Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Hepyykelebek canım bebişin iyi olmasına çok sevindim.inşallah bebeğini en kısa zamanda kucağına alır koklar seversin:)Saftunç canım benim Allah iyiliğini versin.Kimseyi takma kafana sabır sonu selamettir diyelim.Allahım sabrının mükafatını versin inşallah.

Kızlar sayımız bayağı fazla.Chnb'nin yaptığı listede 26 kişi var yanlış saymadıysam.O listedeki herkes okuyacaksa her gün bir kişiye bile okunabilir.Daha sonra katılırım diyen arkadaşlarım var.Maşallah.Ben de okumaya başlıyorum.Kimin ne kadar okuyacağı belli değil ama.Allah kabul etsin efulim de sağlıcakla bebeğini kucağına alsın inşallah.

OKUNACAK LİSTESİ HAMİLELER
mulberry-----------------
sibel_duru----------------
melek81------------------
gurbetçiiii----------------
svly88--------------------
merra1-------------------
kargunesi----------------
efulim46----------------
19asos03----------------
moonsherose84----------
melek18------------------
mumudihaba-------------
enny.............................

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------.....
Regrete----------------------(50 okurum dedi bana)
paşam3405------------------
feryal37---------------------(500 demişti)
bade81----------------------
minito-----------------------
Mmery----------------------
Sutanesi1982---------------
saftunc---------------------
umudum1981----------------
mmery ...........

BEBEKLİ OLUP OKUYACAKLAR
chnb(200)
Hidennisko(100)
Metal
Hapykelebek

Cuma- cumartesi- pazar pazartesi bitecek şekilde Efulime okunuyor...
Merra canım sen iyi düzenliyorsun. Alfabetik sıra ve kim ne kadar okuyacak belirlersen sevinirim...
Ben 2 oğlanla arada kaçırıyorum...
Sen alfabetik sırayı düzenlersen sevinirim.sonrasında zor olur takip etmem dersen
okunacak kişi o hafta sayıları ve listeyi tutabilir...

canım listede ismi geçen herkes okuyacak mı ona göre paylaştıracağım

canım arkadaşlarım geçmişi okuyamadım ama gönlü benimle olan bütün arkadaşlara dualarınız güzel dilekleriniz için sonsuz tşk ederim.Allah hepinizden razı olsun bebek bekleyenlere sağsaliim kucaklarına almayı bebek umuduyla bekleyenlere güzel haberler almayı nasip etsin inş.o zor anlarımda sizler içinde dua ettim sizlerinde hep dualarınızla yanımda oldugunu biliyordum tşkler.ben çok şükür iyiyim bebeğimizde solunum cihazından cıktı 3. günü bugun kuvez içerisinde oksijen alıyor.1200 gr olmuş boyu 39 cm.henüz beslemeye başlamadılar göbek kordonundan serumla besliyolar bu yöntemi çok begendim eskiden damar yolu açarlardı şimdi direk göbek kordonunu kullanıyolarmış böylelikle bebege damar yolu açılıpta enfeksiyon riski artmıyor.inşallah bikaç güne kadar anne sütünede başlanacakama 15-20 cc olana kadar anneyi emzirmiyolarmış kendileri besleyecekmiş.bugün ögleden sonra babamız görecek bakalım inş. güzel haberlerle gelecek.chnb ablam sana çok tşk ederim Allah razı olsun senden Allahım gönlüne göre versin inş.merracım tefriciye başlatmışsın çok saoll kaç oldu bizde tamamlayalım sayısını ögrenelimde kusura bakmayın koşturmacadan giremiyodum
tekrar tekrar herkese çok tşk ederim Allah razı olsun buralardayım şimdilik haberleşiriz[/QUOT

kaç haftalık doğdu kuzunuz...çok gözünüz aydın rabbim bağışlasın?

canım listede ismi geçen herkes okuyacak mı ona göre paylaştıracağım

Canım bilmiyorum istersen sen okurum diyenler üzerinden yaz. diğerlerini sil. sonra isterlerse ekleriz. şimdi ben tam takip edemiyorum yeni arkadaşları. sen iyi yapmıştın geçen. istersen aynı geçen listen ve yeni okuyacaklar ekle...

istersesen haftada 3 olur pazartesi çarşamba cuma olabilir çok kişi olursa...

hidennisko yasini hangi niyet için okursan olurmuş. 2 selavat arası edilen dualar kabul olurmuş... ben yasin için şöyle yapıyorum.

