Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım geçmiş olsun. Benimde olurdu. Ayağa kalkınca. Asonsörde bile tabure koyuyordum. Yürürken değilde düz durunca daha çok hissediyordum.
Benim ev de aşmış başını gitmiş. Resmen birçok şeyim eskimiş. En yeni teflon tencerem çöpe gitti. Mutfak halım zaten kötüydü idare ediyordum sık sık silerek yıkanmıyor çünkü. Direk kaldırdım. Silmekle arınmaz çünkü. Eşimden çok yemek yapan halamın gelini hor kullanmış mutfağı. Allah razı olsun aç bırakmadı bizi. Beyaz çamaşırlarım gri olmuş. Havlular eşimin gömlekleri, oğlanın kıyafetleri resmen eskimiş. Yıkama hatası. Herneyse sağlık olsun diyeceğiz. Yavaş yavaş toplarım artık. Bazıları yenilecek mecburen.
Metal ablacim gecen yatak odasindaki gardrobun kapisini actim elbiseler ustume yigildi resmen oylece birakip ciktim odadan mutfak halimi hic gormuyorum ama o da batmistim hamile kalmadan once tefalden teflon tava almistim uclu gecen yemegin altini sondururken gordum kuplari yanmis kenarlarinda yaglar kurumus inanamadim disi hep yanik izi ...
Ben bi dogum yapiyim hepsini aticak
Bardak tabak kalmadi zaten kirila kirila..
Koltuk ve kanepelerimin yuzunu gorsen korkar kacarsin cingenelerin evine donmus resmen bunlari atamam ama dosemesi degisecek allahim daha yazmiyim rezil oldum..
canım arkadaşlarım geçmişi okuyamadım ama gönlü benimle olan bütün arkadaşlara dualarınız güzel dilekleriniz için sonsuz tşk ederim.Allah hepinizden razı olsun bebek bekleyenlere sağsaliim kucaklarına almayı bebek umuduyla bekleyenlere güzel haberler almayı nasip etsin inş.o zor anlarımda sizler içinde dua ettim sizlerinde hep dualarınızla yanımda oldugunu biliyordum tşkler.ben çok şükür iyiyim bebeğimizde solunum cihazından cıktı 3. günü bugun kuvez içerisinde oksijen alıyor.1200 gr olmuş boyu 39 cm.henüz beslemeye başlamadılar göbek kordonundan serumla besliyolar bu yöntemi çok begendim eskiden damar yolu açarlardı şimdi direk göbek kordonunu kullanıyolarmış böylelikle bebege damar yolu açılıpta enfeksiyon riski artmıyor.inşallah bikaç güne kadar anne sütünede başlanacakama 15-20 cc olana kadar anneyi emzirmiyolarmış kendileri besleyecekmiş.bugün ögleden sonra babamız görecek bakalım inş. güzel haberlerle gelecek.chnb ablam sana çok tşk ederim Allah razı olsun senden Allahım gönlüne göre versin inş.merracım tefriciye başlatmışsın çok saoll kaç oldu bizde tamamlayalım sayısını ögrenelimde kusura bakmayın koşturmacadan giremiyodum
tekrar tekrar herkese çok tşk ederim Allah razı olsun buralardayım şimdilik haberleşiriz

Heppycim cnm masallah melegimize insallah bu zorlu sureci atlatacak ve saglicakla kucagina gelicek cnm rabbim yar ve yardimciniz olsun....

