Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
pencerenin kenarindaki kanepede uzaniyorum disarda cocuklarin civil civil sesleri burnumda taze bicilmis cim kokusu ohhhh :)
gozlerimi kapatip cimlerin uzerinde uzandigimi yurudugumu hayal ediyorum :)
arada camima bi kelebek carpiyor gokyuzunde ucak izleri :)
arada cocuklara bakiyorum herhalde iki uc gun once dogum yapmis kopek ve 7 tane yavrusuna evlerinden ekmek getirmis korka korka vermeye calisiyorlar:)
allahim kizlar bu bahar aylarinda yatarak hamilelik gecirmek cok zormus
yatamiyorum ya disari bana gel bana gel diye sesleniyor sanki...

pencerenin kenarindaki kanepede uzaniyorum disarda cocuklarin civil civil sesleri burnumda taze bicilmis cim kokusu ohhhh :)
gozlerimi kapatip cimlerin uzerinde uzandigimi yurudugumu hayal ediyorum :)
arada camima bi kelebek carpiyor gokyuzunde ucak izleri :)
arada cocuklara bakiyorum herhalde iki uc gun once dogum yapmis kopek ve 7 tane yavrusuna evlerinden ekmek getirmis korka korka vermeye calisiyorlar:)
allahim kizlar bu bahar aylarinda yatarak hamilelik gecirmek cok zormus
yatamiyorum ya disari bana gel bana gel diye sesleniyor sanki...

canım neyseki yazı kaçırmayacaksın...yine iyi bir zaman dogum için..
mesela şimdi 20li haftalarda olsan ne zor olurdu degil mi...

ay düşünüyorumda ben hamile kalınca 16-18e kadar hadi korkusuz gecer ama sonra 28e kadar 2aydan fazla ne korkulu ne sıkıntılı süreçtir.bu zamanlarında olan tüm hamile arkadaslarıma sabır ve sağlık diliyorum.hele de 30 haftadan sonra ben cok rahat olur tadını cıkartırdım:KK16:

merry tatlim inan cok zor akli olan temmuzda hamile kalip martta doguracan inan bu havadq yatmak insanin cok agrina gidiyor ama kizim icin sabrediyorum..

merry tatlim inan cok zor akli olan temmuzda hamile kalip martta doguracan inan bu havadq yatmak insanin cok agrina gidiyor ama kizim icin sabrediyorum..

bu tavsiyene uyucam canım:KK23::KK23:
Allh ım inşallah bende temmuzda hamile kalır martta dogururum 2014 te:)

ay dedim senesini de diyim yanlıs dua etmeyeyim:KK1:

insallah cnm simdi gez valla haziran sonu veya basi basla cnm 2014 de de mart nisan gibi dogur tam haziranda da gezersiniz bak icimden kizinla demek geldi valla:)))

Kasillmalr norml bile olsa cok can skici oluyo canm ccok skiliyo mutsz oluyorm bugun hastaneye gidince cok korktugmu hissettm norml dogm nasil yapacm ben gunlr gecse su stresli gunlr bitse bebegmn kokusnu icime cekp hepsni unutsm ahhhh ahh

sende rahim aagzinda kisalma var yanlis hatirlamiyorsam ama benim oyle bir sıkıntım yok 39mm idi basta sonra 35mm olcmustu dr um ama vajinal olmadigi icin netlestiremdi olcuyu yani bende serklaj yok gerek gormedi.. bende sadece cift rahim var ayrica rahmim kalp seklinde 2 ayri septum var anlayacagin.. prulutonu bu saatten sonra ise yaramaz zaten dedi nidilatida almamaya calis dedi oyle kaldi canim 1 hafta ictim sadece.. hastaneden ciktim bizim simdiki sorunumuz suyum az bebegin hareketlerini takip etmeye calisiyorum dr her an alabiliriz dedi insallah bebegimin bobrekleri duzelmistir ve suyum artmistir cumartesi randevumuz var hayirlisi sukur yarin 32 ye giriyoruz cok sukur rabbime binlerce sukur
canım yıne bizz paşamlaaaa ınsl bobreler duselmıstır canım benımm hayılrıs herseyın ınsll bızımde dogumu 1,5 hafta one aldı dr gelısımı gusel dedıı 27 hazırana dustk hayılısı safak sayıyrz haylrısı ıle ınsll

