Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
aaaa pardon sen fikrini yazmışsın zaten:))))
ozaman şuan aciliyetli sıkıntısı olanlar eny,kargunesi var benim bildiğim geçmişi de çok ayrıntılı okuyamadım başka varmı diğerlerini alfabetik sıraya göre yazalım.bir de herkesden haber gelsin liste yayınlandı mı sayılar birdaha birdaha değişmesin tüm okuyacak olanlar eklensin eşit dağıtılsın

şuan tefriciyeye katılmak isteyenler
mulberry8092
kargunesi
feryal37
melek18
eny
chnb
hidenisko
daha katılmak isteyen olur.
bebişli olanlarında en son bebişleri için veya istedikleri bir niyet için okuruz

ozaman şuan aciliyetli sıkıntısı olanlar eny,kargunesi var benim bildiğim geçmişi de çok ayrıntılı okuyamadım başka varmı diğerlerini alfabetik sıraya göre yazalım.bir de herkesden haber gelsin liste yayınlandı mı sayılar birdaha birdaha değişmesin tüm okuyacak olanlar eklensin eşit dağıtılsın

Benim bildiğim kadarıyla enny,kargüneşi,efulim,gurbetçi kasılması,akıntısı olan arkadaşlar.sanırım liste yarına kadar şekillenir,hayırlısıyla başlarız inşallah:)

kızlar bebişlilere acıyın bize torpil yapın sayıyı daha az tutun olur mu?:KK1:Arda kucağımda forumu takip ediyorum...:KK9:

mulberry8092
kargunesi
feryal37
melek18
eny
chnb
hidenisko
bebişli olanlarında en son bebişleri için veya istedikleri bir niyet için okuruz

canım ben şahsım adına istemem liste kabarık çünkü. çok şükür Allah sağlıklı evlat verdi eşim işim iyi:)) daha ne isterim...:KK1:

mulberry8092
kargunesi
feryal37
melek18
eny
chnb
hidenisko

Kızlar bende chnb gibi zorlanıyorum okurken ama okumadan da içim rahat etmiyor
Ben 100-150 anca okurum
Allah kabul eder inşallah

Diğer topice de yazdım buraya da yazayım

Benim kız da sabahtan beri uyumaya çalışıyor ama başaramıyor
Çok ilginç ya resmen savaşıyor , ben de uyutamıorum
Koydum koltuga şimdi :KK43:((
Kızlar ya nazar duası bilen varsa kızıma okuyup göndersin bazılarının nazar duası çok işe yarıyor
Birde uykusu için ne dua okunabilir
Çok yoruldum sitem etmek şstemiyorum ama her yerim ağrıyor

Ben 100-150 anca okurum

Kızlar ya nazar duası bilen varsa kızıma okuyup göndersin bazılarının nazar duası çok işe yarıyor

canım peygamberimiz torunlarına şu duayı okurmuş..

Euzu bi kelimâtillâhi't-tâmmeti min kulli şeytanin ve hammetin ve min külli aynin lammeh

Her türlü şeytandan, zararlı şeylerden ve kem gözlerden bütün kelimeleri yüzü hürmetine Allah'a sığınırım

ben felak nas ayetel kürsi okuyorum.

ayrıca cevşen ve nt den aldığım nazar duası var gümüş onu takıyorum bebişe..

Mrb kizlar heppy duasi bitmis masallah...
Ben bu tefriciyeyi chnb ablamin dedigi gibi haftasi en riskli olan oncelik 20-28,
20 haftadan kucuk,28 hafta dan buyuk
Ve son olarak hamile kalmak isteyenler..
Diye olursa daha iyi olur alfabetik gidersek bir sure sonra kasar okumak istesek dahi okuyamayiz toplaminda da 4 hafta yapmis olur(bu arada bir ayda bitmis olur :)))
Bence boyle olsa daha iyi olur. enyy kargunesi efilum ve ben tamam kasilmamiz var ama simdi bana ve diger uc arkadasima okunmasi digerleri icin haksizlik olabilir cunku onlarin kasilmasi yok diye hic olmuyacak anlamina gelmez ben bunuda kabul edemem haksizlik olmasin..
Hem alfabatik okursak hamile kalmak isteyenler en sonda onlarada haksizlik olur..bence bi ay icinde bu isi bitirelim insallah bi ay sonrada meyvesini aliriz..
Ne dersiniz...

Ben 100-150 anca okurum

canım benim kıyamam ona o sersem halleride ne tatlıdır şimdi.tabi içi seni dışı yakar beni misali :)
inş. kuzucuğun biran önce mışıl mışıl uyur Allah nazardan korusun
buarad sana chnb ye 100 tane yazarız ondada bir sıkıntı olunca bana yazarsınız ben tamamlarım.nasılsa bütün gün evdeyim iş güç de yok yatıştayım :)

Mrb kizlar heppy duasi bitmis masallah...
Ben bu tefriciyeyi chnb ablamin dedigi gibi haftasi en riskli olan oncelik 20-28,
20 haftadan kucuk,28 hafta dan buyuk
Ve son olarak hamile kalmak isteyenler..
Diye olursa daha iyi olur alfabetik gidersek bir sure sonra kasar okumak istesek dahi okuyamayiz toplaminda da 4 hafta yapmis olur(bu arada bir ayda bitmis olur :)))
Bence boyle olsa daha iyi olur. enyy kargunesi efilum ve ben tamam kasilmamiz var ama simdi bana ve diger uc arkadasima okunmasi digerleri icin haksizlik olabilir cunku onlarin kasilmasi yok diye hic olmuyacak anlamina gelmez ben bunuda kabul edemem haksizlik olmasin..
Hem alfabatik okursak hamile kalmak isteyenler en sonda onlarada haksizlik olur..bence bi ay icinde bu isi bitirelim insallah bi ay sonrada meyvesini aliriz..
Ne dersiniz...

