Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
kardesının dugunundekı durumuna gore hareket edersın bence.o donemde rıskın cok olursa gıtmeyıverırsın.kardesınde anlayısla karsılar emınım.bız kendı hatamızdan dolayı bır kayıbı daha gogusluyecek guce sahıp degılız.ya ben cokmu sert dusunuyorum acaba??????

Valla canim zaten doktor musade ederse gidecegim kardesimde biliyor musade etmezse gitmeyecegimi ama ben onceki bebegimde hatali oldugumu dusunmuyorum doktor hatasi biz nerden bilebilirizki doktor farketmedikten sonra rahim agzinin acildigini bundada inan daha 5. Haftadayim yataga yapistim bakici tuttum kendime izmirin en iyi doktoruna gidiyorum her elimizden geleni yapiyoruz ama yine birsey olursa o bizlerin sucu degil inanki takdiri ilahi ben goruyorum disarda hamileler sigara iciyor cola iciyor geziyor tozuyor ama doguruyor hatta birgun televizyonda izledim uyusturucu kullaniyordu kadin hamileyken sonra oda dogurdu ama bebek bagimli dogdu yani kimse bizim kadar dikkat etmiyor bizimki biraz kader kendimizi cok yipratiyoruz

arkadaslar dun bebegımın yanına gıttım mezarının son eksıklerını tamamladık esımle.bebegımın adını soyadını mezar tasında gorunce kalakladım mezarın basında.daha sonra bı robot gıbı mezar tasını yerlestırdık ama sadece ellerım hareket edıyordu sankı.neden Allah ım dedım bıkez daha.daha oncede bebegımı morgtan alırken boyle olmustum.ımam yıkarken benıde cagırdı dokunmak ıstermısın dedı.ımamala beraber yıkamıstık can parcamı.Allah ımamadan razı olsun son kez pamuk tenıne dokunmamı sagladı bebegımın.offff ıcım daralıyor yıne bugun nasıl atlatacaıgım bılmıyorum.mayısın sonunda işe baslamam gerekıyor ama ben o hastaneyı gormek bıle ıstemıyorum.bı sansım olsada calıstıgım hastaneyı degıstırebılsem...

Canim sende dikis varmiydi kac kaybin oldu merak ettim seni cok iyi anliyorum ama inanki birgun olacak

arkadaslar merak ettiniz biliyorum bir şey yazamiyorum.. Cok üzgünüm hicbirsey ise yaramadı.

çok dua ettim senin için.allah sabır versin.tekrar yaşatmasın.can tende iken umut hep vardır.allah'ın izniyle bugünleri alatacak.canım arkadaşım hepimizin yüreği yandı.ama elden bir şey gelmiyor.rabbim yar ve yardımcın olsun.dualarım seninle...

gunaydinlar artik gun daha cabuk gecsin diye gec yatiyorum:)
aryamia cnm sen hangi ildeydin ki..
efilum cnm dr kar zarar iliskisini kullaniyorlar cnm hani kiz erkekti senin
chmb ablam sanada rabbim kolaylik versin:)
umudum cnm merraya katiliyorum simdiden yatarsan sikilirsin ileri haftalarda ben 9. haftadan sonra yattim ama oturdugum yerden yedim misafirlige gidiyordum orda da yari oturur vaziyette oturuyordum yanliz 14+3 de dikis olduktan sonra hic kalkmadim sandalyeyle inip cikardilar
dr eve,evden dr gidip geldim cnm..

