Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
merra canım kontrolun güzel geçmiş maşallah..dinlen biraz...
chnb canım sen nasılsın kuzuların nasıl...
bende bu ankaraya geldim geleli başımı kaşıyacak vakit bulamıyorum...adanada ne rahatmışım ben....

chnb bıdırcıgı düzelttim:KK1::KK1::KK1:
landerch tavsiyelere ekledim.
ama ENNY ile ilgili bilgim yok.
doktorunu sormustum tavsiyelere yazmak için yazmadı diger bilgileri de ben unuttum hamilelere eklemeyi.

ENNYY cim doktorunu haftanı tahmini dogum tarihini yazarmısın canım
cinsiyet belli oldumu acaba..
takvimin yokya canım haftanı unutuyorum...

Görmedim cnm ben Tlf giriyorum bazen kaçırıyorum
Takvimim yok çünkü sayarsam geçmiyor.:KK43:
Dr ibrahim bildirici
16. Hft yeni girdim
Kız
19agustos2013

FERYAL canım insallah bu doktor sana uğurlu gelir.
içine siner ve basarılı olursun.
yeni bir tedavi baslangıcı insallah sonu mutlu olsun:KK16:

MUMUDİHABA gecmiş olsun cok arkadasım.
insallah bu son olur Allah şifa versin sana

Su tanesi saol kardesim..
Feryal cnm insallah iyi doktordur hakkinda hayirlisi
Merra cnm rapor isi icin esine katiliyorum cnm dr bogasim var insallah 38-40 gorursun..
Ben pek marifetliyim o zaman borek kurabiye pasta yemek orgu valla becerikli bi kadinim yaaa..

