Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kızlar nasılsınız. Bu süreçte psikolojinizi korumak için neler yapıyorsunuz? Ben rahim ağzı kısalığımı öğreneli 4 hafta oluyor ama psikolojim gün geçtikçe bozuluyor yani kendimi zorluyorum ama olmuyor daha kötü oluyorum sanki, doktor geçen kontrolde ciğer geliştiriciden bahsetti sanırım artık erken doğumu beklediğimizin gerçekliğini idrak ediyorum iyice ondan böyle oldum, bir de 26. Haftadayım daha çok var yaşam sınırına gibi geliyor birşey olursa nasıl kldıracağımı düşünüyorum şimdiden hiç olumlu birşey gelmiyor içimden. Serklajım yok, progestan ve istirahatle geçiriyorum 10 günde bir kontrol, doktor bazen güzel konuşuyor bazen tüm gerçekler vuruyor yüzüme tabi onun da etkisi olabilir 🤔
Proluton iğne kullanıyor musunuz ? 2 3 hafta içinde bebek tam yukarı çıkıyor diye biliyorum.
İnşallah sağ salim zamanında doğar burda ki bütün bebeler.

Bende de son haftalarda değişik korkular gelişmeye başladı. Eskiden rahim ağzim açık mi, kısalma var mi diye merak ederdim.

Bu haftalara geldik ama şimdilerde korkuyla sanki suyun azaldı veya bebegin gelişimi yavaşlamış diyecek diye korkuyorum. Bir de benim bebeğim hiç ilerde gitmedi, hep haftasında gidiyor. Haftaları, hatta günleri saydiğimizdan sanki en ufak bir gelişim geriliği beni çok üzermiş gibi geliyor.

Galiba Cuma günkü kontrolümde ben de ilk kez NST'ye girecegim. Çünkü ara ara kasılmalarım oluyor. Doktora söylemiştim. Geldiginde nst'ye bağlarız demişti. O da stres yapiyor beni.
Neden gelişim geriliği olsun ki buna dair doktorun bişey demediyse kendine kuruntu yapma lütfen inş hersey yolundadır

Ben hergün öyleyim canım normal bence. Hava kapalıysa zaten daha fena oluyorum.
Babalar günü hangi güne denk geliyor? Nasip olurda bir şey olmazsa ilk defa anneler ve babalar gününü hamile geçirmiş olucam.
Hediye alırmıyım bilmiyorum eşim bana almadı 🤣😬
Ben aslında almak istedim ama risk varya almadım o yüzden inş doğdukların da acısını çıkarırız hepsinin

Yani bende anlamadım ki hareketleri var karın büyümesi var.adet gecikmesi hadi normal ben bir ara 6 ay olmadım.
Benimde geçen sefer ne zaman çıktı bilmiyorum ama şimdi belli oluyor ve hareketleri illaki hissedilir.
Göğüs ağrısı mide bulantısını falan söylemiyorum bile.
Bizimde Dr ilk hedef 26 dedi, benim hedefim 37+0 🥴🥴 çok büyük bir hedef ama inanmak istiyorum.
Doğduktan sonra zorda olsa en azından görüyoruz ya nasıl olduğunu anlarız az çok.
İnanmak lazım iyi ediyorsun inş gönlünce olur

Ben aslında almak istedim ama risk varya almadım o yüzden inş doğdukların da acısını çıkarırız hepsinin
İnşallah 🤣 ben hep diyorum Allah nasip ederde doğarsa beni görenler dicek görmemişin çocuğu olmuş😃
Desinler ama görmedim çünkü İnşallah acısını çıkarırım, herşeyiyle en güzel en iyi şekilde ilgilenirim.
Evimize yakın yere anasınıfı olan bir ilkokul açtılar geçen sene,her önünden geçtiğimde dua ederdim. Allah ım nasip et hayırlı sağlıklı evlatlar diye.
🥰
İnşallah inşallah 🧿🤲

Proluton iğne kullanıyor musunuz ? 2 3 hafta içinde bebek tam yukarı çıkıyor diye biliyorum.
İnşallah sağ salim zamanında doğar burda ki bütün bebeler.
Yok hayır iğne vermedi arada endol fitil başladı ama 3 gün filan kullanıyorum sonra bırakıyorum fazlasının hem suyu azaltacağını hem bebeğin kalbinde sıkıntı yaratabileceğini söyledi, arada sertleşmelerim oluyor o zamanlar kullanıyorum

İnanmak lazım iyi ediyorsun inş gönlünce olur
İnanmaya çalışıyorum en azından,
Allah yaşatmayacağı şeyin hayalini kurdurmazmış.
Sağ salim hayırlısıyla kucağıma aldığım beraber eve geldiğimiz günün hayaliyle yaşıyorum,bu zorluklara o güzel hayaller için katlanıyorum.

