Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kizlar ben bugun testlerimi yaptirdim idrar yollari enfeksiyonu cikmis bu bizim icin risklimi kizlar testler icin gittigim doktor bakti bana kese olusmus dedi daha bebek yokmus rahim agzinda hakikaten gevsek dedi dikis sart dedi

Umudum idrar enfeksiyonu gebelerde oldukça riskli
Bol bol sıvı tüket ve dışarıdaki umumi wc leri kullanmamaya çalış
Eğer ileri derecede ise dr antibiyotik verebilir, kullanmaktan çekinme

Kadıköy Medipol hastanesinde dikiş attıran arkadaş kimdi?

Gurbetçi nidilat o kadar da masum bir ilaç değil gerekli gereksiz kullanma bence doktoruna sormadan.. Doktoruna güvenmiyorsan o ayrı mesele zaten.Kasılma ile bebek hareketlerini iyi ayırt edebiliyor musun? NST ye giriyor musun?

Merra raporunu açtırmışsın.. hayırlısı olsun. Beni sormuşsun.
Ben dikişleri aldıralı 1 hafta oldu fakat dikiş alındığından beri yatıyorum. Zaten doktorum da yarın akşama kadar yok. Nedense başka doktor da doğum yapmak istemiyorum. Bebeğin kafası dikişlere çok fazla baskı yaptığı için erken almak durumunda kaldı dikişleri.
Bebeğin baskısı çok fazla ve doktorumun da onayı ile nidilatı kesmedim.. Zaten Çarşambaya kadar kullanacam çünkü o gün artık 37+0 oluyorum.

Fakat yarın oğluma kreş tatil ve ben onu gezdirmek istiyorum.Zaten yarın kalksam da akşama doktorum burada olacak sorun olmaz..

Melekcim yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin
Yarın çok gezme bence, içimden bir ses senin kız erken gelmeye niyetli diyor

gunaydin kizlar:)
yeni bi hafta insallah bu haftasiyda sikintisiz atlatiriz..
yeni uyandim desem inanirmisiniz kahvaltiyi yaptim 7 de 8 de uyudum yenice uyandim:)
dun aksam cok kasilmam vardi dualarla atlattim demekki cok yorulmusum..
edlin cnm rabbim anali babali buyutsun insallah..
asos cnm eylulgulununde azdi suyu ama bobrek problemi olmadi cocugun
uzme bebisi bol su ve meyve ye elinden meyve dusmesin eylulgulu oyle yapmisti sanirim..
sahbamus simdiden bunlari kafana takma cnm dur bi o zaman gelsin
senin testleride esim hep unutuyor cnm burada ben cok paylastim gecmis sayfalarda ararsan bulabilirsin belki..
sigorta isine gelincede geciyor cnm ak ve aksa sigorta hrs de de ozgurbey oranin hastasi olmadigi icin gecmiyor ama ozgur bey seni ordakilere rica ettirse yatarsan eger gecer:)
ozgur beye senden ve su tanesinden bahsettim cnm gelsin goruselim dedi senin icin:KK66:

Güle güle kullan canım beşiğinizş
Pamuktan yatak da diktirebilirsin

kızlar:KK3::KK3:
Ben söz verdigim gibi bebek orucuma başladım :KK55:allah nasip ederse çarşambaya kadar tutucam tabi adet olmazsam :18::18:diyeyim dedim eşimi işe yolladım elhamdurillah :KK16::KK16::KK16:iftara işşallah yetişir o işe gittigi için ttamıcam ben hamile kalırsam ignelere başlıcam tutamam işşallah şu antalya işi olsun kurbanımı kesicem sonrada bebegimi saglıklı bir şekilde taşıcam işşlallah :KK16::KK16:allahım acılarını göstermeisn işşallah evlatlarımın:KK5:
Regreteyle konuştm kızlar dün rahatsızlanmış besin zehirlenmesi gibi birşey oldm dedi arıcam birazdan bakalım neler yapıyor:KK19::KK19:

Hay allah çok geçmiş olsun regreteye
Seninde orucunu Allah kabul etsin
Belkide göbüşte bebiş vardır ha ne dersin????

