Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sagol canim allah razi olsun rabbim kabul eder insallah dualarimizi bende happy niyetle okumustum oda ona gitsin :119:

cumartesi dr randevum var rapor isini konuscaz dr la carsamba gunu bitiyo raporum insallah verir dr zor durumda birakmaz birazcik dik otursam karnim agriyo bebegim asagi inyo gibi hissediyorum

birde gecen haftadan beri sag tarafim sisiyodu taş gibi bende bebegim sirtini dayiyo zannediyodum sirti diye oksuyodum ama disardan da net gorunuyodu bebegin sagda oldugu megersem kasılmaymis o oylemi dun okudum oyle anladim ben korkuyorum ne kasilmasi ki bu :KK5:

kasılma oldumu bebek biyere toplanıyor ve orası taş gibi sertleşiyor nefes bile alamıyosun sanki.o esmada diğer tarafına dön veya ayağa kalkmaya çalış durum değişiyorsa korkma öyle oldumu ben kalkıp su içiyorum yatışı değiştiriyorum.bazen hemen geçiyor.bir kerede ultrasonda olmuştu doktora sağtarafıma bişey oldu taş gibi hemde batıyor demiştim doktor gösterdi meğer bebeğin sırtıymış o acıtıyormuş.
inş seninkide kasılma değildir canım.bir de biz tetikteyiz ya sürekli ne olursa korkuyoruz.benimde adet sancılarım var birde bıçak batıyor gibi oluyor.doktorumada sormadım 2-3 gündür daha yoğun

bence 4 grup fikri guzel ama isim isim okunsa daha iyi olmazmi hem cok kisiyiz cabuk biter yani tabi siz bilirsiniz bu benim fikrim sadece

aslında bende isim isim okunmasından yanayım.bakalım herkes önerisini yazsın çoğunluk ne isterse onu yaparız.kimsenin gönlü kalmasın herkes memnun olsun

kasılma oldumu bebek biyere toplanıyor ve orası taş gibi sertleşiyor nefes bile alamıyosun sanki.o esmada diğer tarafına dön veya ayağa kalkmaya çalış durum değişiyorsa korkma öyle oldumu ben kalkıp su içiyorum yatışı değiştiriyorum.bazen hemen geçiyor.bir kerede ultrasonda olmuştu doktora sağtarafıma bişey oldu taş gibi hemde batıyor demiştim doktor gösterdi meğer bebeğin sırtıymış o acıtıyormuş.
inş seninkide kasılma değildir canım.bir de biz tetikteyiz ya sürekli ne olursa korkuyoruz.benimde adet sancılarım var birde bıçak batıyor gibi oluyor.doktorumada sormadım 2-3 gündür daha yoğun

bende oyle bir yere toplaniyo saniyodum ama bende agri olmuyo ve uzun suruyor kisa sureli degil yani

ayrica adet sancisi gibi aagrilar bende de var 2 gundur ama bebekim buyuyor diyorum oyle dusunuyorum hicbiseyi kotuye yormak istemiyorum :KK5:

Merra cnm ben ayagi kalkinca oyle bicak batar gibi oluyor birde hapsurunca oluyor doktora sordum rahim cok hizli buyuyor baglarda bu buyumeye yetisemiyor bu yuzden kasikta bicak batma hissi olmasi normal dedi ama sen yinede dr sor..

Merra cnm ben ayagi kalkinca oyle bicak batar gibi oluyor birde hapsurunca oluyor doktora sordum rahim cok hizli buyuyor baglarda bu buyumeye yetisemiyor bu yuzden kasikta bicak batma hissi olmasi normal dedi ama sen yinede dr sor..

sağol canım dediğin gibi bir sorayım bakalım

Simdi toplamda kac kısiyiz okicam once bu hesaplansın . İsim isim okursak kac gunde biter . o hesaplanir. cok uzun surerse liste okunsun bence bitince tekrar okuruz ne olucakki ! Chnp nin fikrine katılıyorum . Kendi adımı one çekmek istemem çünkü benim basıma bisey gelse zaten bebegimi kaybederim yasamaz Allah korusun.
Onundedigi sıra mantıklı bence . Ama siz bilirsiniz .

