Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bugun bende kontrolden geldim kızlar rahimdeki açılma 6 cm en son 5,5 tu
2 hafta daha sık dişini dedi
celeston dozlarını tekrarladı 2 doz halinde yarın tekrar 2 doz yapılacak
yatmaktan başka yapabılecegım hıc bır sey yok
kızımın yüzünğ göremedim sırtını dönmüş
dr da çok fazla rahatsız etmek istemiyorum onu dedi,çünkü dikişte olmadıgından herhangı bır baskısı canımı acıtıyor
kan ve idrar tahlıllerı yaptırdı hepsı ıyı
bakalım ne olacak
2 haftaya kadar bır sey olmazsa 1 ay sonra gıdıcez
en son proloton depotu yaptırmıstık
sımdı magnezyumda verdı

Son düzenleme:
selam anne adayları ve annişler
biz de bugün dr kontrolünden geldik
33+2 olduk artık
bebişimiz 2119 gr olmuş
fakat bugünkü kontrolde drum serviks boyu gözleyemedi
rahim ağzı dikişlere dayanmış artık
vajinal muayene ile kontrol etti dikişlerde zorlanma var mı diye
şimdilik problem yok dedi
ama sürekli yatmaya devam dedi yılbaşını geçirelim artık

inşallah sizlere de bu tarihlere gelmek kısmet olur arkadaşlar
ben tam 13 haftadır hiç ayağa kalkmadım başarıyı buna borçluyuz

süper arkadaşım sen de geldin artık nerdeyse yolun sonuna sabre azıck daha

herkes bu durumda niye bu kadar yalnız olduğundan şikayet ediyor bunlardan biri de benim ben o yüzden kırgınım herkese de belli ediyorum bunu ki ben bu yüzden 2 bebeğimi kaybettim en yakınımızda olsa kimsenin bizi anlamsına imkan yok herkese normal bir hayat yaşıyormuşuz gb geliyor hamilelik nasıl gidiyor diyen akrabalara sinir oluyorum :eek:klava:benimde kardeşim var burda ama onun bana yardımcı olması gerekirken eşim ve ben hizmet ediyoruz ona tamamen duygusuzluk bazı şeyler zorla olmuyor arkadaşlar insanın içinde vicdan merhamet olmalı hep böyle kalmayacağız elbette ben bebeşimi dünyaya getirdikten sonra ya da bu aylara geldikten sonra ne yapayım arayıp sorsalar yanımda olsalar ne olur önemli olan eşler bana bir daha hamile kalırsan 9 ay bakarız diyorlardı ne oldu eşimeden alıyorlar haberlerimi :dilcikar:haftada hergün arayanlar haftada bir zor arıyor kimse de benden minnet beklemesin ben evladım için deli olurken insanların bu kadar katı olması affedilemez
Aynen katılıyorum..Bir de insan en çok koyan, kardeşinin ya da yakınlarının ilgisizliği..Hergün yemeğimi hazırlamak zorundayım, ufak tefek işlerimi yapmak zorundayım..Eşim kadın tutalım diyor ama, zaten şimdiye kadar doktor ve özel hastanelere döktüğümüz paralar bizi yeterince zorladı..O yüzden kendimi yormadan, işlerimi yapmaya çalışıyorum..Canları sağolsun da, bir akşam uğrayıp nasılsın demek bu kadar mı zor..Arada bir uğrayıp bir tencere çorba yapmak çok mu zor..Açıkçası hala şaşkınım ben, insanların bu kadar duyarsız olabileceğini öğrenmek için demek zora düşmek gerekiyormuş..

tiwiks doktor kontrollerinin iyigeçmesine cok sevindim canım.
melek hep yat canım.keşke hastanede kalsan iyi olmazmı.sabret güzelim.
saliha canım bize büyük umut oluyorsun.hadi az kaldı.ama bence dikiş alındıktan sonra ilçede kalmasan ii edersin.bu arada doktorunun adı ne.gelişmelerden haberdar et.
nery hoşgeldin canım.allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini.
kıızlar denklemler kurmuşsunuz.benim de 22.haftada 450 gram kızım.dikişsiz ilaçsız.dikişle elimize bebeklerimizi alırız inşallah.3,5 ay gecti üstünden sizce hamilelik için erkenmi

bana altı ay demişlerdi ben 8 ay sonra tedaviyle hamile kaldım kendini psikolojik olarak hazır hissediyorsan denemeye başla ben spontan hamile kalamadığım için işim uzun sürdü

kızlar bozmayın moralinizi kimse bakmasın siz sağlıkla alın bebeklerinixzide .dost düsman böyle günde belli oluyo demekki

