Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sibel duru masallah kizcene bule gule buyut saglicakla...
umudum cnm korkma benimde vardi ama 13 gibiydi hematom alan kanama olmus durmus icerde birikmis ve zamanla kahverengi sekilde attim geri kalanida bebek buyudugu icin rahim emdi sonrada kaybolmus korkma yani o kanama duracak sonrada kahve olarak disari aticak san sulandirici kullaniyormusun benim dr o zamanlar kesti sadece hap verdi coraspin 100 mg

Evet canim sulandirici kullaniyorum omu yapti acaba cok onemli bir kanama degil dedi doktor zamanla tamamen gecer dedi ama yatacaksin dedi

Canim meraklanma dedim ya benim de oldu ama 2 hafta yattim bitti kanama ve kanama bolgesinde iyilesti gerci sonradan kaybettim biliyorsun ama nedeni ray.
Doktor bana hergun progynex igne vermisti 6 haftadan 12 sonuna kadar vuruldum en guclusu igne, bence bir sor.

Canim kaybetmek cok kotu bir duygu birde haftasi yuksek olunca daha cok koyuyor bana 3 tane progynex tablet kullandiriyor gunde devam et dedi igne hic bahsetmedi 10 gun sonra tekrar cagirdi

Defalarca girdim sayfaya ,ama yazamadim yazdim yazdım sildim .okuyorum haftalarınız ilerlemiş cogunuz artık riskli hft lari atlatmasıniz maasallah . Beni merak ettiginiz icin cok teşekkür ederim. Evet o Cumartesi bebegimi kaybettim. Hersey normaldi . Yemeğimi yedim .oglen uykuma yaticaktim. Biraz karnım agri di cok az ama cok az bir agri kesici ictim. Yattım yaklaşık yarımsaat sonra tak diye birsey oldu sanki çamaşırıma baktım ve kan vardı . Tabiiki onceki yaşadıklarımdan dolayı bir anda panik oldum esime öyle bir seslenmisimki . Sonra drumu aradık . Gittim ama anladım giderken çünku onceki gebeliklerim 16-18 ve ilkkez dikisli 21 hft ya gelmiştim. Muayene oldum açılma yok baskı var dikis sağlam . Ama kanama var .yatisim yapıldı . Birkaç saat sonra öyle bir kanama yasadımı anlatamaam ardından Dr tekrar geldi artık suyumum gelmesini bekleniyordu . Ve dikişlerin alınmasının daha iyi olacağını söyledi ddogumhanede dikisim alındı .tekrar buyuk kanamalar tabi geceyarısı derken sabah karsi artık açılmam iyice oldu ve bebegimi birkez daha ne yazıkki erken cansız . O an kendimi ya birlik hafta daha doğsaydı sakat kalsaydı diye avutmaya çalıştım . Ve bebegimi ilkkez gormek istedim . Allahım küçük eller kulaklar okadar müntazam güzel burnu bu haftada bir bebegin güzel olmasını beklemiyordum . Ayrıntılı ultrason ve ilkkez yüzünü gorucem derken birebir gormek nasip oldu . . Kızımı . Simdi nasılmıyim ? Hic iyi değilim busefer kolay olmadı . Dayanamıyorum . Artık sabahları kalkmanın . Disari çıkmanın hiçbir anlamı yok . Hic mutlu değilim . Dikişe cok umut bağlamıştım ama son ana kadar dikiş sağlam uzunlugum 18 di sorunum bu değilmiş . . Hersey yapıldı ama ise yaramadı iste yattım dikkat ettim ama sonum aynı oldu . Bu 4 . Bebeğimdii. 2 kız 2 oğlan kaybettim cennete gönderdim . Son ana kadar dua ettim 3 tanesini aldın bir tanesini bana ver diye ama olmadı iste ben sizler gibi şanslı değilim . Olamicamda çünku net bir sorun bulunmadı . Bile bile tekrar nasıl hamile kalabilecem bebeklerimin hepsi sağlikliydi. Ama birsey var . İste benim hikayem böyle oldu . Vedalaşmam kızımızla . Simdi artık ağlamaktan yas kalmadı . Mutsuzum birdahada mutlu olabileceğimi sanmıyorum eğer esim olmasaydı Allah korkum olmasaydı hersey cok farklı olurdu . Çünku icim oyuldu 1,2 derken 4 bebek bedenimde icimde taşıdığım beslediğim ümit ettigimhayal kurduğum bebeklerim. Simdi insanların daha bebek yapmiyormusunuz soruları ( kimseye söyletmemiştim hamileligimi)eltilerimin bebeklerie attıkları havalara bana laf atmalarını arkamızdan edilen dedikodulara maruz kalicak hic bir zaman biri bana anne demicek . Buarada 1 aylıkken butun aileye hamilelikler hava atan akrabamız butun hamileliğinde gezen tozan akrabamız doğurdu . Simdi ben her o bebegi gördüğümde kendi kızımı hatirliccam . İste kızlar hepsi bu toplamda ömrümün 18 ayı bebek ümidiyle iğnelerle yatalak bir sekilde ve ellerim bomboş olarak gecti . Simdi gülmek bedenime ağır geliyor . Hic birşeyin anlamı yok artık hic birşeyin .

