tane kullanıyorum. Doktoruma da çok güveniyorum profesör perinatolog.yani her doktor kafasından birşey atmasa keşke.zarar görecek olsak bana niye versin kadının hedefi bebeği sağ salim kucağıma vermek.
Ben endol sayesinde açılan rahim ağzımı kapalı tutabiliyorum. Sadece yan etkisi ağır oluyor baş dönmesi nefes daralması.
En son gittiğimde hunileşmiş açılmış olan. Sadece dikişin tuttuğu rahim ağzım tamamen kapandı endol sayesinde.
Her hastanın durumu farklı canım o yüzden. Bana önermeyende 2 kadın doğum uzmanı 1 perinatolog. Kar zarar yapıyor doktorlar bir ilacı başlarken. Benim doktorum doğum kasılman başlarsa ciğer geliştiriciler için zaman kazanırken veririm dedi. Onun haricinde kullanmamı önermedi. Sağsalim hepimiz kavuşalım bugünleri unutulalım inş 🙏🏻

Benim de kilitlendi hatta doktora gittim dedi spazm gibi bişey bende üstüm açık uyuyorum muhtemelen ondan oldu kum torbaları var yada su torbası o bölgeyi sıcak tut ağrı kesici aldım ben ama en etkili sıcak tutmak oldu belimi
Benimkide ney anlamadım ama çok fena, ilk defa üzerim açık uyudum. Yan yatıyorken bir şey yok ama sırt üstüne dönünce dayak yemiş gibi bir ağrı var.
Et kesiği derler burda aynı öyle😔 örtüyorum sıcak tutuyorum ama maalesef geçmedi daha.
Bel ağrısı olunca korkuttu birde ilk, çok şükür başka yerimde sıkıntı yok.

Benimkide ney anlamadım ama çok fena, ilk defa üzerim açık uyudum. Yan yatıyorken bir şey yok ama sırt üstüne dönünce dayak yemiş gibi bir ağrı var.
Et kesiği derler burda aynı öyle😔 örtüyorum sıcak tutuyorum ama maalesef geçmedi daha.
Bel ağrısı olunca korkuttu birde ilk, çok şükür başka yerimde sıkıntı yok.
Aynı benim gibi olmuşsun üç dört gün sürdü bende çok zorlanırsan doktora git istersen

S starrdustt Yellowpepper Yellowpepper Kızlar ben endolü 3 aydır kullanıyorum son 1 aydır günde 8 tane kullanıyorum. Doktoruma da çok güveniyorum profesör perinatolog.yani her doktor kafasından birşey atmasa keşke.zarar görecek olsak bana niye versin kadının hedefi bebeği sağ salim kucağıma vermek.
Ben endol sayesinde açılan rahim ağzımı kapalı tutabiliyorum. Sadece yan etkisi ağır oluyor baş dönmesi nefes daralması.
En son gittiğimde hunileşmiş açılmış olan. Sadece dikişin tuttuğu rahim ağzım tamamen kapandı endol sayesinde.
Doktorlar kar zarar hesabı yaparak ilaç veriyor tabi ona da bağlı bu bence. Her ilacın yan etkisi var basit bir ağrı kesicinin bile normalde yan etkisi var. Ama tabi burada durum gidişat önemli oluyor, ben de kullandım ama en son olarak kullandırıyor bana, kasılmaların durumuna göre karar veriyor her hafta, kasılma azaldığında kullandırtmıyor, kasılma olması iyi birşey değil erken doğum sinyali bile olabilir çünkü. Endolün uzun vadede bazı riskleri var o açıdan düşünülüyor etkileri de tabi, yan etkisine gelecek olursam beni sersem gibi yapıyor o da gevşettiği için sanki sakinleştirici içmişim gibi oluyorum ve karnım yumuşuyor yani işe yaradığı bir gerçek.

İyi günler kızlar nasılsınız? moonna moonna bebeğin nasıl oldu çıktınız mı hastaneden?
K Karma_Baby canım sen ne yaptın ne durumdasın?
E Edacnr Dora01 Dora01 S starrdustt Yellowpepper Yellowpepper hhazirann hhazirann sizler nasılsınız? Kaçıncı haftadasınız?
Unuttuğum varsa kusura bakmasın.
Çok sağol, iyi sayılırım şükür kasılmalar başladı bende de onla rahatsız ediyor biraz doktor endolle atalat verdi telefondan ama mecbur kalmadıkça içmek istemiyorum Çarşamba kontrol var ayrıntısını o zaman soracağım. sen nasıl oldun? Her şey yolundadır inşallah arkadaşlar hepinizde🙏🏼

İyi günler kızlar nasılsınız? moonna moonna bebeğin nasıl oldu çıktınız mı hastaneden?
E Edacnr Dora01 Dora01 S starrdustt Yellowpepper Yellowpepper hhazirann hhazirann sizler nasılsınız? Kaçıncı haftadasınız?
Selam kızlar, bende durumlar iyi. Bu kadar zamanın acısını çıkarıyoruz. Her gün bir yerlere gezmeye gidiyoruz. Şimdi 38+1 oldum. Gün icerisinde çok az kasılmam oluyor. Kontrolüm cuma günü, teyzem de bu cumartesi gelecek inşallah.