Aynen katılıyorum..Bir de insan en çok koyan, kardeşinin ya da yakınlarının ilgisizliği..Hergün yemeğimi hazırlamak zorundayım, ufak tefek işlerimi yapmak zorundayım..Eşim kadın tutalım diyor ama, zaten şimdiye kadar doktor ve özel hastanelere döktüğümüz paralar bizi yeterince zorladı..O yüzden kendimi yormadan, işlerimi yapmaya çalışıyorum..Canları sağolsun da, bir akşam uğrayıp nasılsın demek bu kadar mı zor..Arada bir uğrayıp bir tencere çorba yapmak çok mu zor..Açıkçası hala şaşkınım ben, insanların bu kadar duyarsız olabileceğini öğrenmek için demek zora düşmek gerekiyormuş..

öyle canım bu konu beni çok üzüyor sadece ben böyleyim diye düşünüyordum kendi ailemden bir beklentim yok zaten kaybettiğim bebeklerim için bile bırak gelmeyi kendim telefon açıp ağlayarak merhamet dilenmiştim o yüzden eşimle bu olayı asla unutmuyoruz ve affedemiyoruz eşimin ailesinden gördüm o ilgiyi ama şimdi onlarda sanki uzak gibi duruyorlar kayınvalide desen gönlünün olmadığını daha sormadan belli etti gel desem gelir belki ama o yatar bir yerde ben yatarım bir yerde olan kocişe olur:CüvCüv:bende yemeğimi hazırlıyorum napiim eşim evdeyken ya da akşam bişeyler yapıyor bazen de ben yapıyorum oturarak evişi yapmıyorum asla eşim yaptığı kadar evet böyle durumlarda anlıyoruz herşeyi zor durum annem geldi bilmem kardeşim baktı diyenlere imreniyorum valla ne yalan söyleyeyim doğmuş bebeği ben de severim:nazar:

bugun bende kontrolden geldim kızlar rahimdeki açılma 6 cm en son 5,5 tu
2 hafta daha sık dişini dedi
celeston dozlarını tekrarladı 2 doz halinde yarın tekrar 2 doz yapılacak
yatmaktan başka yapabılecegım hıc bır sey yok
kızımın yüzünğ göremedim sırtını dönmüş
dr da çok fazla rahatsız etmek istemiyorum onu dedi,çünkü dikişte olmadıgından herhangı bır baskısı canımı acıtıyor
kan ve idrar tahlıllerı yaptırdı hepsı ıyı
bakalım ne olacak
2 haftaya kadar bır sey olmazsa 1 ay sonra gıdıcez
en son proloton depotu yaptırmıstık
sımdı magnezyumda verdı
ben de seni düşündüm dün sesim çıkmıyor diye sabret arkadaşım bebiş için tehlike yok nerdeyse az kaldı

40 bin kere maşallah..Umarım son haftalara kadar bu şekilde idare edersin..Keşke benim için de yataktan kalkmamak mümkün olsa..

canım senın rıskınden de bızımkınden az gorunuyor zaten. dıkısın var sancın kasılman ne durumda bılmıorum. Bende dıkıs yok sancı kasılma var servıks boyu dıye bısey kalmamıs. dusun yanı bı acılma olsa.

canım senın rıskınden de bızımkınden az gorunuyor zaten. dıkısın var sancın kasılman ne durumda bılmıorum. Bende dıkıs yok sancı kasılma var servıks boyu dıye bısey kalmamıs. dusun yanı bı acılma olsa.