nasıl yani kişi kiş okumayalım mı.bu hafta en riskli gurupta olanlara örneğin ayşe fatma hayriye onlara toplu mu okunsun.şahıs şahıs okunmasın mı

Ben 100-150 anca okurum

cnm nazardır küçük kuzucuğa bol bol oku

chnb nın okuduğu duayı vedde kadır süresını okuyunca hemen uyurmuş bebekler

bazı geceler uykum kaçınca kendime okuyorum hiç üçüncuyu okuyamadım ikinci okuyuşumda uyuyorum

القدر

بسم الله الرحمن الرحيم
Bismillâhirrahmânirrahîm.
Rahmân ve rahîm olan Allah’ın adıyla.

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ
1. İnnê enzelnâhü fî leyletilkadri
1. Doğrusu Biz, onu (Kurân’ı) Kadir gecesinde indirdik.

وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ
2.Ve mê edrâke mê leyletülkadri.
2. Kadr gecesinin ne olduğunu bilir misin sen?

لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ
3. Leyletülkadri hayrun min elfi şehrin.
3. Kadr (Kadir) gecesi; bin aydan daha hayırlıdır.

تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ
4. Tenezzelülmelêiketü verrûhu fîhê biizni rabbihim min külli emrin
4. O gece Rab’lerinin izniyle Ruh ve melekler, her türlü iş için iner de iner…

سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ
5. Selêmün hiye hattê matla’ıl fecri
5. Artık o gece bir esenliktir gider… Tâ [ki] tan ağarana kadar…

müminin silahı duadır herkezlere aklıma her geldiğinde dua edıyorum

çok çok daha fazla okumak isterım ama şu aralar mıde bulantılarımdan zor süreçte olduğum için

sayı konusunda herkez istediği kadar oksun inş hepimize şifalar olsun

kendi tesbıhlerımde var veee bızler için çok çok okunması gereken meryem suresını tavsıye edıyorum

gönüllü olarak hergün bır kişi sırayla hepimiz için okursa çok daha faydasını görürüz inş

mulberry8092
kargunesi
feryal37
melek18
eny
chnb
hidenisko

bende varim seve seve herturlu okurum allahin izniyle

ayrica merra cim ben 100 okuyup bitirmistim zaten sonra 1 arkadas daha 100 okumus sonradan o yuzden 100 tanemiz cepte
siz sadece ne kadar okuyacagimizi soyleyin

nasıl yani kişi kiş okumayalım mı.bu hafta en riskli gurupta olanlara örneğin ayşe fatma hayriye onlara toplu mu okunsun.şahıs şahıs okunmasın mı

Evet cnm sahis olar okursak kasabilir cunku cok hamile var 4 grup yapalim bence her hafta bir gurup olsun ..
1.grup 20-28
2.grup 20 ve alti
3.grup 28 ve ustu
4.grup hamilelik isteyenler
Bu guruplarin sirasi degisedebilir..
Sizce nasil....

bende varim seve seve herturlu okurum allahin izniyle

ayrica merra cim ben 100 okuyup bitirmistim zaten sonra 1 arkadas daha 100 okumus sonradan o yuzden 100 tanemiz cepte
siz sadece ne kadar okuyacagimizi soyleyin

canım sen onu happy e niyetle okudun ama fazla oldu o da senin bebişine gitsin şifa olsun.nur topu gibi sağlıklı,sıhhatli,hayırlı evlat olsun.
yeni liste yayınladığımızda o kişiye niyetle okursun.niyette önemli çünkü.Allah kabul etsin dualarını canım

kızlar tefriciye okumak isteyenler nasıl okunması konusundada önerilerini yazsınlar.kişi kişi mi okunsun alfabetik sıraya göre veya toplu olarak mı okunsun gurbetçinin yazdığı gibi.
herkes fikrini paylaşsın belki daha güzel öneriler de gelebilir.herkesin gönlü olsun

gurbetçi sana birşey soracağım canım.benim bu son günlerde arada karnıma bıçak batıyormuş gibi oluyor bende bebişin hareketinden dolayımı yoksa başka bişey mi anlayamıyorum.bir de adet ağrısı gibi ağrılarım oluyor sende de var mı

canım sen onu happy e niyetle okudun ama fazla oldu o da senin bebişine gitsin şifa olsun.nur topu gibi sağlıklı,sıhhatli,hayırlı evlat olsun.
yeni liste yayınladığımızda o kişiye niyetle okursun.niyette önemli çünkü.Allah kabul etsin dualarını canım

sagol canim allah razi olsun rabbim kabul eder insallah dualarimizi bende happy niyetle okumustum oda ona gitsin :119:

cumartesi dr randevum var rapor isini konuscaz dr la carsamba gunu bitiyo raporum insallah verir dr zor durumda birakmaz birazcik dik otursam karnim agriyo bebegim asagi inyo gibi hissediyorum

birde gecen haftadan beri sag tarafim sisiyodu taş gibi bende bebegim sirtini dayiyo zannediyodum sirti diye oksuyodum ama disardan da net gorunuyodu bebegin sagda oldugu megersem kasılmaymis o oylemi dun okudum oyle anladim ben korkuyorum ne kasilmasi ki bu :KK5:

bence 4 grup fikri guzel ama isim isim okunsa daha iyi olmazmi hem cok kisiyiz cabuk biter yani tabi siz bilirsiniz bu benim fikrim sadece

X