Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Karnımın alt kısmı dolu ve gergindi herkes karnın aşağı düşmüş diyordu.
Serklajdan sonra karnımın görüntüsü normale döndü.
Hamileliğimin başından beri risk vardı zaten.
Birde benim gebeliğim tüp bebek öyle olunca çifte tehlike.
Çok şükür bugüne ulşatık.
Rabbim tamamına erdirsin inşallah.
Bilgilerin için teşekkür ederim canım.

Rica ederim canım. Amin... Bu arada bir listemiz var Duyaydın arkadaşımız düzenliyor.

Bebeklerin cinsiyeti, beklenen doğumm tarihi, serklaj var mı yok mu? Hangi ilde hangi dr serklaj yaptı takibi kim yapıyor? Başka yazan arkadaşlara da fikir oluyor...

Canım ben de üzülüyorum transfer edilmeyen embriyom için...Hatta 2 si kaliteli 1 i düşük kaliteli 3 embriyomdan sağlıklı 2 sini koyun dediğim için vicdan azabı bile çekiyorum...Dondurmadılar da....Sanki ben onu öldürün demişim gibi hissediyorum...........:KK14: O zaten tutmazdı dediler ama ya tutsaydı....
Üçüz ,dördüz hamileliği olup hamileliğini redüksiyonla ikize indirenlere hiç empati yapamıyorum mesela..........

Canım redüksiyon daha kötü elbette. niye dondurmadılar 3. yü?

Çok duygulandım yazdıklarını okurken.
Annelik çok zormuş.
Yaşadıkların zormuş gerçekten.
Rabbim mükafatını versin inşallah.

Salı günü operasyon sonrası vurulduğum iğnenin yediğim serumun haddi hesabı yok 7 şişe serum yedim.
Şimdi herhafta kan iğnesi seruma karıştırılarak takılıcak.
Proluton vuruluyordum her hafta 3 günde bir e indi.
Gerekirse ciğer geliştirici iğne vurulucam.
Sizler vurludunuz mu?

Benim 24 artı 5 te suyum gelmişti o bebeğime yapılmıştı. 8 yaşında oğlum var onda ds 29 artı 4 te 4 cm açılma oldu ona da yapıldı. Bu hamileliğimde henüz gündemde değil...

chnb allah bagislasin masallah kocaman oglun var ne guzel peki diger hamileliklerde varmiydi dikisin sadece bunami atldi...ben gun boyu hareketliyim evin icinde yuruyorum bazen kan akimi olsun diye mutfakta bazen biseyler hazirliyorum annem bakiyorbana aylardir ama bazen kendim kalkiyorum hazirliyorum kendimi iyi hissediyorum:-)bi sorun olmaz galiba. yemegimi mutfakta yiyorum 15dakikadan fazla oturuyorum bazen rabbime emanet artik neyapiyim sofikaadanda akil alsam olur bence sen ne diyorsun sofika...:nazar:

Amin... Yoktu canım 2 si 8 haftalık düştü zaten... Diğerlerinde de yoktu...

melegim ve askım elbette burda sunu yap bunu yapma demek buyuk sorumluluk ister,ama sormussun ya ben olsam kendimi iyi hissettigim ve kasılmam akıntım olmadıgı surece en azından evde hareket ederdim-nitekim de hareketli bir hamilelik geciriyorum.Butun gun yattıgım gunler de oldu nadir de olsa,sabahtan aksama hic yatmadıgım da,kendini dinle ve iyi hissediyorsan aynen devam .Gecenlerde bir yazı okudum orda da gunde 3 defa 2 ser saatlik dinlenmelerden bahsediyordu,aralarda da evin icinde gunluk ıhtıyaclarını gidecerek kadar hareketlilik.Senin anlattıgın da hemen hemen bu şekilde.Az kalmıs canım,sıkma canını,kasılman ve enfeksiyonun olmasın yeter ki,Allah´ım korusun.