canım arkadaşlarım geçmişi okuyamadım ama gönlü benimle olan bütün arkadaşlara dualarınız güzel dilekleriniz için sonsuz tşk ederim.Allah hepinizden razı olsun bebek bekleyenlere sağsaliim kucaklarına almayı bebek umuduyla bekleyenlere güzel haberler almayı nasip etsin inş.o zor anlarımda sizler içinde dua ettim sizlerinde hep dualarınızla yanımda oldugunu biliyordum tşkler.ben çok şükür iyiyim bebeğimizde solunum cihazından cıktı 3. günü bugun kuvez içerisinde oksijen alıyor.1200 gr olmuş boyu 39 cm.henüz beslemeye başlamadılar göbek kordonundan serumla besliyolar bu yöntemi çok begendim eskiden damar yolu açarlardı şimdi direk göbek kordonunu kullanıyolarmış böylelikle bebege damar yolu açılıpta enfeksiyon riski artmıyor.inşallah bikaç güne kadar anne sütünede başlanacakama 15-20 cc olana kadar anneyi emzirmiyolarmış kendileri besleyecekmiş.bugün ögleden sonra babamız görecek bakalım inş. güzel haberlerle gelecek.chnb ablam sana çok tşk ederim Allah razı olsun senden Allahım gönlüne göre versin inş.merracım tefriciye başlatmışsın çok saoll kaç oldu bizde tamamlayalım sayısını ögrenelimde kusura bakmayın koşturmacadan giremiyodum
tekrar tekrar herkese çok tşk ederim Allah razı olsun buralardayım şimdilik haberleşiriz

Cok gecmis olsun canim
Guzel haberler vermissin cok sevindim:KK16:
insallah her gecen gun hersey daha guzel olucak
Minik bebegimiz kiloda almaya baslamis masallah :nazar:

canım dualrımız seninle ve bebeğinle...maşallahh toparlamış kuzucuk..inşallah kısa zamanda dahada iyi olacakkkk..

bu arada bende 100 tefriciye okudum...
eksik varmıydı bilmiyorum...okuyamayan varsa onlarınkinden eksiltirsiniz.liste kimde bilmiyorum ..

Mrb arkadaşlar.

Duyaydın tekrar tebrik ederim.Allah analı babalı büyütsün.Zor bir süreçti ama atlattın ve mutlu sona ulaştın.Bundan sonra her şey daha iyi daha güzel olsun inşallah.
Happykelebek güzel haberler vermiş.Çok mutlu oldum.Allah bebeğine sağlıklı güzel ömürler versin.Allah dualarınızı kabul etsin arkadaşlar birkaç gündür giremedim.Bundan haberim olmadı ama tefriciyeye devam edeceksiniz anladığım kadarıyla ben de katılmak isterim.Eğer eksik varsa şimdide okuyabilirim.Haber verin yeter.İnşallah Peygamberini çok seven Rabbim O'nun yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul eder ve hepimizin yüzünü güldürür.Enny canım inşallah sen de iyileşirsin.Çok stresli ve olumsuz şeyler yazıyorsun ne olur olumlu düşün.Her şeyin iyi olacağını bebeğini kucaklayıp seveceğini düşün.Belki kendini daha iyi hissedersin.

Bu arada arkadaşlar dün geceyi çok sıkıntılı geçirdim.Uyuyamadım.Sol böbrek sırt kısımdan 3-4 dakkikada bir ağrı giriyor 30-40 saniye sürüyor ve geçiyor.Karnımda biraz sertlik var.Aceba kasılma dediğiniz şey bu mu?Kasılma oluyor da anlamıyor muyum diye endişeleniyorum.Gece boyu devam etti.Ancak şu an yok.Yardımcı olur musunuz?

Kızlar bende tefriciye 50 tane okuyabildim..İş yerinde bu kadar fırsat bulabildim malesef:KK43: Okuyabilirsem gene yazarım..Şifa olsun inşallah bebişe..

Gurbetçi aksamı baya zor geçirdim . Dediğiniz gibi suyu artırdım . Bi gariplik var bu iste once sari akinti , sonra hafif pembeye çeviriyor . Gece uyandığımda düzelmişti . Sabah tekrar sari geliyor . Bakalım Dr durumu anlatıcam . Allahım yardım etsin o isterse enfeksiyon bile biz gelir . Elimden geleni yapıyorum . Kisacasi sari akinti ara ara devam . rahimagzi yaram neden oluyor belkide cumayi bekliyorum . Saol cnm insallah sende iyisindir.

Happy kelebek tefriciye bitmiştir paylaşım yapılmıştı zaten . Benimde son 100 . (300 tane okudum ) dualarımız seninle ve encokta bebeğinle..