Canim yatiyorum valla yeterki bebegim olsun birde benim tsh 2,91 cikti ilaca baslatti doktor aslinda hic boyle bir problemim yoktu gebelikler yakin zamanda olusunca boyle birsey oldu diger bebek aldi hormonlari bu bebekte almaya baslayinca vucut yeteri kadar yok diye sinyal vermis ben surekli yatacagim doktor musade ederse sadece dugune giderim ordada hic kalkmam sen serklajdan sonra yemegini nasil yedin ben birde mcdonald serklaji begenmiyorum burun herkese duyurulur hep kayiplar mc donald serklajla oluyor ben doktora soyleyecegim gerekirse laparoskopik atsin ama garantiye alsin bebegi ayni acilari birdaha yasamayalim yada schilkord oda iyi bence bak senin mc le gitmis bu tutuyor sukur merraninda schilkordmus bende oyle isterim:KK66:

arkadaslar dun bebegımın yanına gıttım mezarının son eksıklerını tamamladık esımle.bebegımın adını soyadını mezar tasında gorunce kalakladım mezarın basında.daha sonra bı robot gıbı mezar tasını yerlestırdık ama sadece ellerım hareket edıyordu sankı.neden allah ım dedım bıkez daha.daha oncede bebegımı morgtan alırken boyle olmustum.ımam yıkarken benıde cagırdı dokunmak ıstermısın dedı.ımamala beraber yıkamıstık can parcamı.allah ımamadan razı olsun son kez pamuk tenıne dokunmamı sagladı bebegımın.offff ıcım daralıyor yıne bugun nasıl atlatacaıgım bılmıyorum.mayısın sonunda işe baslamam gerekıyor ama ben o hastaneyı gormek bıle ıstemıyorum.bı sansım olsada calıstıgım hastaneyı degıstırebılsem...

canım benim.yüreğimi dağladı yadıkların.sabır diliyorum.ne mutlu sana bebeğine dokunabilmişsin.ben dokunamadım.cenazesini göstermediler.çok istedim ama olmadı.eller dokunduda ben dokunamadım.mezerını ziyarete hamilelikten önce ziyaret edip,duamızı ediyor,göz yaşımızı döküyor,dönüyorduk.hamile kalınca ben gidemedim.eşim gitti.selam götürdü bizden.kardeşiyle gideriz ziyarete inşallah.mezarını yazın yaptıralım diyorum kısmetse.allah yardımcımız olsun,dayanma gücü versin.çoook zor çoook.

enny.cnm bu gun uyandim uyanali seni dusunuyordum cnm
inan rabbim sabrini veriyor sende belki farkindasin acin ilk gunku gibi degil rabbim yar ve yardimcin olsun..
mrymyldz..
cnm rabbim sabir versin bende ilk oglumun mezarina gittigimde topragi kazip cikarasim geldi resmen senin gibi salaklasmistim o zaman 19 yasimdaydim cok zor rabbim sabir versin o aciyi anca baska bebek azaltiyor ..
umudum cnm serklaj sonrasi hep yattigim yerden yedim soluma donup yiyorum bu yuzden karnim yamuk sol taraf daha dolu sag bos ayagi kalkincada dengem bozuluyor hep sol yapiyorum sen birazda sagina yat ki dengelensin benden sana tavsiye:KK66:

ragri cnm ben sana demedimmi o dr bence bi daha gitme seni strese soktu kim olsa girer yani ..
simdi sira bebekte yolun acik olsun hadi bakalim mayis ayi bebek haberleriyle dolup tassin:)

gunaydinlar artik gun daha cabuk gecsin diye gec yatiyorum:)
aryamia cnm sen hangi ildeydin ki..
efilum cnm dr kar zarar iliskisini kullaniyorlar cnm hani kiz erkekti senin
chmb ablam sanada rabbim kolaylik versin:)
umudum cnm merraya katiliyorum simdiden yatarsan sikilirsin ileri haftalarda ben 9. haftadan sonra yattim ama oturdugum yerden yedim misafirlige gidiyordum orda da yari oturur vaziyette oturuyordum yanliz 14+3 de dikis olduktan sonra hic kalkmadim sandalyeyle inip cikardilar
dr eve,evden dr gidip geldim cnm..
ben gebze kocaelideyim canım.aslında ataşehire arda lembete yakınım ama özel sigortam yok:KK43:

benim iki bebeğimde tersti, seninki gibi. Ama Allah doktorumdan razı olsun, ıkınamadığım için elleriyle çekerek bir şekilde doğurttu beni. doğumda birde 30 yıllık bir ebe vardı. düşünsene kadının meslek ömrü kadar benim yaşım...o bile hayret etti doğumdaki halime, hiç ağrım, acım olmadı. dikişe bile gerek kalmadı.
sezaryen için üzülme artık canım, olan olmuş. o an evlatlarımız yaşasın diye kolunu keseceğiz deseler kestiririz. ama kısmet olmayınca olmuyor işte...hemşireler, ebeler gelip gelip nasıl olduğumu sorarlardı, sinir olurdum. bebeklerim öldü, ben iyi olsam ne olacak derdim. şimdi geriye bakınca film gibi geliyor, sanki ben yaşamadım. 7 ay oldu demişsin; sanırım artık kesiğin iyileşmiştir. umarım en yakın zamanda hamile kalır ve sağlıkla çocuğunu doğurursun. bu arada bende öğretmenim. hamileliğimden önce öğrencilerime aşıktım, ders anlatmak rüyalarıma girerdi. şimdiyse okula dönmek istemiyorum. mesleğimden tamamen uzaklaştım. sen nasıl aştın bu duyguyu?
ben de çok hafif aralıklarla kasık ağrısı çektim ama pek bi acı hissettiğim söylenemez,eminim çok kolay bi doğum olurdu ama maalesef sezeryan oldu,2 hakkım kaldı.
güzel dileklerin için çok sağol canım,hepimize olsun.
ilk 3 ay çalışmadım,sonra zamanla daldım biraz çocuklara işlere ama her aklıma geldiğinde kuytu köşelerde tek başıma ağladım ve sonra hiçbişi olmamış gibi insanların karşısına çıktım.şimdi biraz daha iyi,zaman gerçekten iyileştirdi az da olsa,sezeryan kesikleri gibi.ama kesikler de acım da hiç geçmeyecek.hayat devam ediyor,yeni umutlarımız olmazsa yaşayamayız tabii.okul daha iyi gelecek zamanla göreceksin,başlarda zor olsa da devamlı acını düşünmediğini farkedeceksin ve sonra da yeni bebiş çalışmaları başlayacak yeni telaşların olacak,inşallah bi dahakiler çok daha iyi olacak,tecrübelerimiz işe yarayacak inş.

Kızlar slm :KK16::KK16::KK16::KK16: smear sonucum temiz çıktı çok sükür :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:...Temiz çıkacağına inanıyordum ama yinede geçen haftadan beri arada kalbim şıkışıyordu stresten ..Bugün aradım mail attılar sonucu ama tabi tam anlamadım sonucu saftuncu aradım hemen konu hakkında prof gibi olduğu için :KK1::KK1: iyi çıkmış sonucun dedi oh bir rahatladım ki sormayın :KK1::KK1::KK1: biraz öncede doktorla görüştüm oda temiz dedi :KK9::KK9::KK9::KK9: ..Şimdi tamamen rahatladım Allaha binlerce şükür :KK16::KK16::KK16::KK16:
çok sevindim,ben de smear sonuçları çıkana dek çok korkmuştum ama çok şükür temiz.bişeyler de yolunda gitsin ama dimi:KK66:

arkadaslar dun bebegımın yanına gıttım mezarının son eksıklerını tamamladık esımle.bebegımın adını soyadını mezar tasında gorunce kalakladım mezarın basında.daha sonra bı robot gıbı mezar tasını yerlestırdık ama sadece ellerım hareket edıyordu sankı.neden Allah ım dedım bıkez daha.daha oncede bebegımı morgtan alırken boyle olmustum.ımam yıkarken benıde cagırdı dokunmak ıstermısın dedı.ımamala beraber yıkamıstık can parcamı.Allah ımamadan razı olsun son kez pamuk tenıne dokunmamı sagladı bebegımın.offff ıcım daralıyor yıne bugun nasıl atlatacaıgım bılmıyorum.mayısın sonunda işe baslamam gerekıyor ama ben o hastaneyı gormek bıle ıstemıyorum.bı sansım olsada calıstıgım hastaneyı degıstırebılsem...

allah sabır versin canım,dayanmak çok çok zor,inş. zamanla biraz daha iyi olursun,hastaneyi değiştiremesen de canım inş acılarını hafifletecek çok güzel şeyler yaşarsın.

