Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Balkes15 Balkes15 canım nasıl oldun?
Ben hamile değilmişim ilaçtanmış belirtiler.
Bugün geldi kırmızılar.
Korunmayı bıraksam mı artık diye düşündüm sonrada az daha kilo vereyim dedim.
Kafam çok karışık bir iki kişiden fikir aldım.
Vazgeçtim biraz daha sıkıcam dişimi. Çünkü hamileyken kilo versemde ilk 3 ay sonra alırım zaten yatarak geçerse daha çok alırım.
Canim malesef evde tansiyon yine yuksek cikinca acile geldim yatisim yapildi takip altindayim ilaclardan boguluyorum nefes alamiyorum artik kalktim ayaga yuryoruk oturuyorum. Nidilat aliyordum sanci icin bugun oda kesildi buyuk ihtimal yakinda dogururum. Hamilelikte kilo mecburi aliniyor canm yatsakta kalksakta, dikkatli beslenirsen cok bisey alcagni sanmiyorum zira kolay hamile kalinmiyor pkoda da. kendini hazir hissettigin ay insallah olur. Allah sag salim kucagina alacagn bebege hamile kalmani nasip etsin.

Balkes15 Balkes15 canım nasıl oldun?
Ben hamile değilmişim ilaçtanmış belirtiler.
Bugün geldi kırmızılar.
Korunmayı bıraksam mı artık diye düşündüm sonrada az daha kilo vereyim dedim.
Kafam çok karışık bir iki kişiden fikir aldım.
Vazgeçtim biraz daha sıkıcam dişimi. Çünkü hamileyken kilo versemde ilk 3 ay sonra alırım zaten yatarak geçerse daha çok alırım.
Ben de yatarak hamilelik geçirdim. Az tuzlu beslendim. Ayda bir tatlı birşey yedim. Sadece 4.5 kilo aldım o da 32 haftadan sonra. 30 dan sonra ne kadar yesen doyulmuyor. Siz tüp midelisiniz sanırım biraz da dikkat edersiniz almazsınız. Şu an kaç kilosunuz bilmiyorum ben 79la hamile kalmıştım ve kilom karın bölgesinde yoğundu. Doktor asla kilo almıcaksın karın Rahime baskı yapar işimiz zorlaşır demişti. Allah hayırlısını nasip etsin inşallah.

Merhaba canim bazi doktorlar yatmayi onermiyolar ama benim doktor yat dedi 6 haftamdan beri ayaklar yukarida yatyorum serklajin etkisi yatarak dahada artyomus
Anladım. Teşekkür ederim. Doktorum artık söyler o gün gelsin de. Çok endişeleniyorum. Şimdiye kadar olumsuzluklar hep beni buldu. Hamile kalırsam başıma en kötüsü gelir diyorum. Bu psikolojiden kurtulamadım bi

Canim bu gebelik oyle biseyki inan korkma diyemicem cunki hepmizin haftasi buyusede korkumuz oyle buyuk ki ne sureclerden gectik kimimiz 3 evlat kaybettik kimimiz 7 evlat kaybediyo korkularda normal.olaral devam edyo mesela ben 3 evladimi erken dogumla kaybettim simdi yine korkuyorum ya bebegime bisey olursa ya bebegime biseyler yaparlarsa ya ultrason bebegin her seyinj gormuyosa ya erken dogarsa gibu kayqolar buyudu icimde inan dogumdan dogum agrisinda degilde evladimi yine kaybedersem korkusu saryor icimi onun icin cok guzel anliyorum seni sadece biz elimizden gelrni yapip Rabbimize tevekkul edicez dualar edcez insAllah
Anladım. Teşekkür ederim. Doktorum artık söyler o gün gelsin de. Çok endişeleniyorum. Şimdiye kadar olumsuzluklar hep beni buldu. Hamile kalırsam başıma en kötüsü gelir diyorum. Bu psikolojiden kurtulamadım bi

Canim malesef evde tansiyon yine yuksek cikinca acile geldim yatisim yapildi takip altindayim ilaclardan boguluyorum nefes alamiyorum artik kalktim ayaga yuryoruk oturuyorum. Nidilat aliyordum sanci icin bugun oda kesildi buyuk ihtimal yakinda dogururum. Hamilelikte kilo mecburi aliniyor canm yatsakta kalksakta, dikkatli beslenirsen cok bisey alcagni sanmiyorum zira kolay hamile kalinmiyor pkoda da. kendini hazir hissettigin ay insallah olur. Allah sag salim kucagina alacagn bebege hamile kalmani nasip etsin.
Allah yardımcın olsun canım bir avazda kurtarsın inşaallah. Bizi habersiz bırakma

