Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
canım bak hamilelik takviminde baştan ayağa yazıyor... benim oğlum 31 cm doğmuştu 25 haftada. canım ben 67 ile başladım 60 a indim 1.5 ayda 5 kilo oldum 65 oldum çok aldım her şeyi yiyemesem de tatlı yemeye başladım aldım kiloları...:)) benim de 20. haftada bitti ama hala soğan sarımsak kokusuna dayanamıyorum...

geçmiş olsun canım. doluluk hissi nasıl bir şey? burada serklajlı arkadaş çok şu an yazanların daha erken atıldı ama geçmişte geç atılan vardı sevdanehri arkadaşımız arada yazıyor onunda 23 te mi ne atılmıştı...
ben 7. haftadan
beri yatıyorum 13 artı 4 te atıldı dikiş bana...yazıyor

benim de 15 ağustosta... ben içmedim canım ama serklajdan sonra seruma katıldı...

simdi ultrasyon kagidina baktim boyu degilmis oyaaa ben hep boyu saniyordum ac diye biaey varya karin cevresiymis amann simdi iyice merakettim boyunu kilosunu:'(oglun yasiyormu canim gecmisini bilmiyorm pek...bende sogan kokusundan falan tksiniyorum krem parfum sigara hala kpkuyor

arkadaşalr öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim..

sofika arkadaşım ilgin ve ayrıntılı açıklaman için çok teşekkür ederim
önerilerini dikkate alacağım gerçekten çok önemli hepsi.
dediğim gibi histereskopide farketmiş doktorum. bu da benim şansım oldu çok şükür..
ben ailemin yanında tatildeyken öğrendim hamileliğimi
ilk dönemler zordu o yüzden yaşadığım şehre gidemedim henüz.
şimdi kendimi daha iyi hissediyorum artık gidebilirim
gider gitmez oradaki doktoruma gidip bu konuyu ayrıntılı olarak görüşeceğim
o zaman rahim ağzı boyu da ölçülür bir açıklığa kavuşur kesin olarak
bir doktorda kalmama fikri benim de aklıma yatıyor.
bir özelde bir de araştırmada gittiğim doktorlarım vardı
hangisine karar vereceğimi bilemiyordum en iyisi ben ikisinde de yaptırayım takibimi..
buradan sizleri de takip ederek süreç hakkında daha iyi bilgi sahibi olablirim diye düşünüyorum.
zaman zaman başınızı ağrıtırım çokk teşekkür ederim umarım hepimiz sağlıklı bir hamilelik süreci geçirir ve bebişlerimize biran evvel kavuşuruz

chnb merhabalar
evet canım tekil gebelik
inşalalh sağ salim yerime varailirsem biran evvel doktor takibine başlayacağım
ilgin için çok teşekkür ederim..

simdi ultrasyon kagidina baktim boyu degilmis oyaaa ben hep boyu saniyordum ac diye biaey varya karin cevresiymis amann simdi iyice merakettim boyunu kilosunu:'(oglun yasiyormu canim gecmisini bilmiyorm pek...bende sogan kokusundan falan tksiniyorum krem parfum sigara hala kpkuyor

Malesef 4 gün yaşadı oğlum:)) 8 yaşında bir oğlum var teyzesi:)) 2 de düşüğüm var:KK43:( parfüm ben hiç kullanamıyorum etkiliyor beni de...

arkadaşalr öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim..

sofika arkadaşım ilgin ve ayrıntılı açıklaman için çok teşekkür ederim
önerilerini dikkate alacağım gerçekten çok önemli hepsi.
dediğim gibi histereskopide farketmiş doktorum. bu da benim şansım oldu çok şükür..
ben ailemin yanında tatildeyken öğrendim hamileliğimi
ilk dönemler zordu o yüzden yaşadığım şehre gidemedim henüz.
şimdi kendimi daha iyi hissediyorum artık gidebilirim
gider gitmez oradaki doktoruma gidip bu konuyu ayrıntılı olarak görüşeceğim
o zaman rahim ağzı boyu da ölçülür bir açıklığa kavuşur kesin olarak
bir doktorda kalmama fikri benim de aklıma yatıyor.
bir özelde bir de araştırmada gittiğim doktorlarım vardı
hangisine karar vereceğimi bilemiyordum en iyisi ben ikisinde de yaptırayım takibimi..
buradan sizleri de takip ederek süreç hakkında daha iyi bilgi sahibi olablirim diye düşünüyorum.
zaman zaman başınızı ağrıtırım çokk teşekkür ederim umarım hepimiz sağlıklı bir hamilelik süreci geçirir ve bebişlerimize biran evvel kavuşuruz

chnb merhabalar
evet canım tekil gebelik
inşalalh sağ salim yerime varailirsem biran evvel doktor takibine başlayacağım
ilgin için çok teşekkür ederim..

canım hangi ile gideceksin çok sürmez sanırım uçakla koltuklar dar biraz sıkıyor insanı ama otobüsten iyidir?