Of canım ya Allah sabır versin ben okurken bile donuyorum :KK43:( Ben doğum yaptığımda haftasına göre ayrı mezar gerekmiyormuş genç yaşta ölen dayımın mezarına gömüldü :KK43:((((((((((( hala düşününce bile burnumun direği sızlıyor :KK43:( ben hiç gidemedim vicdan azabı çekiyorum ama yapamıyorum gidemiyorum :KK43:

ya canım ben de gidemiyorum kızımın mezarına ve inanılmaz acı çekiyorum.eşim bugün gidecekti,onu çok sevdiğimi söyleyecekti.ben yapamıyorummm,yapamıyorum

Arkadaslar merak ettiniz biliyorum Bir şey yazamiyorum.. Cok üzgünüm hicbirsey ise yaramadı.

enny enny canım arkadaşım,seni çok mrk ettim,hepimiz seni özledik.biliyorum ne desem zırvalık gibi gelecek ama nolur noluuur güçlü ol olabildiğince,birgün bu acılarını unutacak yeni bebişlerinle dünyanın en mutlu insanı olacaksın belki de nolur zamanın sana iyi geleceğine inan.keşke yakın olsaydık,yanına gelebilseydim.kendine çok çok iyi bak gelecek güzel sağlıklı günler için,umudunu kaybetme,defalarca bebeğini kaybedip sonunda mutlu sona ulaşanları düşün.

enny.cnm bu gun uyandim uyanali seni dusunuyordum cnm
inan rabbim sabrini veriyor sende belki farkindasin acin ilk gunku gibi degil rabbim yar ve yardimcin olsun..
mrymyldz..
cnm rabbim sabir versin bende ilk oglumun mezarina gittigimde topragi kazip cikarasim geldi resmen senin gibi salaklasmistim o zaman 19 yasimdaydim cok zor rabbim sabir versin o aciyi anca baska bebek azaltiyor ..
umudum cnm serklaj sonrasi hep yattigim yerden yedim soluma donup yiyorum bu yuzden karnim yamuk sol taraf daha dolu sag bos ayagi kalkincada dengem bozuluyor hep sol yapiyorum sen birazda sagina yat ki dengelensin benden sana tavsiye:KK66:

Sagol canim tavsiyene uyacagim sizler benim yari doktorlarimsiniz

Valla canim zaten doktor musade ederse gidecegim kardesimde biliyor musade etmezse gitmeyecegimi ama ben onceki bebegimde hatali oldugumu dusunmuyorum doktor hatasi biz nerden bilebilirizki doktor farketmedikten sonra rahim agzinin acildigini bundada inan daha 5. Haftadayim yataga yapistim bakici tuttum kendime izmirin en iyi doktoruna gidiyorum her elimizden geleni yapiyoruz ama yine birsey olursa o bizlerin sucu degil inanki takdiri ilahi ben goruyorum disarda hamileler sigara iciyor cola iciyor geziyor tozuyor ama doguruyor hatta birgun televizyonda izledim uyusturucu kullaniyordu kadin hamileyken sonra oda dogurdu ama bebek bagimli dogdu yani kimse bizim kadar dikkat etmiyor bizimki biraz kader kendimizi cok yipratiyoruz