melekcım bence kendini hıc sıkma benimde dikişim yok ve rahimim 24.haftadan bu yana açık
su an açılmam 6 cm bebek bıraz baskı yapsa dısarı cıkıcak vazıyette
suyum 26.haftada geldı
kasılmalarım ve ara ara baslayan sancılarım var
pruloton depot,nidilat,celeston,magnezyum kullanıyorum
2 kez tokolıze alındım
dusun yanı,ayrıca 11 haftadır ayaga kalkmak yasak,rahım acık ve su kesesı yırtık oldugu ıcınde alfasılın tedavsı goruyorum
Allah sanada acıl sıfa versın

Son düzenleme:
bende oğlumu 20+5 de 400 gram 22+3 de kızımı 590 gram doğum yaptım aytnen bende ilaçsız sancım varmış anlayamamışım hele dr hiç anlayamadı anormallik var diye gitti elime bişey geliyo diye bieşey yok dedi eve gönderdi meğerse o keseymiş 1 hafta evden herşey yaptım gezdim yürüdüm alışverişe çıktım 1 hafta sonu büyüdğünü hissettim eliime gelen belimde çok ağrımaya başladı karnımda düşmüştü hastaneye gittim yapılcak bişey yok açıklık 3 4 cm olmuştu..... İlk oğlum doğduktan sonra diğeri yaşaın diye eşi içerde bıraktılar enfeksiyon tehlikesine karşı ve 11 gün sonra falanda enfeksiyon suyumu patlattı ve kızımıda kaybettim 1 haftada daha kalsaydı küvöze koycaklardı olması ikinci doğumunda çok zor oldu suni sancılarla yavrum doğmak bile istemedi tuttnmuştu ama enfeksiyona yenik düştük bu sefer ve doğumhaneye giderken herkes bağırıyor ben nasıl sancı içindeyim kıvrınıyorum dua ediyorum Allah'ım kurtar diye sonra içerdekile kızdım keşke ben bu acıları çektğime sizin gibi değseyide kucağıma alsayım..... yaklaşık 12 gün arayla iki tane normal doğum yaptım

ben de seni düşündüm dün sesim çıkmıyor diye sabret arkadaşım bebiş için tehlike yok nerdeyse az kaldı

bu ara sancılarım var çok girmiyorum
ara ara kahverengı akıntım oluyor açılmadan dolayı
bebiş için yatıp duruyorum
önemsediğin için teşekkür ederimhihoyyyt

bak kelebek senın durumun daha da zormus ama 33 haftaya gelmıssın ne guzel.
bende aynı ılacları ıgnelerı alıyorum. bel agrısı oluyormu sızde. bır de her an ıdrar kacıracak gıbı oluyormusunuz. bu tokolıt tedavısı ne

normaldede idrar kaçırıyorum ben,bel agrım 3 haftadır cok sıddetlı,tokoliz tedavisi sancıyı durdurmak ıcın hastanede yapılan bı tedavı,serum bır makınaya baglı olarak sana verıylıyor yaklasık bır serum 1 gunde bıtıyor,belli aralıklarla,su gelişi ve doğumu durdurmak için

yagmurcın acını anlıyoruz basın sagolsun.Umarım en kısa zamanda tekrar hamıle kalırsın. Sende cok okumussundur. cok kayıpları olupda sonrasında bebıslerını kucaklarına alan cok kısı var.
Bu sıtede yalnız olmadıgımı destekcılerımın oldugunu bılıyorum. Aynı durumda olan meger cok kısı varmıs. Tabııkı herkesın rıskı farklı fakat sonucta rısklıyız hepımız. 30 lı 35 lı haftalara gelenlere cok sevınıyorum. Darısı basımıza.

normaldede idrar kaçırıyorum ben,bel agrım 3 haftadır cok sıddetlı,tokoliz tedavisi sancıyı durdurmak ıcın hastanede yapılan bı tedavı,serum bır makınaya baglı olarak sana verıylıyor yaklasık bır serum 1 gunde bıtıyor,belli aralıklarla,su gelişi ve doğumu durdurmak için

su geldıkten sonra mı yapılıyor bu?yaa ben suyum gelırse nasıl anlıcam.. Doktora soledım arada camasırım ıslanıyor akıntıyla beraber bıldıgınız ıslanma dedım. Idrar kacırıyorsun dıyor. Doktor ıhmalıne gelmek ıstemem