Kızlar, size hiç fetal Fibronektin (fFN) testi yapıldı mı? Özellikle 22. haftadan sonra tekil hamile olup serklaji olmayanlara...

Merhaba arkadaşlar
İkizlere hamileyim.
Pazartesi günü karnımda doluluk ve kasılma şikayetiyle doktoruma gittim.
Ertesi günüydü kontrolüm ağrım olunca hiç beklemedim.
Rahim ağzı 1cm e kadar incelmiş.
Hemen hastaneye yatırıldım serklaj yapıldı.
Şimdi istirahattayım.
Doktorum herşey çok iyi dedi ama az bir karın ağrısında korkuyorum sancım var diye.
Doktorum her gün kontrole çağırsa giderim herhalde =)
Sizlerin arasında serklaj yaptıran böyle zor hamilelik geçiren arkadaşlar deneyimlerinizden yararlanmak isterim....

Merhaba benim 2 yaşında ikizlerim var.. 12+2 de serklaj yapıldı...Devamlı yattım..Hamileliğimin çoğu hastenede yatarak geçti.. Son günlerim serumlarla geçti..32+4 de doğum oldu... Daha önceden 18 haftalık ikiz kaybım var..İki hamileliğimin arası ilk bebeklerimi kaybettikten tam 8 ay sonra..Yani iki hamileliğimin başlangıç mesafesi tam 1 yıl...Şu an 39 yaşındayım....

chnb cim benim kızımın kafası 14. haftadan itibaren hep aşağıdaydı..Kafası serklajı zorluyordu ara ara..Serklaj tutuyordu rahmi..Değilde çoktan doğacaktı hanfendi...Muaynelerde kafası tutuluyor demişti dr.lar..Her an doğum yapabilirsin diyorlardı..Sık sık sancı odasına alınıyordum..Günde kaç kez nts ya alındığımı hatırlamıyorum bile...Prepar serum çok çarpıntı yapmıştı..Öyleki yüzüm,çenem titriyordu farkedilir derecede..Aynı anda magnezyum serum da alıyordum..O da kas güçsüzlüğü yapmıştı..Wc ye gitmek için kalktığımda dizlerim bükülüyordu,yardımsız yürüyemiyorum 3 adımlık yere..Bir serum daha veriliyordu ama onu unuttum..Yani günlerce 3 serum aynı anda...Ne oturabiliyordum ne de yatabiliyordum..Sancı odasına gidip gelmek beni mahfetmişti psikolojik olarak..24. haftada ilk celestonlarımı yapmıştı eşim...Yani gereken ne varsa yapmıştık..Fetal fibronektin testi de 32.haftadan önce doğum olup olmayacağını söylüyor demişti dr...32+ 3 de artık dr,a yalvardım alın yarın artık diye........32+4 de spinal sezaryanle ,ki çok zor ve riskli bir doğum oldu..Doğum sonrası 1 gece yoğun bakımdaydım..2 haftalık küvez macerasından sonra eve döndük.......Biraz karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın artık..

Bu arada zaman zaman ilk bebeklerimi düşünüyorum..İlk doğdukları anlar hala gözlerimin önünde...Kardeşlerini de çok seviyorum ama onların yeri başka...Benim ilk göz ağrımdı onlar...Dinmeyecek göz yaşlarım onlar için...

