Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım öncelikle geçmiş olsun. Rabbim zamanında yavrunu kucagına almayı nasip etsin. Kullandığın ilaçları birçok kişi kullandı. Bende dikiş sonrası haftalık proloton, günde bir progratan200, multitabs vitamin ve ostaecare kullandım. Endol fitili ağrım olunca demişti. Dr dediyse kullan canım erken deği. Endol fitili bu ateşden çok kullanmak zorunda kalan benimde canım.
Yatmaya gelince hareketdiz yatmadım canım. Sağıma soluma döndüm. Hamd olsun Wc kalktım. Bu bile büyük nimet.
Rabb'in yar ve yardımcın olsun canım.

İnsallah saol arkadasım bende donüyorum saga sola wc gitmeden oturuyorum bes dakika . Ama kalkarken , dönerken . Sanki birsey sızıyor ve kramp giriyor .:KK43:(

Evet ameliyat sırasında sondaa takılmış cnm cok canım yandı sonra ağladım acıdan idrarımı yaparken :KK43: suanda şadede kramplarim var insallah ilac alma gereği olmadan gece r oda :KK43:

enny canım geçmiş olsun.inşallah 39-40 haftaları birlikte görürüz.Günlerimiz yakın galiba.Ben de 2 hafta önce oldum ameliyatımı.Senin kadar zor geçmemişti.Sonda da takılmadı.Şimdi biraz biraz kalkıyorum.Sırt ve boyun ağrısı benimde en büyük derdim.Birde çok sıkılıyorum.Hiç alışık değilim evde olmaya.Okullar da başladı.Okul açıkken evde olmak bir garip geldi.Eşimdeokulda bugün.Allah yardımcımız olsun zaman su gibi güzelliklerle sıkıntısız geçsin ve yumurcaklarımıza kavuşalım inşallah.Öptüm hepinizi.Allaha emanet olun.

Merhaba arkadaslar dikişim yapıldı . İlk uç saat cok ağrım oldu . Bide sonda takılmış . İdrar yapmakta okadar zorlandımki anlatamam. Tahmin ettiğimden daha zormus.:KK43: suanda halen vajinamda biraz acı var oturduğumda özellikle . Yatmaya çalışıyorum ama hiç kalkmadan nasıl yattiniz anliyamiyorum . Lütfen yardım edin sola yatıyorum saga yatıyorum yarim saat sonra belim ağrıyor karnım kasiliyor.
Dr sadece magnezyum ve yarım endol fitil,( Ogün icin)bide antibiotik verdi . Gunde iki progestanOkadar ama size bakıyorum çok ilac kullanmisiniz . Acaba daha erken mı kullanmak icin ?
Kanamam yok ama yatmaktadır dolayı rahatsızlığım var siz nasıl haftalarca yattiniz ne olur yardım edin
Gecmis olsun önümüzdeki 2 hafta biraz zor geçebilir,sonra normale donersin,canım sag sola yat benimde bazen belime ağrılar girer pozisyon degistirirdim2 haftadan sonra arada evde kucuk turlar atardim otururdum,ama bazen oturmakta belimi agrirtirdi
Benim ilaçlarım serklajdan hemen sonra başladı 36.kadar devam etti

enny canım geçmiş olsun.inşallah 39-40 haftaları birlikte görürüz.Günlerimiz yakın galiba.Ben de 2 hafta önce oldum ameliyatımı.Senin kadar zor geçmemişti.Sonda da takılmadı.Şimdi biraz biraz kalkıyorum.Sırt ve boyun ağrısı benimde en büyük derdim.Birde çok sıkılıyorum.Hiç alışık değilim evde olmaya.Okullar da başladı.Okul açıkken evde olmak bir garip geldi.Eşimdeokulda bugün.Allah yardımcımız olsun zaman su gibi güzelliklerle sıkıntısız geçsin ve yumurcaklarımıza kavuşalım inşallah.Öptüm hepinizi.Allaha emanet olun.