Canım normalde Arda bey sürekli yatmayı onaylamıyor bu sefer rahim ağzı uzunluğum 2.5 a yükseldi dedim sürekli yatıyorum o da yatma hep de demedi. Ben 2-3 gündür mutfağa arada kalkıp su alıyorum... odadan odaya geçip uzanıyorum...

Benim kesin romatizmam var kesin yağmur yağdı dün. Çok bacaklarım ağrıdı neredeyse ağrı kesici alacaktım...

chnb belkide magnezyum eksikliğinden ağrımıştır bacakların :KK31: kullanmaya başladınmı?

bu arada dünki sorularına cevap yazdım canım arka sayfada kaldı

geçirdim sayılırım canım ama hedefim 37.hafta :KK76: inşallahh hepimiz son haftalara kadar rahatlıkla geçiririz
ben yatıyorum hala ama sıkı değil yani 2 günde bir duş alıyorum saçımı yıkamsamda vucudumu yıkıyorum,mutfağa bende ufak tefek şeyler için gidiyorum,akşam yemeğini masada yiyoum falan yani çok sıkı tutmuyorum
kesinlikle katılıyorum dikiş olmasa açılır bencede.zaten içten açılma var ama dikişlerimde sorun yok şimdilik:KK31:
en son kilosu geçen hafta pazartesi acile gittim ağrım var diye ozman 1460 gr dı :nazar: doktorum sıkıntın olmadığı sürece 3 haftada bir gel dedi önceden her hafta gidiyodum.ben 2 li ve ayrıntılı yaptırdım zaten sorun ayrıntılı ult. da belli oldu canım

bu arada yanlış anlamadıysam sende tüp bebekle hamile kaldın sanırım :KK31:

4-5 gün o lekelenmeler normalmiş bende de oldu.antibiyotik bende kullandım hala da sık sık idrar tahlili yapılıyo sorun olunca kullanıyorum.
hemşireler doktorlar bana hep şunu dedi hedefini yüksek tut sanki doğurucam bişey olacak diye düşünme.beynini programlama dedi hep :26: sanada tavsşye ederim mesela benim hedefim 20 eylüle kadar doğum başlamıcak diyorum :KK31:

Ben de 2 günde bire çıkarmıştım duşu bugün 3 gün oldu ama serin şimdi yapmam. Ben yemeği yatarak yan dönük yiyorum. Çok rahatlayamıyorum 25. haftada bir kaybım olduğu için. onu da erken doğuracağım aklıma gelmemişti ve çok dinamik bir hayatım vardı...Bana da 4 hafta sonra dedi kabul etmedim riskli haftama giriyorum dedim ve 2 hafta sonraya aldım randevumu...

Benim tüp bebek değil canım benim 8 yaşında oğlum var ondan önce 8 haftalık düşük. 2 yıl önce 25 haftalık erken doğum 9 ay sonra 8 haftalık düşük. Bende pıhılaşma sorunu, eşimde genetik sorun sperm hızı yavaşlığı, bende de amh değeri 0.3 menopoz sınırı. Ailede 37-38 de menopoz öyküsü var... Bu yüzden apar topar tüp bebeğe gittik. Embriyolar eşim,in genetik sorunundan dolayı pgt ile sağlıklı bulunurak yerleştirilecekti düşmesinler diye.Ama 7 yumurtam oldu 300 pregon kullanmama rağmen. 6 sı döllendi 5 i 3. güne ve pgt ye gitti. pgt de 4 ü incelebilmiş 2 sağlıklı 2 sağlıksız çıktı. 5. gün gelşimleri durdu iptal oldu tansfer. 2 ay sonra risk alıp doğal hamile kaldım...

chnb belkide magnezyum eksikliğinden ağrımıştır bacakların :KK31: kullanmaya başladınmı?

bu arada dünki sorularına cevap yazdım canım arka sayfada kaldı

Canım ben endokrine gittim bazı değerlerim nedeniyle romatizma var olma ihtimali yüksek dedi ramotolojiye gönderdi gitmedim hamile değilken de yağmurda ağrırdı ama önemsemezdim. Mağnezyum yazdı pek faydası olmadığını düşünüyor dr m...Hani kasılmalarda kullanıyor ya kızlar. ciddi kasılmalarda işe yaramayacağını düşünüyor... Ama almadık henüz... başlayacağım ama...