Narmik canım düşükler bile unutulmuyor şimdi saçma gelebilir insanlara ama ben sağlıklı ve sağlıksız transfer yapılamayan embriyolarıma bile üzülüyorum aklıma geldikçe tuhaf tabi... 25 haftalık oğlumla eltimin oğlu aynı aylarda olacaktı eltimin oğlu geliyor ... geçen eşim kucağına aldı içim cız etti yaşasaydı bizim de o kadar olacaktı eşim de hüzünlendi...

canım bak hamilelik takviminde baştan ayağa yazıyor... benim oğlum 31 cm doğmuştu 25 haftada. canım ben 67 ile başladım 60 a indim 1.5 ayda 5 kilo oldum 65 oldum çok aldım her şeyi yiyemesem de tatlı yemeye başladım aldım kiloları...:)) benim de 20. haftada bitti ama hala soğan sarımsak kokusuna dayanamıyorum...

geçmiş olsun canım. doluluk hissi nasıl bir şey? burada serklajlı arkadaş çok şu an yazanların daha erken atıldı ama geçmişte geç atılan vardı sevdanehri arkadaşımız arada yazıyor onunda 23 te mi ne atılmıştı...
ben 7. haftadan
beri yatıyorum 13 artı 4 te atıldı dikiş bana...yazıyor

benim de 15 ağustosta... ben içmedim canım ama serklajdan sonra seruma katıldı...

Karnımın alt kısmı dolu ve gergindi herkes karnın aşağı düşmüş diyordu.
Serklajdan sonra karnımın görüntüsü normale döndü.
Hamileliğimin başından beri risk vardı zaten.
Birde benim gebeliğim tüp bebek öyle olunca çifte tehlike.
Çok şükür bugüne ulşatık.
Rabbim tamamına erdirsin inşallah.
Bilgilerin için teşekkür ederim canım.

gerçekten bu günlere gelmek rüya gibi benim için..24 haftalarda yoğun bakımı olan hastane ararken konuştuğum bir dr 35 lere kadar beklese dediğinde ah nerdee demiştim..:)))
yine de işi sıkı tutmasam başıma kötü şeyler gelebilirdi..mesela 3. aydan beri ilişki yasağı vardı ben faydasını gödüğüme inanıyorum..öyleki hala akıntım yok..biraz da bu rahatlatıyor beni..artı mecburi işler hariç eve elimi sürmedim zaten 3 çocuk yedir içir tamam..ama bel ağrım kasık ağrım var setleşmeler de başladı tabi rahim hazırlıyo atık kendini bebek te bele baskı yapıyor.. hayırlısı ile dediğin gibi daha ileri haftaları da görürüz inşallah..sağ salim alırız kucağımıza..
gerçekten literatürleri sarstım galiba iki gebelik arası 18 ay..yaş 37..rabbime şükür..Allah biliyor ya böyle süpriz hamile kalmasam bir çocuğa daha cesaret edemezdim..
inşallah ramazanın hürmetine bütün bebek bekleyen isteyenlere nasip etsin rabbim..

Kızlar gercekten hedefiniz büyük olsun, az bisey kaldı 40'i görün inşallah...bence beynin rolü cok büyük, artik riskli donemi atlattiginiz icin kolayca konsantre olabilirsiniz, hep 40i duşunun... benim ilk hamileligimde bebeğimin dogunca ameliyat olacağının teşhisi anne karnindayken konmuştu, içeride güvende ya ameliyatta bisey olursa diye cok korkuyodum, hiç çıkmasın, ben taşırım bı ömür diyodum (hormonlar baya saçmalatmis demekki beni o donem:) neyse 39 haftada kontrole gittiğimizde doktorum bebek iyce aşağı inmiş, rahimde de 3 cm açılma var bence 1-2 güne görüşürüz dedi, ben içimdeki telaşı anlamam, istemiyorum yani dışarı çıkmasını bisey olucak diye cok korkuyorum, aradan 3 gün gecti doktorum aradı nasılsın, sancın falan yok mü niye aramadin diye, yok dedim, bebek hareketlerini hissediyosun dımı dedi evet gayet hareketli dedim, sen yine de gel bı nst'ye bagliyalim dedi, doktora gittik doktor sok:) bebek tekrar yukarı çıkmış, rahimde oldugu gibi duruyo:) bu meslekte daha neler gorucem resmen dogum gerilemiş, vazgeçmiş bu bebek doğmaktan dedi, diye diye sonunda becerdin 1 hafta bekleyelim ben seni dogurtmasini bilirim dedi:) 1 hafta sonra bende hala tık yok çünkü hiç istemiyorum cikmasini neyse sonra suni sancı verdi mecburen dogurmak zorunda kaldim bende:) simdi ikizlerime de aynı şeyi söylüyorum hiç heveslenmeyin sizi de 37'yi görmeden dogurmiycam diye, sizde sakın 40'i görmeden doğurmayın:)