bende oğlumu 20+5 de 400 gram 22+3 de kızımı 590 gram doğum yaptım aytnen bende ilaçsız sancım varmış anlayamamışım hele dr hiç anlayamadı anormallik var diye gitti elime bişey geliyo diye bieşey yok dedi eve gönderdi meğerse o keseymiş 1 hafta evden herşey yaptım gezdim yürüdüm alışverişe çıktım 1 hafta sonu büyüdğünü hissettim eliime gelen belimde çok ağrımaya başladı karnımda düşmüştü hastaneye gittim yapılcak bişey yok açıklık 3 4 cm olmuştu..... İlk oğlum doğduktan sonra diğeri yaşaın diye eşi içerde bıraktılar enfeksiyon tehlikesine karşı ve 11 gün sonra falanda enfeksiyon suyumu patlattı ve kızımıda kaybettim 1 haftada daha kalsaydı küvöze koycaklardı olması ikinci doğumunda çok zor oldu suni sancılarla yavrum doğmak bile istemedi tuttnmuştu ama enfeksiyona yenik düştük bu sefer ve doğumhaneye giderken herkes bağırıyor ben nasıl sancı içindeyim kıvrınıyorum dua ediyorum Allah'ım kurtar diye sonra içerdekile kızdım keşke ben bu acıları çektğime sizin gibi değseyide kucağıma alsayım..... yaklaşık 12 gün arayla iki tane normal doğum yaptım
canım sen de zor günler yaşadın benim gibi tedaviyle hamile kalabildiğimiz için herşey daha ağır bizim için umarım acını hafifletecek yeni bir bebiş nasip Etsin Allah sana benim gibi yüzünü güldürsün sibelime bizim gibi kayıp yaşayan herkese geçen gün bende hastanedeyken doğum sancısı çeken bizim yaşlarımızda bir bayan vardı o da sancı çektikçe dayanamıyorum bitsin diyordu bu acı dra drda beni gösterdi o senin yerinde olmak isterdi bir soralım dedi bende aynen dedim sancı ne ki sonunda bebişini sağlıklı ve yaşarken kucağına verecekler kendimi onlara kızarken buldum hepsinin doğumu gelmiş merakla benim durumumu soruyorlar küçükmüş göbeğim bilmem neymiş düşün doğumunuzu yapın bizi yaralamalarının ne anlamı var

Canım kasılmalarım var maalesef..Ara sıra karnım da sertleşme oluyor yani..Ama sancı ne onu bilmiyorum..Biraz açıklayabilir misin..Nasıl başlıyor, nerden giriyor..Açıkçası açılmam yok ama, kuvvetli kasılmalarla 1-2 saat içerisinde bile olabilir..Allaha sığınmaktan ve dua etmekten başka bir yol yok sanırım..

kelebek canım bebişinin ne kadar olmuş kilosu?
hayırlısıyla hepimiz şu günleri bir atlatsak daha ne isteriz ki

idrar kaçırma bende de oluyor özellikle geceleri
bel ağrısı ve sırt ağrısı da var kızlar

en büyük problem de gaz çok rahatsız edici oluyor

kelebek canım bebişinin ne kadar olmuş kilosu?
hayırlısıyla hepimiz şu günleri bir atlatsak daha ne isteriz ki

idrar kaçırma bende de oluyor özellikle geceleri
bel ağrısı ve sırt ağrısı da var kızlar

en büyük problem de gaz çok rahatsız edici oluyor

canım 2100 gram olmus
yuzunu fılan pek goremedım sırtını dönmüştü,drda rahatsız etmeyelım baskı yapmasın dedı
2 hafta daha sık dişini dedi 2009 a gırelım dedı
celeston yaptırdı 2 doz bugun
yarında 2 doz
2 hafta ıcınde sorun olmazsa 1 ay sonra gıdıcekmısız hayırlısı bakalım
yatarak beklemek yenı dogan yogun bakımda bebegın kuvezdeyken beklemekten daha ıydır dedı
senın ıcınde sevındım canım dikişlerin iyimiş maşallah
Allah yardımcın olsun senınde
bır avazda kurturalım

X