:KK5: canim sıkıldı kizlar daldim oyle hemenn suyum azdi biliyosunuz yine az deyince dedim dr a acaba bobreklerinde mi problem var diye nitekim oyle 2 bobreginde de buyume biraz fazlaymis bundan sonra herhafta takip ediyoruz dedi dogar dogmaz da bobreklerini kntrl ettiriyoruz dedi kizlar sizinde basiniza gelmismiydi boyle birsey kafa olcumu ve kilosu 1 hafta onde cikti omurga olcumu haftasiyla uyumlu internetten biseyler okuyorum sacma sapan seyleer yazanda var rabbim hayirlisini versin herseyin en iyisini rabbim bilir

Sıkma canını tatlım
Bnde hamilelikte bi sürü şey yaşadım
En sonunda amniyo yapıldı
Çok şükür kızım sapasağlam
Sen bol bol su iç

kızlaaaar doğum iznine ayrıldım:))
evrakları okula teslim ettik.
inş. bebişlerimiz 36-38. haftaları görür ve sağlıcakla dünyaya gelirler.

Gözün aydın, hayırlısı olsun

Kızlar olmadı yine regrete yazmıştır ne yapıyım.önümdeki hedefim Salı günü diyetisyene gidecem en az 15 kilo verip yaza mutlu ve formda girecem yazın bol bol dinlenip yeni evimin tadını çıkarıcam güneşlenip yüzecem ama önce kilo vermeliyim hem sağlık hem görsel anlamda artık sınırlarımı zorluyorum boyum 1.55 lerde kilom 70 oldu 2 senede ameliyat iğne ilaç yat kalk hormon bitti artık bu kısır döngüden çıkıyorum.ben gezmek gezmek gezmek ve zayıflamak istiyorum sizleri çok seviyorum okumadım geçmişi ama eminim benim kadar üzülenler oldu iyiki iyiki varsınız en azından bu ay bebek ve hamilelik adına birşey duymak istemiyorum.azıcık ben ara verecem topiğe girdikçe bebek hamile doğum bu olaydan kurtulamıyorum haziranda yine aşılama yaptıracam

Çok güzel hedef koymuşsun hayatım
Bol şanslar sana :KK16:

Kadıköy Medipol hastanesinde dikiş attıran arkadaş kimdi?

Gurbetçi nidilat o kadar da masum bir ilaç değil gerekli gereksiz kullanma bence doktoruna sormadan.. Doktoruna güvenmiyorsan o ayrı mesele zaten.Kasılma ile bebek hareketlerini iyi ayırt edebiliyor musun? NST ye giriyor musun?

Merra raporunu açtırmışsın.. hayırlısı olsun. Beni sormuşsun.
Ben dikişleri aldıralı 1 hafta oldu fakat dikiş alındığından beri yatıyorum. Zaten doktorum da yarın akşama kadar yok. Nedense başka doktor da doğum yapmak istemiyorum. Bebeğin kafası dikişlere çok fazla baskı yaptığı için erken almak durumunda kaldı dikişleri.
Bebeğin baskısı çok fazla ve doktorumun da onayı ile nidilatı kesmedim.. Zaten Çarşambaya kadar kullanacam çünkü o gün artık 37+0 oluyorum.

Fakat yarın oğluma kreş tatil ve ben onu gezdirmek istiyorum.Zaten yarın kalksam da akşama doktorum burada olacak sorun olmaz..

hadi hayırlısı...
ii haftan güzel:nazar: inş. herşey güzel gider ve doğru zamanda bebişi kucaklarsın
maşallahın var şurda bir kaç haftadır yatıyorsun onun dışında iş-ev-oğlan hep koşuşturdun.seni görünce bunu bir atlatalım ikinci de olabilir inşallah diyorum:)

Benim ray durumu kesin değildi. Çünkü 40+2 de gerçekleşmiş problemsiz bir hamilelik ve 21+ 3 de gerçekleşmiş bir erken doğumum var. Zaten bu hamileliğin 11. haftasına kadar sorun yoktu. 11. haftada yoğun bir kanamadan sonra yatma faslı başladı. Ama kendi evimdeydim sürekli yatma durumunda da değildim. Annem genelde yemeklerimi yapıyordu, nadiren benim de yaptığım oluyordu. 16+5. günümde rahim ağzı 2,5 a inince serklaj yapıldı. O zamandan beri annemdeyim. İlk zamanlar sürekli yattım, sadece yemek, tuvaletvs için kalktım. Yemeğe kalktığımda da arkama yastık koyup ayağımı da sandalyeye doğru uzatıyordum. Zaten normal oturma pozisyonundayken kısa süre sonra ağrılarım oluyordu. Kısa süreli, ılık banyolar yaptım. Tekrar kanama olunca dr. bir süre banyoyu da yasaklamıştı. Şu anda daha sık kalkıyorum, ama yine de günün önemli bir kısmı yatarak geçiyor. Sanırım vücut bir süre sonra hareketsizlikten hamlamaya başlıyor.