Arkadaslar hadi bizede basliyalim tefriciye listemizi yapalım . .

Tefriciye bitmiştir derken ?
Tamamlandı mı sayı
Ben 400 okuyamadım cnm
Eksik kalmasın aman 150 okudum

Tefriciye bitmiştir derken ?
Tamamlandı mı sayı
Ben 400 okuyamadım cnm
Eksik kalmasın aman 150 okudum

Tabii ben tamamlandı derken dağıtım yapıldı ve ilave arkadaslar aldı diye dedim . Hani bende okiyim demiş ya happy o manada isterseniz herkes. Kac okuduğunu yazsın

Ben 400 bitirdim
Rabbim kabul etsin insallah :KK43:

Tabii ben tamamlandı derken dağıtım yapıldı ve ilave arkadaslar aldı diye dedim . Hani bende okiyim demiş ya happy o manada isterseniz herkes. Kac okuduğunu yazsın

Ben 400 bitirdim

Cnm dağıtım dışında okuyan ve okuyacak olanlar var
Gözden geçirip tekrar bi liste yapılsın bence

Eylulgulu ne sanslisn kasilmn olmams
melek 18 canim rahat olabilirsn kasilma degil bahsettign sey kasilma gobegn sertlesiyo ve topgibi olluyo insaallahta olmz ben cok skintidaym
bugun doktr kontrolm vardi iyiydi hersey bebegn konumu artk kafami karistrmiyo hersey norml ams su kasilmalr mahvediyo beni hersey guzel dedi rahim oyuda 3cm diye devindm hrvesm kursagmda kaldi sabahtn beri kasilmalarm var erken dogm yapip bebegimi kaybedecm diye oluyorm
gurbetci senin kasilmalr ne oldu burada gurbetci ve bendn baska kimin kasilmalari var 30ly haftadakilr kasilma olypta 30a ulastk deselr rahatlicm lutfen biri guzel bisey soylesn norml olur gecer desn ne sacma dii teselli istiyorm nidilatnda cok faydasi olmadi zaten
suanda en skintili ennyy ve benim galiba nnolur dua edin eny akintidn dertli bende kasilmadn hepimz bbirbirimize dua edelim listede yapaalmm gerekrse
kasilmayi engellemk icin onerisi olan vatsa cok mutlu olurm

melek 18 canim rahat olabilirsn kasilma degil bahsettign sey kasilma gobegn sertlesiyo ve topgibi olluyo insaallahta olmz ben cok skintidaym
bugun doktr kontrolm vardi iyiydi hersey bebegn konumu artk kafami karistrmiyo hersey norml ams su kasilmalr mahvediyo beni hersey guzel dedi rahim oyuda 3cm diye devindm hrvesm kursagmda kaldi sabahtn beri kasilmalarm var erken dogm yapip bebegimi kaybedecm diye oluyorm
gurbetci senin kasilmalr ne oldu burada gurbetci ve bendn baska kimin kasilmalari var 30ly haftadakilr kasilma olypta 30a ulastk deselr rahatlicm lutfen biri guzel bisey soylesn norml olur gecer desn ne sacma dii teselli istiyorm nidilatnda cok faydasi olmadi zaten
suanda en skintili ennyy ve benim galiba nnolur dua edin eny akintidn dertli bende kasilmadn hepimz bbirbirimize dua edelim listede yapaalmm gerekrse

Cnm metal var cok kasilmasi olan 34 de dogum yapti..
Kasilma icin fazla kafana takma duzensizse hic bi sey olmaz insallah ama gunde kac defa oluyor vede idrarini tutma kasilma oldugu an 4_5 bardak su ic soluna yat karninla cok oynama moralin dusuk oldugundada kasilma oluyor hergun odani havalandir ve rahminle konus senin gorevin bebeklerimi 9 ay tasimak de birde en onemlisi rahminin yumusak olmasi onun icinde ben vajinal progestan kullaniyorum ve kasilmalarim artarsa gunde uc kez olan dozu 4 e cikariyorum bi bunlari dene bi hafta insallah iyi gelir ben el safide cekiyorum enny cnm senin icin bi sey diyemiyecek benim akintim yok cnm gunde iki kez ic camasir degistiriyorum ama benimkide sari yani o kadar takmiyorum..

