Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
OKUNACAK LİSTESİ HAMİLELER
mulberry-----------------
sibel_duru----------------
melek81------------------
gurbetçiiii----------------
svly88--------------------
merra1-------------------
kargunesi----------------
efulim46----------------
19asos03----------------
moonsherose84----------
melek18------------------
mumudihaba-------------
enny.............................

HAMİLELİK HABERİ BEKLEDİKLERİMİZ

Adı-----------------------.....
Regrete----------------------(50 okurum dedi bana)
paşam3405------------------
feryal37---------------------(500 demişti)
bade81----------------------
minito-----------------------
Mmery----------------------
Sutanesi1982---------------
saftunc---------------------
umudum1981----------------
mmery ...........

BEBEKLİ OLUP OKUYACAKLAR
chnb(200)
Hidennisko(100)
Metal
Hapykelebek

Cuma- cumartesi- pazar pazartesi bitecek şekilde Efulime okunuyor...
Merra canım sen iyi düzenliyorsun. Alfabetik sıra ve kim ne kadar okuyacak belirlersen sevinirim...
Ben 2 oğlanla arada kaçırıyorum...
Sen alfabetik sırayı düzenlersen sevinirim.sonrasında zor olur takip etmem dersen
okunacak kişi o hafta sayıları ve listeyi tutabilir...

listeyi merynin listesinden aldım eksik varsa ve ayrıca katılmak isteyen ya da katılamam diyen olursa değiştirebiliriz...:KK16:

Ben bu satırları yazarken diye başlayan bir cümle evet ben bu satırları yazarken ağlamaktan alamadım kendimi..Bugün güçlü olamadım kızlar bugün yine yıkıldım biliyorum neler neler yaşadınız halada yaşıyorsunuz ama bugün benim dağımın karı soğuğu içimi deldi iyiki varsınız bu duygularımı sadece sizinle paylaşıyorum artık eşimin yanındada bu meseleden dolayı ağlamıyorum adam bıkmıştır öğleya...Kendinize iyi bakın...hoşçakalın

Canim yazdiklarini derin bir ohh cekerek okudum.
yasamis oldugun olayi defalarca yasadim ben
Kimse o anki ruh halimi dusunmedi bu gunden somrada dusunmuycek biliyorum artik.

Ama pes etmek yok. Bak ben yillardir ugrasiyorum maddi manevi zorlanarak.
Rabbim buyuk elbet birgun bizlerde alicaz kucagimiza mis kokulularimizi bagrimiza basicaz.
sakin inancini kaybetme yoksa basaramazsin.

:KK14:inan seni okadar iyi anlıyormki sorma erkek kardeşim ben evlendigimde 18 yaşındaydı baba old 29 yaşında oglanı verdiler kucagıma ne agladım sevindin allah var ama kendi adımada üzüldüm hep dedim allahım benden sonra evlenenlerin bebekleri var diyemedim ondan aglıyorm annem kıızm neden aglıyorsun dediginde babamda olsaydı keşke anne görseydi keşke dedim diyemedimki kaderime aglıyorum :KK14:bizi bizden başka kimse anlamaz canım bunu bil ablamdalarda dogurdum ben gittim 3 gebelik geçirdim kimse gelmedi :KK14:onun için hamile kalıyım kimseye demicem bu sefer ben savaşıcam saklıyabildigim yere kadar gidicem artık allah büyük ben inanıyormki bebegim olucak hemde erkek rüyasını gördüm :KK14:bak anlatıyımda dinle:KK16:
rüyamda gene hamileyim 4 bebegime herşey çok güzel birden gene agrılarım tutuyor eşime diyorm budfa gidicek aglamaya başlıyorm eşimle hastaneye gidiyoruz:KK14:dogum odasınnın önünde yazıyor dogumhane bakıyorm kadınları sedyeye koyuyolar doguma götüüryolarlar sonra doktor bana paşa hanım hadi sıra sizde diyorlar eşime aglayan gözlerle diyorum buda gidicek sonra rüya kopuyor annemgilde görüyorum kendimi annemlerin yatak odasında petegin önünde beyaz mavi örtüye sarılı kundaga yani bir erkek bebegi yatıyor annem sözde yıkamış annem diyorki kızım emzir bebegi acıkmıştır allahım içimde bir sevinç anlatamam diyorm anne dışarı çıkıp haykırasım var benimde bebegim old diye diyorım arkadan bir ses diyorki bebegin adını ney koydunuz diyor bende babasıyla ben çok düşündük adını muhammet emin koydk diyoruz ne demekse:44::44:bu rüyayı 2 kere gördüm ismini sözlediler bana ben inanıyormki oglm olcak adınıda muhammed emin koycam işşallah :KK52::KK52::KK52:mud allahtan vesvese şeytandan canım bunu sakın unutma:KK19::KK19:ben inanıyormki herşey çok güzel olucak inanmak yeterli:KK52::KK52::KK52:
bebek mevzsunada gelince malesef bu ay yaş misafirlerim var nasıl olr o iş:KK17::KK17:belli degil nezaman gidicekleri allah var iyide old canım sıkılmıyor en azından oglm eymenim yanımda öpüyorm on annelik özlemim azda olsa giidyor giderlerse üzülürüm kesin ama hepte brda kalıcak lar diye bir kuralda yok demin annesiuyuttu bir gülücükler yapıyor sormayın :KK9::KK9:
rabbim herkeze öle evlatlar versin dilerim allahtan bir daha anne kalbimiz acımaz:KK5::KK5::KK5:bgün okdm facede kızın biri ünüversite ögrencisiymiş sen bebegi dogur 7.5 aylık at bebegi çöpe hastanede:KK53:ölsün oglan çocguymş biz bu kadar istiyoruz onlar ne yapıyorlar:KK47::KK47:

frambazlı pasta olsn lütfen:KK39::KK39:siz bakmayım boş konşanları yaww:KK47:rabbim mükafatımızı vericek ben inanıyorm hep olumlu düşünmek istiyorm bndan sonra olumsz düşünce yok:KK20::KK20:bende 5 ayına kadar getiiryrum gene gidiyor otaraftada lazım şimdi bebek düşünmeyenler yapıyor boşverdim ,gitti ben kendim için önemliyim gerisi boş salla gitsin :KK19:biz bize yeteriz kardeşlerim benim benim sevgim hepinizede yeter:KK19::KK19::KK19::KK19:
tefficiyeye bende katılırımda misafirler giidnce bebeler şimdi müsayit ortamım yok bebler anca b saat old girdim uyk gözümden akıyor yatıcem herkezin gzüel idlekleri için teşekkür ederim öpüyorm hepinizi:KK19:

Canım ya hepimiz doguralimda düğün pastası yaptırcam ben hepimizin düğünü olacak dogurdugumuz gün:)

Canım utandırdın beni... Belki en geveze diyebilirim.:)) Bu forumun yarı sayfası belki de bana aittir:))

Genel kanı sanki ne olursa uyarız ama bireysel okunsun yönünde. O zaman şu olabilir mi?
Önce sıkıntısı olanlara
sonra belki alfabetik belki sıkıntılı haftalarda olanlara alfabetik olabilir.
Bu arada haftada 2 kişi okunuyor ya biri hamile, biri de hamilelik bekleyenlere olabilir alfabetik...

O zaman ben ilk Efulim diyorum hem sıkıntısı var hem uygunsa dile de getirdi. Sonra Kargüneşi ve Enny.
Sonra da alfabetik bir hamile, bir haber bekleyenler...

Uygun mudur?
Bugün itibarıyla Efulimee başlayalım. Pazartesine dek bitecek şekilde.
Pazartesi- cuma olsun başlama günleri...
Efulim için başlıyoruz. Ben 200 alıyorum Allah kabul etsin...

Gülüm ne olur yıpratma kendini ve istemediğin bir şey yapma. Gerekirse bir süre çok da gitme ablana. Anladığım kadarıyla seni üzerim diye ince düşünecek biri değil...:KK43:(

Allahım en tez zamanda nasip etsin....

Bende efulim icin 150 okurum pazartesiye kadar yarın başlarım

Gunaydin kizlar bende efuluma 500 tane okurum pazartesiye kadar
Saftunc cnm benim senin yine ablan dogurmus ben evlendim benim ustume annem olacak iki tane dogurdu beterin beteri var cnm..
Kizlar ben gecmisi okuyamiyorum ya yarim yamalak okudum son durum ne biri son durum diye yazsin yaaa...

bende efulim icin 300 tane okurum

saftunccum uzlme sakin sıkma kendini evlat buyuk bir imtihan rabbim isteyen dileyen herkese versin hayirlisi ile

Bende başlayacağım nasipse
Birde size birşey sormak istiyorum
Kuzenimin eşi bebek için bu ay aşılama yaptıracak, onun da bir kaybı var 10 haftalık
2 yıldır korunmuyorlar bebiş olmuyor
Tefriciye için çok sıra var , bu ay olacak onun çünkü ben daha kolay bir niyet duası varsa nildiğiniz onu okumak istiyorum kendim

rabbim tez zamanda sana bi yavru nasip etsin canım...çok çok çok ama çoooooooooooooook iyi bilirim acısını....
kızlar gurbetçii ve mamudihaba kaç hafta oldular takvimleri yok....efulimin durumu ne? ne okunuyo en de alayım biraz yeme sorunuyla cebelleştiğim bi yaramazım var rabbim bağışlasın ama okurum ben de...