Canim arkadasim ne desek ne soylesek bos 4bebek cok agir bir kayip yasamayan anlayamaz kesinlikle ama inaniyorum bu acilarinin sonunda bir bebek sahibi olacaksin sende umudunu hic yitirme canim peki tam olarak rahim agzi yetmezligi degilse sikinti ne bulamiyorlarmi doktorlar yada acaba dikismi acildi elbet bir sebebi vardir canim bir yazi okumustum kadin senin gibi 4 tane kaybetmis ikisini dikisle sonra abdonomial dikisle dunyaya getirmis cocugunu allahtan umut kesilmez olacak ve bu gunler mazide kalacak canim lutfen guclu olmaya calis

enyy ..
cnm rabbim peygamber sabri versin okurken o kadar uzuldumki icim yandi inan dozlerimden yaslar suzuluyor kaybettigim kizimda aynen senin gibiydim inan uc sene cesaret edemedim care bulunmuyordu dikiste atmistim benim yuzumden bebeklerim oluyordu cok zor caresizlik ellerime bakiyordum bom bostu psikiyatristlere gittim devlet hastanesinde bana kitap oku dediler dalga gecer gibi hic kimse derdime derman olmadi uc sene boyunca tanidik tanimadik herkesten dua istedim aglayarak secde ettim rabbime sigindim hep dua ettim yarabbim dedim hep rabbim dedim cigerim yandikca namaz kildim ..
cok sukur bak bu haftaya geldim inan sende geliceksin sanada umut olucqm ben burda herkes icin yatiyorum ..
ayagi kalktikca bisey yaptikca sen benim umudumsun diyenler aklima geliyor yatiyorum ...
seninde olucak ..
acinda hep boyle kalmiyacak inan bana ...
hic gecmiyecek ama ilk gunku gibi cigerin yanmayacak rabbim sabrini veriyor..
bende rabbimden senin icin sabir ve hayirli evlat diliyorum...