Şu an elevit, cleksan 0.6 iğne, haftada yarım proluton depot (ama sormadan 3 haftadır tam yaptırıyorum) kullanıyorum...

Canım ben endokrine gittim bazı değerlerim nedeniyle romatizma var olma ihtimali yüksek dedi ramotolojiye gönderdi gitmedim hamile değilken de yağmurda ağrırdı ama önemsemezdim. Mağnezyum yazdı pek faydası olmadığını düşünüyor dr m...Hani kasılmalarda kullanıyor ya kızlar. ciddi kasılmalarda işe yaramayacağını düşünüyor... Ama almadık henüz... başlayacağım ama...

Şu an elevit, cleksan 0.6 iğne, haftada yarım proluton depot (ama sormadan 3 haftadır tam yaptırıyorum) kullanıyorum...

Canım bende de romatizma var, 3 gündür bende ağrıdan oluyorum, kalçamdan bacaklarımı çıkarıp atasim var yani...dün gece ayak bileklerimi tulbentle sıkıca sarıp yattım masaj gibi oldu, cok iyi geldi...

Canım bende de romatizma var, 3 gündür bende ağrıdan oluyorum, kalçamdan bacaklarımı çıkarıp atasim var yani...dün gece ayak bileklerimi tulbentle sıkıca sarıp yattım masaj gibi oldu, cok iyi geldi...

Eşim yatmadan ovdu sonra sahurda ovdu tülbentle sıkı mı sardın kan akışını engellemez mi? Sürekli sızlıyor baş ağrısı olur ya kesintisiz. Kesintisiz sızlıyor şimdi bile...

Eşim yatmadan ovdu sonra sahurda ovdu tülbentle sıkı mı sardın kan akışını engellemez mi? Sürekli sızlıyor baş ağrısı olur ya kesintisiz. Kesintisiz sızlıyor şimdi bile...

Öyle sımsıkı sarmadım yani kan akısını engelleyecek kadar değil ama yine de siki sayılır...zaten sararken sikiligini kendine göre ayarlarsın, o bahsettigin sızlamaya iyi geliyor gercekten...

Evet canım..Celestone zaten ciğer geliştirici iğnenin adı..İlk 24+0 de vuruldum..Allah mükafatını beni yeniden anne yaparak verdi..ilk ikizlerim de kız -erkekti ..Kardeşleri de kız -erkek oldu..Rahmimde o kadar sorun varken ve yaşım 35 i geçmişken..İlk ikizlerime hamileliğimde Sat 16 ekim 2008 di..İkinci ikizlerimde ise SAT 17 ekim 2009....Ve şubat 29 çekiyordu...Bu Allah'ın hikmeti,takdiri,büyüklüğü değildir de nedir........Çok şükür.........Allahım size de nasib etsin evlatlarınızı kucaklamayı inşallah...

Sağolasın canım..Bana 14. haftada yapmıştı dr.um...Serklajdan 2 hafta sonra kanamam olunca apar topar acile gitmiştik...Serklajımı yapan dr. yapmıştı fetal fibronektin testini.......

iki ikizlerim de tüp bebek tedavisiyle olmuştu............

Yavrularını Allah bağışlasın canım,
Diğerleride ahirette şefaatçin olurlar inşallah.

Bir sonraki kontrolüm haftaya perşembe,
Bakalım bana iğnelere ne zaman başlanıcak.
İlk zaman hamileliğim zor geçiyor dediğimde naz yapıyorum sanıyordu insanlar.
Hemen kendi hamilelikleriyle kıyaslayıp duruyorlardı.
Şimdi serklaj falan olup yatınca, hak veriyorlar.
İnanıp inanmamalarına ihtiyacım yok ama gereksiz yorumlar canımı sıkıyor.
Zaten psikolojikman çöküyor insan.

