Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Serklajlılar sayısı artıyor sanırım. Geçmiş olsun.. Herkes iyi mi? Yeni bebelerimiz nasıllar?

Canım, çok haklısın hem maddi hem manevi anlamda çok zor tüm bebek tedavisi olup sonra doğal hamile kalmış bir sürü kişi var İnşallah sende doğal denerken hamile kalırsın ..Tüp bebek sırasında bildiğim kadarıyla hormon vs veriyorlar o nedenle tüp bebek denemesi olumsuz olup sonra doğal hamile kalan bir sürü kişi var sen ve eşin biraz doğal kürler yapın yumurtlama takibi yap istersen chnb internetten çubuklar alıyordu yazar buraya adını ben dijital gülen surat aldım sinirimi bozdu...Bu bitkileri buldukça yazarım ben sende eşinde biraz uygulayın bir bakmışsın doğal olmuş ..Moral ve stres de çok önemli biliyorsun çok okudum duydum vaz geçtim aman olmazsa olmaz dedim o ay hamile kaldım diyen birde akapunktur la tedavi oluyormuş araştırır buraya yazarım cnm..
regrete bende pko var..ne zaman yumurtlayacagım hatta yumurtlayıp yumurtlamadıgım belli degil..
bende diorum dijital olanlardan alayım.

sen memnun degilmisin neden sinirini bozdu ki:)
Evet canim cok dogru anlamissin hic adet olmuyorum desem yeridir ben bebegimi kaybedeli 2.5 ay oldu bir defa adet oldum gunluk pedle idare ettim vahim durumdayim yani ama benim bu adet azalmam ilk kurtajdan sonra baslamisti yine diyordum bir terslik var doktor hatta rahim filmi cekti yapisiklikmi var acaba dedi birsey cikmadi sonra 2. Ye hamile kaldim oda gitti yine ayni adetlerim iyice azaldi doktor dedi nisanda korunmayi birakabilirsin acaba erkenmi olur diyorum nisana kadar duzelirmi biraz acaba diyorum senin nekadar azalmisti bana oyle ates basmasi falan olmuyor bakalim buay nasil olacak
umudum bende kaybımdan sonra 3,5 ay adet olmadım.40ımın içinde bile olmadım..

doktorum bana önce ilaç vermek istedi kendiliginden gelsin ilk adet dedi ama ben 3.ayı gecince el attı:KK1:
önce tarlusal verdi söktürdü.benm dogumdan önce de ilaçsız adet olmazdım hep adet düzensizligim var 15yasımdan beri.
normalde de duphaston kullanırdım bitince 2 3 gün sonra adet olurdum.

neyse tarlusal ı içtim 10 15 gün sonra söküldü..
simdide yine duphastonla düzenleyecegiz.yani ilaç zoruyla oluyorum:KK1:
ama kafama ne zaman taksam ilaca ragmen gecikmeler oluyor o yüzden rahat takılıyorum.
Evet canim suanda ruhumun biraz dinlenmeye ihtiyaci var acikcasi bakalim bizim burda katilim varmi onlarlada gorusmeye gidecegim iste buarada saglik sigortasi yaptirdim ben olurda dedim hemen hamile kalamazsam ise yarar ama kalirsam param yanmis olacak birazcik

bende saglık sigortası yaptırdım arkadasım.Allianz yaptırdım 6ay hamilelik yasaktı
5 aydır korunuyorum..1 ay sonraki adtten sonra korunma sürem bitiyor calısmalar baslıor
bakalım hayırlısı olsun

Merhaba arkadaslar dikişim yapıldı . İlk uç saat cok ağrım oldu . Bide sonda takılmış . İdrar yapmakta okadar zorlandımki anlatamam. Tahmin ettiğimden daha zormus.:KK43: suanda halen vajinamda biraz acı var oturduğumda özellikle . Yatmaya çalışıyorum ama hiç kalkmadan nasıl yattiniz anliyamiyorum . Lütfen yardım edin sola yatıyorum saga yatıyorum yarim saat sonra belim ağrıyor karnım kasiliyor.
Dr sadece magnezyum ve yarım endol fitil,( Ogün icin)bide antibiotik verdi . Gunde iki progestanOkadar ama size bakıyorum çok ilac kullanmisiniz . Acaba daha erken mı kullanmak icin ?
Kanamam yok ama yatmaktadır dolayı rahatsızlığım var siz nasıl haftalarca yattiniz ne olur yardım edin

geçmiş olsun inşallah 38-40 lı haftalarıda görürsün...

ben 19 haftada serklaj oldum..
3 gün hastanede kaldım..sonda falan takılmadı,Allaha şükür hiç ağrım olmadı..3 gün wc ye dahi kalkmadan yattım...
hastanede antibiyotik,seruma prepar katıldı günde 2 kez endol fitil kullandım...

ev döndüğümde sadece günde 3 kez 100lük progestan,kan hapı,decavit,haftada 3 sanırım magnezyum kullandım ben...