Defalarca girdim sayfaya ,ama yazamadim yazdim yazdım sildim .okuyorum haftalarınız ilerlemiş cogunuz artık riskli hft lari atlatmasıniz maasallah . Beni merak ettiginiz icin cok teşekkür ederim. Evet o Cumartesi bebegimi kaybettim. Hersey normaldi . Yemeğimi yedim .oglen uykuma yaticaktim. Biraz karnım agri di cok az ama cok az bir agri kesici ictim. Yattım yaklaşık yarımsaat sonra tak diye birsey oldu sanki çamaşırıma baktım ve kan vardı . Tabiiki onceki yaşadıklarımdan dolayı bir anda panik oldum esime öyle bir seslenmisimki . Sonra drumu aradık . Gittim ama anladım giderken çünku onceki gebeliklerim 16-18 ve ilkkez dikisli 21 hft ya gelmiştim. Muayene oldum açılma yok baskı var dikis sağlam . Ama kanama var .yatisim yapıldı . Birkaç saat sonra öyle bir kanama yasadımı anlatamaam ardından Dr tekrar geldi artık suyumum gelmesini bekleniyordu . Ve dikişlerin alınmasının daha iyi olacağını söyledi ddogumhanede dikisim alındı .tekrar buyuk kanamalar tabi geceyarısı derken sabah karsi artık açılmam iyice oldu ve bebegimi birkez daha ne yazıkki erken cansız . O an kendimi ya birlik hafta daha doğsaydı sakat kalsaydı diye avutmaya çalıştım . Ve bebegimi ilkkez gormek istedim . Allahım küçük eller kulaklar okadar müntazam güzel burnu bu haftada bir bebegin güzel olmasını beklemiyordum . Ayrıntılı ultrason ve ilkkez yüzünü gorucem derken birebir gormek nasip oldu . . Kızımı . Simdi nasılmıyim ? Hic iyi değilim busefer kolay olmadı . Dayanamıyorum . Artık sabahları kalkmanın . Disari çıkmanın hiçbir anlamı yok . Hic mutlu değilim . Dikişe cok umut bağlamıştım ama son ana kadar dikiş sağlam uzunlugum 18 di sorunum bu değilmiş . . Hersey yapıldı ama ise yaramadı iste yattım dikkat ettim ama sonum aynı oldu . Bu 4 . Bebeğimdii. 2 kız 2 oğlan kaybettim cennete gönderdim . Son ana kadar dua ettim 3 tanesini aldın bir tanesini bana ver diye ama olmadı iste ben sizler gibi şanslı değilim . Olamicamda çünku net bir sorun bulunmadı . Bile bile tekrar nasıl hamile kalabilecem bebeklerimin hepsi sağlikliydi. Ama birsey var . İste benim hikayem böyle oldu . Vedalaşmam kızımızla . Simdi artık ağlamaktan yas kalmadı . Mutsuzum birdahada mutlu olabileceğimi sanmıyorum eğer esim olmasaydı Allah korkum olmasaydı hersey cok farklı olurdu . Çünku icim oyuldu 1,2 derken 4 bebek bedenimde icimde taşıdığım beslediğim ümit ettigimhayal kurduğum bebeklerim. Simdi insanların daha bebek yapmiyormusunuz soruları ( kimseye söyletmemiştim hamileligimi)eltilerimin bebeklerie attıkları havalara bana laf atmalarını arkamızdan edilen dedikodulara maruz kalicak hic bir zaman biri bana anne demicek . Buarada 1 aylıkken butun aileye hamilelikler hava atan akrabamız butun hamileliğinde gezen tozan akrabamız doğurdu . Simdi ben her o bebegi gördüğümde kendi kızımı hatirliccam . İste kızlar hepsi bu toplamda ömrümün 18 ayı bebek ümidiyle iğnelerle yatalak bir sekilde ve ellerim bomboş olarak gecti . Simdi gülmek bedenime ağır geliyor . Hic birşeyin anlamı yok artık hic birşeyin .

Canim benim ya:KK43: cok uzuldum, cok canim yandi okurken. Ne denir nasil soylenir bilemiyorum, 2 hafta once bende 21 haftalik kizimi kaybettim seni anliyorum , hele senin acin cok daha buyuk 4 evlat cok zor cok. Bunun sebebi nasil bulunmaz? kim bu doktor ya da doktorlar gittigin? hic dna testleri yaptirdin mi? bir forum var burda sebepsiz terarlayan dusukler erken dogumlar diye, gecen gun onu okuyordum bir arkadasin da 4 kaybi olmus 2 erken 2 gec dusuk ve sonunda bagisiklik sistemi ile ilgili bisey cikmis. bence bir daha hamile kalmadan tum detayli, olabilecek tum testleri arastir ama inaniyorum muhakkak kucagin bos kalmayacak bebegin olacak. Tum dualarim seninle arkadasim:KK43:

Eve geldm sabah tekrar gidecm 3 gun ilacla serum tedavisi yapiliyo dedi doktr cok ic acici konusmadi once
Suanda allahtn sonra merra ve metalin destegne ihtiyacm var
Rahim boyi toparlanr sanci gecerse dedi dun cok i yiydm kasilmafa keslmsti erknde yapsm napim diyip tevekkl ediyrdm bugun rahm boyu ,
2 cikti kasilmam hala var eger erkn yprsan gonderirz dedi cok canm skildi doktormda ebelrde iyi kendimi daha guvende hissediyorm erkn yaparsm ne olack belli degl doktr gitmedn once tekrar yanina gittim ne zamn dogsa kuveze gormz dedim 34 te girmeyebilrdedi sezeryanmi yaparlr dedm norml de yapabilr dedi simdibunlaridusunp niye strese gitiyosn bu skintiyo sen 3 haftadr cekiyosn bak bu gunlete geldn dedi bende 2. Haftadn beri dedm guldu iyi seylr soyledide venm moralm cok bozuk metal ve merraya degl sadece hepinzn destegne ihtiyacm varda merranin benim gibi rahm boyu 2 ve kasilmasi cok metalde erkn dogm yapti onun destegnefe ondn ihtiyacm var rabbme siginiyorm o neylrsr guzel eulr

