Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Seninle aynı haftadayız benim de 30 bitti
Evet aynı haftadayız 😌 salı gününe kadar doğurmazsam hastaneye yaptırabilirim artık dedi. Öyle bazen saat bazen gün sayıyoruz. Doktorum 32 ye kadar tutmaya çalış dedi. İnşllah dahada fazlası olur diye umut ediyorum. Ama kasılmalar canımı sıkıyor 😬

Bugün niyeyse moralim çok bozuk sürekli ağlayasım geliyor ağlıyorum. sabah tetanoz aşısı oldum. 24. Haftaya girdik ama ne zamana kadar gidebilirim çok kafaya takıyorum,üzülüyorum.26,28,32ye ulaşabilir miyim daha çoook zaman var 😔 Kuran okudum inşirah dinledim hala mutsuzum.modunuz düşünce nasıl yükseltiyorsunuz?
Ben de 24de öyleydim doktor bana riskli haftalar erken doğum olur yani kesin gibi konuşunca çok kötü hissetmiştim o haftalar, hatta 28de ciğer geliştirci yapalım dedi direk. Hergün ağladım o hafta artık gözlerim şişmişti, bebek de hissediyordu. Hiç sanki günler geçmeyecek gibi geliyordu. Şuan 29. Haftada bunları yazıyorum ki geçiyormuş, evet daha yine çok erken ama biliyorum ki bu da geçecek, inancım ve umudum var 37 den önce doğum olmayacak diyorum hep. Kuranı Kerim dinlemek iyi geliyor hakikaten, güzel düşünmeye çalış çok zor evet ama başka da çıkar yolumuz yok, üzüldükçe dibe batıyor insan sanki

Rahim boyum muallakta, en son biraz kapanmıştı sevindim ama bedenim ruhum çok yıprandı her gün yalnız başına olmakta zor. Haftada 1 temizlikçi geliyor diğer günler ev ahır gibi. Şuan tek dileğim sağlıkla 34. Haftaya ışınlanmak sizler de benim dualarımdasınız teşekkür ederim E Edacnr Yellowpepper Yellowpepper S starrdustt

Rahim boyum muallakta, en son biraz kapanmıştı sevindim ama bedenim ruhum çok yıprandı her gün yalnız başına olmakta zor. Haftada 1 temizlikçi geliyor diğer günler ev ahır gibi. Şuan tek dileğim sağlıkla 34. Haftaya ışınlanmak sizler de benim dualarımdasınız teşekkür ederim E Edacnr Yellowpepper Yellowpepper S starrdustt
Valla benim ev de aynı boşver alırız birini temizletir otururuz önemli olan Bebişler keske yakınında anne kardeş arkadaş vs birileri olsa moralin ondan da bozuk olur haliyle tabi sende duamdasın çok sağol sonu güzel olacak inş 🙏♥️

Evet aynı haftadayız 😌 salı gününe kadar doğurmazsam hastaneye yaptırabilirim artık dedi. Öyle bazen saat bazen gün sayıyoruz. Doktorum 32 ye kadar tutmaya çalış dedi. İnşllah dahada fazlası olur diye umut ediyorum. Ama kasılmalar canımı sıkıyor 😬
İnş duracak bişey de kalmadı benim de hedef 32 altında küvöz yok burda kasılmalar için kullandığın ilaç fayda etmiyor mu

Yalnızlık da iyi gelmiyor insana, annem yeni geldi de toparladım biraz yoksa kafada kur kur insana iyi gelmiyor, ev zaten artık umursamıyorum gerçekten 3 maymun modundayım, camlar,kapılar, işte dolap üstleri, mutfak hele hepsi rezil şuan, napalım miniklere sağlıkla kavuşalım da yaparız inşallah.

İnş duracak bişey de kalmadı benim de hedef 32 altında küvöz yok burda kasılmalar için kullandığın ilaç fayda etmiyor mu
Etmiyor benim kasılmalar 18. Haftadan beri var zaten. Sabah akşam adalat kullanıyorum. Endol u kullanmak istemedim zaten 32 nin altında kullanılıyor. İşte her gün kar bizim için.