2 hafta wc dışında kalkmadım..sonra yavaş yavaş kalktım...şimdi yatmıyorum allaha şükür..kendimi çok yormamak kaydıyla ayaktayım...
başlarda sırt bel ağrım çok oldu..sonra alıştım..ama ayağa kalkmaya başlayınca bel ve sırt ağrım tekrarladı..
şimdi alıştım hamdolsun...

26 haftadan sonra kan hapı,decavit,progestan 100 lük 3 kez ağızdan ,magnorm ilaclarına ek caldevita,balık yağı kullanmaya başladım...

Yani kasilmam belime giren kıramplar normal diyorsun. Ben simdi bakıyorum penisilin olmuş arkadaslar ben öyle birsey söylemedi drum . Sadece progestan sabah aksam agizdan , antibiotik, coraspin, cleaxen, magnezyumada gerekyok dediği anda veriyim dedi b askada birsey yok iste size bakınca si z farklı ilaçlar kullanmışlar.

herkesin durumu farklı olduğu için bence ilaçlarını karşılaştırma...
doktoruna güven bence...
hatta serklajı yapan doktor progestanı kes dedi..buradaki doktorum kullan dedi..ben içim rahat etmedi kullanıyorum..34. haftaya kadar kullanıcam.

Son düzenleme:
Serklajlılar sayısı artıyor sanırım. Geçmiş olsun.. Herkes iyi mi? Yeni bebelerimiz nasıllar?

ben iyiyim melekcim:))) sen nasılsın bakalım?
serklajımda yok gebeligimde ama nebilim bazen böle oluyorum sebepsiz iyiyim:)

seninde haftan maasallah ne de cabuk ilerlemiş.hoş birde sana sormak gerek:KK1:
ben geldigimde topice daha ilk haftalarındaydın simdi:nazar::nazar::nazar:

kızlar merhaba gecen hafta bizimkileri kardiyoloğa götürdük çok şükür bi sorun çıkmadı amabana düşüğün varmı falan sordu klasik sorular neden kaynaklandığını sordu bende kanda pıhtılaşma olduğunu söyledim doğuma kadar kullandım dedim devam ediyormusun dedi hayır dedim sen bu iğneyi kafana göre kesemezsin mutlaka takibini yaptırmalısın dedi gerekirse yine kullanmaya devam et dedi çok tehlikeli bi durum bu dedi bende korktum ya bazı arkadaşlarımızda kullandı bu iğneden tekrar takip yaptırıp devam ettinizmi merak ediyorum osman hoca bana böyle bişeyden hiç bahsetmedi içime kurt düşürdü bu doktor.....

süper bu ikizler :))) maşallahh

pıhtılaşma ile ilgili yorum yapamayacağım

yeni bebelerden badecik iyi :nazar:
bol bol cadılık yapıyor annesine , emzirmediğim zaman kızgın kızgın kaşlarını çatıp bakıyor bana :KK9:

Ya kizlr kabiz olmusm cok kotuym varmi bir care bilen bide idrar yolu enfekdiyonu cikiyo bende israrla gunde 3littre su icmem lazimmis ben bir litreyi zor iciyorm midem bulaniyo sizlr napiyosnz

Ya kizlr kabiz olmusm cok kotuym varmi bir care bilen bide idrar yolu enfekdiyonu cikiyo bende israrla gunde 3littre su icmem lazimmis ben bir litreyi zor iciyorm midem bulaniyo sizlr napiyosnz

az su içtiğin için kabız olabilirsin...
idarr yolu enfeksiyonu için bol su şart malesef....

ben günde 3 litre içmeye çalışıyorum zaten suyu severim....su içemezsen sulu gıdalar tüketmeye çalış bide posalı şeyler...

kabızlık içinde benim formül şu sabah aç karna 1 adet kuru mürdüm eriği yiyorum üstüne bir bardak ılık(sıcağa yakın) su içiyorum
kahvaltıdan 15-20 dk önce yani..
Allaha şükür işe yarıyor başlarda çok çektim :KK30:

Hamileliğin riskli dönemlerinde eczanelerde bulunan ve amniyon sıvı sızıntısı olması halinde renk değiştiren alsense ped ile bu süreci kontrol altına almak mümkün .