Yok hayır iğne vermedi arada endol fitil başladı ama 3 gün filan kullanıyorum sonra bırakıyorum fazlasının hem suyu azaltacağını hem bebeğin kalbinde sıkıntı yaratabileceğini söyledi, arada sertleşmelerim oluyor o zamanlar kullanıyorum
Hım anladım progestanla beraber prolutonda kullanıyoruz çoğumuz.
Drunuzla konuşup isteyebilirsiniz. Mutlaka yatın rahme en az baskıyı sağlayın.
İnşallah her şey güzel olur.
Bende dikiş var dünya ilaç kullanıyorum ve çok korkuyorum buna rağmen.
Dikişsiz diye korkmanız normal ama iyi düşünün ve yatın sürekli.
Haftanız sınır haftası hatta bizim ilk hedefimiz.

Hım anladım progestanla beraber prolutonda kullanıyoruz çoğumuz.
Drunuzla konuşup isteyebilirsiniz. Mutlaka yatın rahme en az baskıyı sağlayın.
İnşallah her şey güzel olur.
Bende dikiş var dünya ilaç kullanıyorum ve çok korkuyorum buna rağmen.
Dikişsiz diye korkmanız normal ama iyi düşünün ve yatın sürekli.
Haftanız sınır haftası hatta bizim ilk hedefimiz.
Saatte bir kalkıp tur atma ve tuvalet dışında kalkmıyorum artık korkunun ecele faydası yok o da ayrı tabi.
inşallah tüm anneler evlatlarına sağlıkla zamanında kavuşsun.
sizin kaçıncı haftanız, önceden varmıydı rahim ağzıyla ilgili sıkıntınız

Saatte bir kalkıp tur atma ve tuvalet dışında kalkmıyorum artık korkunun ecele faydası yok o da ayrı tabi.
inşallah tüm anneler evlatlarına sağlıkla zamanında kavuşsun.
sizin kaçıncı haftanız, önceden varmıydı rahim ağzıyla ilgili sıkıntınız
17+lqrdayım daha.
Oğlumu kaybettim ben bu yüzden😥

İnanmaya çalışıyorum en azından,
Allah yaşatmayacağı şeyin hayalini kurdurmazmış.
Sağ salim hayırlısıyla kucağıma aldığım beraber eve geldiğimiz günün hayaliyle yaşıyorum,bu zorluklara o güzel hayaller için katlanıyorum.
Rabbim herkesin gönlüne göre versin inş o günlerde olacak

İnşallah 🤣 ben hep diyorum Allah nasip ederde doğarsa beni görenler dicek görmemişin çocuğu olmuş😃
Desinler ama görmedim çünkü İnşallah acısını çıkarırım, herşeyiyle en güzel en iyi şekilde ilgilenirim.
Evimize yakın yere anasınıfı olan bir ilkokul açtılar geçen sene,her önünden geçtiğimde dua ederdim. Allah ım nasip et hayırlı sağlıklı evlatlar diye.
🥰
İnşallah inşallah 🧿🤲
Nasipte varsa olacaktır tabi ki çıkaracaksın böyle zor yoldan geçmişiz hersey hakkımız şükğr de etmek lazım hiç hamile kalamayan insanlar var bizim en azından umudumuz var rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın ♥️🙏

Kızlar nasılsınız. Bu süreçte psikolojinizi korumak için neler yapıyorsunuz? Ben rahim ağzı kısalığımı öğreneli 4 hafta oluyor ama psikolojim gün geçtikçe bozuluyor yani kendimi zorluyorum ama olmuyor daha kötü oluyorum sanki, doktor geçen kontrolde ciğer geliştiriciden bahsetti sanırım artık erken doğumu beklediğimizin gerçekliğini idrak ediyorum iyice ondan böyle oldum, bir de 26. Haftadayım daha çok var yaşam sınırına gibi geliyor birşey olursa nasıl kldıracağımı düşünüyorum şimdiden hiç olumlu birşey gelmiyor içimden. Serklajım yok, progestan ve istirahatle geçiriyorum 10 günde bir kontrol, doktor bazen güzel konuşuyor bazen tüm gerçekler vuruyor yüzüme tabi onun da etkisi olabilir 🤔
Benim serviks kısalığına bir de gelişim geriliği eklendi zaten zor tuttuğum psikolojimi toparlayamıyorum. Endol biraz daha yan etkileri fazla olduğu için kullanmak istemedim ki kasılmalarım günde 20 yi buluyor. Adalata başladım o da pek etki etmiyor. Rahim zaten kısa çocuk toparlansın diye beklerken bu beni çok yordu😓 Allah sağsalim almayı nasip etsin ama gerçekten zor.😪

Nasipte varsa olacaktır tabi ki çıkaracaksın böyle zor yoldan geçmişiz hersey hakkımız şükğr de etmek lazım hiç hamile kalamayan insanlar var bizim en azından umudumuz var rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın ♥️🙏
Amin amin.
Evet hergünüm dua ile şükürle geçiyor .
Uyandığım her sabaha çok şükür diyorum.
Ve hamile kalmak için çok uğraştım ne kadar zor olduğunu biliyorum isteyenler için dua ediyorum sürekli.