merhaba geçmiş olsun chnb arkadaşımızın dediği gibi bana 23.haftada serklaj yapıldı benimkide 15 mm di. hamd olsun bu zamana kadar geldim ve gayet iyiyim
dikkat etmen gereken istirahat etmen,enfeksiyon kapmaman. bilirim insan çok korkuyor en ufak bi şikayette hastanede oluyodum geçen haftaya kadar sende hayırlısıyla bu zmanları geçirip sağlıcakla kucağına alırsın

chnb bugün baskıyı sormuşsun net hata verince cevap yazamadım. o baskıyı dikişlere ilerleyen zamanlarda da hissedeceksin:KK31: bebek bazen öle bi acıtıyoki alt taraflarımı ani çığlıklar atıyorum:26:

Sağol canım teşekkür ederim.
Bol bol yatıyorum bir sürü antibiyotik fitilim var.
Dün ağrım var pembe lekem var diye gittim doktoruma.
Normalmiş daha salı günü yapıldı operasyonum
Ama insan nasıl tedirgin.
Ben sancım olup doğumun başlamasına korkuyorum.
Arada sütüm geliyor korkuyorum açıkçası.
Doktorum korkutmayan bir doktor ama gel gelelim şu evhamı yenemiyorum.
Hayırlısıyla kuzucuklarımızı sağlıcakla bir kucaklasak.

Narmik canım düşükler bile unutulmuyor şimdi saçma gelebilir insanlara ama ben sağlıklı ve sağlıksız transfer yapılamayan embriyolarıma bile üzülüyorum aklıma geldikçe tuhaf tabi... 25 haftalık oğlumla eltimin oğlu aynı aylarda olacaktı eltimin oğlu geliyor ... geçen eşim kucağına aldı içim cız etti yaşasaydı bizim de o kadar olacaktı eşim de hüzünlendi...

Canım ben de üzülüyorum transfer edilmeyen embriyom için...Hatta 2 si kaliteli 1 i düşük kaliteli 3 embriyomdan sağlıklı 2 sini koyun dediğim için vicdan azabı bile çekiyorum...Dondurmadılar da....Sanki ben onu öldürün demişim gibi hissediyorum...........:KK14: O zaten tutmazdı dediler ama ya tutsaydı....
Üçüz ,dördüz hamileliği olup hamileliğini redüksiyonla ikize indirenlere hiç empati yapamıyorum mesela..........

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba benim 2 yaşında ikizlerim var.. 12+2 de serklaj yapıldı...Devamlı yattım..Hamileliğimin çoğu hastenede yatarak geçti.. Son günlerim serumlarla geçti..32+4 de doğum oldu... Daha önceden 18 haftalık ikiz kaybım var..İki hamileliğimin arası ilk bebeklerimi kaybettikten tam 8 ay sonra..Yani iki hamileliğimin başlangıç mesafesi tam 1 yıl...Şu an 39 yaşındayım....

chnb cim benim kızımın kafası 14. haftadan itibaren hep aşağıdaydı..Kafası serklajı zorluyordu ara ara..Serklaj tutuyordu rahmi..Değilde çoktan doğacaktı hanfendi...Muaynelerde kafası tutuluyor demişti dr.lar..Her an doğum yapabilirsin diyorlardı..Sık sık sancı odasına alınıyordum..Günde kaç kez nts ya alındığımı hatırlamıyorum bile...Prepar serum çok çarpıntı yapmıştı..Öyleki yüzüm,çenem titriyordu farkedilir derecede..Aynı anda magnezyum serum da alıyordum..O da kas güçsüzlüğü yapmıştı..Wc ye gitmek için kalktığımda dizlerim bükülüyordu,yardımsız yürüyemiyorum 3 adımlık yere..Bir serum daha veriliyordu ama onu unuttum..Yani günlerce 3 serum aynı anda...Ne oturabiliyordum ne de yatabiliyordum..Sancı odasına gidip gelmek beni mahfetmişti psikolojik olarak..24. haftada ilk celestonlarımı yapmıştı eşim...Yani gereken ne varsa yapmıştık..Fetal fibronektin testi de 32.haftadan önce doğum olup olmayacağını söylüyor demişti dr...32+ 3 de artık dr,a yalvardım alın yarın artık diye........32+4 de spinal sezaryanle ,ki çok zor ve riskli bir doğum oldu..Doğum sonrası 1 gece yoğun bakımdaydım..2 haftalık küvez macerasından sonra eve döndük.......Biraz karışık anlatmış olabilirim kusura bakmayın artık..

