Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ennyy cnm seni dusunup duruyorum cnm kaybettigim kizim aklima geliyor icim yaniyor :KK43:
rabbim sana sabir versin canim arkadasim Rabbim buyuk dertsiz derman vermesin ..
ben elimden geldigince maddi manevi
desteginim ..
tekrar rabbim sabir versin
icimden geldi yazmak..

Allah tamamına erdirsin canım. Bende öğretmenim; eğer doktorum haklı çıkarsa yine hamileliğim ağustos-eylül gibi okulun açıldığı haftalara denk gelecek. ilk hamileliğimde de öyle olmuştu ve rapor konusunda çok zorlanmıştım. sen nasıl rapor aldın bu kadar süre? anlatabilir misin? aynı sıkıntıları, o doktor doktor gezmeleri bir daha yaşayacağım, yine bebeklerim ölecek diye çok korkuyorum.

canım ben de eylülde hamile kaldım kasım - aralık 40 günlük rapor hakkımdan kullandım 5 günlük raporlar aldım.
1 ocak itibariyle 40 günlük hak yenileniyor ama onu doğum sonrası kullanırım diye 1 ocakta devlet hastanesinden zor bela heyet raporu aldım.hastanede teknisyen tanıdığımız vardı ve dr.um daha önce o hastanede çalışmış tam gün yasasından dolayı istifa etmiş onun hastası olduğumu söyleyince de yardımcı oldular.ama bana heyet raporlarını hep 1 aylık verdiler.bitiminde kontrole gidiyor ve tekrar yeniletiyordum.pzt sünü de 8 haftalık doğum öncesi iznine ayrıldım.
rapor işi çok sıkıntılı gerçekten benim de her gidişte heyet başkanı problem çıkardı en son izne ayrılınca bende rahatladım
dah iyisi başına...

Kızlar slm :KK16::KK16::KK16::KK16: smear sonucum temiz çıktı çok sükür :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:...Temiz çıkacağına inanıyordum ama yinede geçen haftadan beri arada kalbim şıkışıyordu stresten ..Bugün aradım mail attılar sonucu ama tabi tam anlamadım sonucu saftuncu aradım hemen konu hakkında prof gibi olduğu için :KK1::KK1: iyi çıkmış sonucun dedi oh bir rahatladım ki sormayın :KK1::KK1::KK1: biraz öncede doktorla görüştüm oda temiz dedi :KK9::KK9::KK9::KK9: ..Şimdi tamamen rahatladım Allaha binlerce şükür :KK16::KK16::KK16::KK16:

arkadaslar dun bebegımın yanına gıttım mezarının son eksıklerını tamamladık esımle.bebegımın adını soyadını mezar tasında gorunce kalakladım mezarın basında.daha sonra bı robot gıbı mezar tasını yerlestırdık ama sadece ellerım hareket edıyordu sankı.neden Allah ım dedım bıkez daha.daha oncede bebegımı morgtan alırken boyle olmustum.ımam yıkarken benıde cagırdı dokunmak ıstermısın dedı.ımamala beraber yıkamıstık can parcamı.Allah ımamadan razı olsun son kez pamuk tenıne dokunmamı sagladı bebegımın.offff ıcım daralıyor yıne bugun nasıl atlatacaıgım bılmıyorum.mayısın sonunda işe baslamam gerekıyor ama ben o hastaneyı gormek bıle ıstemıyorum.bı sansım olsada calıstıgım hastaneyı degıstırebılsem...

benim 8. haftada kuzenimin düğünü vardı iki döndüm, ayakta el çırptım yalandan oynadım ama serklajdan sonra olsaydı okadarına bile cesaret edemezdim.ben 7.haftadan beri raporluyum çalışmıyorum.serklajdan sonra biyerlere gittim ama çok az ayakta kalacak şekilde dr umda izin verdi.çok sıkıldığıda eşim arabayla biyerlere götürür bişey yer veya içer sonra dönerdik.birkaç kere hastaneye yanlız gitmek zorunda kaldım araba kullandım.ama genelde yattım veya çok belim ağrıdığında sırtıma yastıklar koydum uzanarak oturdum şükür bugünlere geldik.ama şimdi dr hiç kalkmak yok diyor.bizim hamileliğimiz biraz daha zahmetli ama inş. sonu güzel olacak.hep birlikte 37-38 leri görme dileğiyle:)

