Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Derdimin sebebini bilsem 27. Hafta da erken doğum yaptımve sebebi bilinmiyor tekrarı olur mı bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum kendimi
Buji ölçümüyle rahim ağzı yetmezliği tanısı hamile değilken konulabiliyor. Bana doktorum keşke hamile değilken gelseydin buji ölçümü yapardık demişti. İlk hamileliğimde rahim ağzım normal değerde ölçüldükten 4 gün sonda 19 haftalık bebeğimi kaybettim. Her kontrolde ölçerdi doktorum birden olan oldu. İkinci hamileliğimde 13. Haftada hunileşme başladı. Bu ölçümü yapan bir doktor bulabilirseniz bir ihtimali ortadan kaldırmış olursunuz.

Buji ölçümüyle rahim ağzı yetmezliği tanısı hamile değilken konulabiliyor. Bana doktorum keşke hamile değilken gelseydin buji ölçümü yapardık demişti. İlk hamileliğimde rahim ağzım normal değerde ölçüldükten 4 gün sonda 19 haftalık bebeğimi kaybettim. Her kontrolde ölçerdi doktorum birden olan oldu. İkinci hamileliğimde 13. Haftada hunileşme başladı. Bu ölçümü yapan bir doktor bulabilirseniz bir ihtimali ortadan kaldırmış olursunuz.
Bu yöntemi de pek önermiyorlar şuan hamilesisiniz hala

Cnm ben 16. Haftada öğrendim hunileşme vardı 27mm düşmüştü Dr elle muayene etti serklaj yapamam rahim kağıt gibi dedi başka dra gittim serklaj yapalım dedi kendi drum dinlemedim ve masada suyum geldi
Bana ne önerirsiniz peki hamile kalırsam neye göre dikiş attırmalıyım yada attırmamalıyım bu arada bebeğiniz hayatta değil sanırım 😔serklaj yaptırmasanız da ilerler miydi acaba hamilelik

Bana ne önerirsiniz peki hamile kalırsam neye göre dikiş attırmalıyım yada attırmamalıyım bu arada bebeğiniz hayatta değil sanırım 😔serklaj yaptırmasanız da ilerler miydi acaba hamilelik
Cnm sana önerim 12. Haftada swrklajonı attır elinden geldiği kadar yat inan birçoğumuz böyle geldik bu haftalara
Progestan ve proluton iğne kullanarak. Enfeksiyona çok dikkat ederek
Yatak yemek yedim su çay içtim
Ha şuanda ayaklandı hafiften haftam ilerledi diye ama iki turlar evde hemen geri yatarım
Sana bakacak biriside varsa süper olur
Buarada evet cnm 10mmden aşağıxaydı bebek zaten dizlerimde sanıyodum hemen hemen doğumda yapacaktım büyük ihtimal nasibi yokmuş kuzumun 23+4 de 510 gr doğdu 2 gün anca yaşadı melek oldu
İlk kızımda sağlıkla doğdu mesela böyle sıkıntımız yoktu

Kızlar merhaba 24 haftalık ikizlerime hamileyim geçen hafta cuma günü çok kötü sancılandım her zaman rahim boyum doktorumun ölçtüğünde çok iyi çıkıyordu bir anda 10 mm kadar düşmüş acil kasılmalarımı durdurdular be hemen serklaja aldılar hala hastanede yatıyorum doktorum karnımın hala sert olduğunu biraz daha yumuşaması gerektiğini söyledi buarada tüp bebek değil normal yollarla bi gebelik sanırım bundan sonra devamlı yatmam gerekecekmiş umarım bi daha aceleci davranmazlar ömrümden ömür gitti sanki

Kızlar merhaba 24 haftalık ikizlerime hamileyim geçen hafta cuma günü çok kötü sancılandım her zaman rahim boyum doktorumun ölçtüğünde çok iyi çıkıyordu bir anda 10 mm kadar düşmüş acil kasılmalarımı durdurdular be hemen serklaja aldılar hala hastanede yatıyorum doktorum karnımın hala sert olduğunu biraz daha yumuşaması gerektiğini söyledi buarada tüp bebek değil normal yollarla bi gebelik sanırım bundan sonra devamlı yatmam gerekecekmiş umarım bi daha aceleci davranmazlar ömrümden ömür gitti sanki
Geçmiş olsun durumu farkedip önlem almaları da iyi. İnşallah zamanı gelince sağlıkla alın bebişlerinizi kucağınıza. 10 cm kısalmış baya yatın bol bol dinlenin inşallah bakacak birileri vardır

icroc icroc canim ben cumartesi dogum yaptim doktorum tansiyon ilacini birak ama evde yinede tansiyonu takip et dedi iki gundur tekrar yukseliyor 14 9 oluyor. Senin ne kadar zaman sonra normale dondu? Kalici tansiyona donusmesinden korkuyorum 😣

Çok geçmiş olsun en azından farkedilmiş ve durdurulmuş kasılmaları nasıl hissettiniz acaba ben de 21 haftalık ikiz gebeyim ağrılarım oluyor ama rahim uzunluğu normal diye pek bişey yapılmıyor sancı mu değil mi anlayamıyorum ben de

icroc icroc canim ben cumartesi dogum yaptim doktorum tansiyon ilacini birak ama evde yinede tansiyonu takip et dedi iki gundur tekrar yukseliyor 14 9 oluyor. Senin ne kadar zaman sonra normale dondu? Kalici tansiyona donusmesinden korkuyorum 😣
Canın ben 1 hafta evde tansiyon ölçmüştüm ama ilaç da iciyordum. Sonra bana sürekli kullanacaksın diyet yapacaksın 6 ayda bir kardiyolojiye gideceksin deyince bıraktım herseyi sinirlerim yıprandı iğne ilaç doktor hastane görmekten çünku

X