ANNE ve BEBEKLERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti----------adı-------------------------doğum tarihi------------serklaj
:nazar:dibircik-----------------erkek-------------Barış-----------------------...05.2008--------------var
:nazar:hidennisko-------------erkek--------------Ege------------------------04.07.2008------------var
:nazar:Saliha06----------------kız---------------ElifBeyza-------------------26.12.2008-------------var
:nazar:xxnilxx-------------üçüz erkek----metehan&oğuzalp&gökalp------------........2009------------var
:nazar:saslan------------------erkek-----------ÇınarDemir------------------09.01.2009-------------var
:nazar:kelebek 41--------------kız---------------Kalbinur--------------------22.01.2009------------yok
:nazar:nery--------------------kız---------------NehirDuru------------------05.02.2009-------------var
:nazar:Melek81---------------erkek-------------AliTuna---------------------07.02.2009-------------yok
:nazar:rhn---------------------kız---------------BerenEzel------------------14.02.2009-------------var
:nazar:Tiwiks------------------erkek-------------Çağan---------------------10.03.2009-------------var
:nazar:Fklic--------------------kız-----------------?-------------------------18.04.2009-------------yok
:nazar:k-ikbal------------------kız-----------------?-------------------------..05.2009---------------var
:nazar:hemşin53---------------kız----------------Elif------------------------18.06.2009-------------var
:nazar:Sezen-----------------erkek----------------?--------------------------01.09.2009------------yok
:nazar:salihas------------------kız---------------Eylül------------------------06.09.2009------------var
:nazar:Yağmurcn-------------erkek------------YusufBora--------------------15.10.2009------------yok
:nazar:Tuğba-ŞEKER----------erkek---------------?--------------------------24.10.2009------------var
:nazar:el-muallim-------------üçüz kız-------------?-------------------------22.11.2009-------------var
:nazar:Tuubay--------------kız&kız&erkek-----Elif&Zeynep&Mert-------------........2009---------------var
:nazar:nermn---------------------?-----------------?------------------------26.05.2010--------------yok
:nazar:NarMik---------------kız&erkek------SelinAlmina&SerkanÇınar--------02.06.2010--------------var
:nazar:Zeyhat------------------?-----------------------?---------------------02.06.2010--------------yok
:nazar:DEBA----------------kız&erkek------------------?--------------------...06.2010----------------var
:nazar:sofika-------------------kız---------------Filiz Erin--------------------01.07.2010--------------var
:nazar:cananur---------------erkek-------------AhmetKaan------------------07.07.2010--------------var
:nazar:Canzi3445-------------erkek-------------------?----------------------16.07.2010--------------var
:nazar:DERİSS--------------kız&erkek-----------Ecrin&Barış------------------23.12.2010--------------var
:nazar:Edamecrin--------------kız----------------Gözde----------------------2010--------------------var
:nazar:yasnur----------------erkek------------------?------------------------2010---------------------?
:nazar:sinop-e----------------kız-----------------melis----------------------2010---------------------var
:nazar:Yaren-----------------kız------------------Sezin----------------------20.02.2011--------------var
:nazar:nefisem-----------------?--------------------?---------------------------.02.2011---------vajinal pesser
:nazar:Güldenaz--------------kız--------------------?-----------------------------?-------------------var
:nazar:pares83---------------kız--------------------?-------------------------21.03.2011-------------var
:nazar:Tatlışoğlu-------------kız-------------------İlke------------------------03.03.2011-------------var
:nazar:Nuray-----------------kız------------------Özge-----------------------20.03.2011--------------var
:nazar:Şafak-----------------kız---------------------?-----------------------------?--------------------var
:nazar:Ayer82---------------erkek-------------------?-------------------------21.04.2011--------------var
:nazar:ozlem483-------------kız------------------Deniz-----------------------02.05.2011--------------var
:nazar:Eylem-----------------kız------------------Duru------------------------16.05.2011--------------yok
:nazar:Ardatuana------------kız-------------------Esila------------------------13.06.2011--------------var
:nazar:Elifce-----------------kız-----------------EsmaEla----------------------18.06.2011--------------var
:nazar:sbl1980--------------kız-------------------Duru------------------------01.07.2011--------------var
:nazar:nurcan35------------kız-------------------Eylül------------------------07.2011------------------yok
:nazar:jaluse--------------erkek--------------------?--------------------------15.07.2011---------------var
:nazar:Mavilinilay----------kız--------------------Ekin-------------------------01.08.2011---------------var
:nazar:Selen_k-------------kız-------------------Beren------------------------18.08.2011----------------var
:nazar:minimini------------kız-------------------Beril--------------------------05.09.2011---------------var
:nazar:samyeli------------erkek-----------------Eymen------------------------09.09.2011---------------var
:nazar:Crameren----------erkek------------------Mert-------------------------13.09.2011---------------var
:nazar:melekceren----------kız-------------------Melis------------------------16.09.2011---------------var
:nazar:gamze81-----------erkek---------------ErsanÇınar---------------------17.09.2011---------------yok
:nazar:elza81-------------erkek------------------Demir------------------------21.09.2011---------------yok
:nazar:erdennazlı-----------kız-------------------Beren------------------------22.09.2011---------------var
:nazar:arzufirdevs----------kız--------------------İnci------------------------- 22.09.2011---------------yok
:nazar:tuubaaoz-----------erkek-----------------Kıvanç------------------------28.10.2011---------------var
:nazar:sumeyye25----------kız------------------NisaNur-----------------------29.10.2011---------------var
j:nazar:LIMBURG1985-----erkek-----------------Ömer Ali-----------------------08.11.2011--------------var
:nazar:medusa_0403-------kız-------------------ElvinEce-----------------------20.11.2011--------------var
:nazar:nursin1981-------kız&erkek-----------Elvinİpek&EymenKaan-------------09.12.2011--------------var
:nazar:ceylinirem----------erkek-------------------Enes------------------------16.12.2011--------------var
:nazar:kardelen086-------kız&kız--------------Almina&Destina-----------------------?-------------------yok
:nazar:Boncuk26----------erkek-------------------Kerem-----------------------07.01.2012---------------var
:nazar:deryak53----------erkek--------------------Kerem-----------------------21.02.2012---------------var
:nazar:Bermel------------erkek-----------------------?------------------------------?---------------------var
:nazar:girl85--------------kız-------------------------?-------------------------26.04.2012----------------var
:nazar:sinannuray-------erkek-------------------Vahap Enes-------------------08.05.2012----------------var
:nazar:Fadik-------------erkek------------------Yusuf Eymen------------------01.07.2012-----------------var
:nazar:sinem8484------kız&erkek----------------Arda&beren-----------------------?----------------------var
:nazar:melikee------------kız--------------------------?-----------------------13.08.2012-----------------var
:nazar:sofika--------------kız------------------------inci----------------------04.09.2012-----------------var
:nazar:arzufirdevs-------erkek-----------------muhammed fatih---------------19.09.2012-----------------yok
:nazar:sevdanehri54------kız-------------------------rüya---------------------08.10.2012-----------------var
:nazar:Ayer82-------------kız--------------------------?---------------------------?----------------------yok
:nazar:mues-----------kız(meryem hanne)&erkek(muhammed baha)-----------22.10.2012-----------------var
:nazar:meleğim ve aşkım---kız---------------------ravza nisa-----------------17.10.2012-----------------var
:nazar:chnb---------------erkek-------------------ahmet arda----------------14.11.2012----------laparoskopik serklaj
:nazar:denizANASI---------kız-------------------------su---------------------03.11.2012-----------------yok
:nazar:Prenslerim------erkek&erkek----------------emre&erdem--------------15.11.2012-----------------yok
:nazar:aysetalha----------erkek-------------------------?-------------------------?.2012------------------var
:nazar:sezen_kayaalp-------?----------------------------?--------------------20.12.2012------------------var
:nazar:sinemis30----------kız----------------------yağmur ada---------------?.12.2012-------------------var
:nazar:minibebi------------?-----------------------------?--------------------?.01.2013-----------------var(acil)
:nazar:hidennisko---------kız--------------------------bade------------------16.01.2013------------------yok
:nazar:eylulgulu----------erkek------------------------emir-------------------21.01.2013------------------var
:nazar:metal41-----------erkek--------------------hasan basri---------------21.01.2013-------------------var
:nazar:yaren58------------kız--------------------------selin?----------------23.01.2013-------------------var
:nazar:duyaydin----------erkek-------------------------meriç----------------19.02.2013---------------------var
:nazar:happykelebek------erkek-----------------------muhammed emin-------20.02.2013---------------------var

