Cnm benim hep alttan ölçtü Arda bey
3.5 civarı falan oluyordu , sadece sanırım 20 li haftalarda 2.6 ya düşmüştü , ama tekrar söyleyeyim Arda bey doğuma yakın bende rahim ağzı yetmezliği olduğunu düşünmediğini dolaylı yoldan ifade etti :)) hatta baya gülmüştük diğer Dr boşuna mı dikti beni diye :) yani benim ölçümlerim yanıltmasın sizi
Biliyorum canım..seninki rahim ağzı yetmezliği değil kesin.ilkinde önlem amaçlı atılmış sanırım..Benim 3.5 cm çıktı..doktor normal dedi ama benim içime sinmedi..Senin ilk çölçümün kaçıncı haftada yapıldı..Ve kaç cmdi hatırlıyormusun..
cnm sanırım 9 haftalık falandı ilk ölçtüğünde 3.6 yada 3.7 gibiydi
sonra hep o aralarda seyretti
Tup bebek yontemini hastalara tavsiye etmek icin tuplerde agir defarmasyon veya cikartilmasi,es icin azospermi(sperm sayisinda problem veya hareket sorunu) bayanin ciddi pko sorunu olmasi yada genetik bir problem sebebiyle ptg yonteminin sart olmasi gerekiyor.
Eger bunlarla ilgili ciddi bir problem yoksa direk tup bebege gecmek bana gore gereksiz.
Cogu klomenle takip yaptiran arkadaslarimiza belirli gunlerde catlatma ignesi yapilip devaminda iliski oneriliyor.
Gittikleri dr u tekrar degerlendirsinler ve gerekirse bu konu ile ilgili farkli dr larin fikirlerini alsinlar.
Bence tup bebek son tercih olmali cunku hem maddi hemde manevi acidan cok zor bir surec.
canım klomen ve çatlatma iğnesi denediler
onlar olmadı zaten
tüp bebeğe 7000 tl demişler
Yarım saat rötarlada olsa dr aşılamamı yaptı.2 gün yat dinlen dedi progeston verdi yalnız çarşamba başla progestona dedi neden acaba biraz stres yaptım ama geçti bitti dualarınızla güzel dileklerinizle yanımda olduğunuz için çk teşekkür ederim biraz karın ağrım var dinleniyrum kaynanam geldi sağolsun mutfakta şimdi çok sevindi yazık ya işte istiyolar garibim..
canım hadi inşallah bebişin sağlıkla gelir
regrete demiş, kendini hamile gibi düşün, olumlu ol inşallah gerisi kolayca gelir
Çok tşk ederim cnm İnşallah görürüm o günleri ve iyi bir anne olabilirim :))
inşallah!!!
Benimde kasıklarımda ağrı oluyor bende yumurtlamadan diye düşünüyorum bana göre tabi bunun hiçbir bilimsel kanıtı yok bu ağrıların olmaya başladığı an uygun bir zaman ama yumurtlama olmadan ilişkinin olması öneriliyor en doğrusu ovulasyon testi alıp adetten sonra doğru günleri tespit edip gün aşırı ilişki
benim akıntım artardı ve batma hissederdim kasıklarımda
kesin yumurtladığımı anlarım
kızlar doktorla telefonda konuştum zaten dün adet oldum. niye böyle oldu kimyasal gebelik mi dedim. tam olarak değil bir gel muayene edeyim adetin 4.günü dedi. canım çok sıkkın o gün eşim gebelik haberinden beridir ilk defa evdeydi ne hayaller kurduk. çok ağladım destek olmaya çalışıyor çok üzüldü kendi hayallerinden çok bana. kendini bırakıp bana üzülüyor. bende onun bana üzülmesine üzülüyorum...
kimyasal gebelikte 2 katına çıkmıyor sanırım değer ama benim çıkmıştı. ondan seval hanım kimyasal gebelik demedi heralde birde ben acaba bebek vardıda kan sulandırıcı yüzünden tutunamadı mı diye düşündüm onuda sorcam çarşamba gitçem...
Allahım sizin bebeklerinize ömür versin banada dua edin kızlar olur mu?
çok moralim bozuk teyzemin iki kızı önümüzdeki ay doğum yapçak gelinimiz hamile bende böyle hevesim kursağımda kala kala yaşıyorum.
eşime bir bebek vereyim çok istiyorum...
inşallah o günler de gelecek canım yıpratma kendin
kan tahlilini tekrar yaptırsan, hata olmuş olamaz mı?