- 10 Aralık 2009
- 2.403
- 74
- Konu Sahibi hidennisko
- #26.781
kizlar gecen hafta tuvalette bir parca bir sey dustu benden,sarimtrak bir sey hafif de kan parcasi vardi sanki(cok afedersiniz balgam gibi),arasitirinca bunun rahim agzinda bulunan ve enfeksiyona karsi koruyan sumuksu tikac oldugunu ogrendim.Bugun doktoruma da soyleyince dogruladi,ama bu tikac dustukten ne kadar sonra dogumun baslayacagi belli olmaz dedi.Alttan da muayene etti,1 cm aciklik var,serklaj dayaniyor hala,rahimi kesme gibi bir durumu yok su anda dedi,rahim agzinda % 50 kisalma var dedi.Gecen hafta cok fazla olan suyun normale yaklasmis ama hala biraz fazla,fitili 5 gun daha kullanacaksin dedi.Bir de bebegin kafasi cok cok asagida,ne kadar asagida oldugunu kendin gorsen korkarsin dedi.Senden tek sitedigim 2 hafta daha dayan dedi,2 hafta sonra hastaneye alicak beni eger bir aksilik olmazsa,biraz da orda yatarsin olmazsa dedi.Sonunda da elimizden gelen herseyi yaptik,sakin ol ve bekle artik dedi.Hayirlisi olsun insallah,sag saglim ve ne zaman hayirlisiysa o zaman gelsin bebegim insallah.
evet canzicim normalde bir iki gune dogum oluyomush nisan geldikten sonra ama yine de belli olmuyor dedi doktor,hatta cok erken haftalarda duserse tekrar olusabiliyomush bile.Aslinda cok korkuyorum ama sukunetimi korumaya calisiyorum,hareketlerimi de iyice kisitladim.Allah cumlemizin de yardimcisi olsun insallah sag saglim vakitlice alicaz bebelerimizi kucagimiza.
bu iki mesaji 9 haziranda yazmisim,ertesi gun kalp ultrasonu cekildi bebegime ve asil kabus ondan osnra basladi
simdi okuyorum da indometatsin alirken agrilarim dindi diye nasil sevinmisim,oysa o sinsice kizimin kalp damarini gunden gune tikamis
merhaba hepinize,ben biraz zor gunler gecirdim.11 haziranda hastaneye acil yatisim oldu,bebegimin kalbiyle ilgili sorun ciktigindan acil sezeryan gerekebilir diye.Bastan anlatayim aslinda,biraz da uyarmak istiyorum hepinizi.Benim doktorum sularim fazla diye bana fitil vermisti,7 gun sabah aksam kullandim fitili 9 haziranda kontrolumde suyumun azaldigini ama 5 gun daha kullanmam gerektigini soyledi.Onun disinda bebegimin iyi oldugunu,herseyin yolunda oldugunu soyledi ve 3 hafta sonrasina randevu verdi.Ertesi gun benim zaten onceden kalp uzmani ile randevum vardi ve bebegin kalbine bakilacakti ayrintili ultarsonda.Gittigimde kalp uzmani bebegin cigerine giden damarin komple tikali oldugunu ve kalpte buyume basladigini soyledi,cok ama cok kotu oldum.Cok ayrintili bir inceleme ve baska uzman gorusleri de alarak bu sorunun genetik olmadigini,kullandigim fitillerin bir yan etkisi oldugunu soyledi,hemen ilaci kesmemi soyledi.Bir suru doktorun telasini gorunce benim korkum daha da artti.Bu arada ilacin adi Indometacin ve bazi ulkelerde bu yan etkisi yuzunden yasaklanmis.Kendi doktorumu aradigimda beni hemen haztaneye cagirdi ve acil sezeryana hazirladi.Baska bir uzman dokto cagirdilar ve bu sefer 4 gun beklemeye karar verdiler,cunku ilac kullanimi kesilince damarin acilma ihtimali varmis.O 4 gun benim hayatimin en zor gunleriydi,cok sukur pazartesi yapilan kontrolde ufak da olsa damarda acilma oldugu saptandi,cuma gunu yapilan son kontrolumuzde de tamamen acildigini gorduk.Allahima cok sukur hersey yoluna girmeye basladi ama ben hala hastanedeyim.Doktoruma cok ama cok kizginim,boyle bir riski oldugunu bile bile bana bu ilaci vermemeliydi,ustelik ben tesadufen kalp uzmanina gorunmesem daha 5 gun kullanacaktim ve cok gec olabilirdi bebegim icin.Bugun eve gelemk icin izin aldim,aksama yine hastaneye donucem.Hafta ici dogumu kararlastiricaz ve doguma kadar da hastanede kalicam,surekli kalp atislari dinleniyor cunku.Hepimiz Allaha emanetiz,bu zorlu yolun sonunda mis bebeklerimizi kucaklamak nasib etsin yuce Allahim insallah.Hepinizi kucaklarim,iyi haberlerle gorusmek uzere hoscakalin.
kalp damarinin tikali oldugu surecte yazmaya elim varmamis,bakiyorum da acildiktan sonra yazmisim
isin ilginc tarafu benim suyum fazla diye kalp ultrasonuna yonlendirdiklerinde daha ilaci kullanmaya baslamamisim ama hemen ayni gune randevu alamiyorum(iyi ki)randevum 10 gun sonrasina ve ben o arada fitili kullaniyor ve damari tikiyorum ve randevu tarihinde artik hersey ortaya cikiyor
gecmise bir yolculuk oldu,cok sukur Allah' ima sonu guzel oldu