HAMİLELERİMİZ
Adı----------------------cinsiyeti--------------------------beklenen doğum tarihi------serklaj:

:nazar:lilymeredin--------------erkek--------------------------------24.04.2013---------------------var
:nazar:mulberry-----------------kız----------------------------------26.04.2013---------------------var
:nazar:sibel_duru----------------kız----------------------------------01.05.2013---------------------var
:nazar:melek81------------------kız----------------------------------15.05.2013---------------------var
:nazar:gurbetçiiii----------------kız----------------------------------18.06.2013----------------------var
:nazar:svly88--------------------?-----------------------------------17.06.2013----------------------var
:nazar:merra1-------------------kız----------------------------------18.06.2013---------------------var
:nazar:kargunesi----------------kız----------------------------------22.06.2013----------------------var
:nazar:efulim46----------------erkek---------------------------------27.06.2013----------------------var
:nazar:19asos03----------------erkek---------------------------------02.07.2013----------------------var
:nazar:moonsherose84----------?------------------------------------05.08.2013----------------------var
:nazar:enny---------------------kız-----------------------------------19.08.2013---------------------var
:nazar:melek18------------------?------------------------------------18.08.2013--------------------- var
:nazar:mumudihaba-------------?-----------------------------------------?---------------------------yok

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------Müjdeyi vereceği tarih
Regrete----------------------:86:
paşam3405------------------:86:
feryal37---------------------:86:
bade81----------------------:86:
minito-----------------------:86:
Mmery----------------------:86:
Sutanesi1982---------------:86:
saftunc---------------------:86:
umudum1981----------------:86:

mumu durum nedir,kanama devam ediyor mu,kasılma agrı vs var mı?
eger kendini iyi hissetmiyorsan hastaneye yatışını iste,bu senin bebegin,doktorculuk oynamak zorunda bırakıyorlar bizi ama durum bu,gerekirse ısrarlarla yat hastaneye ve serum baglat.dualarım seninle:KK16:

Gecen hafta carsamba gunuydu randevum.
Dr la gorusmeemiz cok iyi gecti.guleryuzlu ilgili ve sorulara acik bir dr.
serklaj nakil sayisi gibibircok konuyu detayli konustuk.tek nakil istedigimi ve korkularimi eger nakil sayisi ile ilgili zorunluluk olsaydi birakicaktim zaten.
Tek ve cogul gebeligin Arti ve eksilerini ve daha bircok konu
Ne bileyim ben dr u sevdim.

