Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Maşallah çok şükür canım sende iyi haberlerle geldin. Hakkında hayırlısı olsun inşallah, sağ salim zamanında gelsin.
Amin sagol canim hepimiz inşallah 🤲 haftam ilerlese de bulunduğum yerde çok hastane ya da olası durumda tam teşekküllü kuvez seçeneği çok olmadığı için endişeleniyorum bende.mesela erken doğan bebeklerde kimi başka şehre sevkedip kimi burada tutacakları hiç belli olmuyor.o sebeple ne kadar miadina yakın ya da tamamlayip doğarsa o kadar iyi.ciger geliştirici yaptırması biraz psikolojik olarak rahatlattı erken gelse de çok faydası oluyor iğnelerin.

Rabbim şifa versin 🙏 bugün yağmur yağarken hepimize dua ettim 🤲 gerçekten ne kadar zor imtihanlar, Allah beterinden saklasın tabi ama hamile kalmak bile benim için zordu hep kötü ihtimali düşünüyorum ya bişey olursa napıcam diye, aklıma gelmesi bile korkunç geliyor🙄
Adalat da mı ilaç yoksa iğne mi, kaçıncı haftadasın, kasılma olunca nefesin kesiliyormu ben bazen kötü oluyorum bugün iyiyim çok şükür ama dün yine kötüydüm endol yapmadım haftaya doktora gitmeden 3 gün kullanıcam öyle gel dedi kullanıp bu hafta bari kullanmıyım dedim
Ben de bu bebeğime zor hamile kaldım.kaybimdan 2 sene sonra oğlum dogdu.13 yaşında sonra bir dönem tedavi gördük olmadı artık tamamen unuttum bebek konusunu,Allah oğluma ömür versin diyordum ki sürpriz oldu.yani hem hamile kalmak hem bu haftalar birer mucizeyi inanıyorum ki bu kadar sıkıntılar çekiyoruz mükafatı çok güzel olacak.

Ben de bu bebeğime zor hamile kaldım.kaybimdan 2 sene sonra oğlum dogdu.13 yaşında sonra bir dönem tedavi gördük olmadı artık tamamen unuttum bebek konusunu,Allah oğluma ömür versin diyordum ki sürpriz oldu.yani hem hamile kalmak hem bu haftalar birer mucizeyi inanıyorum ki bu kadar sıkıntılar çekiyoruz mükafatı çok güzel olacak.
İnşallah 🙏 güzel düşünmemiz lazım ama olumlu pozitif olmak bile zorluyor insanı, doktora gittiğimde sorunsuz hamileleri görünce özeniyorum belki tek hamileliğim olacak o da böyle yaşanacakmış diye üzülüyorum, progestan bünyeme ekstra duygu olarak geri dönüyor galiba benim.

Amin sagol canim hepimiz inşallah 🤲 haftam ilerlese de bulunduğum yerde çok hastane ya da olası durumda tam teşekküllü kuvez seçeneği çok olmadığı için endişeleniyorum bende.mesela erken doğan bebeklerde kimi başka şehre sevkedip kimi burada tutacakları hiç belli olmuyor.o sebeple ne kadar miadina yakın ya da tamamlayip doğarsa o kadar iyi.ciger geliştirici yaptırması biraz psikolojik olarak rahatlattı erken gelse de çok faydası oluyor iğnelerin.
Biliyorum ben oğlumu kaybetsemde küvöz yolu gözledim sayılır. Yeğenim 32 haftalık 1100 gram doğdu ve sonrasında kilo kaybetti. Çok şükür 40 gün sonra evine geldi maşallah 4 yaşına girecek. Aynı şekilde kardeşide 34te doğdu 2 kilonun az üstünde o kalmadı hiç.
Ciğer geliştirici yapıldığı için kalmadı oda.
Ve onların erken doğma sebebi yüksek tansiyon.
İnşallah sen zamanında kucağına alırsın, arkandan da sırası gelen diğer arkadaşlar🤲 ve ben

Benimkide mucize ❤🥰Allah a şükürler olsun inşallah kucağımızda da görürüz onları

İnşallah 🙏 güzel düşünmemiz lazım ama olumlu pozitif olmak bile zorluyor insanı, doktora gittiğimde sorunsuz hamileleri görünce özeniyorum belki tek hamileliğim olacak o da böyle yaşanacakmış diye üzülüyorum, progestan bünyeme ekstra duygu olarak geri dönüyor galiba benim.
Hissettikleriniz çok normal...hepimiz az ya da çok aynı duygulari yaşıyoruz.ben kaybimdan sonraki serklajli dogumumda aşırı stresliydim hep oğlumu sağ salim doğurayim bir daha Bu kadar çile çekilmez derdim.Ama zaman geçince inanın unutuluyor ve tekrar o istek geliyor ve olacak olduktan sonra sürpriz yapıp geç de olsa geliyor :))) sorunsuz hamilelere de hiç özenmeyin,hiç bebek sahibi olamayacak insanlar var eminim bizlerin yerinde olmak isterlerdi.Allah kıymet bilecek olan herkese versin inşallah.gelip geçici zaman,bitecek ve mükafatı çok çok güzel. 🥰