Bugün niyeyse moralim çok bozuk sürekli ağlayasım geliyor ağlıyorum. sabah tetanoz aşısı oldum. 24. Haftaya girdik ama ne zamana kadar gidebilirim çok kafaya takıyorum,üzülüyorum.26,28,32ye ulaşabilir miyim daha çoook zaman var 😔 Kuran okudum inşirah dinledim hala mutsuzum.modunuz düşünce nasıl yükseltiyorsunuz?
Bende bu sabah 1 saat ağladım 😔 sonrada bebeğim üzülmesin etkilenmesin diye toparlanmaya çalıştım. Sana iyi gelicek bir şey ye,iç,yap veya müzik dinle. Ben başka bir şey yapamıyorum.
İnşallah hedefimizi de geçeriz

Kızlar dün gece ilk defa açıkta uyuya kalmışım hava sıcak diye, böbreklerim mi belim mi bilmiyorum ağrıyor sabahtan beri.
Dün zaten hastaneden çıktım, gelince duş aldım başka iş yapmadım yaptım hep.
Açıkta kaldığımdan ağrıyor diye düşünüyorum ama bel ağrısından korkuyorum.
Ne yapabilirim var mı bir tavsiyeniz?
Ayaklarımda bu sıcakta patik var salak gibi gece örtünmeden yatmışım 😔

Gerçekten zor süreçler, yaşamayan anlamıyor yatmak kolay rahat sanıyor. Ben de annemlerin yanına geldiğinden beri kafa olarak daha rahatım şükür, yoksa her gün ağlıyordum.
Kasılma dediğiniz nasıl oluyor tam arkadaşlar? Ben de arada adet sancısı gibi kasık ağrısı oluyor, bazen uzun sürüyor bazen kısa. Böyle mi kasılma da?
Ben de 24. Haftanın içindeyim günleri haftaları saymaya devam etme fırsatımız olsun inşallah. Allah kolaylaştırsın hepimizin sürecini 🌸

Gerçekten zor süreçler, yaşamayan anlamıyor yatmak kolay rahat sanıyor. Ben de annemlerin yanına geldiğinden beri kafa olarak daha rahatım şükür, yoksa her gün ağlıyordum.
Kasılma dediğiniz nasıl oluyor tam arkadaşlar? Ben de arada adet sancısı gibi kasık ağrısı oluyor, bazen uzun sürüyor bazen kısa. Böyle mi kasılma da?
Ben de 24. Haftanın içindeyim günleri haftaları saymaya devam etme fırsatımız olsun inşallah. Allah kolaylaştırsın hepimizin sürecini 🌸
Ben de doktoruma sordum bebeğin bir yerde toplanması ve biraz ağrılı veya rahatsız edici şekilde geri bırakması bilmiyorum anlata bildim mi ben tek tarafta sertleştiğini farkediyordum ama ağrı durumu yoktu yine de olursa sayıyorum kaç
Kez sertleştiğini 7 8 olunca doktor ilaç başlayacak ama suan iyiyim

Kızlar dün gece ilk defa açıkta uyuya kalmışım hava sıcak diye, böbreklerim mi belim mi bilmiyorum ağrıyor sabahtan beri.
Dün zaten hastaneden çıktım, gelince duş aldım başka iş yapmadım yaptım hep.
Açıkta kaldığımdan ağrıyor diye düşünüyorum ama bel ağrısından korkuyorum.
Ne yapabilirim var mı bir tavsiyeniz?
Ayaklarımda bu sıcakta patik var salak gibi gece örtünmeden yatmışım 😔
Benim de kilitlendi hatta doktora gittim dedi spazm gibi bişey bende üstüm açık uyuyorum muhtemelen ondan oldu kum torbaları var yada su torbası o bölgeyi sıcak tut ağrı kesici aldım ben ama en etkili sıcak tutmak oldu belimi