ne guzel tatlim ne mutlu sana umarim benimde bebegim olur bir gun... ama gorunuse bakilirsa septum ameliyatimda bombe kalmis bir daha ameliyat edilecek gibi laporoskopi / histeroskopi ile ve ben cok korkuyorum 2 septum ameliyati 1 acil serklaj ve sonrasi erken dogum nasil olucak da tutacak serklaj bir sonraki halileligimde:KK43: off offffff kafam cok karisik cok
Benimde laparoskopik oldu
Korkulacak birşey yok, umutlu ol, umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın
sağol canım
inş sen ve kuzucuklar iyisinizdir kocaman öpüyorum bade kızı :))

:))) öptüm senin yerine

Enny .... Ne desem boş..... Keşke bazı şeyler elimizde olsa, yazdıklarını okurken ta içimde hissettim üzüntünü :KK43:( Rabbim sana 4 melek verdi, umarım en kısa zamanda kendini toplarsın ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

Eve geldm sabah tekrar gidecm 3 gun ilacla serum tedavisi yapiliyo dedi doktr cok ic acici konusmadi once
Suanda allahtn sonra merra ve metalin destegne ihtiyacm var
Rahim boyi toparlanr sanci gecerse dedi dun cok i yiydm kasilmafa keslmsti erknde yapsm napim diyip tevekkl ediyrdm bugun rahm boyu ,
2 cikti kasilmam hala var eger erkn yprsan gonderirz dedi cok canm skildi doktormda ebelrde iyi kendimi daha guvende hissediyorm erkn yaparsm ne olack belli degl doktr gitmedn once tekrar yanina gittim ne zamn dogsa kuveze gormz dedim 34 te girmeyebilrdedi sezeryanmi yaparlr dedm norml de yapabilr dedi simdibunlaridusunp niye strese gitiyosn bu skintiyo sen 3 haftadr cekiyosn bak bu gunlete geldn dedi bende 2. Haftadn beri dedm guldu iyi seylr soyledide venm moralm cok bozuk metal ve merraya degl sadece hepinzn destegne ihtiyacm varda merranin benim gibi rahm boyu 2 ve kasilmasi cok metalde erkn dogm yapti onun destegnefe ondn ihtiyacm var rabbme siginiyorm o neylrsr guzel eulr

Cnm kaçıncı hafta bitti

canim cok uzuldum;( dikis neden tutmamis ne dedi doktorun? belki abdominal serklaj yapilir Allah en kisa zamanda bebegine kavustursun cnm

ahh bettyboo aahhh....neden buraya daha önce girmedim sanki....aahhh..buraya girseydim emin ol işi bırakır yatardım...ben aynen günlük işlerime devam ettim nasılsa dikişli dedim....bi gece tuvalete kalktım idrarımı yaparken kanda geldi...hemen ambulansla 1,5 saat uzaklıkta merkeze hastaneye...1 gece kalalım hastanede dedim.. bebeğin atışları normaldi..suyu normaldi...odamda tuvalete gittiğimde aşağıya indiğini hissettim...ebe açtı baktıki suyuda süzülüyor kasıklarımın arasından..ağrısız sızısız düşük oldu...birden...hiç belirtileri olmadı yani...yatmadım ondan oldu sanırım...20. haftada....yerçekim kuvvetine karşı gelinmez..büyüdükçe demekkiaşağı inmesi kolay oluyor.... öyle işte..bu bana ders oldu....bi daha yatacam...ama öyle hiç kalkmadan yatarmıyım bilemem....güvenemiyorum kendime....hele ogünler bi gelsin inşallah...

canım hala ağlıyorum. senden sonra foruma yazmaya bile elim gitmiyor...:KK14::KK14::KK14::KK14:
Allahım eyüp peygamber sabrı versin... çok üzülüyorum içim yanıyor...

bak su tanesinin de 4 tane ileri hafta kaybı var. Arda bey laparoskopik serklaj yaptı doğum öncesi. Ne olur hikayeni yaz femicale. Döner mutlaka... Bana demişti ki şimdi daha ilerisi çıktı robotik serklaj. Bana biri yazmıştı dedi bir daha dönmedi dedi. anadolu illerinden biri yazmış...