3 kere estağfirullah
3 kere elhamdülillah
bir kere selavat(Allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala aşi seyyidina muhammed)
niyetimi söylüyorum
yasin okuyorum
sonra yine selavat getiriyorum...

hapy canım çok mutlu oluyorum güzel haberlerine...

EFULİM İN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 4 MART PAZARTESİ SAAT 21:00 A KADAR

efulim----------------- 185
enny----------------185
kargunesi------------------185
19asos03----------------185
gurbetçii--------------------185
melek18-------------------185
melek81----------------185
merra1----------------174
moonsherase84----------------185
mulberry----------185
mumudihaba------------------185
Sibel_duru------------185
svly88.............................185
Bade81----------------------185
feryal37------------------185
minito---------------------185
mmery----------------------50
paşam3405-----------------------185
regrete--------------- 50
saftunc---------------------185
sutanesi 1982----------------185
umudum1981 ...........185

Chnb…………….. 185
Hidennisko……….. 100
Metal……….185
Hapykelebek ……………..185

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur.
Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.
DİĞER OKUYACAKLAR:
Önce, tam bir iman ve ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziyme ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne için okunuyorsa kalben ona niyet edilir.
Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
Sonra, salavat-i şerife okunmaya başlanır.

Okunacak adedin tam olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü, adetler tıpkı bir kilidin anahtarı gibi önemlidir.

selam kızlar chnb arkadaşımız 3 grup şeklinde bir liste hazırlamış ben de o listeye göre düzenleme yaptım.ilk 4 kişi şuan çok sıkıntılı olanlar daha sonra svly88 e kadar hamile olanlar arasında alfabetik sıra yaptım.bade den itbaren hamilelik müjdesi beklediğimiz arkadaşlar arasında alfabetik sıra yaptım.son grupta da nur topu gibi:nazar: bebişleri olan arkadaşları yazdım.
umarım herkes memnun kalır.3 günde bir arkadaşa okursak toplamda 26 kişyiz inş. en kısa zamanda bitiririz.okuyan arkadaş bana okudum yazarsa kimlerin eksik kaldı biliriz ve ona göre tamamlarız gerekirse.bu duada sayı çok önemli benim bildiğim arkadaşlar onun için dikkat edelim inş. bu işin üstesinden geliriz:)
bu listede ismi olan ve okumak istemeyen veye başka bir sıkıntısı olan arkadaşlar bana burdan da özelden de yazabilir ona göre düzeltiriz.

memnuniyet ve şikayetlerinizi bekliyorum :)

selam kızlar chnb arkadaşımız 3 grup şeklinde bir liste hazırlamış ben de o listeye göre düzenleme yaptım.ilk 4 kişi şuan çok sıkıntılı olanlar daha sonra svly88 e kadar hamile olanlar arasında alfabetik sıra yaptım.bade den itbaren hamilelik müjdesi beklediğimiz arkadaşlar arasında alfabetik sıra yaptım.son grupta da nur topu gibi:nazar: bebişleri olan arkadaşları yazdım.
umarım herkes memnun kalır.3 günde bir arkadaşa okursak toplamda 26 kişyiz inş. en kısa zamanda bitiririz.okuyan arkadaş bana okudum yazarsa kimlerin eksik kaldı biliriz ve ona göre tamamlarız gerekirse.bu duada sayı çok önemli benim bildiğim arkadaşlar onun için dikkat edelim inş. bu işin üstesinden geliriz:)
bu listede ismi olan ve okumak istemeyen veye başka bir sıkıntısı olan arkadaşlar bana burdan da özelden de yazabilir ona göre düzeltiriz.