Kontrolden geldim kızlar.bebek 2650 gr görünüyor.1 hafta önden gidiyor dedi doktor.ultrasonda gelişimi önde ama yine de geç dollenmeden hesap yapıyor doktor yani kendi verdiği adet tarihine göre hesaplayacakmisiz.buna göre sanırım temmuzun 2.haftasi gibi alacak ama bebek baş aşağı duruyor acikliktan kisalmadan söz etmiyor ama fazla ayakta durma yat dedi.nst ye de bağlandım sancı çıkmadi.bundan sonra 2 haftada 1 kontrole girmeden nst çektirip öyle yanına girmemi istedi.
toplam 4 tane de celestone ciğer gelistirici igne verdi.2 tanesini bugün yaptırdım 2 sini de yarın yaptır bir zarari olmaz olası bir durumda çok faydası olur dedi.
akinti için yine antibiyotik ve fitil verdi.antibiyotik içinde sadece 3 tane var 3 gün alicam.ismi azitro.
Fitilde icinde 2 tane var.3 gün ara ile 2 gün kullananicam ve bitecek.ismi gyno-fem.
bu aralar erken dogum çok yaygın dedi sohbet esnasında,daha bugün 800 gr lik birini sevk ettim dedi.haftalar geçtikçe her hafta erken gibi geliyor.insallah 37 yi görürüz hepimiz.
Anlamadığım geç döllenme olsa da bebek haftasını yakalamış görünüyor ama yine de kendi belirledigi haftaya göre alacakmış.onemli olan kilosu değil haftası dedi.

Benim serviks kısalığına bir de gelişim geriliği eklendi zaten zor tuttuğum psikolojimi toparlayamıyorum. Endol biraz daha yan etkileri fazla olduğu için kullanmak istemedim ki kasılmalarım günde 20 yi buluyor. Adalata başladım o da pek etki etmiyor. Rahim zaten kısa çocuk toparlansın diye beklerken bu beni çok yordu😓 Allah sağsalim almayı nasip etsin ama gerçekten zor.😪
Rabbim şifa versin 🙏 bugün yağmur yağarken hepimize dua ettim 🤲 gerçekten ne kadar zor imtihanlar, Allah beterinden saklasın tabi ama hamile kalmak bile benim için zordu hep kötü ihtimali düşünüyorum ya bişey olursa napıcam diye, aklıma gelmesi bile korkunç geliyor🙄
Adalat da mı ilaç yoksa iğne mi, kaçıncı haftadasın, kasılma olunca nefesin kesiliyormu ben bazen kötü oluyorum bugün iyiyim çok şükür ama dün yine kötüydüm endol yapmadım haftaya doktora gitmeden 3 gün kullanıcam öyle gel dedi kullanıp bu hafta bari kullanmıyım dedim

Kontrolden geldim kızlar.bebek 2650 gr görünüyor.1 hafta önden gidiyor dedi doktor.ultrasonda gelişimi önde ama yine de geç dollenmeden hesap yapıyor doktor yani kendi verdiği adet tarihine göre hesaplayacakmisiz.buna göre sanırım temmuzun 2.haftasi gibi alacak ama bebek baş aşağı duruyor acikliktan kisalmadan söz etmiyor ama fazla ayakta durma yat dedi.nst ye de bağlandım sancı çıkmadi.bundan sonra 2 haftada 1 kontrole girmeden nst çektirip öyle yanına girmemi istedi.
toplam 4 tane de celestone ciğer gelistirici igne verdi.2 tanesini bugün yaptırdım 2 sini de yarın yaptır bir zarari olmaz olası bir durumda çok faydası olur dedi.
akinti için yine antibiyotik ve fitil verdi.antibiyotik içinde sadece 3 tane var 3 gün alicam.ismi azitro.
Fitilde icinde 2 tane var.3 gün ara ile 2 gün kullananicam ve bitecek.ismi gyno-fem.
bu aralar erken dogum çok yaygın dedi sohbet esnasında,daha bugün 800 gr lik birini sevk ettim dedi.haftalar geçtikçe her hafta erken gibi geliyor.insallah 37 yi görürüz hepimiz.
Anlamadığım geç döllenme olsa da bebek haftasını yakalamış görünüyor ama yine de kendi belirledigi haftaya göre alacakmış.onemli olan kilosu değil haftası dedi.
Maşallah çok şükür canım sende iyi haberlerle geldin. Hakkında hayırlısı olsun inşallah, sağ salim zamanında gelsin.

Proluton iğne ve progestan kullanıyor musunuz onlar kasilma için çok etkili.ben ozellikle iğneyi yaptirdigim günler kasilmalarimin daha az olduğunu farkediyorum.kisalmayla hatta aciklikla bile zamanını dolduranlar var.gelisim.geriligide 3 haftadan fazla olursa ciddiye alıyor doktorlar,bir anda ileride gidebiliyor moralinizi bozmayin

X