canım benım yanlış cumle kurmusum kusura bakma cok ozur dılerım.tabıkı hepımız elımızden gelenı yaptık herseyın en ıyısını yapmaya calıstık.bende 5 ay oyunca yattım.cok sıkıldıgımda ıkı kez dısarı cıktım kontroller dısında o zamanda alış verıs merkezınde tekerleklı sandalyede gezdım.benımde doktor hatası ama ben kendıme cok kızıyorum yınede.benım ılk gebelıgım ve ılk kaybım Allah tekrarını nasıp etmesın ınsallah hıcbırımıze.ben kısaca anlatıyım benım 6 haftadan ıtıbaren kanamam oldu hep.ama ılk knamadan kese rahımden % 15 ayrılmıs sebep bu dedıler o duzeldı daha sonra plesanta rahım agızına yakın yerlesmıs dedı doktor.son kontrolumde hersey dızene gırmıs dedı 23. haftada işe başla deneyelım bnakalım dedı.ben salaklıgı orda yaptım saglıkta şaka yok deneme dıye bısey olamaz ben aslında raporu almalıydım yınede.cunku işe basladıktan 1 hafta sonra kanamam oldu hastaneye gıttım 23+5 te serklaj uyguladılar ama olmadı serklaj rahım agızını parcalamaya baslayınca gerı aldılar.bırgun sonra dogum oldu.yanı anlıyacan bır dızı hata sonucu kaybettım bebegımı.hıc rahım olcumu falan yaptıgını hatırlamıyorum.kontrole once eskı doktoruma gıdecem sonra kendıme baska doktor bulacam.Allah hayırlı bı gebelık,dogum ve saglıklı hayırlı bı bebiş nasıp eder sanada hepımızede

ben gebze kocaelideyim canım.aslında ataşehire arda lembete yakınım ama özel sigortam yok:KK43:

ben de çok hafif aralıklarla kasık ağrısı çektim ama pek bi acı hissettiğim söylenemez,eminim çok kolay bi doğum olurdu ama maalesef sezeryan oldu,2 hakkım kaldı.
güzel dileklerin için çok sağol canım,hepimize olsun.
ilk 3 ay çalışmadım,sonra zamanla daldım biraz çocuklara işlere ama her aklıma geldiğinde kuytu köşelerde tek başıma ağladım ve sonra hiçbişi olmamış gibi insanların karşısına çıktım.şimdi biraz daha iyi,zaman gerçekten iyileştirdi az da olsa,sezeryan kesikleri gibi.ama kesikler de acım da hiç geçmeyecek.hayat devam ediyor,yeni umutlarımız olmazsa yaşayamayız tabii.okul daha iyi gelecek zamanla göreceksin,başlarda zor olsa da devamlı acını düşünmediğini farkedeceksin ve sonra da yeni bebiş çalışmaları başlayacak yeni telaşların olacak,inşallah bi dahakiler çok daha iyi olacak,tecrübelerimiz işe yarayacak inş.

çok sevindim,ben de smear sonuçları çıkana dek çok korkmuştum ama çok şükür temiz.bişeyler de yolunda gitsin ama dimi:KK66:

allah sabır versin canım,dayanmak çok çok zor,inş. zamanla biraz daha iyi olursun,hastaneyi değiştiremesen de canım inş acılarını hafifletecek çok güzel şeyler yaşarsın.

ya canım ben de gidemiyorum kızımın mezarına ve inanılmaz acı çekiyorum.eşim bugün gidecekti,onu çok sevdiğimi söyleyecekti.ben yapamıyorummm,yapamıyorum

AMİN.insallah ıyı oluruz hepımız.evet hastaneyı degıstırme sansım yok.tek tesellım cocuk bolumundeyım bebeklere yardıncı olmak rahatlatacak.artık rahatlatırmı yada sureklı acımı tazelermı onuda zaman gosterecek canım

kizlar super bi haber aldim:-D
melek 81 dogum.yatmis bu gun saat 15:40 ti sanirim ayy mulberry kiz sen de mi dogurdun yoksa ..
anamm mulberyde dogurdu ise
listenin en basinda ben kaliyorum:)

