Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hidenisko canim az gibi dedi sanki doktor tam anlamadim cok oyaladilar beni ya bu sgk ile anlasmali yerlerden nefret ediyorum anlattim benim durumu hemsireye ya hic sallamadi hain sonra beni kac saat disarda bekletti sonra yine girdim odaya hemsireyle konusuyordum doktor duydu hemen alalim hastayi dedi valla sagolsun hemsire doktordan fazla doktor bakalim carsamba namik demir ne diyecek enfeksiyon icin insallah cok onemli degildir cok dikkat ederim disarida kesinlikle tuvalete girmem ama kroniklesti iste maalesef

Şu anki hamileliğimi soruyorsun sanırım. Oğlum küçük değil 15 yaşında (gerçi küçük çocuktan farkı yok ama) o da benimle birlikte annemde kalıyor. Buradan okula gidip geliyor.

hmm büyükmüş canım

31.haftada amniyon sıvısı artarmış ve bebeğin hareketleri daha belirgin hissedilirmiş ben de de öyle 31+6yım
karnın sertse kasılma da vardır.benimki taş gibi:KK43:
vajinaya baskı batma ve yanma hissi bende de var.allah yardımcımız olsun

Ah güzelim ah öyle hastane sadece devlette var ortada ya oda yok ayda bizi anlayan Dr.

Yatmaya gelin mecbur kalınca yatacaksın. Gebelik seyrine göre değişiyor. Arda bey de bana önce taki yatma dedi. Ben yine evden çıkmadım odad değiştirdim oturarak yemek yedim 13. Haftaya kadar sonra hızla kısalınca 34. Haftaya kafadar hep yattım yemek dağil.

hmm ...kurtuldun ama ne güzel....darısı bidahaki gebeliğine inşallah.. :)) tabi bizede inşallah yarabbim :)

akşamdan beri bel ağrısı çekiyorum..gece hep kasılmam oldu 10dk arayla bi ara herhalde doğuruyorum dedim saat 3 te ancak uyudum...
n
eyse kontrolüm vardı bugün...
kızım hala yukarda doğum kanalına girmemiş..biliyodum zaten hala ciğerlerimi tepikliyo...kilosu 4000 e yakın dedi gerçi ben inanmıyorum...herşey iyi Allaha çok şükür..
zaten karından bakarken rahim ağzı kapalı dedi ve
alttan da muayene etti 1 cm açıklık devam.ama doğuma dair bi işarert yokkk malesef.rahim ağzı yukarıdaymış...
bebek aşağıda olsa baskı yapıp açılmayı arttırırmış ama yukarıda henüz...b
aşta bekliyelim cuma gel duruma bakalım..açılma başlamışşsa,bebek aşağı indiyse suni sancı deneriz olmadı sezeryan dedi..

sonra nst ye girdim...
düzenli sancı çıktı 100 ün üstünde hepsi..nst sonucunu görünce doktor..zaten senin doğum sancın başlamış bebek doğum kanalına girmiyo,ilerlemiyo dedi..
bence beklemeyelim dedi...
sancın var sıkıntı çekme boşuna bebeğin gelmeye niyeti yok dedi....
eğer doğmazsa çarşamba sabah saat 8:30 da sezeryan a alırım dedi...39+5 oluyorum ogün.

ben sezeryandan korkuyorum yaaa..hakkımda hayırlısı olsun..kızım sağlıklı doğsun önemli olan o..
hep normal gelsin istedim kısmet olmicak sanırım..
40 ı geçerse oluşabilecek komplikasyonlardan korkuyorum...

24 nisana gün verdi ama dua edin kızım normal yoldan gelsin...

YA BIRAK SEZERYAN OLSUN...ZATEN RAHİM AĞZIMIZ GENİŞ..NORMAL DOĞURARAK İYİCE BÜYÜTECEN....SEZERYAN ÇOK RAHAT EMİN OL... SAĞLIKLI DOĞSUNDA BEBEĞİN...

Çok şükür 31+ 2 deyim. Allah'ım sizlere de nasip etsin inşallah.