canım benim dikiş 20.haftada atılmıştı ve o haftadan buyana hep kasılmam oldu ve 26. haftadan beri prepar kullanıyorum 3 saatte bir ona rağmen hiç kesilmedi ama azalma oldu tabi artık okadar alıştımki olmayınca tuhaf geliyo engelleyemiyorum kasılmayı ama çoğu zaman idrara sıkışıkken oluyo yatarken olursa ayağa kalkıp biraz yürüyorum geçiyor doktor çokta takılma dedi çünkü ne zaman nst ye girsem ne sancı ne kasılma hiç bişey çıkmıyo yalancı durumada düşüyorum yarın yine gircem bakalım bu defa çıkarmı

Kasilmayi engellemek icin magnezyum pastil kullanıyorum .
Nidilat kactane iciyorsun?
Bendede oluyor bendaha nidilata başlamadım sorucam belki dozunu arttir ? Kacinci haftası senin cnm tam çıkaramadım . ( ben bi yazı okudum bir kızın 18. Hft bebek kaybetmiş . İkincisine 16. Hft başlamış 33 hft kadar hergun saat bası aldığım oluyordu yazmış belki dozu artarsa cnm iyi gelir )
Bide badem magnezyum iceriyormus tuzsuz ara öğünlerde yersen faydası olurmu acaba

Cnm metal var cok kasilmasi olan 34 de dogum yapti..
Kasilma icin fazla kafana takma duzensizse hic bi sey olmaz insallah ama gunde kac defa oluyor vede idrarini tutma kasilma oldugu an 4_5 bardak su ic soluna yat karninla cok oynama moralin dusuk oldugundada kasilma oluyor hergun odani havalandir ve rahminle konus senin gorevin bebeklerimi 9 ay tasimak de birde en onemlisi rahminin yumusak olmasi onun icinde ben vajinal progestan kullaniyorum ve kasilmalarim artarsa gunde uc kez olan dozu 4 e cikariyorum bi bunlari dene bi hafta insallah iyi gelir ben el safide cekiyorum enny cnm senin icin bi sey diyemiyecek benim akintim yok cnm gunde iki kez ic camasir degistiriyorum ama benimkide sari yani o kadar takmiyorum..[/QUOT

Gurbetciii cnm bende takmicamda kanamam da olunca tabi iyice huylandim bide benim kokulu oluyor yada bana kokuyor artık kara verme yetimi kaybettim cnm . Dünde sari basladi pembeye çevirdi . Bugun bağırsaklarım çalıştı vajinami dilerken mukuslu cok az kan geldi . Bağırsaklarım çalışıyor ( duphalac) iciyorum arasira . Ama yinede dikişim zorlanıyor mu da bu tür akıntılar geliyor . Birde ilk kanamamın oldugu aksam ve sabah zorlandım kabiz olmuştum . O aksam kanamam basladi biliyormusun ;( off arkadasım sonum iyi olur insallah Dr pek iyi olmadı bukanama dedi . Birde nidilatin kanama kestiğinide okudum . Acaba nst benim gibi ufak hft lardaki gebelerin kasilmalarini anlarım bilen varmi?

Mrb arkadaşlar.

Duyaydın tekrar tebrik ederim.Allah analı babalı büyütsün.Zor bir süreçti ama atlattın ve mutlu sona ulaştın.Bundan sonra her şey daha iyi daha güzel olsun inşallah.
Happykelebek güzel haberler vermiş.Çok mutlu oldum.Allah bebeğine sağlıklı güzel ömürler versin.Allah dualarınızı kabul etsin arkadaşlar birkaç gündür giremedim.Bundan haberim olmadı ama tefriciyeye devam edeceksiniz anladığım kadarıyla ben de katılmak isterim.Eğer eksik varsa şimdide okuyabilirim.Haber verin yeter.İnşallah Peygamberini çok seven Rabbim O'nun yüzü suyu hürmetine dualarımızı kabul eder ve hepimizin yüzünü güldürür.Enny canım inşallah sen de iyileşirsin.Çok stresli ve olumsuz şeyler yazıyorsun ne olur olumlu düşün.Her şeyin iyi olacağını bebeğini kucaklayıp seveceğini düşün.Belki kendini daha iyi hissedersin.