Ellerine sağlık merracığım.İnşallah Rabbimdualarımızı kabul eder.Bebişler sağlıklı sıhhatli anne ve babalarına gelir ve hepimizi mutlu eder.

bu arada bebeğim 10 cc den almaya başlamış anne sütünü hala midesindeki kanülden besleniyor.bugun troid fonksiyon testi yapıldı.yarın görmeye gidecem inşallah.bide hamilelik takvimi varya yazı altında çıkan onu iptal edemiyomuyuz hala 70 gün var görünüyo ya.

oy maşallah :nazar: minik oğluna inş. en kısa zamanda kavuşursunuz ve oğluşunu eve getirirsin.içtiği anne sütü kan olsun can olsun löp löp et olsun kuzucuğa

Mera cnm Allah senden razi olsun cnm ilgin icin cok tesekkurler ben 185 i bu gun insallah bitiririm hakkinizda hayirlisi...
Sabredip bekleyelim ne eylerse o eyler ne eylerse de guzel eyler...
:)))

canım ellerine sağlık liste oluşmuş...

ben şunu dicektim yarın 33 haftama giriyorum.listede 10.sıradayım ..
inşallah bi aksilik olmazsa 37 haftama geliyorum ozmana dek bebeiş gelmez inşallahhhh....
inşallah bişi olmaz olursa listede biraz öne kaydırabilirmiyiz ki???

bu durumda bugün başlıyoruz..185 adet okuyup yazarım canım...

Bende başlayacağım nasipse
Birde size birşey sormak istiyorum
Kuzenimin eşi bebek için bu ay aşılama yaptıracak, onun da bir kaybı var 10 haftalık
2 yıldır korunmuyorlar bebiş olmuyor
Tefriciye için çok sıra var , bu ay olacak onun çünkü ben daha kolay bir niyet duası varsa nildiğiniz onu okumak istiyorum kendim

canım güvenilir bir kaynakta okudum şöyle yazıyor;
istek ve hacetlerin acilen kabulü için,
bir oturuşta sakin bir yerde 313 defa Kevser suresi okunur veya
hergün 100 defa Kadir suresi okunur veya
500 defa salaten tüncina okunur dua edilir...
Allah kuzenine ve isteyen tüm arkadaşlara anne-baba olmayı nasip etsin.sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatları olsun inş.

merracım ellerine sağlık. ben paşam ve minitoya dedim okuyacaklar.

bir de arkadaşlar hamilelik isteyen gurupta minito arkadaşımız var. kısaca hikayesini hatırlatayım yeni gelenler için. evde netleri bozuk giremiyormuş...

pko hastası aşılama ile yediz hamile kalmıştı. 7 kese:KK43:(
sonra 4 tanesinin kalp atışı duyuldu dördüzdü.
12. haftada redüksiyon yapılıp ikize indirilecekti.
o gün mevlamın hikmeti, 2 sinin kalp atışı kendiliğnden durmuş.
ikiz hamileyken dr si serklaj yaptı.
16. haftada ikizlerden birinin suyu geldi.
o şekilde 2 bebek 25 hafta devam etti.
suyu gelmeyen bebeğin ayağı çıkınca mecbur sezaryen oldu 25 te.
çok az yaşadı bebişler:KK43:(
bugün tüp bebek için iğnelere başlamış.
şayet hamile haberi bekleyenler uygun görürse ona başlayalım mı yakın bir zamanda?

bir de haftada 3 e çıkarsak sanki daha iyi olur değil mi?

merram çok müdahale ettim biliyorum ne olur kusuruma bakma canım arkadaşım...:KK16:

EFULİM İN TEFRİCİYELERİNİ OKUYORUZ 4 MART PAZARTESİ SAAT 21:00 A KADAR

efulim----------------- 185
enny----------------185
kargunesi------------------185
19asos03----------------185
gurbetçii--------------------185
melek18-------------------185
melek81----------------185
mulberry----------------174
moonsherase84----------------185
merra1----------185
mumudihaba------------------185
Sibel_duru------------185
svly88.............................185
minito----------------------185
feryal37------------------185
bade81---------------------185
mmery----------------------50
paşam3405-----------------------185
regrete--------------- 50
saftunc---------------------185
sutanesi 1982----------------185
umudum1981 ...........185

Chnb…………….. 185
Hidennisko……….. 100
Metal……….85
Hapykelebek ……………..185
eylülgülü ....... 100