Bu arada zaman zaman ilk bebeklerimi düşünüyorum..İlk doğdukları anlar hala gözlerimin önünde...Kardeşlerini de çok seviyorum ama onların yeri başka...Benim ilk göz ağrımdı onlar...Dinmeyecek göz yaşlarım onlar için...

Çok duygulandım yazdıklarını okurken.
Annelik çok zormuş.
Yaşadıkların zormuş gerçekten.
Rabbim mükafatını versin inşallah.

Salı günü operasyon sonrası vurulduğum iğnenin yediğim serumun haddi hesabı yok 7 şişe serum yedim.
Şimdi herhafta kan iğnesi seruma karıştırılarak takılıcak.
Proluton vuruluyordum her hafta 3 günde bir e indi.
Gerekirse ciğer geliştirici iğne vurulucam.
Sizler vurludunuz mu?

Canım ben de üzülüyorum transfer edilmeyen embriyom için...Hatta 2 si kaliteli 1 i düşük kaliteli 3 embriyomdan sağlıklı 2 sini koyun dediğim için vicdan azabı bile çekiyorum...Dondurmadılar da....Sanki ben onu öldürün demişim gibi hissediyorum...........:KK14: O zaten tutmazdı dediler ama ya tutsaydı....
Üçüz ,dördüz hamileliği olup hamileliğini redüksiyonla ikize indirenlere hiç empati yapamıyorum mesela..........

Canım ne zor seyler yaşamissin, Allah sana tükenmedik sabırlar versin inşallah. Cok zor diyecek bisey bulamıyorum....

Sana fetal Fibronektin testi hangi hafta yapılmıştı?

Çok duygulandım yazdıklarını okurken.
Annelik çok zormuş.
Yaşadıkların zormuş gerçekten.
Rabbim mükafatını versin inşallah.

Salı günü operasyon sonrası vurulduğum iğnenin yediğim serumun haddi hesabı yok 7 şişe serum yedim.
Şimdi herhafta kan iğnesi seruma karıştırılarak takılıcak.
Proluton vuruluyordum her hafta 3 günde bir e indi.
Gerekirse ciğer geliştirici iğne vurulucam.
Sizler vurludunuz mu?
Evet canım..Celestone zaten ciğer geliştirici iğnenin adı..İlk 24+0 de vuruldum..Allah mükafatını beni yeniden anne yaparak verdi..ilk ikizlerim de kız -erkekti ..Kardeşleri de kız -erkek oldu..Rahmimde o kadar sorun varken ve yaşım 35 i geçmişken..İlk ikizlerime hamileliğimde Sat 16 ekim 2008 di..İkinci ikizlerimde ise SAT 17 ekim 2009....Ve şubat 29 çekiyordu...Bu Allah'ın hikmeti,takdiri,büyüklüğü değildir de nedir........Çok şükür.........Allahım size de nasib etsin evlatlarınızı kucaklamayı inşallah...

Canım ne zor seyler yaşamissin, Allah sana tükenmedik sabırlar versin inşallah. Cok zor diyecek bisey bulamıyorum....

Sana fetal Fibronektin testi hangi hafta yapılmıştı?
Sağolasın canım..Bana 14. haftada yapmıştı dr.um...Serklajdan 2 hafta sonra kanamam olunca apar topar acile gitmiştik...Serklajımı yapan dr. yapmıştı fetal fibronektin testini.......

iki ikizlerim de tüp bebek tedavisiyle olmuştu............

Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba arkadaşlar
İkizlere hamileyim.
Pazartesi günü karnımda doluluk ve kasılma şikayetiyle doktoruma gittim.
Ertesi günüydü kontrolüm ağrım olunca hiç beklemedim.
Rahim ağzı 1cm e kadar incelmiş.
Hemen hastaneye yatırıldım serklaj yapıldı.
Şimdi istirahattayım.
Doktorum herşey çok iyi dedi ama az bir karın ağrısında korkuyorum sancım var diye.
Doktorum her gün kontrole çağırsa giderim herhalde =)
Sizlerin arasında serklaj yaptıran böyle zor hamilelik geçiren arkadaşlar deneyimlerinizden yararlanmak isterim....