Eksik olan bazi hormon testlerini yaptirdi fsh vs.
Naaipse nisan 22 de randevum var basliycaz.

Bu sefer kismetse u.u de doc.dr baris ata yapicak.
Ay canım çok sevindim. Hadi hayırlısıyla başlıyorsun. Dr içine sinmeside çok güzel.

mumu durum nedir,kanama devam ediyor mu,kasılma agrı vs var mı?
eger kendini iyi hissetmiyorsan hastaneye yatışını iste,bu senin bebegin,doktorculuk oynamak zorunda bırakıyorlar bizi ama durum bu,gerekirse ısrarlarla yat hastaneye ve serum baglat.dualarım seninle:KK16:
ALLAH C.C RAZI OLSUN ARKADAŞLAR

sıldıkçe geliyor sıddetlı değil ama kasık ağrım var

yaa ne yapacağimi bilemıyorum

sabah trafiği yol çalıması var bursa inegöl arası bkıraz daha düşünceli olabılırdı dr bey

ısrarla söyledım inegölden geliyorum dıye 5 dakıka muayene ettı tamam yaaaa esimde zaten relax adam

ben sınırlı streslı herkez rahat eve geldık

sabah trafiği yol çalıması var bursa inegöl arası bkıraz daha düşünceli olabılırdı dr bey

ısrarla söyledım inegölden geliyorum dıye 5 dakıka muayene ettı tamam yaaaa esimde zaten relax adam

Canım benim ya Rabbim rahatlık versin. Bulunduğun yerde gidip yatabileceğin serum takılabilecek bir yer yokmu canım.
Beninde Dr istanbulda olunca izmitte Dr gidiyordum. Benimde 6. 8. Haftalarda kanamam olmuştu. 6. Haftada 2 gün yatırmıştı.

Canım benim ya Rabbim rahatlık versin. Bulunduğun yerde gidip yatabileceğin serum takılabilecek bir yer yokmu canım.
Beninde Dr istanbulda olunca izmitte Dr gidiyordum. Benimde 6. 8. Haftalarda kanamam olmuştu. 6. Haftada 2 gün yatırmıştı.

var tabıkı ama buradakı dr hıç güvenmıyorum

olmasssa eskı dr ararım yatarım hastaney bu gece bekleyelım bakalım

Allah yardımcın olsun arkadaşım Allahım gönlüne göre versin kimseye yaşatmasın aynı acıları ilaç falandamı vermedi benimde 6. haftada kanama olmuştu dediğin gibi sildikce geliyodu iğne ilaçla geçti ama. şimdi bi arkadaş hamile 7 haftalık 25 gündür kanaması devam ediyo doktoru kese sağlam rahimde kanlanma yok düşük değil deyip gönderiyo herdefasında Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah durur kanaman içini ferah tutmaya çalış stres yapma dicem ama sende demesi kolay diceksin

Yinemi bir tehlike atlattm lavaboda biraz zorladm kendimi hemen akintyla kan geldi apar topr hastaneye gittik hersey normal dedi fitil kullandigm halde akontm varms ondn olabilr ayrica rahimde dikis var yabanci bir madde sonucta olabilr dedi 2gune bir hastaneye gittigm icin kadn artk taniyo bemi rahat ol kotu dusunrsen kotu olur hemde 24.haftanin icindesn biz elimzdn geldignce durdurmaya calisacz durmzsada iyi bir hastanede yasatilabileck haftada rahtla birz dedi kanamadn korksamda biraz rahtladm bu doktr bana serklj yapan doktr degil daha once serklj yapan doktrn baksn diyp gondermeye calsmsti simdi cok sukur benimsedi beni gondermiyo annlern yanindym mecburn bakackto kayseriye tekrar donemzdm neyseki biraz rahtladm insaallah kanamanin devami gelmz ne zamn bugn iyiym desm basima bisey geliyo buda benim sinavm rabbim yardmcimz olsn