Bu arada yarın Dr randevum var bana dua edin bügünde aklıma ne takıldı gecen gun kanlı mukuslu akinti geldi demiştim ya . Bu Nişan olmasın cok az geldi ama huzursuz oldum simdi ikinci kaybımda bayağı cok gelmişti sonra cok şiddetli kanama olmuştur hemen ? Kafayı yicem artık yani tövbe yarabbim .napicam ben arkadaslar ya bir rahat kavusamicakmiyim .bir yüzüm gülmicekmi? Hergun baska bir şey

bu arada merr yazardı niye yazmıyor inşallah sorun yoktur...:44:
benm sanırım bu merr:)

ah canım sorma kosturuyorum kaç gündür misafirler var.kv rahatsız onlada ilgileniyoruz
erken cıkıordum eve cok gec gelıordum 3 4 güündür.
şimdilik ii hersey...

ben 150 demiştimya senden 50sini okudum.
100unu bugeceye dek bitircektim ama 4444sayısına ulasılmıs:26::26:
üzüldüm biraz ama elden ne gelir.okuyan arkadaslarımın duası kabul olur insallah
Kızlar ben önerimi söyleyeyim: Maşallah hamile sayımız ve aday sayımız fazla. Bence katagorize edelim. Önce en riskli haftalarda olanlar 15- 28. haftalar, sonra 4-15. haftalar sonra 28 üstü sonra hamilelik haberi bekleyenler. Yoksa çok sürer ve bazılarına az kişi olur. Çünkü belli süreden sonra da yorabiliyor... Başka forumda tek okuduk ama sayı çok değildi ama arada kaçıranlar oluyordu...

bir de ben yattığım yerden yazın kendim için her gün 500 okuyordum. Kendime kendim de bitirdim defa...:KK1: Tavsiye ederim...:KK16:

Evet cnm sahis olar okursak kasabilir cunku cok hamile var 4 grup yapalim bence her hafta bir gurup olsun ..
1.grup 20-28
2.grup 20 ve alti
3.grup 28 ve ustu
4.grup hamilelik isteyenler
Bu guruplarin sirasi degisedebilir..
Sizce nasil....

chnb ve gurbetçinin fikrine katılıyorum.
bu ay herhafta bir gruba okuyalım.
o sırada aciliyeti olanlar kötü bir durum olan olursa onun ismine de özel okuruz benim fikrim
yine de topluluga uyarım:KK49::KK16:

arkadaşlar merhaba çok fazla nete giremiyorum tefriciyeler dağıtılıyo galiba ben de okumak isterim ama fazla okuyamam kendime kuran hatmine başladım doğuma kadar bitirmek istiyorum o yüzden fazla okuyamam okuma netleşince benim payımıda verin okuyayım Ayrıca rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inş yar ve yardımcımız olsun .gurbetçi ve merray la aynı haftalardayız o bıçak gibi batmalarda bende de oluyo bazen alt tarafımdada oluyo normaldir inşallah bi de bebişleriniz hareketleri hergün aynı mı oluyo ?benim bazen çok hareketli ve çok net anlaşılıyo bazı günlerde de daha az ve daha hafif oluyo normalmi sizce sizde de böyle oluyo mu?akıntı ya gelince sulu şeffaf akıntım halen çok geliyo gebeliğin başından beri progestonlu jel kullanıyorum ya ondanda kaynaklanıyo galiba işte böyle :KK66:çok pimpirikliyiz rabbim korktuğumuz yerlere uğratmasın en ufak bişiden korkuyoruz allahım hepimize sabır ihsan eylesin

şuan tefriciyeye katılmak isteyenler
mulberry8092
kargunesi
feryal37
melek18
eny
chnb
hidenisko
daha katılmak isteyen olur.
bebişli olanlarında en son bebişleri için veya istedikleri bir niyet için okuruz

bende katılırım çokrbada tuzum bulunsun:KK16:

Simdi toplamda kac kısiyiz okicam once bu hesaplansın . İsim isim okursak kac gunde biter . o hesaplanir. cok uzun surerse liste okunsun bence bitince tekrar okuruz ne olucakki ! Chnp nin fikrine katılıyorum . Kendi adımı one çekmek istemem çünkü benim basıma bisey gelse zaten bebegimi kaybederim yasamaz Allah korusun.