Merhabalar, oncelikle cok gecmis olsun, inşallah saglikla zamanında bebislerini kucağına alırsın canım:) ben de ikiz hamileyim, bende serklaj yok ama...kisalma farkedildikten sonraki ilk hafta psikolojik olarak en zor hafta heralde, zaman gectikce umut artarken vesveseler azalıyor. Seninkilerin cinsiyetleri belli mı?

arkadaşlar merhabalar..
8 haftalık hamileyim iki yıl süren tedavilerim sonuç vermeyince hiç ummadığım bir anda artık ümitlerimin
tamamen tükendiği bir anda rabbim mucizemi gönderdi bana.
hem erkek infertilitesi hem de pco ile mücadele ettik iki yıl boyunca
çok şükür mücadelemizin krşılığını aldık. bu süre içinde hep hamile olmak için uğraşırken benim için başka bir süreç başladı şimdi..
meleğimi içeride tutabilmek..
tedavi sırasında histereskopi geçirmiştim
histereskopi sırasında doktorum bende rahim ağzı yetmezliğini farketmiş
bana hamile kalınca muhakkak 13. 14. haftalada dikiş atılması gerek 20. haftadan sonraa da yatışa geçeceksin dedi.
bende hamile kalabilmeyi becerince şimdi de bunun derdine düştüm
hiç bişi bilmiyorum ve çok korkuyorum zor elde edilen bir gebelik çünkü.
en büyük şansım hiç bebek kaybetmeden bu durumu öğrenmekti şükürler olsun rabbime
umarım bundan sonrada herşey yoluna girer..
size şunu sormak istiyorum cevap verirsseniz çok sevinirim
bu haftalarda risk yok değil mi.
yani 9. haftamın içindeyim rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bu haftalarda sıkıntım olur mu
uçak yolculuğu yapmak zorudayım önümüzdeki günlerde
bişi olurmu diye krokuyorum
şimdidien teşekkü ediyrum..

Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.Ve doktorunada helal olsun demek istiyorum.işinin eriymiş sanırım.erken fark edilmesi mucize gibi olmuş.Allahın izniyle herşey yolunda gider inşallah.

arkadaşlar merhabalar..
8 haftalık hamileyim iki yıl süren tedavilerim sonuç vermeyince hiç ummadığım bir anda artık ümitlerimin
tamamen tükendiği bir anda rabbim mucizemi gönderdi bana.
hem erkek infertilitesi hem de pco ile mücadele ettik iki yıl boyunca
çok şükür mücadelemizin krşılığını aldık. bu süre içinde hep hamile olmak için uğraşırken benim için başka bir süreç başladı şimdi..
meleğimi içeride tutabilmek..
tedavi sırasında histereskopi geçirmiştim
histereskopi sırasında doktorum bende rahim ağzı yetmezliğini farketmiş
bana hamile kalınca muhakkak 13. 14. haftalada dikiş atılması gerek 20. haftadan sonraa da yatışa geçeceksin dedi.
bende hamile kalabilmeyi becerince şimdi de bunun derdine düştüm
hiç bişi bilmiyorum ve çok korkuyorum zor elde edilen bir gebelik çünkü.
en büyük şansım hiç bebek kaybetmeden bu durumu öğrenmekti şükürler olsun rabbime
umarım bundan sonrada herşey yoluna girer..
size şunu sormak istiyorum cevap verirsseniz çok sevinirim
bu haftalarda risk yok değil mi.
yani 9. haftamın içindeyim rahim ağzı yetmezliği ile ilgili bu haftalarda sıkıntım olur mu
uçak yolculuğu yapmak zorudayım önümüzdeki günlerde
bişi olurmu diye krokuyorum
şimdidien teşekkü ediyrum..