Içimden bir ses bu cuma doktor beni doğuma alacak diyor. Çünkü son kontrolde bebek hiç kilo almamış çıkmıştı, hareketleri de hep yavaş benim bebeğimin. Hiç öyle sert hareketler hissetmiyorum. Doktor en son bebek hareketlerinde yavaşlama var mi diye de sormuştu falan... Kısaca cuma günü de eğer kilo almamiş cikarsa bence daha fazla beklemeyelim diyecektir. Hayırlısı tabi.

Çok sağol, iyi sayılırım şükür kasılmalar başladı bende de onla rahatsız ediyor biraz doktor endolle atalat verdi telefondan ama mecbur kalmadıkça içmek istemiyorum Çarşamba kontrol var ayrıntısını o zaman soracağım. sen nasıl oldun? Her şey yolundadır inşallah arkadaşlar hepinizde🙏🏼
Bende iyiyim şükür, daha kasılma falan yaşamıyorum inşallah yaşamam yaşamayız da. Ama canım çok sıkılıyor ve sıkıldığı için ağrım var acaba, oran mı ağrıyor buram mı sızladı diye geçiyor günüm.
Allah yardımcımız olsun hepimizin.

Sağol canım benimde dün kasılmalarım çöktü biraz daha devam etseydi acile gidecektim. Yarın kontrolüm var inş daha fazla kısalmamıştır. Zaten ona göre yatış yapılacak 😓 sıcaklar bir yandan. Zaman doldurmaya çalışıyorum. Sende iyisindir inş 🙏🏻

Selam kızlar, bende durumlar iyi. Bu kadar zamanın acısını çıkarıyoruz. Her gün bir yerlere gezmeye gidiyoruz. Şimdi 38+1 oldum. Gün icerisinde çok az kasılmam oluyor. Kontrolüm cuma günü, teyzem de bu cumartesi gelecek inşallah.

Içimden bir ses bu cuma doktor beni doğuma alacak diyor. Çünkü son kontrolde bebek hiç kilo almamış çıkmıştı, hareketleri de hep yavaş benim bebeğimin. Hiç öyle sert hareketler hissetmiyorum. Doktor en son bebek hareketlerinde yavaşlama var mi diye de sormuştu falan... Kısaca cuma günü de eğer kilo almamiş cikarsa bence daha fazla beklemeyelim diyecektir. Hayırlısı tabi.
Hayırlısı olsun inşallah, sağ salim doğsun da çıkınca kilo alır.
Ohh bol bol gez,darısı bekleyen hepimize inşallah. Benimde cuma detaylı var cumartesi kontrol umarım kötü bir şey olmaz her şey yolunda ilerler.
Kendi kendimi korkutup üzülüyorum sonra bende bir kaç gündür.
Antibiyotik kullanıyorum ama akıntımda devam ediyor acaba normalmi bu haftalarda? 20+larda hatırlıyor musun sende de oluyor muydu?

Sağol canım benimde dün kasılmalarım çöktü biraz daha devam etseydi acile gidecektim. Yarın kontrolüm var inş daha fazla kısalmamıştır. Zaten ona göre yatış yapılacak 😓 sıcaklar bir yandan. Zaman doldurmaya çalışıyorum. Sende iyisindir inş 🙏🏻
Buna şükür diyelim.
İnşallah kısalmamıştır bir kaç hafta daha bekler en azından.
Buralar da sıcak bende huzursuzum hep 😟sebepsiz yere saçma sapan şeyler geliyor aklıma.

Hayırlısı olsun inşallah, sağ salim doğsun da çıkınca kilo alır.
Ohh bol bol gez,darısı bekleyen hepimize inşallah. Benimde cuma detaylı var cumartesi kontrol umarım kötü bir şey olmaz her şey yolunda ilerler.
Kendi kendimi korkutup üzülüyorum sonra bende bir kaç gündür.
Antibiyotik kullanıyorum ama akıntımda devam ediyor acaba normalmi bu haftalarda? 20+larda hatırlıyor musun sende de oluyor muydu?
Bende serklaj varken hic bir zaman akıntı için ilaç kullanmadım. Benim hep kokusuz, renksiz akıntım vardi bu arada. Dikisler alındıktan sonra daha kivamli ve hafif renkli bir akinti yaşamaya başladim. Yine ilaç kullanmıyorum.

Hani dikişleri almadan once spekulum ile muayene etmişti beni doktor. O zaman mantar enfeksiyonu gördü, gynomax verdi. 1 hafta kullan demişti. 3. günü dikişlerim alındığında bana dedi ki enfeksiyon geçmiş. Kes artık, kullanma ilacı dedi.

Bende serklaj varken hic bir zaman akıntı için ilaç kullanmadım. Benim hep kokusuz, renksiz akıntım vardi bu arada. Dikisler alındıktan sonra daha kivamli ve hafif renkli bir akinti yaşamaya başladim. Yine ilaç kullanmıyorum.

