Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benim de kedim olduğu için kuşların konusundaki hassasiyetini çok iyi anlıyorum.onlar da evimizin bir parçası.
bence sen vericen güzel hbri.çünkü benim dişçi çok geç tarihlere veriyor randevuyu,bitmemiş olursa benim çalışmalar hazirana kalabilir.hayırlısı bakalım kader arkadaşımmm.

kader arkadaşımmı diidin ay ne ka hoşma gitti:KK9::KK9::KK9:canım benim bende haziran gibi olabilir eşimin antalya işi olrsa bende alırım nanayı:KK33::KK33:en iyisi herşeyi olruna bırakmak galiba:KK6::KK6:bende o arada 6 kilo fazlam var onu veririm:KK76::KK76::KK76: işşallah 70 düşerim çıtır bir anne olurum:KK49::KK49::KK49:hadi bakalım demet akalın :KK9::KK9::KK9:
ogluma ben teyzesi aşıgım kızımada tabi:KK31::KK31::KK31:

Ne acelecisin kız....zamana bırak..aaaaa....bu kadar dertlisinki artık çaren yokmuş gibi konuşuyosun bazen..dedim kendime paşa bu kadar evlata hasret ee kaç yılda evli ...sanıyodum seni 45 yaşında...vallahi billahi...şaşırdım...33 yaşındaymışın meğer... :KK52::KK52::KK52::KK52:

Geç olsunda güç olmasın paşa....

Hem benim kuş erkek çıktı....kızıım kızım diye seviyorum 2 ay....oğlumoğlum diye sevcem artık....seninde muhabbet kuşun var sanırım..kaç tane???

Ben benim kuşun yanına ilerde alıcam bi dişi ..önce şunu eğiteyim konuşturayım...seninki konuşuyomu???

:KK9::KK9::KK9:kız yanına kız al bebekleri olur fenamı :KK9::KK9:benim bir kızım bir oglum var çok ciciler oglm konuşmaya başlasın gelme keyfime akşam ve sabah yemekelrinde soframızın baş köşesinde sıpamız mercimek çorbasını çok seviyor allahım yeşilligide geçen tv birşey vardı bende yanıma getirdim salata malzemelerini ben daldım tvye sen paşa gir yıkan yeşilliklerin içinde:KK9::KK9::KK9:hayde gene yıka yeşillikleri küvetleri bilem var yıkamıyorlar anacım :KK9::KK9::KK9:
sen yazdıklarımı okmuyormsun 2 tane yazıyor sonra diyorsunuz dövüyor:KK57::KK57::KK57:diye kızıyorsunuz :KK9::KK9:hayılı ugurlu olsun erkegin bebem geçmiş ola:KK64::KK64::KK64:

kılzra kafama birşey takıldı beni aydınlatırsanız sevinicemEn Büyük KKEn Büyük KK
şimdi sizde hiç oldumu ben geçen adet olcagım zaman adetine 4 gün kala evcilik oynadım az bir pembemsi gibi akıltı ve adet olucakmış gibi kahvereingi akıntı geldi 5 gün içindede oldm adet gelelim asıl mevzuya sizlerde hiç böyle oldumu merak ettim :KK43::KK43:

:KK9::KK9::KK9:kız yanına kız al bebekleri olur fenamı :KK9::KK9:benim bir kızım bir oglum var çok ciciler oglm konuşmaya başlasın gelme keyfime akşam ve sabah yemekelrinde soframızın baş köşesinde sıpamız mercimek çorbasını çok seviyor allahım yeşilligide geçen tv birşey vardı bende yanıma getirdim salata malzemelerini ben daldım tvye sen paşa gir yıkan yeşilliklerin içinde:KK9::KK9::KK9:hayde gene yıka yeşillikleri küvetleri bilem var yıkamıyorlar anacım :KK9::KK9::KK9:
Sen yazdıklarımı okmuyormsun 2 tane yazıyor sonra diyorsunuz dövüyor:KK57::KK57::KK57:diye kızıyorsunuz :KK9::KK9:hayılı ugurlu olsun erkegin bebem geçmiş ola:KK64::KK64::KK64:

anacım sen bu yazıların arasında bu sevimli bebekleri koymayı adet edinmişsin haa....ezberledin heralde bütün bebeklerin sayılarını yoksa yazının altından fareylemi seçiyosun :KK52::KK52::KK52:

önce konuşturucam eğiticem yanına alıocam bi eş...şimdi alırsam eş bana ilgisi olmaz eşine odaklanır habire...

Ya bende başka yicekler veriyim diyorum hatta bi ara marul koydum kafese kend,i yesin diye hiç yemiyor..şimdilik çubuk krakeri seviyor...