Ben de yatarak hamilelik geçirdim. Az tuzlu beslendim. Ayda bir tatlı birşey yedim. Sadece 4.5 kilo aldım o da 32 haftadan sonra. 30 dan sonra ne kadar yesen doyulmuyor. Siz tüp midelisiniz sanırım biraz da dikkat edersiniz almazsınız. Şu an kaç kilosunuz bilmiyorum ben 79la hamile kalmıştım ve kilom karın bölgesinde yoğundu. Doktor asla kilo almıcaksın karın Rahime baskı yapar işimiz zorlaşır demişti. Allah hayırlısını nasip etsin inşallah.
Amin inşallah.
Maşallah çok az almışsınız bünyeyle alakalı galiba birazda. 85 im şimdi.
Biraz daha verip öyle hamile kalmaya karar verdim hemen kalamam zaten ama biraz daha vericem riske atmim

Canım gittinmi Ahmet beye bende perde ameliyatı oldum başka doktorda bebek olmuyor 3aydir bebek olması için gididcem kendisine serklaj içinde uğur degeri duydum uğur değere serklaj olan vardı iyi bı doktordu bı onada bakbistersen
Canım Ahmet beye gidemedim. Kemal coşkun a yaptırdım Batman'dan. Çok şükür her şey yolunda bir şikayetim yok. Ahmet beyi de başka bir doktorum tavsiye etmisti. Ben de yaparim ama o bu işin piri falan demişti.
İnşaallah bir an önce nasip olur canım. Sıkıntısız bir ameliyat ve güzel bir doğumla da alırsın bebeğini kucağına 🙏

Benim rahim yeymezligine birde preaklampsi eklendi. Simdi tansiyon ilaclari kullaniyorum bir hafta hastanede yattim alttan kontrol ettiler ustten rahim sifirlanmis sadece dikiş tutuyordu, simdi alttanda açiklik olustu bir parmak yani her iki taraftan acik bi rahim tutan bi ip😬 bebegi erken alabilirler risk gorurlerse. Zor gunler gecti saniyodum daha zor gunler geldi🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️
Çok geçmiş olsun canım sağlıkla doğsun bebiş. Aynen haftası iyi ama inşaallah yine durur bikac hafta😊

Kızlar nasıksınız dun benımmaz plasentadan kanama oldu o gectı gıttmm muauneden sonra rahım ağzında dıkıslerın asasında kanama basladı hasssas oluyomus hamılelrde yogun kanama yasadım serum yedım yatıyorum kanama baya pıhtılastı daha gelıyor ama onlem amaclı endol verdıler cok buyuk korku yasadım dun ya kızlar su kanama durmdann da rahatlayamam

Kızlar nasıksınız dun benımmaz plasentadan kanama oldu o gectı gıttmm muauneden sonra rahım ağzında dıkıslerın asasında kanama basladı hasssas oluyomus hamılelrde yogun kanama yasadım serum yedım yatıyorum kanama baya pıhtılastı daha gelıyor ama onlem amaclı endol verdıler cok buyuk korku yasadım dun ya kızlar su kanama durmdann da rahatlayamam

Çok geçmiş olsun canım, hep yatıyomuydun peli neden olmuş ki kanama

Çok geçmiş olsun canım, hep yatıyomuydun peli neden olmuş ki kanama
Yatıyodum cnm plasentadan okan azdı buyuk ıhtımal yer degısırken oldu dıye tahmın ettık rahımmagzından yukarı cıkıyodu cunku cnm ama yara olayı kanama yapıyor suan rahım agzımız hamılelıkte daha hassas olurmus ufak buyer dokununca kanıyo sanırım

Yatıyodum cnm plasentadan okan azdı buyuk ıhtımal yer degısırken oldu dıye tahmın ettık rahımmagzından yukarı cıkıyodu cunku cnm ama yara olayı kanama yapıyor suan rahım agzımız hamılelıkte daha hassas olurmus ufak buyer dokununca kanıyo sanırım
Cnm çok geçmiş olsun evde mi yatıyosun şuanda hastanedemi

X