Son düzenleme:
saftunç canım zaten çok duygu dolu günler yaşıyorum hüngür hüngür aglattın beni.Allahım inşallah sanada nasip edecek bebeğini kucagına almayı.bugün 9. gün ama daha bebeğime dokunamadım diyip dururken söylediğimden utanmaya başladım.henüz bebeğine kavuşamayan arkadaşlar hakkınızı helal edin nolur.

şuan bebekle bi işim olmadıgı için 500 okurum erken bititnce gene alırım sıkıntılı olupta okuyamayan arkadaşlar çok zorlamayın 1 tanede ola isim geçse yeter belkide okudugunuz o bi tanenenin hürmetine kabul olur dualarımız.Allah kabul etsin şifa olsun inşallah

bu arada bebeğim 10 cc den almaya başlamış anne sütünü hala midesindeki kanülden besleniyor.bugun troid fonksiyon testi yapıldı.yarın görmeye gidecem inşallah.bide hamilelik takvimi varya yazı altında çıkan onu iptal edemiyomuyuz hala 70 gün var görünüyo ya.

canım yeni bebişin resmini görsek biraz da profilde...:emir_bebek:

Ay canım benim bende bi sorun var herzaman yaptığım gibi yapıyorum bir türlü resim yükleyemiyorum. Hatta serklaJ dikiş ipimi almıştım doğumda sırf Chnb için resimni çektim fakat yayınlaysmadın.
Bu arada aynı abisine benziyor fakat gözler sanırım ela yada kahve olacak.

bu arada bebeğim 10 cc den almaya başlamış anne sütünü hala midesindeki kanülden besleniyor.bugun troid fonksiyon testi yapıldı.yarın görmeye gidecem inşallah.bide hamilelik takvimi varya yazı altında çıkan onu iptal edemiyomuyuz hala 70 gün var görünüyo ya.

Çok güzel bir haber cnm maşallah

1- Başlamadan önce 21 defa “estağfurullâh el azîm ve etûbu ileyh” denilmelidir.

2- Bir defa “euzu besmele” çekilip, 4444 defa okunmalıdır.

Herkesmi diycek yoksa duasını yapanmı?

Bende katılıcam tefriciyeye ama rakam veremiyorum arkadaşlar..Okuyabiliğim kadarını yazarım..

Bende şöyle bişey buldum:

4444 Salatı Tefriciyeyi okumanın adabı ve Okumadan önce neler yapmaliyiz

ÖNCE KARAR VERMELIYIZ HANGI HACET MURAT YADA DILEKICIN BU DUAYI OKUYACAGiZ .BU niyetle hareket eden kimse güzelce namaz abdesti alir.iki rekat Allah rizasi icin namaz kilar. namaz bitip selam verince 100 defa"Estağfirullahelaziyme ve Etubüileyh" diyerektövbe ve istigfar edelir

sonra Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim."İnnallahe ve melaiketehü yüsallune alennebiyyi ya eyyühellezine amenu sallü aleyhi ve sellimu teslima.
ayeti okunur ve Euzü besmele çekip Salat-ı Tefriciyeyi okumaya başlıyoruz....
Salat-ı Tefriciye
Allâhumme salli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ Seyyidinâ Muhammedinillezî tenhallü bihil ukadü ve tenfericu bihil-kürebü ve tukdâ bihil-havâicu ve tünâlü bihir-reğâibü ve hüsnül-havâtimi ve yustaskal ğamâmu bivechihil Kerîm ve alâ âlihî ve sahbihi fî külli lemhatin ve nefesin bi adedi külli ma'lûmin lek."

ilk baslarken bunlar yapildiktan sonraher zaman yatarken otururkenher sekilde okunur önemli olan sayiyi tam okumak. 4444 sayisi tamamlanninca
YA RABBI OKUDUGUM BU SALAVATI $ERIFE HÜRMETINE HACETLERIMI YADA $U $U MURADIMI VER ............diye Cenabi Hakka dua ve niyaz edilir (kaynak yusuf tavasli tam dua kitabi sayfa317 -320)

X