canım senin çocuğa kim baktı

Mulberry canm bende seni metak ettm dogrdn sandm daha melegn gelmaye niyeti yok galiba ben senii takio ediyorm canm senin kasilmalarnda cok okuyodu buna ragmn 39oldn sukur gunde kackez oluyodu kassilmn nidilt kullanmsmiydin

ben nidilat yada başka bi ilaç kullanmadım canım..kasılmalarım vardı ama bu günlere geldim bendeee...günde kaç kez demişşin tam olarak bilemem ama günde 6 falan oluyodu bazı gün
hatta akşam okadar kasılmam vardıki 10 dak 8dk arayla saat 3 e kadar uyumadım ama ne gelen var ne giden baksana...

hidenisko cnm saol pamuk yatagi gecici olabilir ama ben besigi uzun sure kullanicam simdi yatagi kim yapacak arastirdim bebegin vucudunun seklini alarak rahat etmesini sagliyor visko yataklar sizce visko yatak iyimi sen hangi marka aldin:)
svly guzel gunlerde kullan :)
kizlar hem nidilat hemde magnezyum kullananiz var mi..

Kasilmalarm artti bende doktora gittm bir hafta yokms ebeler korkuttu bayagi nstde cikmadi ama var diyosn sen vardr bu haftalrda kasilma icin erken iki dusugn varms bu bebek onemli biz bisey yapamayz merkeze git falan dedi alttn acilma varmi diye bakackti ben istemedm rahm agzini olcemzmisnz dedm biz yapamayz dedi idrar tahlilu vardm oncekndn az enfeksiyn cikti su karstirilp icilndn verdi evdeym icim rahat degl doktorn olmamasi canimi skti

canım ben kasılmalarımı saymadım ama 2 saatte bir nidilat alıyorum.rahatlarsan süreyi en fazla 6 saate uzat diyor dr
nidilat masum değil ama bebek de erken gelirse allah korusun ciğer,kalp,göz vs probleri olabiliyor.kar zarar hesabı işte...inş evlatlarımıza yan etkisi olmaz ve sağlıkla gelirler.
2 saatte bir iç sende hala devam ederse merkeze git dr a ihmal etme.bir de bol su iç

amaann ne bilem gurbetçi..o diyor bu doktor bu diyor şu doktor kafam karıştı valla....şu aydan biriye kafam takıldı..koru hastanesinide aradımda...tüm tahlil ameliyat felan...acil bişey olsa hastanede yatabiliyomuşuz felan...aradımda...sigortaları varmış...ama diyor önce aydan biriye muayene olun ona sorun detayıyla sonra hemen sigorta yaparsınız diyorlar.....sigortayıda anlamadım..yok yarı yatış tam yatış ayaktan yatarak..bu ne yahu....

Benim istediğim sigorta şöyle olucak...acil bişey olduğunda rahatca hastaneye gidip yatabileyim..öyle senin ki gibi hacettepede problemlerim olmasın..gönlümce hastanede kalabileyim...tahliller tetkikler herşeyimi yaptırayım beni yormasınlar o hastane bu hastane....muayene si 300 tl imiş rutin kontroller 250 tl imiş felan...aradımda az önce...

Ah güzelim ah öyle hastane sadece devlette var ortada ya oda yok ayda bizi anlayan Dr.

Yatmaya gelin mecbur kalınca yatacaksın. Gebelik seyrine göre değişiyor. Arda bey de bana önce taki yatma dedi. Ben yine evden çıkmadım odad değiştirdim oturarak yemek yedim 13. Haftaya kadar sonra hızla kısalınca 34. Haftaya kafadar hep yattım yemek dağil.

hidenisko cnm saol pamuk yatagi gecici olabilir ama ben besigi uzun sure kullanicam simdi yatagi kim yapacak arastirdim bebegin vucudunun seklini alarak rahat etmesini sagliyor visko yataklar sizce visko yatak iyimi sen hangi marka aldin:)
svly guzel gunlerde kullan :)
kizlar hem nidilat hemde magnezyum kullananiz var mi..