Ama pokları ve tüylerini sevmiyom ben yaw....minik minik tüy yoluyo ağzıyla sonra bi silkeleneyi poooffff....o tüyleride soluyoz odada....bu tüy işini ve pok olayını sevmedim...:KK52::KK52::KK52:

pasam cnm ben spiral taktigim zaman icinde olmustu cnm
aryamia kesinlikle arda lembete git hatta gitmelten daha onemlisi dikisini ona attir cunku dikis cok onemli..

anacım sen bu yazıların arasında bu sevimli bebekleri koymayı adet edinmişsin haa....ezberledin heralde bütün bebeklerin sayılarını yoksa yazının altından fareylemi seçiyosun :KK52::KK52::KK52:

önce konuşturucam eğiticem yanına alıocam bi eş...şimdi alırsam eş bana ilgisi olmaz eşine odaklanır habire...

Ya bende başka yicekler veriyim diyorum hatta bi ara marul koydum kafese kend,i yesin diye hiç yemiyor..şimdilik çubuk krakeri seviyor...

Ama pokları ve tüylerini sevmiyom ben yaw....minik minik tüy yoluyo ağzıyla sonra bi silkeleneyi poooffff....o tüyleride soluyoz odada....bu tüy işini ve pok olayını sevmedim...:KK52::KK52::KK52:

:KK1::KK1:eline alıcam bir ıslak mendili benim gibi peşinde dolanıcaksın bu kadar kolay iş :KK76::KK76:marl sevmiyorlar kıvırcık ver çok seviyorlar bebem çekirdekte dene bak işe yarıyor elma yemeyi çok seviyorlar benim kuşalrda tüy döküyor pislikleirnide yapıyorlar benim elimde ıslak mendil hayde sil kafeslerini hergün temizliyorm sende iyi düşündüm benim kız gelince oglan eskisi gibi düşkül degil anca peişinden koşuyor bebek yapma çabasında oda:KK9::KK9:birde bebeleri olsa bende babanne olsam ne olurdu:KK14:

aryamia kesinlikle arda lembete git hatta gitmelten daha onemlisi dikisini ona attir cunku dikis cok onemli..

bende spiral yokki korkutum canım ya kanama olmadı tuvalet kagıdına sildim geldi birde beze az yani ama adet olucam zannettim olmadım 4 gün içinde adet oldum :KK30:

:KK1::KK1:eline alıcam bir ıslak mendili benim gibi peşinde dolanıcaksın bu kadar kolay iş :KK76::KK76:marl sevmiyorlar kıvırcık ver çok seviyorlar bebem çekirdekte dene bak işe yarıyor elma yemeyi çok seviyorlar benim kuşalrda tüy döküyor pislikleirnide yapıyorlar benim elimde ıslak mendil hayde sil kafeslerini hergün temizliyorm sende iyi düşündüm benim kız gelince oglan eskisi gibi düşkül degil anca peişinden koşuyor bebek yapma çabasında oda:KK9::KK9:birde bebeleri olsa bende babanne olsam ne olurdu:KK14:

paşaa bi da bakmışın kuşla aynı anda doğuruyomuşun ne komik olrdu :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

hee ıslak mendil dayanmıyor zaten..... neyse hürreme döneyim ben.... :))

Aryamia ağlattın beni...:KK14::KK14::KK14: Bu hisler öyle benzer ki... Benim bir oğlum varken 25 haftalık oğlumda dağıldım. Artı 2 tane düşük genetik sorunlar laparoskopik serklaj suyumun 15. haftada gelmesi 10 da 1 down riski. Zor bir hamilelik şükür sonu iyi oldu.

Artık korunman bitiyor anırım fazla beklemenin de çok anlamı yok yavaş yavaş hazırlan sen de...

Okuyorum yazamıyorum çok enerjim düştü kızlar. Dualarımdasınız ama...

Paşam ve sahbaya gülümsüyorum ben de...

Hepinizi çok seviyorum...

maşallah canım hadi hayırlısı hep birlikte 37-38 leri de görürüz inş.
doktorun dediği gibi serklaja kadar dinlen ama sonra hiç kalkamıyacağın için kendini de bunaltma.arada arabayla git biyerlerde,sahil de falan biraz otur kendini yormadan sonra bu günleri bile arıyorsun.gerçi hamdolsun halimize şikayetimiz yok yeterki bebişler iyi olsun biz yatarız