Yine güzel güzel mesajlarınız var regrete gez toz gel kova burcu olupta evde oturmak ayıp olur işin gücünde rast gitsin hideniskocum en kısa zamanda bekliyorum bebişler çocuklar anneler ve bizim gibi özgür kadınlar içinde çook ideal bir site şöyle böyle diye sanki gösteriş yapmış gibi olmak istemiyorum ama hiiiç sıkılmazsınız Allahım herkese evde nasip etsin içindede cıvıl cıvıl çocuklar.

Ennycim ve diğer dikiş attıran arkadaşlar geçmiş olsun sağlıklı doğumlar olsun inşallah..

RAHİM KANSERİ oldum diyen arkadaş nerelerdesin elimden gelen birşey varsa yardımcı olmak isterim. Çoook geçmiş olsun.

ben iyiyim melekcim:))) sen nasılsın bakalım?
serklajımda yok gebeligimde ama nebilim bazen böle oluyorum sebepsiz iyiyim:)

seninde haftan maasallah ne de cabuk ilerlemiş.hoş birde sana sormak gerek:KK1:
ben geldigimde topice daha ilk haftalarındaydın simdi:nazar::nazar::nazar:

evet zamann çabuk geçiyor..fakat geriye dönüp baktığında..:)) içerisindeyken anı yaşarken değil..

yeni bebelerden badecik iyi :nazar:
bol bol cadılık yapıyor annesine , emzirmediğim zaman kızgın kızgın kaşlarını çatıp bakıyor bana :KK9:

maşallah ona.. bol sağlıklı günleri olsun.. Yaaa ben geçen haftaiçi bir akşam rüyamda seni gördüm...ablam ve sen hasta olmuşsunuz bir sana gidiyorum bir ablama.. hayırdır inşallah dedim.. rüyalar tersine çıkar diyelim..

kabız olmamak ııcın de enfeksiyon olmamak içinde bol su içmek gerekiyor.. aynı zamanda süt yapımı içinde :))

bende serklaj sonrası iyi içiyordum bıraktım :KK43: işyerinde yoğunluğa dalıp gidiyorum :KK43:((
armut ye, kayısı ye,incir yee.. bunlar kabızlığa iyi gelir canım..
enfeksiyona da en iyi gelen şey kızılcık suyu doğalından :)

Yine güzel güzel mesajlarınız var regrete gez toz gel kova burcu olupta evde oturmak ayıp olur işin gücünde rast gitsin hideniskocum en kısa zamanda bekliyorum bebişler çocuklar anneler ve bizim gibi özgür kadınlar içinde çook ideal bir site şöyle böyle diye sanki gösteriş yapmış gibi olmak istemiyorum ama hiiiç sıkılmazsınız Allahım herkese evde nasip etsin içindede cıvıl cıvıl çocuklar.

Ennycim ve diğer dikiş attıran arkadaşlar geçmiş olsun sağlıklı doğumlar olsun inşallah..

RAHİM KANSERİ oldum diyen arkadaş nerelerdesin elimden gelen birşey varsa yardımcı olmak isterim. Çoook geçmiş olsun.

kova burcu olanlar gezmeyi çok sever değil mi? Ben de 1 Şubat doğumluyum :=) oğlumda 7 Şubat..biz de gezmeyi çok seeviyoruz..

Bana gelince kaburga kemiklerim acımaya başladı.. Kızın hareeketleri hep çok aşağıda zaten..bebek büyüdükçe baskı da artıyor zaten...bu aralar ağrılarım da kasılmalarım da sıklaştı.. Cuma günü kontrolüm var.. bakalım iyi haberlerle gelirim inşallah.

enny bende serkaj sonrası ne antibiyotik ne ağrı kesici hiçbir şey kullanmadım.. şu anda da demir için ferrum ve vitamin olarak elevit kullanıyorum.. bir de doktorum enfeksiyon olmamak için gynoflor kullanabilirsin 3günde bir dedi fakat ben unutuyorum hep

regrete bende pko var..ne zaman yumurtlayacagım hatta yumurtlayıp yumurtlamadıgım belli degil..
bende diorum dijital olanlardan alayım.