Merhabalar, oncelikle cok gecmis olsun, inşallah saglikla zamanında bebislerini kucağına alırsın canım:) ben de ikiz hamileyim, bende serklaj yok ama...kisalma farkedildikten sonraki ilk hafta psikolojik olarak en zor hafta heralde, zaman gectikce umut artarken vesveseler azalıyor. Seninkilerin cinsiyetleri belli mı?

Amin canım tşekkür ederim Allah razı olsun.
Benimkiler biri kız diğeri erkek,
Seninkiler ne?
Benim 18. haftada başladı serklaj muhabbeti,
Kontroller haftada 1 e indi.
Dediğin gibi ozaman psikolojim gitti zaten.
İnternettede risklerini okuyunca rüyalarıma girmeye başladı.
Çok şükür şimdilik bir problem yok.
Rabbim evlatlarımızı sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eylesin inşallah.........

Herkese merhabalaar
Chnb seni ara ara takip ediyorum masallah 22. Haftaya gelmissin rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah
Rabbim burdaki tum hamile arkadaslarin bebeklerini saglikla kucaklamalarini nasip etsin
Biz bebegimizi kaybedeli 23 agustosta bir sene dolacak ben hala esimi ikna etmeyee calisiyorum 5 yasindaki oglum kardesi olsun cok istiyor hep dua ediyor kardesi Olsun diye . Hep kardesi ile ilgili planlar yapiyor mesela kardesim olursa sana bez getiririm degisirsin arabasina kOyarsin birlikte gezdiririz gibi hatta Isim bile bulmus kiz olursa azra erkek olursa yusuf diyor
Bende dE rahim agzi yetmezligi var bir daha hamile kalirsam ucuncu ay dikis atilacak yatacam ama yatmaya da raziyim bulanti ve halsizlik cekmeyee bile raziyim herseyee raziyim yeterki ogluma kardes verebileyim yeterki bir bebeim daha olsun
Esim de korkuyorum diyor hazir degilim diyor acaba ne zaman cocuk ister tekrardan, ikinci karnimdayken bu iki yasina gelsin ucuncu yapariz diyordu simdi ikinciye bile ikna edemiyorum tamam bebegimizi babamla birlikte esim defnetti etkisinde kalmistir ama bir sene gecti etkisi daha gecmemismidir daha ne kadar beklememiz gerekiyor kaybi olanlar siz ne kadar beklediniz esleriniz ne kadar sonra istedi yada nasil ikna ettiniz
35 yasim dolacak 77 liyim yasta gidiyor
Birde bende polikistik over var o da etkilimidir rahim agzi kisaliginda

Son düzenleme:
geçirdim sayılırım canım ama hedefim 37.hafta :KK76: inşallahh hepimiz son haftalara kadar rahatlıkla geçiririz
ben yatıyorum hala ama sıkı değil yani 2 günde bir duş alıyorum saçımı yıkamsamda vucudumu yıkıyorum,mutfağa bende ufak tefek şeyler için gidiyorum,akşam yemeğini masada yiyoum falan yani çok sıkı tutmuyorum
kesinlikle katılıyorum dikiş olmasa açılır bencede.zaten içten açılma var ama dikişlerimde sorun yok şimdilik:KK31:
en son kilosu geçen hafta pazartesi acile gittim ağrım var diye ozman 1460 gr dı :nazar: doktorum sıkıntın olmadığı sürece 3 haftada bir gel dedi önceden her hafta gidiyodum.ben 2 li ve ayrıntılı yaptırdım zaten sorun ayrıntılı ult. da belli oldu canım

bu arada yanlış anlamadıysam sende tüp bebekle hamile kaldın sanırım :KK31:

4-5 gün o lekelenmeler normalmiş bende de oldu.antibiyotik bende kullandım hala da sık sık idrar tahlili yapılıyo sorun olunca kullanıyorum.
hemşireler doktorlar bana hep şunu dedi hedefini yüksek tut sanki doğurucam bişey olacak diye düşünme.beynini programlama dedi hep :26: sanada tavsşye ederim mesela benim hedefim 20 eylüle kadar doğum başlamıcak diyorum :KK31:

Benimde normalde doğum tarihim 26 kasımda miadı doluyor.
Ama en son kontrolde doktorum 37 i doldurdukmu yeter alırız bebekleri, maceraya gerek yok dedi.
Tüp bebek ve ikiz olduğu için sezeryan olucakmışım, hayırlısı olsun herşeyin inşallah.
O yüzden benim 37. hafta 5 kasımda doluyor. Benimde hedefim 5 kasım:KK9:

yeni gelen arkaşadlarımız olmuş hoş gelmişler:KK16::KK16: pc sorun vardı anca yaptılar yeni girebildim ne var ne yok bakalım kızlar :KK48::KK48:herkeze iyi pazarlar diliyorum :KK16::KK16:
feryalcim sagol canım dikkat ediyorum yememeye 6 kilom kaldı onuda veirisem eylülde bebege vesile olucem tabi fikrim degişmezse:KK53::KK53:

Rica ederim canım. Amin... Bu arada bir listemiz var Duyaydın arkadaşımız düzenliyor.

Bebeklerin cinsiyeti, beklenen doğumm tarihi, serklaj var mı yok mu? Hangi ilde hangi dr serklaj yaptı takibi kim yapıyor? Başka yazan arkadaşlara da fikir oluyor...

Benim 24 artı 5 te suyum gelmişti o bebeğime yapılmıştı. 8 yaşında oğlum var onda ds 29 artı 4 te 4 cm açılma oldu ona da yapıldı. Bu hamileliğimde henüz gündemde değil...

Canım normalde Arda bey sürekli yatmayı onaylamıyor bu sefer rahim ağzı uzunluğum 2.5 a yükseldi dedim sürekli yatıyorum o da yatma hep de demedi. Ben 2-3 gündür mutfağa arada kalkıp su alıyorum... odadan odaya geçip uzanıyorum...

Benim kesin romatizmam var kesin yağmur yağdı dün. Çok bacaklarım ağrıdı neredeyse ağrı kesici alacaktım...

Beklenen doğum tarihi: 26 kasım
Serklaj yapıldı.
Kocaeli
Serklaj yapan doktorlar: Erya Çalışkan İnci Çavuşoğlu
Takip yapan doktroum: İnci Çavuşoğlu

Amin canım tşekkür ederim Allah razı olsun.
Benimkiler biri kız diğeri erkek,
Seninkiler ne?
Benim 18. haftada başladı serklaj muhabbeti,
Kontroller haftada 1 e indi.
Dediğin gibi ozaman psikolojim gitti zaten.
İnternettede risklerini okuyunca rüyalarıma girmeye başladı.
Çok şükür şimdilik bir problem yok.
Rabbim evlatlarımızı sağlıcakla kucağımıza almayı nasip eylesin inşallah.........

Benim ikisi de erkek canım, benimde 19. Hafta sonunda kisalma farkedildi 2 cm ve hunilesme var denmisti ama sonra ilerlemeyince serklajsiz devam kararı çıktı, evde istirahatteyim simdi...inşallah böyle sorunsuz devam eder hersey, hepimiz alırız bebislerimizi...

Öyle sımsıkı sarmadım yani kan akısını engelleyecek kadar değil ama yine de siki sayılır...zaten sararken sikiligini kendine göre ayarlarsın, o bahsettigin sızlamaya iyi geliyor gercekten...

Anladım sağ ol canım...