Valla canim hic kalmam kardesimin dugununde sadece ayaklarimi uzatip otururum zaten araba hamile oldugumu ogrendigimden beri kullanmiyorum ya esim goturuyor yada kardesim goturuyor oda test icin hastaneye bende suan cokaz dolasiyorum evde ev merdivenli oldugu icin pek kalkamiyorum yataktan en fazla birkat asagiya salona iniyorum ben kardesimin dugununde 16. Haftada olcam bir iki saat oturup donerim sizce bir risk olurmu oraya ortopedik ayak kismi acilan bir koltuk var onu gotururum sende arada cikmissin bak ben ahmet beyi arayip randevu alcam kalp atislarini duyayim iki doktorla idare edeyim diyorum

Kızlar slm :KK16::KK16::KK16::KK16: smear sonucum temiz çıktı çok sükür :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:...Temiz çıkacağına inanıyordum ama yinede geçen haftadan beri arada kalbim şıkışıyordu stresten ..Bugün aradım mail attılar sonucu ama tabi tam anlamadım sonucu saftuncu aradım hemen konu hakkında prof gibi olduğu için :KK1::KK1: iyi çıkmış sonucun dedi oh bir rahatladım ki sormayın :KK1::KK1::KK1: biraz öncede doktorla görüştüm oda temiz dedi :KK9::KK9::KK9::KK9: ..Şimdi tamamen rahatladım Allaha binlerce şükür :KK16::KK16::KK16::KK16:

gozun aydın canım

Cok sevindim canim sukurler olsun demekki birdaha o doktora gitmeyeceksin aptalmi ne nasil strese soktu seni simdi bebek haberine geldi sira:KK66:

arkadaslar dun bebegımın yanına gıttım mezarının son eksıklerını tamamladık esımle.bebegımın adını soyadını mezar tasında gorunce kalakladım mezarın basında.daha sonra bı robot gıbı mezar tasını yerlestırdık ama sadece ellerım hareket edıyordu sankı.neden Allah ım dedım bıkez daha.daha oncede bebegımı morgtan alırken boyle olmustum.ımam yıkarken benıde cagırdı dokunmak ıstermısın dedı.ımamala beraber yıkamıstık can parcamı.Allah ımamadan razı olsun son kez pamuk tenıne dokunmamı sagladı bebegımın.offff ıcım daralıyor yıne bugun nasıl atlatacaıgım bılmıyorum.mayısın sonunda işe baslamam gerekıyor ama ben o hastaneyı gormek bıle ıstemıyorum.bı sansım olsada calıstıgım hastaneyı degıstırebılsem...

Rabb'in güç kuvvet ve sabırlar versin canım.

Gözün Aydın canım. Şimdi sıra bebişteeee :KK9::KK9::KK9:

Valla canim hic kalmam kardesimin dugununde sadece ayaklarimi uzatip otururum zaten araba hamile oldugumu ogrendigimden beri kullanmiyorum ya esim goturuyor yada kardesim goturuyor oda test icin hastaneye bende suan cokaz dolasiyorum evde ev merdivenli oldugu icin pek kalkamiyorum yataktan en fazla birkat asagiya salona iniyorum ben kardesimin dugununde 16. Haftada olcam bir iki saat oturup donerim sizce bir risk olurmu oraya ortopedik ayak kismi acilan bir koltuk var onu gotururum sende arada cikmissin bak ben ahmet beyi arayip randevu alcam kalp atislarini duyayim iki doktorla idare edeyim diyorum

kardesının dugunundekı durumuna gore hareket edersın bence.o donemde rıskın cok olursa gıtmeyıverırsın.kardesınde anlayısla karsılar emınım.bız kendı hatamızdan dolayı bır kayıbı daha gogusluyecek guce sahıp degılız.ya ben cokmu sert dusunuyorum acaba??????

