Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
salihasçım
tabiki en az 38 i hepimiz görücez
benim ilki 210 gr dı
2 de nerdeyse 1 kiloya çıktı
ama ikizin rahmi ne kadar hızlı büyüttüğünü düşünürsek
bu zaten riskti
yani tekte sıkıtı yok
sancı gelmezsse ve su gelmezsse zaten sorun yok arkadaşım
dikiş tutuyo

edamecrin çok teşekkür ederim.inşallah dediğin gibidir.rabbim hepimizin gönlünün muradını versin.

Yaren58 tedavine başladınmı ikinci kaç kilo ile hamile kalıp kaç kiloylşa doğum yaptın merak ettim cnmm

Ben 62 tedaviye başladım ilaçlar kilo yaptı 64 hamile kaldı 76 doğum yaptım (ikiz) 15 gün hastanede yemedğim içmediğim şey kalmadı sonra bayağa kilo vermiştim 64 düşmüştüm üzüntüden heralde şimdi yine çıktım 67.5 varım yaaa kafamçokkarıştı

canım benim ben polikistik over hastalığı olduğu için zaten dr hiçbir zaman kilo almamı istemiyor bende işte bir alıp bir veriyorum dengelemeye çalışıyorum..ben tüp bebek yaptığımda 61 kiloydum transferimde ilk üç ay pek kilo almadım 21. haftamda 66 kilo olmuştum ama son ayımda 3 kilo almıştım ama karnımda birden büyümüştü 7 aylık gibi duruyor diyordu herkes sonra dığum yapıp eve geldiğimde yine tam 62 kiloydum yani ben bir kilo almışım hamileliğimde diğer ağırlık doğumla gitti.. iki hatfa öncesine kadar 65 dim şimdi bir ay sonra doktora gidicem bu korkuyla rejime başladım.. hedefim 60 inşallah verebilirim ama çok hısrlıyım şu ana kadar bozmadım.. belki 63 olmuşumdur henüz tartılmak istemiyorum pırttırmamak için.. bence sende zayıfla canım zayıf vücutla hamile kalma şansın yükseliyormuş..

Aaaaaa arkadaşım ben de yenimahallede oturuyorum komşuymuşuz :))
Görüşmeyi çok isterdim aslında:))
Bir de bişey sorucam prolutan iğne hamililiğin boyunca mı oldun? Ne için veriliyor o iğne?
verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim! Barış bebeği öpüyorummm!

ece valla bende görüşmek isterim ama nasıl olcak...proluton iğneyi rahimi güçlendirmek için herhalde.ben levent sok oturuyorum

salihasçım
tabiki en az 38 i hepimiz görücez
benim ilki 210 gr dı
2 de nerdeyse 1 kiloya çıktı
ama ikizin rahmi ne kadar hızlı büyüttüğünü düşünürsek
bu zaten riskti
yani tekte sıkıtı yok
sancı gelmezsse ve su gelmezsse zaten sorun yok arkadaşım
dikiş tutuyo

edacım benimkide hep dikiş tutuyordu ama üstten dikişe kadar açıklık oluşuyordu ilk defa barışta olmadı ama bu seferde suyum geldi.burdada okudum suyu gelmiş ama duruyor benim 2 gün sonra sancılar başladı.benim suyum gelince zaten dikişeri aldılar sancı başlarsa rahim ağzı yırtilmasın diye 24 saaat sonrada başladı sancı...sen biyerde yazmışsın sezeryan olurum diye (inşallah o günleri görürsün)banada normal doğum yaptıracaklardı ama ben yalvar yakar sezeryan istedim bebeğim sıkıntıya girmesin küçük diye...yeterince dediğin gibi normal doğum yapmıştım ve riske atmak istemedim.yazılarını okuyorum duygular hep aynı korkuyosun ama hemen istiyorsun ben de hep oleydim...neyse... öpüyorum seni.

ece valla bende görüşmek isterim ama nasıl olcak...proluton iğneyi rahimi güçlendirmek için herhalde.ben levent sok oturuyorum