Canım 40 ın çıksın Arda bey de Cemil bey de burada mucizeler yarattı 2 sine de görün canım arkadaşım. İnan tanımıyoruz birbirimizi ama içim çok kötü. Sen toparlamadın senden sonra ben de toparlanamadım...:KK14::KK14::KK14::KK14:

Enny defalrca biseylr yazmk istedm elim biturlu gitmedi biliyordm icin yaniyordu hicbirseyde teselli etmickti yazini daha once gorsem ben durumumu yazmazdm sonra gorm zamnla gececk ama bitmick bir omur o aci senle kalbinin bir kosesndyasayack ama inan dineck ve bir zamn sonra korksnda yine cocuk isticksn seni en iyi anlick olan mumudihaba yanls bilmiyorsm onunda 6 kaybi vardaha kotusnu gorunce sukrediyo insn ve teselli oluyo ben suan cok kotuym ama sukrediyorm rabbm herseyn hayrlisni versn ami n

kızlarrr biz geldik :KK1:
sonunda duru hanım geldi geçmişi okuyamadım inşallah herkes iyidir biz doğumdan sonra annemde kaldık on gün iki gündürde kayınvalidedeyim nasip olursa pazar günü evime gidicem kızım 21 nisan pazar sabahı saat 10.37 de dünyaya geldi epidurl sez. oldu çok rahattı çok güzeldi ilk ben gördüm onu hepinize dua ettim bebek isteyenler hemencik hamile kalsın hamişlerde sağlıkla zamanında miniklerini kucaklasın diye kızım 3230 kilo doğdu sonra 3 kg ye indi bugün tekrar tartıldık 3.070 kg olmuş sarılığımız var biraz sezeryan olduğu için süt hemen gelmedi tam dört gün uğraştık ayy ne kadar karışık yazdım kusur bakmayn artık acele edince böyle oldu hepinizi öpüyorum kendi evime gidince fırsat buldukça açarım artık

Allah analı babalı büyütsün canım...

Kizlar ben dondum doktordan bebegimin kalp atislarini duyduk ama kanama varmis ondan kahve akinti geliyormus cok siki yatak istiharati dedi sadece tuvalete kalk dedi 6+4 gunluk hamileymisim yalniz bebegimin kalp atislari bana biraz zayif geldi 118 atiyor doktor normal dedi birdahaki haftaya yukselcek kalp atislari dedi yani merak etme zayif degil dedi haberler simdilik bukadar insallah su kanamada kesilir azmis ama doktor hic olmamasi gerekiyor dedi busefer cok yakin davrandi sevgili doktorum

Maşallah bebeğine... Canım kanamayı sormuşsun benim 5 gebeliğimde de oldu. son gebeliğimde hep oldu hatta 9 artı 3 te foş diye kan ve parça geldi şükür durdu... Dinlen progestanı ihmal etme proluton depotu da...

Sanki sevgilinizden ayrılırsınız ama hala aşıksınızdır aramak istersiniz deli gibi görmek ama direnirsiniz aramamak için size zarar verdiğini düşünürsünüz işte size olan sevgimde böyle arkadaşlığınızı dostluğunuzu çok özlüyorum.Regreteyle buluştum bugün ilk kez gördüğüm sevgili arkadaşa yılların dostu duygusuyla sarıldım bana öyle iyi geldiki onu görmek kaynattık bir güzel kocalardan kaynanana görümce doktor bebek vs ooooh çok rahatladım kahvelerimizi içtik fallarımızada baktık 10 gündür diyetteydim 1 kilo 100 gram vermişim iyi dedi doktor durmak yok kilo vermeyedevam,sizleri seviyorum

Canım bağımlılık yapıyor di mi? Ben de öyleydim şimdi yoğunluktan bakamıyorum bazen...