Herkese merhabalaar
Chnb seni ara ara takip ediyorum masallah 22. Haftaya gelmissin rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah
Rabbim burdaki tum hamile arkadaslarin bebeklerini saglikla kucaklamalarini nasip etsin
Biz bebegimizi kaybedeli 23 agustosta bir sene dolacak ben hala esimi ikna etmeyee calisiyorum 5 yasindaki oglum kardesi olsun cok istiyor hep dua ediyor kardesi Olsun diye . Hep kardesi ile ilgili planlar yapiyor mesela kardesim olursa sana bez getiririm degisirsin arabasina kOyarsin birlikte gezdiririz gibi hatta Isim bile bulmus kiz olursa azra erkek olursa yusuf diyor
Bende dE rahim agzi yetmezligi var bir daha hamile kalirsam ucuncu ay dikis atilacak yatacam ama yatmaya da raziyim bulanti ve halsizlik cekmeyee bile raziyim herseyee raziyim yeterki ogluma kardes verebileyim yeterki bir bebeim daha olsun
Esim de korkuyorum diyor hazir degilim diyor acaba ne zaman cocuk ister tekrardan, ikinci karnimdayken bu iki yasina gelsin ucuncu yapariz diyordu simdi ikinciye bile ikna edemiyorum tamam bebegimizi babamla birlikte esim defnetti etkisinde kalmistir ama bir sene gecti etkisi daha gecmemismidir daha ne kadar beklememiz gerekiyor kaybi olanlar siz ne kadar beklediniz esleriniz ne kadar sonra istedi yada nasil ikna ettiniz
35 yasim dolacak 77 liyim yasta gidiyor
Birde bende polikistik over var o da etkilimidir rahim agzi kisaliginda

Sağ ol canım. Ben de 77 liyim ve rezervim az. Eşine yaş ilerledikçe her türlü riskin arttığını anlatabilirsin yeni bir bebeği ne kadar istediğini de. 1. sınıfa başlamadan bu sene olsun de. çünkü biz bu sene 1. sınıfta zorlandık yatarak 1. sınıf anneliği çok zor...Benim 9 ay sonra oldu düştü erken doğum üzerinden 2 yıl kadar sonra bu bebeğime hamile kaldım...benim oğlumda kardeşiyle konuşuyor ben de kardeşi yerine cevap veriyorum...

Beklenen doğum tarihi: 26 kasım
Serklaj yapıldı.
Kocaeli
Serklaj yapan doktorlar: Erya Çalışkan İnci Çavuşoğlu
Takip yapan doktroum: İnci Çavuşoğlu

Listeye ekleyelim canım...

melegim ve askım elbette burda sunu yap bunu yapma demek buyuk sorumluluk ister,ama sormussun ya ben olsam kendimi iyi hissettigim ve kasılmam akıntım olmadıgı surece en azından evde hareket ederdim-nitekim de hareketli bir hamilelik geciriyorum.Butun gun yattıgım gunler de oldu nadir de olsa,sabahtan aksama hic yatmadıgım da,kendini dinle ve iyi hissediyorsan aynen devam .Gecenlerde bir yazı okudum orda da gunde 3 defa 2 ser saatlik dinlenmelerden bahsediyordu,aralarda da evin icinde gunluk ıhtıyaclarını gidecerek kadar hareketlilik.Senin anlattıgın da hemen hemen bu şekilde.Az kalmıs canım,sıkma canını,kasılman ve enfeksiyonun olmasın yeter ki,Allah´ım korusun.

tabiki kimse kimsenin icini bilemez kendi hissetiklerimiz onemli ya bide dr yatmana getek yok agir is yapma yeter dedi ama yinede ben korkuyorum serklajliyken kaybim oldu sonucta ara ara agrim oluyor tabi devamli ayakta degilim zaten ara ara kalkiyorum masallah sana devamli aktifsin badirelerini atlatmissin sende gerci bakalim bizlerde senin gibi rahat geciririz inss..

[ı]
beklenen doğum tarihi: 26 kasım
serklaj yapıldı.
Kocaeli
serklaj yapan doktorlar: Erya çalışkan inci çavuşoğlu
takip yapan doktroum: Inci çavuşoğlu
[/ı]

canım doç. Dr.eray çalışkan değil mi?

Dondurulmaya müsait kalitede değilmiş canım..............

X