Aaa ne güzel ben 13 haftama bugun girdim insallah canım ya insallah 38 leri görürüz beraber insallah Rabbim merhamet etsin bize

Rica ederim cnm :KK16::KK16::KK16::KK16: bende seni seviyorum :KK1::KK1::KK1::KK16::KK16::KK16: Aminnn çok teşekkür ederim İsteyen herkese en hayırlı zamanda nasip etsin İnşallah:KK49::emir_bebek:..İnternette ibrahim saraçoğlunun sitesi var ordan bakmıştım önceden bunu başka bir yerden kopyaladım burda 15 gün diyor ama yanlış hatırlamıyorsam saraçoğlu 15 gün yaptıktan sonra biraz ara sonra bir daha uygulayabilirsiniz diyordu Sitesinden bir bak istersen tam doğru uygulamak açısından daha faydalı olur soğan herşeye faydalı zayıflamaya kansere grip nezle çok ciddi bir antioksidan ayrıca ben çok severim soğan sarmısak :KK1::KK1::KK1: kokusu olmasa sürekli yiyebilirim :KK1::KK1::KK1::KK1:

Canim basladim ben bugun sogan kurune ama bende reflu var ota cope kusarim kusuyordum valla hepsini icemedim artik yapabildigim kadar yapayim yine faydasi olur zaten hamilelik suresince kusmaktan yerlerde surunmustum yine kusmak istemiyorum o yuzden canim insallah faydasi olur

Gecmis olsun önümüzdeki 2 hafta biraz zor geçebilir,sonra normale donersin,canım sag sola yat benimde bazen belime ağrılar girer pozisyon degistirirdim2 haftadan sonra arada evde kucuk turlar atardim otururdum,ama bazen oturmakta belimi agrirtirdi
Benim ilaçlarım serklajdan hemen sonra başladı 36.kadar devam etti

Yani kasilmam belime giren kıramplar normal diyorsun. Ben simdi bakıyorum penisilin olmuş arkadaslar ben öyle birsey söylemedi drum . Sadece progestan sabah aksam agizdan , antibiotik, coraspin, cleaxen, magnezyumada gerekyok dediği anda veriyim dedi b askada birsey yok iste size bakınca si z farklı ilaçlar kullanmışlar.

gittiğin yerlerde de yat arkadaşım tedbiri elden bırakmamak lazım:)

canım evet benim eşim kullandı.:))

ben hamile kalır kalmaz vajinal progestan 200 x 2 kullandım. lekeler oldukça 3 gün 500 lük proluton depot ve bu vajinal progestan, serklaj sonrası yalnızca yarım yani 250 lik proluton depot 34. hafta son kez vuruldum. sular gelince filan antibiyotik 24 lerde magnezyum pozitive, osteocare de kullandım elevit bir de... cleksan 0.6 iğne..

soğan kürü bence de iyi...
amh yaptır o sanırım adet olmadan da yapılıyor.

canım hangi sigorta. indirim olur en azından...

yazın geleceğim inşallah.... tek tek gezeceğim...:))

canım mucizen onlar senin. benim arkadaşım öyle oldu çok ünlü prof olmaz demiş yumurtan yok. arkadaş akapunktura gitti 40 lı yaştaydı geç evlenmiş hamile kaldı. ardından senin gibi 6 ay sonra yine kaldı. o prof çıkar tv ye. aramak isterim der hep.

ben tv de dr den duydum: ben öğrencilerime tembih ederim sakın kimseye kesinlikle çocuğun olmaz demeyin ben dedim imkansız gibiydi. kadın geldi hamile. ALLAHA İMKANSIZ OLUR MU? Sare annemiz 80 yaşında mı neymiş çocuk doğurmuş...

canım geçmiş olsun arada döne döne yattım haftalık prolutonu sor canım benim dr m hapı kesip iğne vermişti. enfeksiyona dikkat sık tahlil yaptır ben sondadan çok çekmiştim...

geçmiş olsun Allah şifa versin...

gittiler canım oğlana kitap okudum yarın sınav var o okudu bitirdi bir de ben okudum:)) maşallah kaynatmışsınız epey...

maşallah ismiyle yaşasın mert...:nazar:

Canim birde nidilat diye bir ilac var sen ondan kullanmadinmi gerci ne ise yaradigini bilmiyorum yapi kredi sigortaya yaptirdim sadece yatarak tedaviler ilk yil hicbirsey karsilamiyormus ama dogumun dedi subata denk gelirse onu karsilar dedi yani 3 ay sonra hamile kalmam lazim dogumu karsilamasi icin dedi

:KK1::KK1::KK1: suya düşünce iyi geliyor ağzına koymaya daha da iyi gelir sanırım :KK1::KK1::KK1: cnm kocaman öpüyorum seni :KK54::KK54: ve prenslerini :nazar::nazar: sabah 06:30 da kalkcam :KK5::KK5: yatmam lazım

telefonun nemini almamış:KK43:(
iyi yolculuklar gerçi varmışsındır.:KK1:

Canim birde nidilat diye bir ilac var sen ondan kullanmadinmi gerci ne ise yaradigini bilmiyorum yapi kredi sigortaya yaptirdim sadece yatarak tedaviler ilk yil hicbirsey karsilamiyormus ama dogumun dedi subata denk gelirse onu karsilar dedi yani 3 ay sonra hamile kalmam lazim dogumu karsilamasi icin dedi

canım arda bey nidilat ve preparın işe yaramadığını düşünüyor eskiden yazanlar çok kullanmışlar..
yapı kredi yıl hamile kalma diyor sanıyordum 3 ay mı?
soğan kürün hayırlı olsun...