AMİİİİİNNNN!!!!!

efilum cnm kasilmayi gecirmiyor ama agriyi azaltiyor batma hissi falan bence kullan yoksa agrin cok olur ben gunde uc kez kullaniyorum ..
merra cnm benim dr kullan sakin kesme dedi benim dr nidilata karsi bebegi kalp ve tansiyon hastasi yaparmis kendi dr bunu sorarmisin cnm..
umudum cnm benimde agrim vardi hastaneye gittim idrarda ayni seninkisininkinden cikti damardan antibiyotik verdiler gecti bende bide bobrek buyumesi var onun icin dr devamli sase veriyor adida monurol dr sor istersen tek kullanimlik..
benimde kasilmalarim siklasti ya offf su 34 bi gecseydim rahatlardim cok simdide rahatim takmiyorum kadilma olunca ister istemez kafama giriyor sinsice

10-15 lokosit 8-10 epitel hucre cikti aslinda cok su iciyorum ama demekki yeterli degil

Ama sen idrar tahlili yaptırmışsın. Enfeksiyon olup olmadığı idrar kültürü ile anlaşılır. Kültürü de sabah ilk idrarla verme. Ayrıyeten kültür verdiğinde orta idrarla ver. Yani idrarı yaparken ki ilk idrar değil ortalardaki idrar

Benim de böbreklerimde sık sancı olur, hatta adet sancım da böbrek, mide, bele vurur. Daha önce kanama geçirdiğimde de idrar yanması vs vardı. Ben de üroloğa gitmiştim. Ultrasonda böbreğimde hidronefroz çıktı. Ama dr. hamilelikte olabileceğini söyledi. Ama bu aralar sık sık böbreklerime bir sancı saplanıyor. Kültür aldırdım birşey çıkmadı ama. Bilemiyorum sendeki de hidronefroz mudur. galiba hidronefroz böbreğin su toplaması.

canim sana da gecmis olsun ama sorun benim bobreklerimde degil bebegimin bobreklerinde onunkiler buyuukmus

akşamdan beri bel ağrısı çekiyorum..gece hep kasılmam oldu 10dk arayla bi ara herhalde doğuruyorum dedim

saat 3 te ancak uyudum...
n
kızım hala yukarda doğum kanalına girmemiş..biliyodum zaten hala ciğerlerimi tepikliyo...kilosu 4000 e yakın dedi gerçi ben inanmıyorum...herşey iyi Allaha çok şükür..
alttan da muayene etti 1 cm açıklık devam.ama doğuma dair bi işarert yokkk malesef.rahim ağzı yukarıdaymış...
aşta bekliyelim cuma gel duruma bakalım..açılma başlamışşsa,bebek aşağı indiyse suni sancı deneriz olmadı sezeryan dedi..

sonra nst ye girdim...
düzenli sancı çıktı 100 ün üstünde hepsi..nst sonucunu görünce doktor..zaten senin doğum sancın başlamış bebek doğum kanalına girmiyo,ilerlemiyo dedi..
eğer doğmazsa çarşamba sabah saat 8:30 da sezeryan a alırım dedi...39+5 oluyorum ogün.

ben sezeryandan korkuyorum yaaa..hakkımda hayırlısı olsun..kızım sağlıklı doğsun önemli olan o..

saglikli sihhatli gonlune gore kavus bebegine insallah canim hakkinizda hayirlisi olsun

BACIM BU NE ŞİDDET BU NE CELAL...:KK52::KK52::KK52:SANA BİRŞEY DEMEYE GÖR...BU NE HARARET..Bİ NEFESLEN...YİNE BAŞLADIK...SENİN USLÜPLERİNİ OKUYUNCA YAZILARINDA BENİMKİNDE NE VARMIŞ.... :KK1::KK1::KK1:ESPRİYE DÖKÜYORUM BEN ...ALINGANLIK NİYE GÖSTERİYOSUNKİ...KIRILACAK Bİ DURUM YOK...demekki farkında olmadan üzmüşüm seni....öyle demek istemedim...neyse konuyu kapatalım.....üzülme artık.....bu topikte acısı içine en derinden işleyen sensin...BU KADAR ÜZÜLME ARTIK...ESKİLERİ UNUT.....HAYAT DEVAM EDİYOR....önümüze bakalım..güzel günler bizi bekliyor....
yastık dedinya sinirlerim oynadı evdede ban bakmaya gelenler ay yazık şunun haline bak nasıl yatıyorsn kız paşa ne eziyetli yatıyorsun yazık deyim öyle küçümseyer acıyarak baktılar hep bana ondan şalterlerim attı demişsinya sırt sütü yatılır vs brda kaç arkadaşım belinin altına yastık koyd yattı chnmye sor istersen kaç kişiyle konuştm rahim baskı görmesin dedi doktorm toton ne kadar yukarda okadar rahım iyi olu dedi bilmem anlatabildimmi canım kardeşim
paşam ne oldu sana geriye doğru okuyamadım ama üzülme bak bozuşuruz

bende de keyif yok...