paşaa bi da bakmışın kuşla aynı anda doğuruyomuşun ne komik olrdu :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1:

Hee ıslak mendil dayanmıyor zaten..... Neyse hürreme döneyim ben.... :))
:KK53::KK53::KK53:vallahi dayak istiyor canın galiba o ne demek kız kuşla dogurmak:KK57::KK57:hem kuşlar dogurmaz yumurtlar :63::63:ben dogrum ancak :KK60::KK60:alam kadınsın yaw hürrremi syretmekten yazdıgını tam okmamuşum işşallah hep beraber dogrz senin kusuda evlendir hemen başlasınlar ebbek çalışmalarına benimkielred çalışma yapıyorlar amma daha bizim kız hamile degil kusuyor hastaya acaba diyorum hamilemi senin tabirinle:KK60::KK60::KK60:
öylesin kader arkadaşımsın canım benim:)öyleyse haziran ayını çalışma ayı ilan ediyoruuuuzz:)mayıs ayı da olur,dediğin gibi kısmetleri ne zamansa gelsin bebişler...
Ben doğumdan sonra tam 6 kilo verdim,mutsuzluktan zayıfladım,şimdi 56 kiloyum,olmak istediğim kilodayım çok şükür.daha süre var önümüzde,sen de zayıflarsın arkadaşım.
Ben de kedime aynı duyguları besliyorum,o da banaöyle.kedi aşkı bizimki de:)ama benim kediş senin kuşiyi görmesin:)
:KK53::KK53:hayal ettim bir an kıyamam kız ben paşama evladım gibi oldu yeminle:KK14::KK14:evladımda olsa veremem kimseye:KK43:
benim iki bebeğimde tersti, seninki gibi. Ama allah doktorumdan razı olsun, ıkınamadığım için elleriyle çekerek bir şekilde doğurttu beni. Doğumda birde 30 yıllık bir ebe vardı. Düşünsene kadının meslek ömrü kadar benim yaşım...o bile hayret etti doğumdaki halime, hiç ağrım, acım olmadı. Dikişe bile gerek kalmadı.
Sezaryen için üzülme artık canım, olan olmuş. O an evlatlarımız yaşasın diye kolunu keseceğiz deseler kestiririz. Ama kısmet olmayınca olmuyor işte...hemşireler, ebeler gelip gelip nasıl olduğumu sorarlardı, sinir olurdum. Bebeklerim öldü, ben iyi olsam ne olacak derdim. şimdi geriye bakınca film gibi geliyor, sanki ben yaşamadım. 7 ay oldu demişsin; sanırım artık kesiğin iyileşmiştir. Umarım en yakın zamanda hamile kalır ve sağlıkla çocuğunu doğurursun. Bu arada bende öğretmenim. Hamileliğimden önce öğrencilerime aşıktım, ders anlatmak rüyalarıma girerdi. şimdiyse okula dönmek istemiyorum. Mesleğimden tamamen uzaklaştım. Sen nasıl aştın bu duyguyu?
canım senin yaşadıklarını ben ilk oglumda old dogum bitti benim giyinmeme yardım eden bir hasta bakıcı bayan vardı yavrm üzülme senin yaşında benimde kızım olucaktı ölmesydi dedi tülbentimi düzeltti benim yüzümü sevdi anne şefkatiyleydi 3 dogm ettim annem yanımda degildi gelmedi memleketten ilkinde babam şeker hastasıydı anladım amam diger ikisinde parayı bahane etti allah korsnbenim evladım o drumda olcak buluştururum giderim çok bahsız sizin paşanız ya:KK43::KK43::KK43:insan kapıya bakarmı annem gelicek diye küçücük çocukla gibi anne diye agladım ben nerdesin anne gel anne içim acıyor anne bebegim gitti anne:KK43::KK43:
kızlar aranızda pko olanlar vardı galiba. Bebek yapım bakım onarım diye bir sitede bu hastalıkla ilgili bir diyet listesi buldum. Ilk kısmında ilgi çekici bir şey yok, genel sağlıklı beslenme ilkeleri...ama ikinci kısmında bazı bitki isimleri varmiş, etkilerini anlatmış. Yapabilsen linki atacağım ama görünmüyorsa sitenin isminden de bulabilirsiniz.