Canım hosgeldin, hayirlisiyla vaktinde bebisi kucağına al inşallah. Buradaki annelerden hiçbir doktordan alamayacağın cevapları ve ihtiyacın olan motivasyonu bulabileceğini düşünüyorum, ben 3 haftadır burdayim sanki vakit daha hızlı geçiyor.... şükür sana hersey basında önlem amaçlı yapılıyor olacak, zor bulduğun bebisine umarım sorunsuz kolayca kavuşacaksın:)

rabbim yuzunu guldurmus sonunda meleklerin i.sallah sefaatcin olurlar...

chnb allah bagislasin masallah kocaman oglun var ne guzel peki diger hamileliklerde varmiydi dikisin sadece bunami atldi...ben gun boyu hareketliyim evin icinde yuruyorum bazen kan akimi olsun diye mutfakta bazen biseyler hazirliyorum annem bakiyorbana aylardir ama bazen kendim kalkiyorum hazirliyorum kendimi iyi hissediyorum:-)bi sorun olmaz galiba. yemegimi mutfakta yiyorum 15dakikadan fazla oturuyorum bazen rabbime emanet artik neyapiyim sofikaadanda akil alsam olur bence sen ne diyorsun sofika...:nazar:

melegim ve askım elbette burda sunu yap bunu yapma demek buyuk sorumluluk ister,ama sormussun ya ben olsam kendimi iyi hissettigim ve kasılmam akıntım olmadıgı surece en azından evde hareket ederdim-nitekim de hareketli bir hamilelik geciriyorum.Butun gun yattıgım gunler de oldu nadir de olsa,sabahtan aksama hic yatmadıgım da,kendini dinle ve iyi hissediyorsan aynen devam .Gecenlerde bir yazı okudum orda da gunde 3 defa 2 ser saatlik dinlenmelerden bahsediyordu,aralarda da evin icinde gunluk ıhtıyaclarını gidecerek kadar hareketlilik.Senin anlattıgın da hemen hemen bu şekilde.Az kalmıs canım,sıkma canını,kasılman ve enfeksiyonun olmasın yeter ki,Allah´ım korusun.

herkese hayırlı pazarlar dliyorum,ben bugun yokum aksam gelince gorusuruz Allah kısmet ederse,yaramazlık etmeyin :)

Maşallah canım asıl riskli haftayı geçmişsin... Hala çok sıkı yatıyor musun? Ben 2 gündür arada su içmeye mutfağa gidiyorum ne cesaretse...

Demek çok acıtıyor dikiş olmasa açılma olur belki de tekme atınca... benim de az acıtıyor o zaman kilosu ne kadar seninkinin? ne kadar sıklıkla çağırıyor dr? sen 4 lü test ve ayrıntılı yaptırdın mı canım?

geçirdim sayılırım canım ama hedefim 37.hafta :KK76: inşallahh hepimiz son haftalara kadar rahatlıkla geçiririz
ben yatıyorum hala ama sıkı değil yani 2 günde bir duş alıyorum saçımı yıkamsamda vucudumu yıkıyorum,mutfağa bende ufak tefek şeyler için gidiyorum,akşam yemeğini masada yiyoum falan yani çok sıkı tutmuyorum
kesinlikle katılıyorum dikiş olmasa açılır bencede.zaten içten açılma var ama dikişlerimde sorun yok şimdilik:KK31:
en son kilosu geçen hafta pazartesi acile gittim ağrım var diye ozman 1460 gr dı :nazar: doktorum sıkıntın olmadığı sürece 3 haftada bir gel dedi önceden her hafta gidiyodum.ben 2 li ve ayrıntılı yaptırdım zaten sorun ayrıntılı ult. da belli oldu canım

bu arada yanlış anlamadıysam sende tüp bebekle hamile kaldın sanırım :KK31:

Sağol canım teşekkür ederim.
Bol bol yatıyorum bir sürü antibiyotik fitilim var.
Dün ağrım var pembe lekem var diye gittim doktoruma.
Normalmiş daha salı günü yapıldı operasyonum
Ama insan nasıl tedirgin.
Ben sancım olup doğumun başlamasına korkuyorum.
Arada sütüm geliyor korkuyorum açıkçası.
Doktorum korkutmayan bir doktor ama gel gelelim şu evhamı yenemiyorum.
Hayırlısıyla kuzucuklarımızı sağlıcakla bir kucaklasak.

4-5 gün o lekelenmeler normalmiş bende de oldu.antibiyotik bende kullandım hala da sık sık idrar tahlili yapılıyo sorun olunca kullanıyorum.
hemşireler doktorlar bana hep şunu dedi hedefini yüksek tut sanki doğurucam bişey olacak diye düşünme.beynini programlama dedi hep :26: sanada tavsşye ederim mesela benim hedefim 20 eylüle kadar doğum başlamıcak diyorum :KK31:

X