Bu arada arkadaşlar dün geceyi çok sıkıntılı geçirdim.Uyuyamadım.Sol böbrek sırt kısımdan 3-4 dakkikada bir ağrı giriyor 30-40 saniye sürüyor ve geçiyor.Karnımda biraz sertlik var.Aceba kasılma dediğiniz şey bu mu?Kasılma oluyor da anlamıyor muyum diye endişeleniyorum.Gece boyu devam etti.Ancak şu an yok.Yardımcı olur musunuz?

canım kasılma olabilir düzenli olmadığı sürece sorun değil benim zaman zaman taş gibi her yeri sert, bazen de sağ sol tarafı top gibi sert olurdu...

Ben 400 bitirdim

ben 250 okudum...

su rahimin serumuymuş bol su...

canlarım çok şükür dün evime geldim:KK3::KK3::KK3: annem ve erkek kardeşim eşi ve bebegimiz bizdeler:KK55:evlerine gitmediler malesef annemlere memleketteyken hırsız girmiş evi talan etmişler yarın evi temizlemeye gidicez bu aralar giremezsem kusura bakmayın pc oturma odasında girmem sorun yani kiloma gelince kilo aldım diye korkuyordum ama aynı kilodayım 200 gram almışım :KK9:işşallah giricegim zamanlarda olucek ama bebekle ilgileniyorum işler yogun:18:işşallah haftaya aranıza katılıcam bu saat oldu bebegi anca salladım uyuttum:KK9: şimdilik çıkıyorum inanın çok yoruldum bugün evimi eşim sag olsun talan etmiş anca evin içinden çıkabildim oda kapa pisligi gitti:KK19:anlıcagınız bu hafta işler yogun regli oldum bugün şişim anlıcagınız tartıya çıkmamı görseniz varya gülerdiniz:KK9: aynı bu moddaydım :83::83:ay halim aklıma geldikçe:KK9:neyse gözlerimden uyku akıyor sabah erken kalkıp annemlere gidip o uyuz hırsızların dagıttıkları yerleri düzelticez:KK47: işin kötüsü zararımız var az miktarda altınımız gitmiş:KK14:geçmişe gidemedim :KK5: kendinize iyi bakın kimler var kimler yok rapor alabilirmiyim acaba biri beni aydınlatsın:KK17: memleketi sorucak olursanız beni görenler böle kaldılar:KK53:paşa sana ne olmuş diye benim namımı duyanlar ta annemlere geldi:KK9: beni görmeye ay ne güldüm neyse uzun yazarım sonra uykum var sonra görüşmek dilegiyle:KK19::KK19:

hoş geldin canım o kalabalıkta bebiş çalışmaları nasıl olacak canım?

Gunaydinlar:)))
Kizlar yine kadinlar kulubune bi sey oldu googleden yaziyorum begen takvim hicbisey yok gozukmuyor :KK43:
Pasam kiz hos geldin..
Enny cnm bu gun nasilsin ..
Kargunesi cnm kanaman kesildimi..
Efilum cnm benim her yerde oynuyor gobek deligimin orda,sol sag kasikta bazende sanki asagidan firtliyacak gibi
Bazen tuylu bolgenin orda degisiyor yani..
Benim de iki hafta sonra kontrolüm var..
Merra cnm ben 400 tane okudum insallah minik melegimiz evine annesinin kollarina sag salim gelir rabbim annesine babasina ablasina aci yasatmaz..aminnnnnn
Dun aksam misafir vardi kafayi yedim cocuk dagitmaktan hoslaniyor resmen esime bakiyordum o topluyacak diye esim ter dokuyordu halinin ustunu...goturuyor resmen ben bu cocugu dogurana kadar ev hurda olucak anlasilan dun kasilmam oldu yine sirtimdan ter akti resmen...
Kizlar bide ben ayagi kalkinca kasiklarim catliyacak gibi oluyor sizdede oluyormu hele birde sikisirsam o daha beter..

wc ihtiyacı olunca olur canım idrarı tutma...
benim de misafir vardı bugün...

cümlemizden canım Allah evlatlarımızın acısını göstermesin...