Hani dikişleri almadan once spekulum ile muayene etmişti beni doktor. O zaman mantar enfeksiyonu gördü, gynomax verdi. 1 hafta kullan demişti. 3. günü dikişlerim alındığında bana dedi ki enfeksiyon geçmiş. Kes artık, kullanma ilacı dedi.
Benimde kokusuz, kaşıntı falan yok. Serklajdan önce de vardı. Bende hastanede gynomax kullandım. Beyaz görünüyor peçetede sarımsı görünüyor. Akıntı olması normal demi, ben takıcak bir şey illa buluyorum ya 😟 26 yı geçersek rahatlarım diyorum ama bu kafayla ben hiç rahatlamam🤦‍♀️

Merhaba kizlar.güncelleme yapmaya geldim. Bir düşüğüm var bir kızım.kızımda rahim ağzı dikişi oldum.şimdi yine hamileyim.hamileliğimin erken dönemlerinde yazmıştım buraya. Doktor rahim uzunluğu iyi diye dikiş atmıyor diye.herkes atılması gerektiğini söylemişti. Atmadılar. Şu an 27 haftaya geçtik ölçü hala 38-39. İlk düşüğüm 14 haftada olmuştu.
Yani ilk çoçuğu dikişle ikinciyi dikişsiz geçiriyorum. Şu an yolum var biraz inşAllah ilerledikce durumumu güncellerim))

Canım şükür geçiyor günler, günler geçtikçe seviniyorum. Dün doktorun verdiği izinle 2 ay sonra dışarı çıktım arabayla dolaştık sahilde biraz oturduk, çok iyi geldi, ama yatmaktan o kadar güçsüzleşmiş ki kaslarım belim ağrıdı akşam, bir yanım tedirgin oldu bişeymi oldu acaba diye. Bugün iyiyim sadece bebek normalden daha hareketli gibi tekmeliyor habire normalde pek hareketli bi bebek değil son zamanlarda böyle, bu da beni korkutuyor çarşamba kontrolüm var bakalım ne çıkacak. Sen nasıl oldun

Benimde kokusuz, kaşıntı falan yok. Serklajdan önce de vardı. Bende hastanede gynomax kullandım. Beyaz görünüyor peçetede sarımsı görünüyor. Akıntı olması normal demi, ben takıcak bir şey illa buluyorum ya 😟 26 yı geçersek rahatlarım diyorum ama bu kafayla ben hiç rahatlamam🤦‍♀️
Cok normal akıntı olması. Hatta normalde gebelikte akıntı artarmış. Kasinti, koku yoksa ferah tut içini. 🧡

Merhaba kizlar.güncelleme yapmaya geldim. Bir düşüğüm var bir kızım.kızımda rahim ağzı dikişi oldum.şimdi yine hamileyim.hamileliğimin erken dönemlerinde yazmıştım buraya. Doktor rahim uzunluğu iyi diye dikiş atmıyor diye.herkes atılması gerektiğini söylemişti. Atmadılar. Şu an 27 haftaya geçtik ölçü hala 38-39. İlk düşüğüm 14 haftada olmuştu.
Yani ilk çoçuğu dikişle ikinciyi dikişsiz geçiriyorum. Şu an yolum var biraz inşAllah ilerledikce durumumu güncellerim))
Uzunluğunuz çok güzel ki zaten, normal ölçü yani. Ben de ilk gebelik dikişli gibi ikinci de öyle olmuyor diye biliyorum, doktorunuz en iyisini bilir bence doktorunuza güvenin, yoksa hep farklı fikirler var, bir de doktorlar duruma göre değerlendiriyor rahmin yapısını da göz önüne alıyorlar muhakkak bildikleri vardır

Uzunluğunuz çok güzel ki zaten, normal ölçü yani. Ben de ilk gebelik dikişli gibi ikinci de öyle olmuyor diye biliyorum, doktorunuz en iyisini bilir bence doktorunuza güvenin, yoksa hep farklı fikirler var, bir de doktorlar duruma göre değerlendiriyor rahmin yapısını da göz önüne alıyorlar muhakkak bildikleri vardır
Evet öyledir. Danıştığım bir kaç doktorlar yapılması gerektiğini söylüyorlardı. Bazı kızlarda normal ölçüde gelip bir anda kısalıp düşük yaşadıklarını çok okudum. Bu yüzden gebeliğimi zehir ettim kendime.hep korku stress. Ama artık geç olsada düzetdim kendimi)

Evet öyledir. Danıştığım bir kaç doktorlar yapılması gerektiğini söylüyorlardı. Bazı kızlarda normal ölçüde gelip bir anda kısalıp düşük yaşadıklarını çok okudum. Bu yüzden gebeliğimi zehir ettim kendime.hep korku stress. Ama artık geç olsada düzetdim kendimi)
Fazla okumak araştırmak da bazen zarar veriyor psikolojiye, doktora güvenip Allaha emanet etmekten başka elden birşey gelmiyor yoksa 100 doktora da sorsan 101. Görüş de istersin. Şimdi bana da herkes ciğer geliştirici hakkında birşey diyor ama kulağımı kapadım doktorum ne diyorsa o

X