Evet canim haklisin bakicida tuttugumu soyledim doktora iyi yapmissin dedi benim merak ettigim siz serklajdan sonra hicmi kalkmadiniz biryere gitmediniz sen ogretmendin nasil yaptin ben 16. Haftaya geldigimde kardesimin dugunu var nasil yapacagim bilmiyorum orda hep oturcam bir tane boyle ayak kismi olan bir koltuk var onu goturteyim diyorum biryere koydururum ordan hic kakmam siz nasil yapiyordunuz

kader arkadaşımmı diidin ay ne ka hoşma gitti:KK9::KK9::KK9:canım benim bende haziran gibi olabilir eşimin antalya işi olrsa bende alırım nanayı:KK33::KK33:en iyisi herşeyi olruna bırakmak galiba:KK6::KK6:bende o arada 6 kilo fazlam var onu veririm:KK76::KK76::KK76: işşallah 70 düşerim çıtır bir anne olurum:KK49::KK49::KK49:hadi bakalım demet akalın :KK9::KK9::KK9:
ogluma ben teyzesi aşıgım kızımada tabi:KK31::KK31::KK31:

öylesin kader arkadaşımsın canım benim:)öyleyse haziran ayını çalışma ayı ilan ediyoruuuuzz:)mayıs ayı da olur,dediğin gibi kısmetleri ne zamansa gelsin bebişler...
ben doğumdan sonra tam 6 kilo verdim,mutsuzluktan zayıfladım,şimdi 56 kiloyum,olmak istediğim kilodayım çok şükür.daha süre var önümüzde,sen de zayıflarsın arkadaşım.
ben de kedime aynı duyguları besliyorum,o da banaöyle.kedi aşkı bizimki de:)ama benim kediş senin kuşiyi görmesin:)

ben dikişi başkasına attırırsam burdaki dr.um bi daha bana bakmaz,çünkü bi hastasına dikişi başkasına attırdı diye bakmaya devam etmedi.benim de devamlı arda lembete gidecek param yok ki...ne yapacağım allam ben

Aryamia ağlattın beni...:KK14::KK14::KK14: Bu hisler öyle benzer ki... Benim bir oğlum varken 25 haftalık oğlumda dağıldım. Artı 2 tane düşük genetik sorunlar laparoskopik serklaj suyumun 15. haftada gelmesi 10 da 1 down riski. Zor bir hamilelik şükür sonu iyi oldu.

Artık korunman bitiyor anırım fazla beklemenin de çok anlamı yok yavaş yavaş hazırlan sen de...

Okuyorum yazamıyorum çok enerjim düştü kızlar. Dualarımdasınız ama...

Paşam ve sahbaya gülümsüyorum ben de...

Hepinizi çok seviyorum...

sağolasın canım dualarını eksik etme bizden.yeter dimi 8 ay beklemiş olmak,bazen dikiş yerleri hafif sancır gibi oluyor üşütünce.çok hassasım,kızıma hamile kalmadan önce çok sağlıklıydım,şimdi öyle bile değilim,allah sonumuzu hayır etsin.
ben de okul ev işleri bazen giremiyorum,şu anda da tenefüste yazıyorum.
biz de seni çok seviyoruz.

Kizlr gunaydn insaallah herkz iyidr mulberrydn haber yok dogum yaptimi yoksa bende yine antibiyktigmi kullaniyorm bu kadr ilac kulaniyodm insaallah bebegme bir zarari olmaz bide ben komk bir durum yasiyorm 7bucuk aylk hamileym ama hala bebegmn cinsiyeti muallakta bir kiz diyolr bir erkek bennde sasrdm erkek kiz fark etmzde oma gore biseu alacm artk ortk renk almktn skildm

gunaydinlar artik gun daha cabuk gecsin diye gec yatiyorum:)
aryamia cnm sen hangi ildeydin ki..
efilum cnm dr kar zarar iliskisini kullaniyorlar cnm hani kiz erkekti senin
chmb ablam sanada rabbim kolaylik versin:)
umudum cnm merraya katiliyorum simdiden yatarsan sikilirsin ileri haftalarda ben 9. haftadan sonra yattim ama oturdugum yerden yedim misafirlige gidiyordum orda da yari oturur vaziyette oturuyordum yanliz 14+3 de dikis olduktan sonra hic kalkmadim sandalyeyle inip cikardilar
dr eve,evden dr gidip geldim cnm..

allah sabır versin canım,senin hikayeni bilmiyordum,çok üzüldüm,inşallah yeni bebişlerin sana acılarını unutturur,yüzünü güldürür.neyse ki normal doğum yapmışsın.benim kızım ayaktan geldiği için belki yaşar diye sezeryane almışlardı.hiç istememiştim sezeryan olmayı ama kısmet böyleymiş.