sen memnun degilmisin neden sinirini bozdu ki:)

umudum bende kaybımdan sonra 3,5 ay adet olmadım.40ımın içinde bile olmadım..

doktorum bana önce ilaç vermek istedi kendiliginden gelsin ilk adet dedi ama ben 3.ayı gecince el attı:KK1:
önce tarlusal verdi söktürdü.benm dogumdan önce de ilaçsız adet olmazdım hep adet düzensizligim var 15yasımdan beri.
normalde de duphaston kullanırdım bitince 2 3 gün sonra adet olurdum.

neyse tarlusal ı içtim 10 15 gün sonra söküldü..
simdide yine duphastonla düzenleyecegiz.yani ilaç zoruyla oluyorum:KK1:
ama kafama ne zaman taksam ilaca ragmen gecikmeler oluyor o yüzden rahat takılıyorum.

bende saglık sigortası yaptırdım arkadasım.Allianz yaptırdım 6ay hamilelik yasaktı
5 aydır korunuyorum..1 ay sonraki adtten sonra korunma sürem bitiyor calısmalar baslıor
bakalım hayırlısı olsun

Canim benim adetlerim cok duzenli ve guzeldi ilk bebegi kurtajla aldiktan sonra doktor cok azaldi hic gelmiyor desem o derece sonra 6 ay gecti aradan hala adetlerim cok azdi doktor pregesteron testi yaptirdi 7 gibi falan cikmisti yanlis hatirlamiyorsam sonra korunmayi birak dedi biraktim yine o ay hamile kaldim sonra 5 aylikken rahim agzi yetmezligi kaybettim yine 2 ay sonra adet oldum yine cok vahim bakalim simdi sogan kurune basladim 2 ,5ay oldu bebegi kaybedeli nisana kadar bakalim doktor toparlar adetler dedi insallah dedigi gibi olur sigortaci kiza ben herseyi acikca soyledim dedim sikintili bir hamilelik bekliyor beni bana dedi yatarak % 100 herseyini karsilar ama 3 ay sonra hamile kalirsan dedi

selam kızlar

maşallah 2. bebişler gelmiş ben ne zamandır giremedim siteye fırsat olmadı

yarencim Allah bağışlasın canım yeni doğum yapmışsın :KK16: :KK16:

chnb nin de bebeği olmuş sanırım çok sevindim :KK16:

bizi sorarsanız iyiyiz çok şükür oğluşum 13 aylık oldu

büyüyüp gidiyor çok şükür :)

zaman inanılmaz çabuk geçiyormuş şimdi daha iyi anlıyorum

hamile arkadaşların Allah yardımcısı olsun zaman su gibi akıp gitsin onlara

melek81 demek sende 2. ye hamilesin
Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah canım
2. lerde de ilki kadar yattınızmı kızlar yada yatabildinizmi?
benim hiç cesaretim yok 2.ye

canım kızlar bitkileri yazmış ama bazen öyle bir an geliyor ki bitki yaramıyor o noktada ben magnezi calcineden çok ama çok memnun kaldı dr verdi. başta duphalac verdi zamanla işe yaramadı...

kızlar merhaba gecen hafta bizimkileri kardiyoloğa götürdük çok şükür bi sorun çıkmadı amabana düşüğün varmı falan sordu klasik sorular neden kaynaklandığını sordu bende kanda pıhtılaşma olduğunu söyledim doğuma kadar kullandım dedim devam ediyormusun dedi hayır dedim sen bu iğneyi kafana göre kesemezsin mutlaka takibini yaptırmalısın dedi gerekirse yine kullanmaya devam et dedi çok tehlikeli bi durum bu dedi bende korktum ya bazı arkadaşlarımızda kullandı bu iğneden tekrar takip yaptırıp devam ettinizmi merak ediyorum osman hoca bana böyle bişeyden hiç bahsetmedi içime kurt düşürdü bu doktor.....

canım Arda bey 20 gün bana da kullandırdı...