Ben de doktoruma sordum bebeğin bir yerde toplanması ve biraz ağrılı veya rahatsız edici şekilde geri bırakması bilmiyorum anlata bildim mi ben tek tarafta sertleştiğini farkediyordum ama ağrı durumu yoktu yine de olursa sayıyorum kaç
Kez sertleştiğini 7 8 olunca doktor ilaç başlayacak ama suan iyiyim
Benim o sertleşmeler yani kasılmalar günde 20 yi geçiyor. İlaçta fayda etmiyor zaten hareketten çok bence serviksi incelten bu kasılmalar 😬 haftam ilerledikçede ağrılı olmaya başladı. 10 15 dakikada 1 olursa hastaneye gitmem söylendi. 😕

Benim o sertleşmeler yani kasılmalar günde 20 yi geçiyor. İlaçta fayda etmiyor zaten hareketten çok bence serviksi incelten bu kasılmalar 😬 haftam ilerledikçede ağrılı olmaya başladı. 10 15 dakikada 1 olursa hastaneye gitmem söylendi. 😕
Kendini iyi takip et de bari bişey olmaz inş

Kasıktaki o ağrı normalmiş belli ölçüde bende de arada oluyor rahimin büyümesine bağlıymış, kasılma değişik ya karnın sertleşiyor böyle taş gibi oluyor çok yemişsin gibi hani, bazen de bebeğin tek tarafa toplanıp şişmesi şeklinde oluyor. Ama doktor bana tek tarafa toplanmaya normal dedi, sık olmamak kaydıyla, ama karnın tamamen sepsert olmasını şüpheli buldu endol vermişti.

Bebek bi yerdemi toplanıp sertleşiyor yoksa karnın tamamen mi sert oluyor? Evet doktor bana öyle dedi bu kasılmalar hunileşmeyi ve kısalığı arttırırmış. Sık olmasını önemsiyoruz dedi, benim de oluyor belli ölçülerde, sık olursa muhakkak hastaneye gel dedi

Bebek bi yerdemi toplanıp sertleşiyor yoksa karnın tamamen mi sert oluyor? Evet doktor bana öyle dedi bu kasılmalar hunileşmeyi ve kısalığı arttırırmış. Sık olmasını önemsiyoruz dedi, benim de oluyor belli ölçülerde, sık olursa muhakkak hastaneye gel dedi
Zaten sertleşme öncesi nefesim daralıyor sıkışma hissi bütün karnım sert oluyor. Son zamanlarda kasılma esnasında hareket bile edemiyorum canım yanıyor. Endol zararlı olduğu için kullanmadık. Perinatolog da kendi doktorumda önermedi. Adalatla idare etmeye çalışıyorum. Hedef 32 az kaldı inş sabrederiz 🙏🏻

Zaten sertleşme öncesi nefesim daralıyor sıkışma hissi bütün karnım sert oluyor. Son zamanlarda kasılma esnasında hareket bile edemiyorum canım yanıyor. Endol zararlı olduğu için kullanmadık. Perinatolog da kendi doktorumda önermedi. Adalatla idare etmeye çalışıyorum. Hedef 32 az kaldı inş sabrederiz 🙏🏻
Aynı şekilde oluyor bende de bir ara çok olmuştu, endol 3 gün kullandık ama fazlası önerilmiyor, kullandıktan sonra da kontrole gitmiştim ertesi gün, arada kullanabiliriz dedi bana ama 3 günü geçirmiyor biraz rahatlatıyor o böyle gevşetiyor gibi seni, bir de ben az yürüyünce iyi geliyordu sertleşmeye tabi iki büklüm yürüyorum sertlikten ama faydası geliyordu sanki. 32 en kötü hedefimiz olsun inşalah 37 görelim 🙏

S starrdustt Yellowpepper Yellowpepper Kızlar ben endolü 3 aydır kullanıyorum son 1 aydır günde 8 tane kullanıyorum. Doktoruma da çok güveniyorum profesör perinatolog.yani her doktor kafasından birşey atmasa keşke.zarar görecek olsak bana niye versin kadının hedefi bebeği sağ salim kucağıma vermek.
Ben endol sayesinde açılan rahim ağzımı kapalı tutabiliyorum. Sadece yan etkisi ağır oluyor baş dönmesi nefes daralması.
En son gittiğimde hunileşmiş açılmış olan. Sadece dikişin tuttuğu rahim ağzım tamamen kapandı endol sayesinde.

Son düzenleme:
X