ınsl dr dan gusel haberler alırsınn canım benım dua ıle ınsll:KK54::KK55::nazar:

efilum cnm korkma bak onca kasilmaya ragmen kisalmadiysa bisey olmaz devamli hastaneye gitmekte senin icin kotu cnm tevekkul et cnm Allah sabir versin:)

insallah cnm simdi gez valla haziran sonu veya basi basla cnm 2014 de de mart nisan gibi dogur tam haziranda da gezersiniz bak icimden kizinla demek geldi valla:)))

ay ne güzel dedinnn:))))))))))
okuyunca tüm dişlerimi gösterdim bilesin,eşimde diyor neye gülüsun bakıp bakıp:)

benim kaybettigim meleğim de kızdı..sanırım o yüzden kız cocuklarda daha bir iç çekiyorum...
amann sağsalim doguraımda 2014 mart ta pipisi de olsa sevinçten uçarım:KK52::KK52::KK52:

Gurbetci canm beni korkutn enfeksiyn aslinda enfeksiyn gecti diye seviniyodm bir hafta oncedn hangi arada tekrarladi anlamadm doktrda zaten gayet sakindi ebelr onceki hafta cok korktmstuda beni doktr gayt iyiydi zaten bana hicbir zamn erkn dogurursn demedi dedign gibi rahm boyum hep ayni kisalma olmzsa erkn dogrmam insaallah dimi acilmada olmz kasilmalr delrtiyo beni onunla yasamayi ogrenmem lazim galiba enfeksiyn gecsr azalmazmi acaba gecen hafta bugn kotuydm gitmedm marasa yarn gitmstm bir hafta gecti dusunrsem aslinda gunlr hizli geciyoda ben sabirsizm galiba haklisn tevekkull etmk lazm Sana sigindm rabbm hakkimzda hayrlisini ver amin

Son düzenleme:
meryy cnm valla ben kizimi kaybettim rabbim tekrar kiz verdi..
bence seninde kizin olucak gibisime geliyor bide pasamin kizi olucak hideniskonun hisler bana gecti:)
efilum cnm aminnnnn
enfeksiyondan dogsa bile 6 hafta sonea dogar burda bi arkadas yazmisti adi aklima gelmiyor eger enfeksiyon varsa 40 gun sonra dogum oluyor ki senin enfeksiyon farkadilmis ve tedavi oluyorsun icin rahat olsun oglusunu strese sokma:)

regreteyle chnbeye teşekür ediyorm beni merak edip sormuşlar onlardan başka kimse merak etmemiş niden :KK53::KK53:sabahın 8 beri oturmuş dantel yapıyorum yetiştirmem lazım ah bir bitse daha yolum çok gece 4 kadar dürtütüm drdum allahım bir feiz geldi dantel yapmaya sormayın neyse ben oturyumde gene devam ediyim dantele ben kaçtım kendinize iyi bakın bu arada ne zaman girerim allah bilir:KK6::KK6::KK6:

regreteyle chnbeye teşekür ediyorm beni merak edip sormuşlar onlardan başka kimse merak etmemiş niden :KK53::KK53:sabahın 8 beri oturmuş dantel yapıyorum yetiştirmem lazım ah bir bitse daha yolum çok gece 4 kadar dürtütüm drdum allahım bir feiz geldi dantel yapmaya sormayın neyse ben oturyumde gene devam ediyim dantele ben kaçtım kendinize iyi bakın bu arada ne zaman girerim allah bilir:KK6::KK6::KK6:

kolay gelsin paşam...maaşallah ne becerikli hatunsun:nazar::nazar:

Benm boyle anilarm yok afsinde ne guzelms insan gecmisi ne ozluyo bende heo gurbette izmitte ojurkn ve sivastaykn hep goksunu ozlerm bu arada gecms olsn faranjit kotu ya gicik bir oksuruk yapiyiso bogazina bide canm benm face yok malesf

teşekkürler canım.......dün gecede yatmadan önce ılık suya 1tatlı kaşığı bal 7-8 damla limon suyu damlattım karıştırıp içtim öyle yattım...öksürük çekmedim hiç uyurken.....ilaç kullanmıyorum inşallah kendiliğinden geçer..

tesadüf alıntıda gördüm yazıdığınıda....

sahbamus kaç günde adet oluyorsun. mesela 30 ise 30 -14 te yumurtlama olur genelde bir iki gün öncesi baş ve işaret parmağında uzayan akıntı olur yumurtlama akıntısıdır...