Yinemi bir tehlike atlattm lavaboda biraz zorladm kendimi hemen akintyla kan geldi apar topr hastaneye gittik hersey normal dedi fitil kullandigm halde akontm varms ondn olabilr ayrica rahimde dikis var yabanci bir madde sonucta olabilr dedi 2gune bir hastaneye gittigm icin kadn artk taniyo bemi rahat ol kotu dusunrsen kotu olur hemde 24.haftanin icindesn biz elimzdn geldignce durdurmaya calisacz durmzsada iyi bir hastanede yasatilabileck haftada rahtla birz dedi kanamadn korksamda biraz rahtladm bu doktr bana serklj yapan doktr degil daha once serklj yapan doktrn baksn diyp gondermeye calsmsti simdi cok sukur benimsedi beni gondermiyo annlern yanindym mecburn bakackto kayseriye tekrar donemzdm neyseki biraz rahtladm insaallah kanamanin devami gelmz ne zamn bugn iyiym desm basima bisey geliyo buda benim sinavm rabbim yardmcimz olsn

Canim kac haftalikken serklaj olmustun

canım inşallah devam e tmez dikkat et kendine...
dün kendimei iyi hissettim..az bişiler yaptım..allahım sonra alt tarafımda nasıl sancı oldu..sanırım rahim ağzında sızlama gibi bişi...

ödüm koptu sonra hep yattım..nerdeyse hatim edecektim..dua okuya okuya...çok korktum..allahım korusun inşallah..
eşim çok kızıyo kocaman kadınsın sanki kendini bilmiyosun diyo...kendimi iyi hissedince duramıyorum ben..
kaç defadır aynı şey oluyo ama yok akıllanmıyorum..

zaten ben eşime hep diyorum kendi kendime nazar ediyorum diye...

nasılsın diyene iyiim bile diyemiyorum hoop arkasından bi ağzı bi sancı başlıyo...

hamdolsun bu halime diyorum...

mumu geçmiş olsun canım...
doktor ilaç falan vermedimi???

benim son 2 hamileleiğimde kanama olmuştıu 7-8 haftalarda..ıstirahat ve progestanla geçmişti..
allahın izniyle geçecek bu günlerde..Allahım korkularımızdan emin eylesin inşallah...

Yok canım önemli değil, ben 300' e tamamlıyorum.

Keşke 2 adet 30'ar günlük alabilseydin hallolurmuydu acaba. Çünkü benim bildiğim kadarıyla sata göre 33. haftanın başında doğum öncesi izin başlıyor. Ayrıca 15- 20 güne kadar doğum izninin 6 aya çıkması belli olacak diye duydum bilemiyorum artık

adam dinlemiyorki 45 gün yazdı geçti.aman şimdi onu takmayacağım kafama o gün ola hallola rabbim bir kapı açar.

Sagol canim insallah.

Ben yillardir cok dr gordum.
Ve tup bebekteki gecmisimde epey kabarik.
Bu dr u ozellikle hastanede tanidigim bircok kisi cokmethetti.
Ben artik karsisinda rahat olabilecegim benimdesoylediklerimi dikkate alicak bir dr istiyordum.
Hicbirsey beklemeden gittim ama dr un ilgisi cok hosuma gitti.
Hastanede fayri bir bolum.
Yeni kuruldugu ve sayili hasta aldiklari icin ilgililer ver en onemlisi kar beklentileri yok.

Neyse iste boyle insallah hakkimda hayirlisi olur ve dogru bir karar vermisimdir.

Sen nasilsin annen nasil
Insallah sendende kisa surede guzel haberler aliriz.:KK48:

canım hakkında hayırlısı olsun.Allah gönlüne göre versin inş.en kısa zamanda güzel haberlerini alırız

X