canım visko yatakları sağlıklı vücutlar için tavsiye etmiyorlar.benim kayınvalidenin dükkanı vardı masaj ve normal yatak üzerine birde bisürü kursa falan gitti.
bel problemi olanlar için ii
visko alma kesinlikle

akşamdan beri bel ağrısı çekiyorum..gece hep kasılmam oldu 10dk arayla bi ara herhalde doğuruyorum dedim saat 3 te ancak uyudum...
n
eyse kontrolüm vardı bugün...
kızım hala yukarda doğum kanalına girmemiş..biliyodum zaten hala ciğerlerimi tepikliyo...kilosu 4000 e yakın dedi gerçi ben inanmıyorum...herşey iyi Allaha çok şükür..
zaten karından bakarken rahim ağzı kapalı dedi ve
alttan da muayene etti 1 cm açıklık devam.ama doğuma dair bi işarert yokkk malesef.rahim ağzı yukarıdaymış...
bebek aşağıda olsa baskı yapıp açılmayı arttırırmış ama yukarıda henüz...b
aşta bekliyelim cuma gel duruma bakalım..açılma başlamışşsa,bebek aşağı indiyse suni sancı deneriz olmadı sezeryan dedi..

sonra nst ye girdim...
düzenli sancı çıktı 100 ün üstünde hepsi..nst sonucunu görünce doktor..zaten senin doğum sancın başlamış bebek doğum kanalına girmiyo,ilerlemiyo dedi..
bence beklemeyelim dedi...
sancın var sıkıntı çekme boşuna bebeğin gelmeye niyeti yok dedi....
eğer doğmazsa çarşamba sabah saat 8:30 da sezeryan a alırım dedi...39+5 oluyorum ogün.

ben sezeryandan korkuyorum yaaa..hakkımda hayırlısı olsun..kızım sağlıklı doğsun önemli olan o..
hep normal gelsin istedim kısmet olmicak sanırım..
40 ı geçerse oluşabilecek komplikasyonlardan korkuyorum...

24 nisana gün verdi ama dua edin kızım normal yoldan gelsin...

mulbery
bebeğin durumu ii maşallah:nazar:
sen ve kızın için en sağlıklı neyse o şekilde olur inş. çarşamba geliyor sonunda :)

Mulberry canm gunde 6kasilma neki 6tane oldugu gun benm iyi oldugm gun oluyo bu saate kadar galiba 15oldu cok skintidaym rabbm senibde yardmcn olsn insaallah nstde sanci cikms yavas yavad baslams say sen norml dogurursn ins hem sezeryani okadr dusunme hakkinda hangisi hayrlisya o olsn dogdktn sonra skinti olmz ins
Merra canm bu gidsle bende 2 saatte icecm cok artti kasilma korkuyorm gercktn vaktnde dogsnda nidilt zarar vermz ins
Gurbetci canm ben kullaniyorm nidultla magnezym ama kasilmalr sklasnca pek faydasi olmadigi icin almadigm gunleroluyo

mulbery masallah kizina ..
efilum cnm magnezyumu gunde kac kez aliyorsun ve progestan kullaniyormusun.
merra sanirim senin dr progestani kesti

Arkadaşlar benim bebişin hareketleri çok sertleşti ve sıklaştı. Hatta bazen bağırtacak kadar canımı acıtıyorve bu 24 saat sürüyor. Amniyon kesesini deler diye de endişeleniyorum. Bazen de dikişe mi rastlıyor bilmiyorum içim çekilir gibi oluyor. Korkuyorum kasılma oluyor da ben mi anlamıyorum diye. Sİzlerde durum nasıl?

Gurbetci canm gunde iki kez kullanilabilirms ama ben daha bir kez kuklandm diyorm ya kasilmayi kesmeynce benmde moralm bozuluyo almiyorm progstnda bitmsti saglik ocagndaki doktoruma yazdrdim kadin dogmcuya sormadm kulkanilp kullanilmicagni bende tam bilmiyorm ama yinede kullaniyorm canm

haklısın canım; insan yaşamayınca anlamıyor. Pko olduğunu nasıl öğrendin? İlk defa senden duyuyorum bu hormon dengesi durumunu, ilginç gerçekten. demek yumurtanın oluşması da yetmiyor, belli bir zaman içinde büyümesi gerekiyor. giderek doktor oluyoruz hepimiz. dert insana neler öğretiyor...

idrar yolları iltihabı varmış. bende 2 defa çıkmıştı hamileliğimde; en sonunda bir şase verdi, onunla iyileştim. tek kullanımlık bir tozdu. belki sana da onu vermiştir ama asıl ilacı su. benim çok midem bulandığı için içememiştim, o yüzden kan bile işedim bir ara, korkunçtu. kalp atışı için ne zaman gideceksin?

Canim benimde hic gecmiyor hep var kendi doktoruma carsamva gidecegim ama kalp atisi duyulmaz sanirim daha adetimin uzerinden 3-4 gun gecti ne kadar riskli gebeleriz allah hepimize yardim etsin hamile olduguma sevinemiyorum bile hep korku stres

X