baş ve işaret parmağında uzayan derken ...anlamadım..bide be hesapladım aralıktan bu yana 23-24-25 günde bir adet olmuşum hep...nasıl hesaplayacam yumurtladığım günü???hangisini baz alıcam..

sende rahim aagzinda kisalma var yanlis hatirlamiyorsam ama benim oyle bir sıkıntım yok 39mm idi basta sonra 35mm olcmustu dr um ama vajinal olmadigi icin netlestiremdi olcuyu yani bende serklaj yok gerek gormedi.. bende sadece cift rahim var ayrica rahmim kalp seklinde 2 ayri septum var anlayacagin.. prulutonu bu saatten sonra ise yaramaz zaten dedi nidilatida almamaya calis dedi oyle kaldi canim 1 hafta ictim sadece.. hastaneden ciktim bizim simdiki sorunumuz suyum az bebegin hareketlerini takip etmeye calisiyorum dr her an alabiliriz dedi insallah bebegimin bobrekleri duzelmistir ve suyum artmistir cumartesi randevumuz var hayirlisi sukur yarin 32 ye giriyoruz cok sukur rabbime binlerce sukur

nasıl yani..sen septumunu hiç aldırmadan onunlamı hamilesin şuan...

bende de septum vardı kalp şeklinde ..histereskopi ile girdilerdi alttan kamera ile.....kazıya kazıya kestiler..ama dibine kadar kesmedi nolur nolmaz allah korusun rahim delinir felan diye....sonra öğrendimki histereskopi ameliyatı olanların hepsine hamile kalınca dikiş atılması gerekiyormuş... bunun için kaç tane rahim filmi çektirdim aaahhh o acı çok fena.....

septumu aldırdıktan bi ay sonr felan gazi ünv de rahim filmi istedim...neticede doktor kendi kamerayla girdi baktı ben görmedim..emin olayım diye gerçekten kesmişmi kesmemişmi diye film çektirdim...en son filmim o işte...evet yumurtanın ucu kadar çıkıntı var hafif.. sıkıntı yaratmazmış o çıkıntı.....sonra 4. hamileliğimi yaşadım....en basit yöntemli dikiş atılmış bana burda sonradan öğrendim tabi...yatmadım işe gittim geldim çok rahattım...ama aniden kanamayla kaybettim aralıkta malesef...ama bundan sonra böylemi yaparım.....burda bilinçlendim artık....

bu tavsiyene uyucam canım:KK23::KK23:
Allh ım inşallah bende temmuzda hamile kalır martta dogururum 2014 te:)

ay dedim senesini de diyim yanlıs dua etmeyeyim:KK1:

AY AYNEN...ben şimdi gidecem ankaraya doktora ..bakalım hemen çalışmalara başlıcam....belki haziran temmuzda tutar felan...ay inşallah...

Gurbetci canm sagol insaallah enfeksiyn gecr hep o tetikliyo gecince belkide kasilmada gecer insaallah 40 gun meselesni sofika soylemsti hatta ozamnda enfeksym vardi cok,korkmstm 40 gunu saydm 28 .hafta falan oluyodu:) cok sukur bisey olmadi kasilmalrla yasamayi ogrenmeliym galiba suzenli aralijlrla gelmzse skinti yok herhalde benm rahm boyuda iyi hic kisalmadi cok sukur bi bakarsn mulberryy gibi 39 u tamamlarm:) hayrlisi ins bu arada hep kaybettignz bebeklrdn bahsetmssnz bende kaybettigm erkekti buda erkek saniyodum ama simdi kiz diyolr canm yani hislern soyletmedyse benmki kix

Herkeze gunaydn merra canm nerelrdesn seni merak ediyorm kasilma arkadasim :) kimse girmz oldu ya duzenli giren bi ben bide gurbetci herhalde bos birakmayn kizlr yaaaa

gunaydin canlar bu gun 33+0 oldum son bi hafta kaldi 34 e elhamdulilah hamd olsun bu gunume darisi bu topikteki herkese insallah:)
pasam cnm kolay gelsin biz arada telden gorusuyoz:KK66:
sahbamus aydan biriyemi gideceksin yoksa ozgur beye mi..
efulim evet cnm ikimiz bi duzenlu yaziyoz...
merra cnm sanirim ya annen ya da kayinvaliden yaninda bu yuzden yazamiyorsun evde biri olunca yazilmiyor..
efulim ben uyurken hep sagima yatmisim kizin ayaklari sagimdaydi simdi soluma gecmis korktum bu dondumu yoksa

X