Su an Arda beyın hastası olan var mı aramızda kızlar?

Canım şu an Landarc var ama pek yazmıyor...

Çok teşekkürler aydınlattığın için ben de doktor gerek yok dese bile korkarak bir hamilelik geçirmekten se dikiş uygulatmak istiyorum. İnşallah 12. Haftayı görebilirim ve ikili testim temiz çıkar. Haftaya rıza madazlı ya gidicem onun da fikirleri benim için çok önemli. Bir de doğuma yakın alınması şartmıdır bu dikişin? Yani sezeryan olursak mesela bebek üstten alınacak. O dikiş rahimde kalsa 2. Bebek için de bir koruyuculuğu olur mu?

Canım bu forumda Rıza Beyin hastası bildiğim kadarıyla yok... İnşallah temiz çıkar. Bence bir riskli gebelik dr sine de git derim serklaj öncesi...

sağol canım inş 37-38 i görücez rabbimin izniyle
sen son tempo çalışıyorsun.iş-kurs-afacanlar ... allah yardımcın olsun

sorma sorma akıllı tahta kursu beni mahfetti kalacağım sanırım kafam basmıyor:KK43:(

Merhaba arkadaşlar tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım rahmimde unicorn uterus anomalisi var yani yarım rahimliyim rahmim olması gerekenden daha küçük ilerde bebek büyüdükçe erken doğum riskim var. Dikiş atılabilir dedi doktorum. Daha önceden 8 haftalık bir düşüğüm var ilk tüp bebek denememiz de kimyasal gebelik oldu bu 3. Gebeliğim.
Şuan 8 haftalığım herşey yolumda. 12. Haftada bakılacak serviks uzunluğuna. Ama daha erken 10. Haftada bakılması daha iyi olur mu?
Aranızda rıza madazlı ya giden serklajını onda yaptıran varmı?
Riskli bir operasyon mu? Bebeğe zararı olabilirmi?
Lokal mi yoksa tam anestezi ile mi yapılıyor?
Dikişten sonra da doğuma kadar yatmak mı gerekli? Aslında yatmak istemediğim için serklaj uygulansın isyorum:)
Gerek olmasa bile önlem amaçlı uygulanabilirmi?

Çünkü serviks uzunluğu iyi olup da 6 ve 7. Aydan sonra soun yaşayan erken doğum yapan da oluyor.

Sizden öğreneceğim çok şey var rabbim hepimize yavrularımızı sağ salim bağışlasın.

Allah yardımcın olsun inşallah kucağına alırsın...

gurbetçiii maşallah haftana...

efulim canım endişe etme antibiyotik kullan ihmal etme ilaçları...

:KK43:(( beni ağlattın...kaderimiz aynı...bende 4. bebeğimi kaybettim aralıkta....4. de dikiş atılmıştı ilk defa...dikişe rağmen 20.haftada kanamayla düştü...ama ben çalışmaya devam ettim yatmadımdı...sen yatmışsın da düşmüş???neden enny?? bunun bir sebebi olmalı....yattığın halde neden düşüyorki????o kadar dikkat etmişsin....acaba dikişin mc donaldmıydı...en basit olanımıydı ??ondanmı düştü acaba...???

ŞİMDİ SENİN DİKİŞE RAĞMEN YATTIĞIN HALDE DİKKAT ETTİĞİN HALDE DÜŞMÜŞ KAYBETMİŞSİN YA...UMUTSUZLUĞA KAPILDIM Bİ AN.....Bİ DAHA DENEYECEKTİM BU SEFER SIRF YATACAM....VE FARKLI DİKİŞ DENEYECEM...BİLEMİYORUM :KK43:(( moralini yüksek tut .....kaderimiz bu napalım...önüne geçilmiyor :KK43:( başın saolsun :KK43:(

Gurbetci senin rahm boyun benmkindn kisa ama senin karinkasilmn cok yok beni kasilma mahvediyo acilmaya sebep oluyo dun biraz acilma var gibiydide bugun yok dedi kasilma olmasa benm dikis 40 a bile giderdide istekasilma cok skintiya sokuyo merrada benm haftamda 2.9 dn 2ye dusms buna ragmn 34 olu ins bende olurm

canım hala ağlıyorum. senden sonra foruma yazmaya bile elim gitmiyor...:KK14::KK14::KK14::KK14:
Allahım eyüp peygamber sabrı versin... çok üzülüyorum içim yanıyor...

bak su tanesinin de 4 tane ileri hafta kaybı var. Arda bey laparoskopik serklaj yaptı doğum öncesi. Ne olur hikayeni yaz femicale. Döner mutlaka... Bana demişti ki şimdi daha ilerisi çıktı robotik serklaj. Bana biri yazmıştı dedi bir daha dönmedi dedi. anadolu illerinden biri yazmış...