Bana ilaç vermemişti doktor o yüzden sordum sana demek rahmi güçlendirmek için verilen bir ilaç varmış inşallah bir dahakinde bana da faydası dokunur
Bu arada çok yakın oturuyoruz ben de serdar sokak da oturuyorum muhtarın tam karşında
Levent sokak tam alt sokağımızda :)) görüşürsek sevinirim :))

Salihacım bana umut verdi yaaaa :lepi: sevindim... Bende erken doğum yaptım ya biri 21 biri 23+2 dikişsiz ve bebeklerimn ağırlı biri 400 biri 590 grm 1000 grm yakın inşallah diğer gebeliğim olursa daha önlemli olcam dikiş falan uygulancak a.s Bir an önce zaman geçsede yeni tedavime başlasam tüp bebek senin tedavimiydi değilmiydi

ben polikistik over hastasıyım. tüp bebekte kullanılan iğnelerin dozu azaltılarak kullanıp
doğal yolla hamile kalıyorum.umudunu hiç kaybetme,

iyiyim evdeyim bugün yeni kahvaltı yaptım biraz oturayım dedim pc ye sen nasılsın bebiş nasıl..
canım ben iyiyim bebiş te iyi maşallah sanırım çapa da yapacağım jfk ya da medikal park düşünüyordum ama hocam ne gerek var demişti ne de olsa devlet karşılıyor herşeyi dedi bi de bu hastaneler hakkında nette şikayetleri okuduk eşimle içime sinmedi çapayı biliyorum ne de olsa planlı doğum olsa da olmasa da özel odaya çıkarım odalar çok güzel ilgi de güzel yeni doğan yoğun bakımı da var

haklısın canım yeni doğan yoğun bakımı olması daha da önemli bende bir keresinde jfk yı duymuştum çok pahalı zaten normal doğum bile ssk anlaşmalı 1500 dün geçen kış..

ece ben 26 haftadan ıtıbaren haftada bır olmak uzere 2 defa vuruldum yarın 3 vurulacam. Doktorum annede bazı eksık olan hormonları desteklıyor bu ıgne dedı.

Teşekkür ederim inşallah ben de başarılı olurum bir daha ki sefere!
Sen de hayırlısıyla inşallah bebeğini kucağına alırsın arkadaşım:)

haklısın canım yeni doğan yoğun bakımı olması daha da önemli bende bir keresinde jfk yı duymuştum çok pahalı zaten normal doğum bile ssk anlaşmalı 1500 dün geçen kış..

hatta bazen diyorum ki eşime alman hastanesine gideyim belki bir daha böyle güzel bir olayı yaşayamayacağım eşim de olur dedi ama nerde o imkan tedavide bile çok para harcadık oraya birde artık anlaşmlar iptal edildi kurumlarla doğum fotoğrafçısı da olsa süper olurdu hayallerim çok ama malesef şartlar müsait değil hem tüp bebek drumda girerdi doğuma oda çok şeker bir bayandı burçak erzik ben dr konusunda şanslıyım sanırımsüprizzzzz:nazar:

hatta bazen diyorum ki eşime alman hastanesine gideyim belki bir daha böyle güzel bir olayı yaşayamayacağım eşim de olur dedi ama nerde o imkan tedavide bile çok para harcadık oraya birde artık anlaşmlar iptal edildi kurumlarla doğum fotoğrafçısı da olsa süper olurdu hayallerim çok ama malesef şartlar müsait değil hem tüp bebek drumda girerdi doğuma oda çok şeker bir bayandı burçak erzik ben dr konusunda şanslıyım sanırımsüprizzzzz:nazar:

:kahve:bir keresinde bir hastasına sanki cemil hocanın doğum için gittiği hastanelerin adlarını ve fiyatlarını gönderiyordu faxsla nuran abla bayağı oldu ama o zaman daha tedavi gördüğüm için ilgilenmemiştim ama belki öyle bir seçim şansında olabilir.:CüvCüv: ama canım peki çapada doğum yapsan mesela sezeryanle cemil haca girebiliyormu doğuma? sengözlerimebaksanab

X