Bu arada yarın Dr randevum var bana dua edin bügünde aklıma ne takıldı gecen gun kanlı mukuslu akinti geldi demiştim ya . Bu Nişan olmasın cok az geldi ama huzursuz oldum simdi ikinci kaybımda bayağı cok gelmişti sonra cok şiddetli kanama olmuştur hemen ? Kafayı yicem artık yani tövbe yarabbim .napicam ben arkadaslar ya bir rahat kavusamicakmiyim .bir yüzüm gülmicekmi? Hergun baska bir şey

RABBIM NEYLERSE GUZEL EYLER

inş çektığımız sıkıntıların mukafatı guzel olacak guzel duşunelım

hamile değilken bazı arkadaşlar sıkıntılarını yazınca offf relax olsun ne yapacaksın sabır edeceksın dıye düşünüyordum

şimdi yureğim ağzımda beynım kalbım rahmım de atıyor

ÜMİTSİZ OLMAMAK GEREKİYOR AMA GELDE DELİ FİŞEK GÖNLÜME ANLAT

RABBIM HAYIRLI OLANI HEPİMİZ İÇİN GÖNLÜMÜZE RAZI EYLESIN

Happy canım ne güzel haber :nazar:
İnşallah en kısa zamanda çıkar bebiş

Bu arada geçen tv de ilk nefes programında kanguru yöntemi diye birşeyden bahsettiler
Bebeğin tüm kabloları üstünde takılıyken annenin çıplak göğsünün üstüne koyuyorlar anne sıcaklığını hissediyor
Sizede yapacaklar mı acaba öyle birşey

Canım İbrahim Ethem'de bana bu şekilde vermişlerdi. Ondan sonra sütüm gelmişti.

Tefriciye
Canlar bende okurum. Hemen başlayalım. Kimse şuna başlayalım diyemeyecek belli.
Bencede. Efullim enny kargüneşi ile başlayalım.
Hadi hamiş olmayan biri söyledin isme başlayalım.
Şu öncesinde olunan duayı biri niyetlendin başlasın. Ben süt sağarken okurum. Hadi canlar başlayalım.

Bende tel den girdiğimden liste yapamıyorum. Bide doğumdan beri dikkatim çok dağınık kafamı toplayamıyorım. Unutkanlık var.

Arkadaşlar din adamlarının çoğu sayılara takılmamayı savunuyorlar. Bence de tefriciyedeki 4444 sayısını herkese uygulamak zor olur. Sonuç olarak dille yapılandan çok kalpten yapılan duaların Allah katında daha makbul olduğunu düşünüyorum. Hamile olanlar ve olmak isteyenler diye iki gruba ayırıp her gruba 100 er salatı tefriciye okusak kimse zorlanmaz bence. Sonuçta hiçbirimiz sorunsuz bir hamilelik geçirmiyoruz, sancılar, kanamalar, stres...
Ayrıca mumu... arkadaşın söylediği Meryem Suresi fikri de güzel bence. Bunlar benim düşüncem yine de çoğunluğa uyarım.
Bu arada hamile listeleri uzun zamandır güncellenmiyor, aramıza bayağı yeni katılanlar var , en son kaçıncı sayfada güncelleme yapılmıştı hatırlayan var mı?