Biliyorum ben oğlumu kaybetsemde küvöz yolu gözledim sayılır. Yeğenim 32 haftalık 1100 gram doğdu ve sonrasında kilo kaybetti. Çok şükür 40 gün sonra evine geldi maşallah 4 yaşına girecek. Aynı şekilde kardeşide 34te doğdu 2 kilonun az üstünde o kalmadı hiç.
Ciğer geliştirici yapıldığı için kalmadı oda.
Ve onların erken doğma sebebi yüksek tansiyon.
İnşallah sen zamanında kucağına alırsın, arkandan da sırası gelen diğer arkadaşlar🤲 ve ben
İnsallah sırayı bozmadan ilerleyelim :))) bir de panik yaptırmasınlar,ani gelmesinler bu yaramaz böcükler 🥰
kilo çok da önemli değil dedi benim dr.ben 2650 yi duyunca bir sevindirik oldum önemli olan haftası dedi sevincimi kursağımda koydu sagolsun :)) son 3 haftada 1 kilo almış bebek.ben günlük ceviz muz süt tükettim onlara bağlıyorum.
küvöz olayı da bebekten bebeğe değişiyor demek ki.ayni haftada doğan bazı bebekler kalıyor bazilari hiç kalmıyor ama ciğer geliştirici ciddi olumlu etkiliyor.kesin erken doğum olacağı belliyse doktor birkaç gün sancıları kesip o iğneleri yapabilmek için zaman kazanıyor ki doğunca kuvoze gitmesin girse de solunum sıkıntısı yaşamasın diye.

İnsallah sırayı bozmadan ilerleyelim :))) bir de panik yaptırmasınlar,ani gelmesinler bu yaramaz böcükler 🥰
kilo çok da önemli değil dedi benim dr.ben 2650 yi duyunca bir sevindirik oldum önemli olan haftası dedi sevincimi kursağımda koydu sagolsun :)) son 3 haftada 1 kilo almış bebek.ben günlük ceviz muz süt tükettim onlara bağlıyorum.
küvöz olayı da bebekten bebeğe değişiyor demek ki.ayni haftada doğan bazı bebekler kalıyor bazilari hiç kalmıyor ama ciğer geliştirici ciddi olumlu etkiliyor.kesin erken doğum olacağı belliyse doktor birkaç gün sancıları kesip o iğneleri yapabilmek için zaman kazanıyor ki doğunca kuvoze gitmesin girse de solunum sıkıntısı yaşamasın diye.
İnşallah.
Kilo bencede sıkıntı değil . Muz ceviz kaşar kilo aldırır derler zaten.
Evet burda bir kaç kişi daha yazmıştı ciğer geliştirici çok iyi diye öyle gerçekten. Allah yardımcımız olsun inşallah hepimizin.

Proluton iğne ve progestan kullanıyor musunuz onlar kasilma için çok etkili.ben ozellikle iğneyi yaptirdigim günler kasilmalarimin daha az olduğunu farkediyorum.kisalmayla hatta aciklikla bile zamanını dolduranlar var.gelisim.geriligide 3 haftadan fazla olursa ciddiye alıyor doktorlar,bir anda ileride gidebiliyor moralinizi bozmayin
Teşekkür ederim. Evet kullanıyorum onlarıda ama kasılmalar oluyor. 32 ilk hedef 🙏🏻 İnş kilosunda toparlar. 2 ayda yaşlandım resmen 😬

Günaydın kızlar.Dün kontrolden sonra moralim baya bozuldu yazamadım. Hunileşme devam ediyor hatta V şeklinden U şekline dönmüş endolü 8e çıkarttı.bir de sabah akşam progestan. Endol 4 iken bile yan etkilerini fazla hissediyordum şimdi kafam bi dünya. Dönüyor da dönüyor. 24-26 haftalarda bebek büyüyünce dikişi atma riski varmış. Haftaya yine çağırdı. Her hafta enfeksiyona bakıcaz artık. Enfeksiyon suyunu getirebilir dedi bende en korktuğum şey bu dedim.Allah Ya Emin adıyla hepimizi muhafaza etsin 🤲🏼Dünden beri sıkıntım arttı 12-13 hafta daha böyle dayanırsa daha ne isterim.

Günaydın kızlar.Dün kontrolden sonra moralim baya bozuldu yazamadım. Hunileşme devam ediyor hatta V şeklinden U şekline dönmüş endolü 8e çıkarttı.bir de sabah akşam progestan. Endol 4 iken bile yan etkilerini fazla hissediyordum şimdi kafam bi dünya. Dönüyor da dönüyor. 24-26 haftalarda bebek büyüyünce dikişi atma riski varmış. Haftaya yine çağırdı. Her hafta enfeksiyona bakıcaz artık. Enfeksiyon suyunu getirebilir dedi bende en korktuğum şey bu dedim.Allah Ya Emin adıyla hepimizi muhafaza etsin 🤲🏼Dünden beri sıkıntım arttı 12-13 hafta daha böyle dayanırsa daha ne isterim.
Allah yardımcın olsun inşallah uzanıp ayaklarını yüksek tutmaya çalış canım. Wc harici kalkma,yemeğini uzanarak yemeye çalış.

Çok geçmiş olsun. İnşallah zamanını bekler hepimizin bebekleri. Bugünleri unuturuz 🙏🏻Endolu kasılmalar için mi veriyor?

Kaçıncı haftadasın canım rabbim ol derse olur canını sıkıp stres yapma hersey güzel olacak inş

X