Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Merra canım.
Zor geceymiş canım. Rabbim yar ve yardımcın olmuş. Allah'ın iziyle bugün güzel haberlerle geleceksin canım.

Rica ederim canım ne demek. Bu günlerde gerçekten insanın desteğe ihtiyacı oluyor.
Sigorta da süper olmuş. Memorial yoğun oluyor randevu konusunda. Şayet sigortan femicalde geçiyorsa oraya al geçmiyorsa yakında al en az 15 gün önceden...
peki dr nin söylediği serklaj tekniğini sordun mu?
Bu forumdan bahsettin mi? Biliyor forumumuzu. Çok bilinçli hastalar diyor bizim guruba:))

Bu arada gurbetçi merra hazırlıklar konuşuluyor maşallah...

efulim umarım dr ye gitmişsindir.
Burcim bende de oluyordu ara kanama. Hatta benim histeroskopide dr polipimi almıştı. Sonra ara ra oldu. dedi ki polp hemen çıkmaz yeniden...

umudum her şey güzel olsun inşallah...
İnsallah canim hepimiz icin duaciyim

Merra canım.
Zor geceymiş canım. Rabbim yar ve yardımcın olmuş. Allah'ın iziyle bugün güzel haberlerle geleceksin canım.

evet canım sağol allah razı olsun
maşallah eşin umreye gidiyormuş,allah birlikte de gitmeyi nasip etsin.ayıp olmaysa bizim de isimleriizi yazsan dua istesek olur mu

gunaydinlar..
efilum cnm insallah biseycik olmuyacak su kafanin ustundeki lanet seytani def et:)
merra cnm sende zor bi gece gecirmissin insallah hayirli haberlerle gelirsin ...
metaaallll cok saol alinti icin :)
umrenizde hayirli ugurlu olsun insallah merraya katiliyorum liste yap koy cebine :))
bettybo cnm benim sigortam yok bi bilgim yok malesef...
mlkyy cnm seni eklemis...
chnb rabbim yardimcin olsun insallah
senin is gercekten zor:)

Korktugm basima geldi rahm boyu 2cm dusms merra canm kaderimz ayni sen 34 u gordn insaallah bende gorurm sancm var durdrmaya calisiyolr ciger gelstirici vurdulr rabbm yardmcimz olsn dua edin lutfn

efilum cnm gecmis olsun sancini durdururlarsa korkma bak ben 15 cm ile iki hafta atlattim hem inanirmisin o kadar da yatmiyorum eger eskisi gibi yatsam cok daha iyi olur ama catladim resmen...
sende korkma iki cm iyi ikinin alti kotuymus..

canim ben gecen sene cektirdim echomar da ama canimin yanmasini istemedigim icin sedasyon aldim yani 5 10 dk hafif bayginlik gibi bi anestezi yani hicbisey hissetmedim, gene aynisini yaparim zaten.

ben gazi hastanesinde yaptırdıydım....bayıltarak oluyormuymuş..olmadığını söyledilerdi salaklar....

efilum cnm gecmis olsun sancini durdururlarsa korkma bak ben 15 cm ile iki hafta atlattim hem inanirmisin o kadar da yatmiyorum eger eskisi gibi yatsam cok daha iyi olur ama catladim resmen...
Sende korkma iki cm iyi ikinin alti kotuymus..

rahim ağzınızı her gittiğinizde alttanmı ölçüyolar??? Yani epey bi karnınız büyüdü ya ondan dedim..alttan bakmak zarralı olmuyormu???

benim ilk gebeliğinde 1,5 senelik siğortalıydım. Ve 24 haftada arda bey acil dikiş uyguladı( ozaman ben onun hastası değildim. Dr kendisine sevk etti beni. ) ve 7 hafta sonra gand oksun oğlum erkwnde olsa doğdu. Bu 7 hafta hastanede yattığım ve bi serklaj bş sezeryan olunca. Sonraki sene siğortam sür prim ödedim. Fakat doğumda serklajı muaf tutmadılar. 6 sene sonra gebelimde 15 haftada seklaj uygulandı ve 3 ay sonra siğortam yenilendi. Herhangi bi fark ödenedim. Gerci benim siğortam acıbaden siğortaydı. O yüzden memorıal da geçmediği için kullanamadım. Ama yinede siğortamın bilgisi vardı.
Bence kapsam dışı olmaz.
Her siğortam aynı olmayabilir yinede

bu sigorta sana kârı oldumu?? Ne kadar kârı oldu??? Yaptırdığına değdimi?