yumurtlama takibi yaptırıyordum 9.günü 8mm , 13.günü hiç büyümemiş dedi doktor yumurtlama olmayacak kendiliğinden bir dahaki ay klomen yada iğne vercem dedi... ama doktordan bir geldim cuma kahverengi leke hala devam ediyor rengi açılsada biliyormusunuz nedendir kızlar var mı iki adet arası lekelenme yaşayan usgden sonra olunca ilk ondan dedim ama değil hormonal galiba zaten yumurtan büyümemiş dedi doktor...
moral bozmak yok dedi seval hanım senin olur yumurtan ilaca cvb veriyor dedi. bu arada adetin 3.günü testleri normal çıksada aldanmayın devamında fsh progesteron östrojen dengesi önemliymiş bana grafiğini çizdi seval hanım bende adetin ilk günleri düzenli olan sonradan grafiğe uymayan yükseliş ve dşüşler yaşayan hormon salınımı varmış...
benden böyle bu ara dağıtasım var kayışı koparmama az kaldı. :)

kimyasal gebelik içime oturdu , erken doğum yaptığımda kimyasal gebelik yaşayanları duyunca bunlarda olmayan bebeğe üzülüyorlar diyordum ya benim gibi olsalar diyordum. varya cidden yaşamayan bilemiyor lafı doğru...
ayyy yüreğime taş oturdu sanki ağlayamıyorsun bile... bu ayda yumurtlama olmadığını pko olduğumu öğrendim. üstüne ara kanama oldu...

ama şunu anladım 6 aydan fazla korunmak anlamsız... 3 ay korundum 15.haftada kaybettim.
1 sene korundum 4.haftada öğrenmemle kaybetmem bir oldu...
Vardır Allahın bir bildiği diyorum genede
benden böyle içimi döktüm gidiyorum...

sizi çoooooooooooooookkk öpüyorum...
aman kafam dumanlı bu ara nedense sinirlerim haffada canım sende üzülme bu ay olmaz bir dahaki ayı denersin allahtan umd kesilmez sen sogan kürü yap canım ben öle hamile kaldım 2 ogluma 7 sene tedavıylşle 12 klere çatlarma ignesiyle klomenlere ragman hamile kalamadım o ay sogan kürü yaptım mucizem benimleydi elhamdurillah :KK16::KK16:ama oda cennet kusu oldu uştu gitti:KK5::KK5::KK5:
Hidenisko canim az gibi dedi sanki doktor tam anlamadim cok oyaladilar beni ya bu sgk ile anlasmali yerlerden nefret ediyorum anlattim benim durumu hemsireye ya hic sallamadi hain sonra beni kac saat disarda bekletti sonra yine girdim odaya hemsireyle konusuyordum doktor duydu hemen alalim hastayi dedi valla sagolsun hemsire doktordan fazla doktor bakalim carsamba namik demir ne diyecek enfeksiyon icin insallah cok onemli degildir cok dikkat ederim disarida kesinlikle tuvalete girmem ama kroniklesti iste maalesef
vallahi şuan sinir lerime bir aletle baksalar tavan yapar galiba başım korkunç agrıyor oruçtanmıdır nedir üşüdüm ev sıcak oldugu halde :KK14::KK14:ben onları döverim sen üzülme bakıyım:KK19::KK19::KK19:
efilum cnm kasilmayi gecirmiyor ama agriyi azaltiyor batma hissi falan bence kullan yoksa agrin cok olur ben gunde uc kez kullaniyorum ..
merra cnm benim dr kullan sakin kesme dedi benim dr nidilata karsi bebegi kalp ve tansiyon hastasi yaparmis kendi dr bunu sorarmisin cnm..
umudum cnm benimde agrim vardi hastaneye gittim idrarda ayni seninkisininkinden cikti damardan antibiyotik verdiler gecti bende bide bobrek buyumesi var onun icin dr devamli sase veriyor adida monurol dr sor istersen tek kullanimlik..
benimde kasilmalarim siklasti ya offf su 34 bi gecseydim rahatlardim cok simdide rahatim takmiyorum kadilma olunca ister istemez kafama giriyor sinsice
adamın biri beni merak edip arıcekti emme unuttu :KK24::KK24::KK24:sende başkaları gibi olma olrmu bir arkadaşım vardı allahım dogum edene kadar her zaman konuşurduk faceded konuşurdk nasıl olucak paşa der dururdu hep teselli eden paşaydı ama oglanı dogurd ne aradı ne sordu vallahi erinmemgelir yersin şaplagı benden :KK9::KK9::KK9:beşşeigi kurdnmu bakalım hani resim kız:KK43::KK43:
Umudum idrar enfeksiyonu gebelerde oldukça riskli
Bol bol sıvı tüket ve dışarıdaki umumi wc leri kullanmamaya çalış
Eğer ileri derecede ise dr antibiyotik verebilir, kullanmaktan çekinme

Melekcim yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin
Yarın çok gezme bence, içimden bir ses senin kız erken gelmeye niyetli diyor

Güle güle kullan canım beşiğinizş
Pamuktan yatak da diktirebilirsin

Hay allah çok geçmiş olsun regreteye
Seninde orucunu Allah kabul etsin
Belkide göbüşte bebiş vardır ha ne dersin????