canım benım yanlış cumle kurmusum kusura bakma cok ozur dılerım.tabıkı hepımız elımızden gelenı yaptık herseyın en ıyısını yapmaya calıstık.bende 5 ay oyunca yattım.cok sıkıldıgımda ıkı kez dısarı cıktım kontroller dısında o zamanda alış verıs merkezınde tekerleklı sandalyede gezdım.benımde doktor hatası ama ben kendıme cok kızıyorum yınede.benım ılk gebelıgım ve ılk kaybım Allah tekrarını nasıp etmesın ınsallah hıcbırımıze.ben kısaca anlatıyım benım 6 haftadan ıtıbaren kanamam oldu hep.ama ılk knamadan kese rahımden % 15 ayrılmıs sebep bu dedıler o duzeldı daha sonra plesanta rahım agızına yakın yerlesmıs dedı doktor.son kontrolumde hersey dızene gırmıs dedı 23. haftada işe başla deneyelım bnakalım dedı.ben salaklıgı orda yaptım saglıkta şaka yok deneme dıye bısey olamaz ben aslında raporu almalıydım yınede.cunku işe basladıktan 1 hafta sonra kanamam oldu hastaneye gıttım 23+5 te serklaj uyguladılar ama olmadı serklaj rahım agızını parcalamaya baslayınca gerı aldılar.bırgun sonra dogum oldu.yanı anlıyacan bır dızı hata sonucu kaybettım bebegımı.hıc rahım olcumu falan yaptıgını hatırlamıyorum.kontrole once eskı doktoruma gıdecem sonra kendıme baska doktor bulacam.Allah hayırlı bı gebelık,dogum ve saglıklı hayırlı bı bebiş nasıp eder sanada hepımızede

Canim basin sagolsun kendini suclama doktorlara guveniyoruz bilemezdik hicbirimiz boyle olacagini onlar bizim meleklerimiz benimde iki tane melegim var benimde ikinci gebelikte doktor hic olcmedi rahim agzini sikintilarim var dedim umursamadi kanli akinti geldi dedim olabilir dedi en son sancim var bir hastaneye geceyim gelin dedim oyle geldi ama is isten gecti butun cabalarim bosa gitti insallah ikincide sorunsuz bir hamilelik gecirirsin tatlim maalesef yasamayan kimse bunu anlayamaz ben seni cok iyi anliyorum su anda ben butungun bu serklaj tekniklerini arastiriyorum insallah hepimiz bebeklerimize kavusabiliriz

Melek te mi yapms dogm norml mi sezeryanmi acaba mulberryde yapmstr ozamn sesi solugu cikmz oldugna gore hadi hayrlisi darisi basimiza

canım ben de eylülde hamile kaldım kasım - aralık 40 günlük rapor hakkımdan kullandım 5 günlük raporlar aldım.
1 ocak itibariyle 40 günlük hak yenileniyor ama onu doğum sonrası kullanırım diye 1 ocakta devlet hastanesinden zor bela heyet raporu aldım.hastanede teknisyen tanıdığımız vardı ve dr.um daha önce o hastanede çalışmış tam gün yasasından dolayı istifa etmiş onun hastası olduğumu söyleyince de yardımcı oldular.ama bana heyet raporlarını hep 1 aylık verdiler.bitiminde kontrole gidiyor ve tekrar yeniletiyordum.pzt sünü de 8 haftalık doğum öncesi iznine ayrıldım.
rapor işi çok sıkıntılı gerçekten benim de her gidişte heyet başkanı problem çıkardı en son izne ayrılınca bende rahatladım
dah iyisi başına...

sağ ol canım...inşallah hele o günler bir gelsin. bizi böyle zorluyorlar ama ben hamileyken memur olup doğumdan sonra bebeğini bırakmamak için heyet raporu alanlar vardı. Ne yapalım, biz yabancıyız kilisli değiliz diye vermediler. şeytan diyor git başlarına yık o hastaneyi ama bebklerimi geri getirmez ki...:KK14:

X