nişan değildir inş. canım öyle olsa bikaç güne hemen arkası gelir Allah korusun.belki dikiş zorlanmıştır Allah bebişini korusun yarın inş. doktordan güzel haberlerle gelirsin hem için rahatlar hem bebişi görünce moral bulursun.Rabbim 38-40 ları göstersin evladını sana bağışlasın

arkadaşlar merhaba çok fazla nete giremiyorum tefriciyeler dağıtılıyo galiba ben de okumak isterim ama fazla okuyamam kendime kuran hatmine başladım doğuma kadar bitirmek istiyorum o yüzden fazla okuyamam okuma netleşince benim payımıda verin okuyayım Ayrıca rabbim hepimizin dualarını kabul etsin inş yar ve yardımcımız olsun .gurbetçi ve merray la aynı haftalardayız o bıçak gibi batmalarda bende de oluyo bazen alt tarafımdada oluyo normaldir inşallah bi de bebişleriniz hareketleri hergün aynı mı oluyo ?benim bazen çok hareketli ve çok net anlaşılıyo bazı günlerde de daha az ve daha hafif oluyo normalmi sizce sizde de böyle oluyo mu?akıntı ya gelince sulu şeffaf akıntım halen çok geliyo gebeliğin başından beri progestonlu jel kullanıyorum ya ondanda kaynaklanıyo galiba işte böyle :KK66:çok pimpirikliyiz rabbim korktuğumuz yerlere uğratmasın en ufak bişiden korkuyoruz allahım hepimize sabır ihsan eylesin

akıntı bende de oluyor.jel kullanırken daha fazla oluyordu jeli bırakınca azaldı.koyu kahve ve yeşilimsi akıntı iyi değil beyaz ve sarı normal demişti doktorum birde kokulu olursa sıkıntı.
Ayrıca ilerleyen haftalarda daha çok olabilir akıntı korkma demişti
inş. normaldir yaşadığımız şeyler.iyi düşünelim iyi olsun artık elden bişey geliyor

Kizlr bir karara varilamadu herhalde bende riskli olanlarn once okunmasi taraftarym cok zor gunlr geciriyorm keske hetsey norml olsaydida bana en sonn okunsaydi hakszlik olacagibi sanmam herkezinki riskli ama kasilma ve kanama olmasi cok daha skinti yinede sizbiirsinz ben pek giremiyorm zaten kalabaligz bebegi okanlr az okusn geriye kalanimz 500 tane okusk hemen biter herkezede cbuk okunr kimseye hakszlik olmz riskli olanlara bir digerlerinede bir okurz olr tek tek zor olur bana 500 yazin simdidn

evet çok sıkıntısı olanlara öncelik veririz.ama sonuçta hepimiz riskli hamileleriz ve herkesin sıkıntısı var.ilk hafatalardakinin sıkıntısı ayrı,ileri haftalrın sıkıntısı ayrı,hamile kalmak isteyenlerinki ayrı.malesef normal hamişler olmadığımız için:KK43:
herkes fikrini bir yazsın bakalım canım.kimsenin gönlü kalmasın yeterki önce oldu sonra oldu demesin.güzel bir şey yapmaya çalışıyoruz gönül kırgınlığı olmasın.

Mrb kizlar heppy duasi bitmis masallah...
Ben bu tefriciyeyi chnb ablamin dedigi gibi haftasi en riskli olan oncelik 20-28,
20 haftadan kucuk,28 hafta dan buyuk
Ve son olarak hamile kalmak isteyenler..
Diye olursa daha iyi olur alfabetik gidersek bir sure sonra kasar okumak istesek dahi okuyamayiz toplaminda da 4 hafta yapmis olur(bu arada bir ayda bitmis olur :)))
Bence boyle olsa daha iyi olur. enyy kargunesi efilum ve ben tamam kasilmamiz var ama simdi bana ve diger uc arkadasima okunmasi digerleri icin haksizlik olabilir cunku onlarin kasilmasi yok diye hic olmuyacak anlamina gelmez ben bunuda kabul edemem haksizlik olmasin..
Hem alfabatik okursak hamile kalmak isteyenler en sonda onlarada haksizlik olur..bence bi ay icinde bu isi bitirelim insallah bi ay sonrada meyvesini aliriz..
Ne dersiniz...

bende isim isim olmasından yanayım.topik olarak herkes riskli ve sıkıntılı zaten..ama tabiki çoğunluğun düşüncesine uyarım...

aslında önce bi listeyi görsek..kaç kişi için okunacak toplamda????kişı başı 3-4 günden haftada 2 kişi biter...

karar verip başlamak en iyisi..

X