Sıkma canını tatlım
Bnde hamilelikte bi sürü şey yaşadım
En sonunda amniyo yapıldı
Çok şükür kızım sapasağlam
Sen bol bol su iç

Gözün aydın, hayırlısı olsun

Çok güzel hedef koymuşsun hayatım
Bol şanslar sana :KK16:
:KK17::KK17::KK17:allah razı olsn belkimde mucizem benimle kim bilir
orcumun 1 tuttm allahım diger kalan 2 günü nasip etsin işşallah :KK16::KK16::KK16:
akşamdan beri bel ağrısı çekiyorum..gece hep kasılmam oldu 10dk arayla bi ara herhalde doğuruyorum dedim saat 3 te ancak uyudum...
n

sonra nst ye girdim...

:KK53::KK53::KK53:kız bu beceriksiz genemi dogrmadan gelmiş amanın :KK30::KK30:kız dikiş atılır derizki allahım dogmasın şimdide dogmuyorm sıpa :KK9:kesin yerini sevdi çıksada bir görsek suretini sıpanın:KK55::KK55::KK55:

yastık dedinya sinirlerim oynadı evdede ban bakmaya gelenler ay yazık şunun haline bak nasıl yatıyorsn kız paşa ne eziyetli yatıyorsun yazık deyim öyle küçümseyer acıyarak baktılar hep bana ondan şalterlerim attı demişsinya sırt sütü yatılır vs brda kaç arkadaşım belinin altına yastık koyd yattı chnmye sor istersen kaç kişiyle konuştm rahim baskı görmesin dedi doktorm toton ne kadar yukarda okadar rahım iyi olu dedi bilmem anlatabildimmi canım kardeşim

aman kafam dumanlı bu ara nedense sinirlerim haffada canım sende üzülme bu ay olmaz bir dahaki ayı denersin allahtan umd kesilmez sen sogan kürü yap canım ben öle hamile kaldım 2 ogluma 7 sene tedavıylşle 12 klere çatlarma ignesiyle klomenlere ragman hamile kalamadım o ay sogan kürü yaptım mucizem benimleydi elhamdurillah :KK16::KK16:ama oda cennet kusu oldu uştu gitti:KK5::KK5::KK5:

vallahi şuan sinir lerime bir aletle baksalar tavan yapar galiba başım korkunç agrıyor oruçtanmıdır nedir üşüdüm ev sıcak oldugu halde :KK14::KK14:ben onları döverim sen üzülme bakıyım:KK19::KK19::KK19:

adamın biri beni merak edip arıcekti emme unuttu :KK24::KK24::KK24:sende başkaları gibi olma olrmu bir arkadaşım vardı allahım dogum edene kadar her zaman konuşurduk faceded konuşurdk nasıl olucak paşa der dururdu hep teselli eden paşaydı ama oglanı dogurd ne aradı ne sordu vallahi erinmemgelir yersin şaplagı benden :KK9::KK9::KK9:beşşeigi kurdnmu bakalım hani resim kız:KK43::KK43:

:KK17::KK17::KK17:allah razı olsn belkimde mucizem benimle kim bilir
orcumun 1 tuttm allahım diger kalan 2 günü nasip etsin işşallah :KK16::KK16::KK16:

:KK53::KK53::KK53:kız bu beceriksiz genemi dogrmadan gelmiş amanın :KK30::KK30:kız dikiş atılır derizki allahım dogmasın şimdide dogmuyorm sıpa :KK9:kesin yerini sevdi çıksada bir görsek suretini sıpanın:KK55::KK55::KK55:

VALLA BEN HİÇ YATMADIĞIM İÇİN BİLMİYORUM....YATINCA ANLARIM ARTIK YASTIK DAVASINI....O ZAMAN İNŞALLAH TOPİĞE YAZARIM BURDAN AY PAŞAM SEN HAKLIYMIŞSIN..HER YANIM AĞRIYO YATAMIYORUM BEBEK RAHAT VERMİYO DİYE....görelimde o günleri 4 yastık değil 10 yastıkla yatayım.... :KK1::KK1::KK1:

Gurbetci canm siz yine iki hafta bendn sanslisinz az kaldi onbes gun gecerde bir ay nasil gececk bilmiyorm benm kasilmada artti canm cok skiliyo gecelr hic gecmiyo rabbime signdm bide bana ciget gelstiricide yapilmadi bebegm dogsa yasarmi ya allahm erkn dogm yapmk istemiyorm birazdn yine nofilt alacm bpyle iki ay nasil gececk bilmiyorm aglicm skintidn

VALLA BEN HİÇ YATMADIĞIM İÇİN BİLMİYORUM....YATINCA ANLARIM ARTIK YASTIK DAVASINI....O ZAMAN İNŞALLAH TOPİĞE YAZARIM BURDAN AY PAŞAM SEN HAKLIYMIŞSIN..HER YANIM AĞRIYO YATAMIYORUM BEBEK RAHAT VERMİYO DİYE....görelimde o günleri 4 yastık değil 10 yastıkla yatayım.... :KK1::KK1::KK1:

:KK9::KK9::KK9:inan çok güzel oluyor kocayı bilem aramıyorsn adam okadar yastıktan yanına yatamıyor haberin olsun :KK60::KK60::KK60:yatta gör benmi haklıyım senmi sor kızlar brda neler yapmışlar
hey yatanlar ses verin ş hatna nasıl bir duydu diyiverin ne olur:KK9::KK9::KK9:yoksa ben burda gülmekten ölücem allahım ya:KK60::KK60::KK60:
neyse sizlere doym olmaz ben mutfagımı topluyum yassı okunmadan ben kaçtım sibelin telini bilen arıyorm yoksa bana veriyorm hatunu merak etttim dedim kimse tel verme taraftarı degil he:KK57::KK57:vermiyorsunzu arayında bilek o kesin ogün dogrdu bakında görün gece yarısından sonra:KK52::KK52:

pasam kiz sen demedinmi ben caldirinca ara diye caldirmadinki delu..
rabbim orucunuda kabul etsin cnm ..
sen merak etme ben hic omrumde nankor olmadim bundan sonrada olmam elimdem geldigince sana destek olurum..
efulim cnm sen acile gitsen dahi vururlar c.g yi benimde kasilmalarim siklasti cnm ilaclarini duzenli al rabbim buyuk valla bu nidilati icmek istemiyorum ama ozgur deren degilde acildeki dr yazmasaydi yine kullanmazdim

kiz pasam daha gelmedi :KK43:
nerde magazada begenip dokunup almak :/ hic zevkli degil gelince esim kursun o zaman ceker korum tatlim

Canm doktor yok ya vurmzlr igneyi delirecm ya canm cok skildi resmen kasilmam var bugece gecermi acaba kalan son endolu kullanacm bugn bu haftada iyi degl artk kullanmk ama gece uyuyamam simdi ya kullaniyorm zaten

efilum cnm bence endolu kullanma benim kasilmalarim siklastiginda hastanede nidilati igneyle delip 20 dk da bir dil altima koymustum 3 tane almistim kasilmalarimi bicak gibi kesmisti dr ara sor istersen

Son düzenleme:
arkadaşlar sibele ulaştım..
dün sabah epidural sezeryanla kızını kucağına almış ...
emmiyomuş onunla uğraşıyoz yazmış...

sağlıcakla aldı bebeğini darısı hepimizin başınaaaaa inşallahhh

Bakalim carsamba gidecegiz doktora insallah bir cozum bulur gurbetci canim benden boyle su gibi arada afedersin cis gibi bir sivi geliyor ne olabilirki kidemli:KK66:)

paşaaaaa

valla Allahın izniyle bugüne kadar durdu ya kızım..
ya normal ya sezeryan gelecek inşallah...
napsın kzıım anası doğurmayı beceremediiii :KK9:

artık son günü yarın geldi geldi olmadı doktor zorla ayıracak kızımı benden:KK53:
aynı bedende geçirdiğimiz son günlerimiz allaın izniyle ayy bi tuhaf oldum şimdi:KK43:

Ama sen idrar tahlili yaptırmışsın. Enfeksiyon olup olmadığı idrar kültürü ile anlaşılır. Kültürü de sabah ilk idrarla verme. Ayrıyeten kültür verdiğinde orta idrarla ver. Yani idrarı yaparken ki ilk idrar değil ortalardaki idrar

Hep oyle yapiyorum canim orta idrarla veriyorum ben idrar kulturu bir ay once yaptirmistim birsey cikmamisti

X