Kizlr cok sagolun biraz rahatladm bol suiciyorm 2,5kadar yani
gurbetci canim valla duzzenli mi degilmi bende anlamadm zaten kasilma olunca cok geliyo idrarm hemen cikiyorm lavboya progestanida hala agizdn aiyorm bitince rahimdn alani yazdiraym
31hafatalik arkadas ismini unuttm ne guzel ya bu kadar kasilmaya ragmen demek 31e geldn insaallah bende gellirm
enyy canim 22+4teym nidilata acikcasi iki kere aldm daha gunde bir aldm en fazla iki alaccm zararli diye obnada korkuyorm sende sari akitiyi cok takma insaallah gecerr csnim
chnb su iciyorm insaalkah faydasini gorurm
endolda verdi dokktr ama tam olark neye yariyo billmiyorm agri olursa alsn demis agrim yok kasilmaya faydasi olursa skaym zararli haplr ikiside cokta almk istemiyorm

Kizlr cok sagolun biraz rahatladm bol suiciyorm 2,5kadar yani
gurbetci canim valla duzzenli mi degilmi bende anlamadm zaten kasilma olunca cok geliyo idrarm hemen cikiyorm lavboya progestanida hala agizdn aiyorm bitince rahimdn alani yazdiraym
31hafatalik arkadas ismini unuttm ne guzel ya bu kadar kasilmaya ragmen demek 31e geldn insaallah bende gellirm
enyy canim 22+4teym nidilata acikcasi iki kere aldm daha gunde bir aldm en fazla iki alaccm zararli diye obnada korkuyorm sende sari akitiyi cok takma insaallah gecerr csnim
chnb su iciyorm insaalkah faydasini gorurm
endolda verdi dokktr ama tam olark neye yariyo billmiyorm agri olursa alsn demis agrim yok kasilmaya faydasi olursa skaym zararli haplr ikiside cokta almk istemiyor

Nidilat zararlı değilmiş özellikle yurt dışında cok kullanılıyormuş . Senin haftalarda olsam düzenli kullanırdim Dr danışmanı bakalım çünkü o bıçak gibi kesiyormuş özellikle erken haftalarda icmeye ve dozu düzenli artirildiginda faydası varmış

Akintiyida bittiği zaman takmicam soz veririm. :/ bakalım cuma nediccek Dr

Chnb bunu öğrendiğim cok iyi oldu arkadasım bende sorucam Dr saol

canim inan namazlarimda bile geliyosun aklima masaallah bebegine insallah sag salim dönücek evinize rabbim guzel sabirlar versin insallah

canım dualrımız seninle ve bebeğinle...maşallahh toparlamış kuzucuk..inşallah kısa zamanda dahada iyi olacakkkk..

bu arada bende 100 tefriciye okudum...
eksik varmıydı bilmiyorum...okuyamayan varsa onlarınkinden eksiltirsiniz.liste kimde bilmiyorum ..

arkadasim benim 400 du 100 unu senin okudugun sayabiliiriz okuyamayan baska varsa ondan duselim ben daha bitirmeddim az kaldi ama ne kadar cok kisinin yuregi degerse okadar iyi

ben 200 okudum sohbet vardi bugun okuyamadim ama cumaya kadar devam edicem mulberry nin 100 tanesini bana sayarsak yarin o kalan 100 taneyide bitiririm aksama kadar insallah yarin yine sohbetim var ama sabah okurum insallah

Son düzenleme:
X