http://bebekyapimbakimonarim............../2012/01/polikistik-over-sendromu-pkos-diyeti.html
:KK3::KK3::KK3:ben ben
kızlar slm :KK16::KK16::KK16::KK16: Smear sonucum temiz çıktı çok sükür :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:...temiz çıkacağına inanıyordum ama yinede geçen haftadan beri arada kalbim şıkışıyordu stresten ..bugün aradım mail attılar sonucu ama tabi tam anlamadım sonucu saftuncu aradım hemen konu hakkında prof gibi olduğu için :KK1::KK1: Iyi çıkmış sonucun dedi oh bir rahatladım ki sormayın :KK1::KK1::KK1: Biraz öncede doktorla görüştüm oda temiz dedi :KK9::KK9::KK9::KK9: ..şimdi tamamen rahatladım allaha binlerce şükür :KK16::KK16::KK16::KK16:
hadi maşallah ben dediydim sana dinlemedinki :KK57::KK57:
Bu arada sen çok mutlsunya bunu kutluyalım bir ara :KK9::KK9::KK9:
Kızlar adet olucak gibi kasıklarım agrıyor kaynanam bendeydi kahvaltıda nasıl yataktan kalktım bilemeidm eşimle bir fırlamamış varmış sormayın :KK9::KK9:birimiz yatagı topla digeri kahvaltı hazırlar ne gündü ama:KK9::KK9:bugünda kaynım aradı aillahı gelinde görüşelim dedi birşey yapıcekmişlerde taze gelin damat şimdi brda demiyim canınız çekmesin :KK17::KK17:bende smir vericem işşallah bakalım adet oluym bitiyimde:KK14:

Of canım ya Allah sabır versin ben okurken bile donuyorum :KK43:( Ben doğum yaptığımda haftasına göre ayrı mezar gerekmiyormuş genç yaşta ölen dayımın mezarına gömüldü :KK43:((((((((((( hala düşününce bile burnumun direği sızlıyor :KK43:( ben hiç gidemedim vicdan azabı çekiyorum ama yapamıyorum gidemiyorum :KK43:

Son düzenleme:
Arkadaslar merak ettiniz biliyorum Bir şey yazamiyorum.. Cok üzgünüm hicbirsey ise yaramadı.

Enny canım hepimiz çok üzüldük seni çok merak ettik çok zor bir durum Allah sana dayanma gücü ve sabır versin :KK43:( Kendini ne zaman iyi yada kötü hissedersen gel paylaş yaz elimizden geldiğince destek oluruz birbirimize.. zaman herşeyin ilacı zamanla kendini daha iyi hissedecek ve tekrar umutla dolacaksın ....Canım tekrar sana Allahtan sabır diliyorum :KK43:(

2 mayıs da randevum var 18:30 a sen de ogüne al da hem tanışmış oluruz:)))
dr a sorarsın ama serklajdan önce pek bişey demezler sonrasındaki durumuna göre kalkabilirsin veya yok kalkamazsın diyebilir canım

Arkadaslar merak ettiniz biliyorum Bir şey yazamiyorum.. Cok üzgünüm hicbirsey ise yaramadı.

Canim benim ya cok gecmis olsun icimizden bir parca koptu uzgun olmakta cok haklisin insallah ilerde boy boy cocuklarin olacak canim gidenlerde bizi cennette bekleyecek acini cok icten paylasiyorum bende 5 ay once kaybettim bebegimi ama bak simdi yeni bir umudum var seninde olacak yeterki saglikli olalim canim

2 mayıs da randevum var 18:30 a sen de ogüne al da hem tanışmış oluruz:)))
dr a sorarsın ama serklajdan önce pek bişey demezler sonrasındaki durumuna göre kalkabilirsin veya yok kalkamazsın diyebilir canım

Valla canim ya cok sevinirim tanissak ama bana namik kalp atisi icin 3mayisa randevu verdi o gun duyarsam kalp atisini sonraki haftaya almayi dusunuyorum belki ozaman denk getiririz

X