Gurbetci canm ins durur korkuyorm erkn yapmaktn dojtr sancidnda iki cikms olabilr toparlayabilr dedi
Sahbams canm evet alttn bakiliyo karndn olcm dogru cikmayabilrms zararli degldr herhalde napalm mecbr bakack

Dil alti nidilt verdilr 20 dk arayla sermda takacklr sonra 4 saatte bir vetecklr nidilati insaallah durur serumda takilack ciger gelatirici vuruldu bebegm cok harektli normlde ciger gelstirici vurulnca harektleri azaliyo diye duydum gurbetci senin bebegnkide azalmsti ne zamn normale dondu
Merra cok gecms olsn ins hersey yolndadr

Gurbetci canm ins durur korkuyorm erkn yapmaktn dojtr sancidnda iki cikms olabilr toparlayabilr dedi
Sahbams canm evet alttn bakiliyo karndn olcm dogru cikmayabilrms zararli degldr herhalde napalm mecbr bakack

sen nerdesin şimdi..merkezedemisin... maraşamı gittin...hastanedemi yatıyosun şuan???özel mi devletmi?

Korktugm basima geldi rahm boyu 2cm dusms merra canm kaderimz ayni sen 34 u gordn insaallah bende gorurm sancm var durdrmaya calisiyolr ciger gelstirici vurdulr rabbm yardmcimz olsn dua edin lutfn

CANIM HASTANEDESİN SANIRIM İNŞALLAH GÜZEL OLACAK HER ŞEY...

dün gece feci bir sancıyla uyandım ve sabaha kadar uyuyamadım,kasılma ve adet sancısı vardı ölüyorum sandım.sabaha karşı uyuyakalmışım sonra da tuhaf tuhaf rüyalar gördüm.allahım hayra çıkarsın.bugün 7 de kontrole gidicem inş.size güzel şeyler yazarım.allahım sana sığındım evladımı sana emanet ettim onu koru...
umarım herkes iyidir

Geçmiş olsun canı...
güzel haberlerle gel...

metal canım allah kabul etsin...

gurbetçi canım ayaklandın demek 37 ye dek dikkat et gerçi 34 sonrası rahatlık geliyor...

Sahbams canm goksnda devlt hastanesndeym simdilk yatiyorm sanci kesilrde cikarm ins.
Chnb iyi dileklern icin sagol ins.guzel olr canm

Dil alti nidilt verdilr 20 dk arayla sermda takacklr sonra 4 saatte bir vetecklr nidilati insaallah durur serumda takilack ciger gelatirici vuruldu bebegm cok harektli normlde ciger gelstirici vurulnca harektleri azaliyo diye duydum gurbetci senin bebegnkide azalmsti ne zamn normale dondu
Merra cok gecms olsn ins hersey yolndadr

Canim ne olur olumlu dusun bosuna yapmiyorlar bunca seyi, bence bebisin uslu uslu oturucak yerinde.

efilum cnm ciger gelistirici vurulunca hareketleri azaliyor evet bi iki gune tekrar hareketleniyor bide bebis hizli kilo aliyor istah aciyor...
chnb cnm evet araklandim esim makam soforlugune gecti kisa sureligine ogle yemegimi kendim hazirlayip yiyorum...

Sahbams canm goksnda devlt hastanesndeym simdilk yatiyorm sanci kesilrde cikarm ins.
Chnb iyi dileklern icin sagol ins.guzel olr canm

umarım devlet hastanesi iyidir... allah yardımcın 0lsun efulim

efilum cnm ciger gelistirici vurulunca hareketleri azaliyor evet bi iki gune tekrar hareketleniyor bide bebis hizli kilo aliyor istah aciyor...
chnb cnm evet araklandim esim makam soforlugune gecti kisa sureligine ogle yemegimi kendim hazirlayip yiyorum...

eşin tam zamanında geçmiş ...mazallah bundan haftalar öncesi olsaydı nasıl ayaklanıcakTIN...

Merra ve gurbetci yada 30lu haftadaki kizlr progestani ve prolutona devam ediyomusunz prolutonu kesti progestani daha soylemedm onuda keser muhtemeln

Efulim canım geçmiş olsun.inşallah kasılmaları durdururlar.Bebek erken gelmez.Merra canım sen de zor bir gece geçirmişsin.İyi haberlerle dönersin inşallah.Çok şükür ikinizde 30 haftanın üstündesiniz.olumsuz bir şey olmaması dileğimiz.

Biz de bugün itibari ile tam 26 haftalık olduk.Çok şükür.Allah'ın izniyle 28'i geçelim kısmen rahatlayacağım.Tabi gönlüm 38/39.haftaları hep beraber görmeyi diliyor.Zor bir süreç geçiriyoruz.Allah yar ve yardımcımız olsun.

X