Kan pihtilasma sorunum yok cnm tedbir amaçlı cleaxen ve coraspin kullanıyorum .pko larda ve yattığım icin vuruluyorum .ivf basından beri antibiotik azitro kullandım cnm . Haklisin herkesin durumu ayrı teşekkür ederim arkadasım saol

azitro ben de kullandım bir de zimax serklaj sonrası...

merhaba arkadaşlar, sayfayı nutella basmış,
ay yazılanları okuyamadım resimlere bakmaktan , ne kocaman reklam bu :KK19: :KK19:

kızlar arda beye yaptırdıgım resim geldi
hemen paylaşmak istedim sizinle, çerçevesi bile yapılmadı daha ama hemen size gösterip arda beyi tanıyanlardan benzeyip benzemedigi konusunda bilgi almak istedim( tanımayanlar arda lembet yazıp google dan bakabilir ve yorum yapabilir tabikiiii
doktorcugumuza :KK9: )

Eki Görüntüle 630433

biz çok benzettik:)) canım dr miz valla özledim:)) İşin ilginci ben hamileliği özledim...

Canim ben 7 subatta yaptirdim sigortayi 7 mayis gibi yada 7 mayistan sonra hamile kalirsam 9 ay sonunda yil devirettigi icin dogumunu karsilar dedi canim o sogani nasil iciyorum gel bana sor bugun basladim birde valla kuscam:)ama sifa icin insan herseye razi oluyor canim benim

canım senin vardı da devam ettirdin sigortanı ? yapılan her şey bebek için insanı çok mutlu ediyor...

selam kızlar

maşallah 2. bebişler gelmiş ben ne zamandır giremedim siteye fırsat olmadı

yarencim Allah bağışlasın canım yeni doğum yapmışsın :KK16: :KK16:

chnb nin de bebeği olmuş sanırım çok sevindim :KK16:

bizi sorarsanız iyiyiz çok şükür oğluşum 13 aylık oldu

büyüyüp gidiyor çok şükür :)

zaman inanılmaz çabuk geçiyormuş şimdi daha iyi anlıyorum

hamile arkadaşların Allah yardımcısı olsun zaman su gibi akıp gitsin onlara

canım hoş geldin. bebiş topiğimize de yaz. yaren de doğurdu 2. yi sen de sıra:))

kızlar o ses türkiyede aydaya oy attım finale çıktı:)):KK1:

melek81 demek sende 2. ye hamilesin
Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah canım
2. lerde de ilki kadar yattınızmı kızlar yada yatabildinizmi?
benim hiç cesaretim yok 2.ye

canım benim ilkinde 29 artı 4 te başlamıştım yatmaya sonra 25 haftalık kaybım oldu yatmamıştım hiç. bunda 7. haftadan itibaren hep yattım. yaren yatmadı mesela 2. de dikkatli yaşamaya çalıştı...

Merhaba arkadaşlar,

27+5 'te ani sancıyla normal doğum yaptım ve sonrasında ise birçok sorun yaşadık minik mucizemle. Buradaki yazıları tarayarak umut bulmaya çalışıyordum sürekli. Çok şükür şimdi ufak tefek sorunlarımız kalsa da çoğu güçlüğü atlattık sayılır. Bu yaşadıklarımı ben de prematüre annelere umut olmak amacıyla bir blogta paylaşmaya başladım.

Prematüre Bebek Annesi Olmak: Dünyanın Sonu ya da Yeniden Doğuş?

Umarım sizlere ufak da olsa bir ışık tutabilirim. İstediğiniz zaman bana e-mail yoluyla ya da yorum yazarak ulaşabilirsiniz.

Canim benim adetlerim cok duzenli ve guzeldi ilk bebegi kurtajla aldiktan sonra doktor cok azaldi hic gelmiyor desem o derece sonra 6 ay gecti aradan hala adetlerim cok azdi doktor pregesteron testi yaptirdi 7 gibi falan cikmisti yanlis hatirlamiyorsam sonra korunmayi birak dedi biraktim yine o ay hamile kaldim sonra 5 aylikken rahim agzi yetmezligi kaybettim yine 2 ay sonra adet oldum yine cok vahim bakalim simdi sogan kurune basladim 2 ,5ay oldu bebegi kaybedeli nisana kadar bakalim doktor toparlar adetler dedi insallah dedigi gibi olur sigortaci kiza ben herseyi acikca soyledim dedim sikintili bir hamilelik bekliyor beni bana dedi yatarak % 100 herseyini karsilar ama 3 ay sonra hamile kalirsan dedi

anladm canım.sende yeni cıktı demek bu sorun.
olmazsa bitkiler söktürücüler adacayı falan içsen belki işe yarar:26:

yapıkredi ye ben sordugumda 1 yıl hamilelk yasak demişti...3ay demediler:KK43:
öle oldugunu bilsem yapıkrediden yaptırırdım.

X