Canım 40 ın çıksın Arda bey de Cemil bey de burada mucizeler yarattı 2 sine de görün canım arkadaşım. İnan tanımıyoruz birbirimizi ama içim çok kötü. Sen toparlamadın senden sonra ben de toparlanamadım...:KK14::KK14::KK14::KK14:

GERÇEKTEN ACI DURUM...kaderimiz aynı enyy ile...

robotik serklaj neymiş chnb??? ben ankarada aydan biriye gitcem...ÖZEL KORU HASTANELERİ ONUN...ve robotikmiş ..

da Vinci Robotik Cerrahi - Koru Hastanesi +90 312 287 97 97 bak adresi bu...BELKİ SENİN DEDİĞİNİ DE YAPIYOLARDIR...

Benimde laparoskopik oldu
Korkulacak birşey yok, umutlu ol, umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

:))) öptüm senin yerine

Enny .... Ne desem boş..... Keşke bazı şeyler elimizde olsa, yazdıklarını okurken ta içimde hissettim üzüntünü :KK43:( Rabbim sana 4 melek verdi, umarım en kısa zamanda kendini toplarsın ve bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

HİDENNİSKO laparoskopik olmana nasıl karar verildi..kaçıncı bebekti...ondan önce hep normal dikişlimi kaybettin bebeklerini?? yani mc donald değilde öbür alttan ama üstten atılan dikiş olmadımı???

Merhaba arkadaşlar tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım rahmimde unicorn uterus anomalisi var yani yarım rahimliyim rahmim olması gerekenden daha küçük ilerde bebek büyüdükçe erken doğum riskim var. Dikiş atılabilir dedi doktorum. Daha önceden 8 haftalık bir düşüğüm var ilk tüp bebek denememiz de kimyasal gebelik oldu bu 3. Gebeliğim.
Şuan 8 haftalığım herşey yolumda. 12. Haftada bakılacak serviks uzunluğuna. Ama daha erken 10. Haftada bakılması daha iyi olur mu?
Aranızda rıza madazlı ya giden serklajını onda yaptıran varmı?
Riskli bir operasyon mu? Bebeğe zararı olabilirmi?
Lokal mi yoksa tam anestezi ile mi yapılıyor?
Dikişten sonra da doğuma kadar yatmak mı gerekli? Aslında yatmak istemediğim için serklaj uygulansın isyorum:)
Gerek olmasa bile önlem amaçlı uygulanabilirmi?

Çünkü serviks uzunluğu iyi olup da 6 ve 7. Aydan sonra soun yaşayan erken doğum yapan da oluyor.

Sizden öğreneceğim çok şey var rabbim hepimize yavrularımızı sağ salim bağışlasın.

BENİM DİKİŞE RAĞMEN DÜŞTÜ...DİKİŞTEN SONRA MUTLAKA YAT..BEN ÇALIŞTIM AMA MALESEF Bİ ANDA KANAMAYLA KAYBETTİM...BURAYA ÖNCEDEN GİRSEYDİM KESİN YATARDIM.... 4. HAMİLELİĞİMDİ...EN SONU DİKİŞLİYDİ..TABİ DİKİŞ YÖNTEMLERİ VAR...BENİMKİSİ EN BASİTTİ MC DONALD YÖNTEMİ...Bİ TANE DAHA VAR DAHA ÜSTTEN DİKİYOLAR O DAHA GARANTİYMİŞ...ONU YAPTIR DOKTORA..HERKESEDE ATTIRMA DİKİŞİ.....başın saolsun bu arada...

Haklisn sahbams nankorlk etmiym cok sukr bugunume ama moralm bozuldu toparlanp iyi olacagna inanmam olmicksada kabullenmem lazim

X