NİYET SAHİBİ:
önce güzelce bir namaz abdesti almalı ve iki rekat Allah rızası için namaz kılmalı.
Namazı bitirip selam verdikten sonra 100 defa '' Estağfirullâhel' azîme ve etûbü ileyh'' diyerek tövbe ve istiğfar etmelidir.
( Kıldığı iki rekatlı namaz dahi bir çeşit hacet namazı oluyor ki, bir kulun Allah'a en yakın olduğu an namaz ânıdır.)
Muradı ne ise niyet eder, onları düşünür ve Cenab-ı Hakk’a arz eder.
Bütün bunlar namaz seccadesinde otururken yapılan işlerdir.
Daha sonra ‘‘Eûzü Besmele’’ çekerek şu âyeti okur.
Bismillahirrahmanirrahîm:
‘‘İnnallâhe ve melâiketehû yusallûne alen’Nebiyyi yâ eyyühellezîne âmenû sallû aleyhi ve sellimû teslîmâ’’ der.
Ayet-i Kerime bitince hemen ‘‘Salât-i Tefriciye’’ye başlar.
Dileyen sadaka da verebilir…
Her ne zaman vakit bulunursa okunur.
Otururken, yatarken, her şekilde okunabilir.
Önemli olan sayıya tamamlamaktır.
DİĞER OKUYACAKLAR:
Önce, tam bir iman ve ihlasla, 21 defa: "Estagfirullah el Aziyme ve etubu ileyh" diye istigfar edilir.
Sonra, ne için okunuyorsa kalben ona niyet edilir.
Sonra: "Euzu billahiminesseytanirracim, Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim" denir.
Sonra, salavat-i şerife okunmaya başlanır.

Okunacak adedin tam olmasına dikkat etmek gerekir. Çünkü, adetler tıpkı bir kilidin anahtarı gibi önemlidir.

canım ellerine sağlık liste oluşmuş...

ben şunu dicektim yarın 33 haftama giriyorum.listede 10.sıradayım ..
inşallah bi aksilik olmazsa 37 haftama geliyorum ozmana dek bebeiş gelmez inşallahhhh....
inşallah bişi olmaz olursa listede biraz öne kaydırabilirmiyiz ki???

bu durumda bugün başlıyoruz..185 adet okuyup yazarım canım...

canım benimle yer değiştirdim çok öne gelmedi ama...
inş. 40. haftanı görürsün

merracım ellerine sağlık. ben paşam ve minitoya dedim okuyacaklar.

bir de arkadaşlar hamilelik isteyen gurupta minito arkadaşımız var. kısaca hikayesini hatırlatayım yeni gelenler için. evde netleri bozuk giremiyormuş...

pko hastası aşılama ile yediz hamile kalmıştı. 7 kese:KK43:(
sonra 4 tanesinin kalp atışı duyuldu dördüzdü.
12. haftada redüksiyon yapılıp ikize indirilecekti.
o gün mevlamın hikmeti, 2 sinin kalp atışı kendiliğnden durmuş.
ikiz hamileyken dr si serklaj yaptı.
16. haftada ikizlerden birinin suyu geldi.
o şekilde 2 bebek 25 hafta devam etti.
suyu gelmeyen bebeğin ayağı çıkınca mecbur sezaryen oldu 25 te.
çok az yaşadı bebişler:KK43:(
bugün tüp bebek için iğnelere başlamış.
şayet hamile haberi bekleyenler uygun görürse ona başlayalım mı yakın bir zamanda?

bir de haftada 3 e çıkarsak sanki daha iyi olur değil mi?

merram çok müdahale ettim biliyorum ne olur kusuruma bakma canım arkadaşım...:KK16:

canım hamile üjdesi bekleyenlerin başına geçirdim onu çok öne gelmedi ama...
herkesin ayrı ayrı sıkıntısı var eğer önlerden sırasını vermek isteyen olursa yer değiştiririz.inş niyetimizde ona okumak da var rabbim şimdiden kabul eder ve işleri yolunda gider hayırlısıyla en kısa zamanda hamilelik haberini alırız bebişi ona sıkı sıkı tutunsun diye okunmuş olur inş.

canım benimle yer değiştirdim çok öne gelmedi ama...
inş. 40. haftanı görürsün
ben acil bişi olursa falan kaydırabilirmiyiz diye dedim.37 hafta yı görürmüyüm bilemem
senin hakkına girmiyim canım benim....

Allahım hepimize nasip etsin 38-40 haftaları görmeyi inşallahhhhh...

X