Yani kasilmam belime giren kıramplar normal diyorsun. Ben simdi bakıyorum penisilin olmuş arkadaslar ben öyle birsey söylemedi drum . Sadece progestan sabah aksam agizdan , antibiotik, coraspin, cleaxen, magnezyumada gerekyok dediği anda veriyim dedi b askada birsey yok iste size bakınca si z farklı ilaçlar kullanmışlar.

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun..Bence herkesle kendini kıyaslama..Çünkü hepimizin durumu aynıymış gibi gözüksede farklı..Penisilini zaten 2 kişi falan kullandı topikte..Enfeksiyon ihtimaline karşı..Ama bak sanada antibiyotik vermiş..Adı ne?Büyük ihtimal enfeksiyon içindir.Endişe etme,kafanı karıştırma bence..Allah yardımcın olsun..İyi düşünmeye çalış hep..Kan sulandırıcıyı ne için kullanıyorsun?pıhtılaşma testindemi problem var?

kızlar merhaba gecen hafta bizimkileri kardiyoloğa götürdük çok şükür bi sorun çıkmadı amabana düşüğün varmı falan sordu klasik sorular neden kaynaklandığını sordu bende kanda pıhtılaşma olduğunu söyledim doğuma kadar kullandım dedim devam ediyormusun dedi hayır dedim sen bu iğneyi kafana göre kesemezsin mutlaka takibini yaptırmalısın dedi gerekirse yine kullanmaya devam et dedi çok tehlikeli bi durum bu dedi bende korktum ya bazı arkadaşlarımızda kullandı bu iğneden tekrar takip yaptırıp devam ettinizmi merak ediyorum osman hoca bana böyle bişeyden hiç bahsetmedi içime kurt düşürdü bu doktor.....

Son düzenleme:
kızlar merhaba gecen hafta bizimkileri kardiyoloğa götürdük çok şükür bi sorun çıkmadı amabana düşüğün varmı falan sordu klasik sorular neden kaynaklandığını sordu bende kanda pıhtılaşma olduğunu söyledim doğuma kadar kullandım dedim devam ediyormusun dedi hayır dedim sen bu iğneyi kafana göre kesemezsin mutlaka takibini yaptırmalısın dedi gerekirse yine kullanmaya devam et dedi çok tehlikeli bi durum bu dedi bende korktum ya bazı arkadaşlarımızda kullandı bu iğneden tekrar takip yaptırıp devam ettinizmi merak ediyorum osman hoca bana böyle bişeyden hiç bahsetmedi içime kurt düşürdü bu doktor.....

Merhaba canim

Sana yapilan hangi testlerde problem vardi
Hatirliyorsan yazarmisin

Canım normal diyerekte seni yanlış yönlendirmek istemem,simdi böyle rahat yazıyorum ama o zaman korkuyordum her ağrımda doktorumu arıyordum teget ettiriyorudm sende öyle yap doktorunu aramaktan çekinme,ilaç olaraka hemen hemen hepimiz aynı ilaçları kullandık ben penisilin kullanmadım, bı düaydini biliyorum biri daha vardi kimdi simdi hatırlamıyorum bı onlar kullandı penisilini,birde hepimiz haftada bir proloton igne kullandık sen kullanmıyorsun sanırım kasilmalari engelliyor diye biliyorum istersen doktoruna bı sor bu iğneyi

Aslında drum vajinal koy dedi protestanı ama ben iltahptan cok korkuyorum fitil bana saglikli gelmiyor . Rahim agzindada yara var mümkün oldugu kadar oraya müdahale etmek istemiyorum . Sencede haklı degilmiyim ! Ama yinede gittiğimde ir soruyim etki meselesini ! Saol cnm
Ah vakit hiç gecmicek gibi geliyor bilemiyorum. İnsallah 38 hft bir görsem allahım hepimize yardım etsin! Bide ben kiloluyum 165 cm 86 kiloyu
İlaclardanda göbeğim cok çıktı sagdan sola dönmek cok zor geliyor korkuyorum bebeğe bisey olucak diye :KK43:

Serklajin yapilmis hayirli olsun
ilk hedef 28 ve insallah 38.haftayida gormek nasip olur

Canim benim dr um progestanin vajinal kullanimda %85 emildigini soylemisti yani agizdan kullanimla cok farkli
Bu durumu dr a danis iatersen

Yatma konusu cok sikici ama cogunluk bu sekilde sonlari gordu

Penisilin igne bir duyaydin birde serklaji birkac hafta once yapilan ismini yanlis hatirlamiyorsam moonshore84 kullaniyordu

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun..Bence herkesle kendini kıyaslama..Çünkü hepimizin durumu aynıymış gibi gözüksede farklı..Penisilini zaten 2 kişi falan kullandı topikte..Enfeksiyon ihtimaline karşı..Ama bak sanada antibiyotik vermiş..Adı ne?Büyük ihtimal enfeksiyon içindir.Endişe etme,kafanı karıştırma bence..Allah yardımcın olsun..İyi düşünmeye çalış hep..Kan sulandırıcıyı ne için kullanıyorsun?pıhtılaşma testindemi problem var?

Kan pihtilasma sorunum yok cnm tedbir amaçlı cleaxen ve coraspin kullanıyorum .pko larda ve yattığım icin vuruluyorum .ivf basından beri antibiotik azitro kullandım cnm . Haklisin herkesin durumu ayrı teşekkür ederim arkadasım saol

Canım normal diyerekte seni yanlış yönlendirmek istemem,simdi böyle rahat yazıyorum ama o zaman korkuyordum her ağrımda doktorumu arıyordum teget ettiriyorudm sende öyle yap doktorunu aramaktan çekinme,ilaç olaraka hemen hemen hepimiz aynı ilaçları kullandık ben penisilin kullanmadım, bı düaydini biliyorum biri daha vardi kimdi simdi hatırlamıyorum bı onlar kullandı penisilini,birde hepimiz haftada bir proloton igne kullandık sen kullanmıyorsun sanırım kasilmalari engelliyor diye biliyorum istersen doktoruna bı sor bu iğneyi

Saol c nm ben ivf oldugum icin 12 haftaya kadar hergun 100 mg igne oldum Dr 12. Hft sonra ilaca geçmenin doğru oldugunu söyledi . Tekrar bir sorar im aslında ilaclarqbahane şifa allahtann yardimcimiz olsun

Serklajin yapilmis hayirli olsun
ilk hedef 28 ve insallah 38.haftayida gormek nasip olur

Canim benim dr um progestanin vajinal kullanimda %85 emildigini soylemisti yani agizdan kullanimla cok farkli
Bu durumu dr a danis iatersen

Yatma konusu cok sikici ama cogunluk bu sekilde sonlari gordu

Penisilin igne bir duyaydin birde serklaji birkac hafta once yapilan ismini yanlis hatirlamiyorsam moonshore84 kullaniyordu

Aslında bosuna kaygilandigimin farkındayım ama elimde degil ben Dr vajinal tercih ediyor ama ama ben enfeksiyondan korkuyorum . Çünkü öncekilerde hep depot vuruldum. Ve vajinal kullandım bir ise yaramadı bu sefer vajinamimi dış etkenlerden maruz bırakmak istiyorum ama yinede soruyim belki dozunu artırır

merhaba arkadaşlar, sayfayı nutella basmış,
ay yazılanları okuyamadım resimlere bakmaktan , ne kocaman reklam bu :KK19: :KK19:

kızlar arda beye yaptırdıgım resim geldi
hemen paylaşmak istedim sizinle, çerçevesi bile yapılmadı daha ama hemen size gösterip arda beyi tanıyanlardan benzeyip benzemedigi konusunda bilgi almak istedim( tanımayanlar arda lembet yazıp google dan bakabilir ve yorum yapabilir tabikiiii
doktorcugumuza :KK9: )

$ardabey.jpg

telefonun nemini almamış:KK43:(
iyi yolculuklar gerçi varmışsındır.:KK1:

canım arda bey nidilat ve preparın işe yaramadığını düşünüyor eskiden yazanlar çok kullanmışlar..
yapı kredi yıl hamile kalma diyor sanıyordum 3 ay mı?
soğan kürün hayırlı olsun...

Canim ben 7 subatta yaptirdim sigortayi 7 mayis gibi yada 7 mayistan sonra hamile kalirsam 9 ay sonunda yil devirettigi icin dogumunu karsilar dedi canim o sogani nasil iciyorum gel bana sor bugun basladim birde valla kuscam:)ama sifa icin insan herseye razi oluyor canim benim

X