benim iki bebeğimde tersti, seninki gibi. Ama Allah doktorumdan razı olsun, ıkınamadığım için elleriyle çekerek bir şekilde doğurttu beni. doğumda birde 30 yıllık bir ebe vardı. düşünsene kadının meslek ömrü kadar benim yaşım...o bile hayret etti doğumdaki halime, hiç ağrım, acım olmadı. dikişe bile gerek kalmadı.
sezaryen için üzülme artık canım, olan olmuş. o an evlatlarımız yaşasın diye kolunu keseceğiz deseler kestiririz. ama kısmet olmayınca olmuyor işte...hemşireler, ebeler gelip gelip nasıl olduğumu sorarlardı, sinir olurdum. bebeklerim öldü, ben iyi olsam ne olacak derdim. şimdi geriye bakınca film gibi geliyor, sanki ben yaşamadım. 7 ay oldu demişsin; sanırım artık kesiğin iyileşmiştir. umarım en yakın zamanda hamile kalır ve sağlıkla çocuğunu doğurursun. bu arada bende öğretmenim. hamileliğimden önce öğrencilerime aşıktım, ders anlatmak rüyalarıma girerdi. şimdiyse okula dönmek istemiyorum. mesleğimden tamamen uzaklaştım. sen nasıl aştın bu duyguyu?

kızlar aranızda PKO olanlar vardı galiba. Bebek Yapım Bakım Onarım diye bir sitede bu hastalıkla ilgili bir diyet listesi buldum. ilk kısmında ilgi çekici bir şey yok, genel sağlıklı beslenme ilkeleri...Ama ikinci kısmında bazı bitki isimleri varmiş, etkilerini anlatmış. yapabilsen linki atacağım ama görünmüyorsa sitenin isminden de bulabilirsiniz.

http://bebekyapimbakimonarim............../2012/01/polikistik-over-sendromu-pkos-diyeti.html

Evet canim haklisin bakicida tuttugumu soyledim doktora iyi yapmissin dedi benim merak ettigim siz serklajdan sonra hicmi kalkmadiniz biryere gitmediniz sen ogretmendin nasil yaptin ben 16. Haftaya geldigimde kardesimin dugunu var nasil yapacagim bilmiyorum orda hep oturcam bir tane boyle ayak kismi olan bir koltuk var onu goturteyim diyorum biryere koydururum ordan hic kakmam siz nasil yapiyordunuz

benim 8. haftada kuzenimin düğünü vardı iki döndüm, ayakta el çırptım yalandan oynadım ama serklajdan sonra olsaydı okadarına bile cesaret edemezdim.ben 7.haftadan beri raporluyum çalışmıyorum.serklajdan sonra biyerlere gittim ama çok az ayakta kalacak şekilde dr umda izin verdi.çok sıkıldığıda eşim arabayla biyerlere götürür bişey yer veya içer sonra dönerdik.birkaç kere hastaneye yanlız gitmek zorunda kaldım araba kullandım.ama genelde yattım veya çok belim ağrıdığında sırtıma yastıklar koydum uzanarak oturdum şükür bugünlere geldik.ama şimdi dr hiç kalkmak yok diyor.bizim hamileliğimiz biraz daha zahmetli ama inş. sonu güzel olacak.hep birlikte 37-38 leri görme dileğiyle:)

benim 8. haftada kuzenimin düğünü vardı iki döndüm, ayakta el çırptım yalandan oynadım ama serklajdan sonra olsaydı okadarına bile cesaret edemezdim.ben 7.haftadan beri raporluyum çalışmıyorum.serklajdan sonra biyerlere gittim ama çok az ayakta kalacak şekilde dr umda izin verdi.çok sıkıldığıda eşim arabayla biyerlere götürür bişey yer veya içer sonra dönerdik.birkaç kere hastaneye yanlız gitmek zorunda kaldım araba kullandım.ama genelde yattım veya çok belim ağrıdığında sırtıma yastıklar koydum uzanarak oturdum şükür bugünlere geldik.ama şimdi dr hiç kalkmak yok diyor.bizim hamileliğimiz biraz daha zahmetli ama inş. sonu güzel olacak.hep birlikte 37-38 leri görme dileğiyle:)

Allah tamamına erdirsin canım. Bende öğretmenim; eğer doktorum haklı çıkarsa yine hamileliğim ağustos-eylül gibi okulun açıldığı haftalara denk gelecek. ilk hamileliğimde de öyle olmuştu ve rapor konusunda çok zorlanmıştım. sen nasıl rapor aldın bu kadar süre? anlatabilir misin? aynı sıkıntıları, o doktor doktor gezmeleri bir daha yaşayacağım, yine bebeklerim ölecek diye çok korkuyorum.

X