QUOTE=esbil;25153994]Merhaba;
Ben de bu topiğin sessiz takipçilerindenim. Özellikle sizin haberlerinizi merakla bekliyorum. Çok sevindim güzel haberlerinize, Allahım umarım elinize almayı da nasip etsin.
Ben de rahim ağzı yetmezliği yüzünden ilk hamileliğimi 17. haftada ani su boşalması ile, ikinci gebeliğimde ikiz bebeklerimi ise geçen hafta 22+3. haftada ani doğum sancısı sonrası normal doğum ile kaybettim. Maalesef iki bebeğim de yaşamadı. ikinci gebelikte 18. haftada dikiş atılmıştı, sonrasında da sürekli istirahat ediyordum, ama olmadı maalesef
Doktorum da çok net bir açıklama yapamıyor, bu sefer de abdominal serklajdan bahsetti. Ama ayrıntılı henüz konuşimadık, cuma günü kontrole gidince konuşacağız sanırım. Doktorumu ve yaklaşımlarını seviyorum, çok güveniyordum da ama iki gebeliğim de böyle sonuçlanınca şimdi bir riskli gebelik uzmanına mı görünsem diyorum. Çünkü biz maalesef normal yolla hamile kalamıyoruz, iki gebeliğim de tüp bebekti. Maddi ve manevi külfeti tahmin edersiniz.
Tavsiyeleriniz ve bu konuda tecrübeleri olan arkadaşlar varsa önerilerinizi alabilir miyim? şu anda hiç hamilelik falan düşünecek durumda değilim ama bir daha kendimizi hazır hissettiğimizde nasıl bir yol izlememiz gerektiğine karar veremiyorum. Şimdiden teşekkürler,[/QUOTE]
Arkadaşım,Allah sabır versin
( yaşadıkların gerçekten çok zor ..Takip ediyorsan biliyorsundur burda bir çoğumuzun kaybı var hatta bazılarımızın bir den fazla
(..Bende 17 haftalık bebeğimi kaybettim
( üzerinden 1,5 yıl geçti önce psikolojik sonra başka nedenlerle tekrar bebek düşünemedim ama geçen bu sürede hep araştırdım burayı buldum Arkadaşlardan çok şey öğrendim
Çok fazla sayıda dr ye gittim ..Rahim ağzı yetersizliğine neden olabilecek bir operasyon geçirdin mi bilmiyorum ama Rahim ağzı yetersizlidir bu seferde Abdominal yapalımla işin ucunu bırakma pıhtılaşma ve bağışıklık teslerini yaptır Mutlaka riskli gebelikle ilgilenen bir doktora git ...İnşallah bu yaşadığın son sıkıntı olur ve sağlıkla bebğini kucağına alırsın..
şimdilik iyi sayılır canım, şu dönem tek sıkıntım yorgunluk hissi ve iştahsızlık canım birşey yemek istemiyor, bulantım yok ama yemiyorumda, bu sabah ilk defa biraz çıkardım..bir ay daha devam eder diyorum sonra belki rahatlarım biraz..kızım ufak biraz onu düşünüyorum onu ihmal etmekten endişeleniyorum, bebekte şimdilik iyi geçen hafta doktora gittik sekiz haftam yarın bitiyor hideniskoyla hemen hemen aynı gidiyoruz galiba benim adet tarihim belli olmadığı için 15-17 nisan gibi baz alıp öyle takip ediyor doktorum şimdilik böyle canım..sende inşallah temmuzda hamile kalıp bize eşlik edersin..
Maşallah canım rutin hamilelik etkileri dışında bir sıkıntın yok
..Bulantılar vs yavaş yavaş biter sende rahat edersin inşallah..Hayırlısıyla size hamilelik haberi veririm inşallah..
İyi olmuş canım sorduğun
En azından soru işareti olarak kalmamış olur aklımızda,
Benimde bugün vajinal kültür sonucum çıkmış Arda bey aradı.sorun yokmuş Allah a şükür.
Bugün belim cok ağrıyor , hep yatmak istiyorum
Yemek yiyip yatıyorum
Kesin 100 kilo olacağım ben
Oğlumda bu kadar agirlasmamistim ilk haftalarda, şimdi resmen 7 aylık hamile gibi hareketlerim ve tipim
Hidennisko,cnm boş ver takma o kadar kiloyu şimdi ilk zamanlar vicudun hamileliğe adapte olmaya çalışıyor..Zamanla alıştıkça daha dikkat eder,kontrollü kilo alırsın Önemli olan senin ve bebeğin sağlığı fazla kilo alırsan doğumdan sonra güzelce halledersin ..
çok sevindim bugün femicaldeydi sanırım. çok iyi sonuca sevindim. her hamilelik farklı demek ki...benim de ağrıyor belim vücudum eşim masaj yapıyor arada..
bugün sofika, fadik de yazmadı. fadik doğurdu mu yoksa?
Canım,bugün arayacaktım işten vs geç oldu yatmışsındır diye arayamadım..Hastaneden ne zaman çıkacaksın?
41 kere maşallah sana bundan sonra artık sıkıntı vs konuşmayacağız .. Hamilelik,doğum,bebek gelişimi rutin konularımız olsun İnşallah
kızlar ben daha doğurmadım...gündüz evde yoktum akşamda annemlerdeydim bu yüzden gelemedim....
hepinizi öpüyorum
Canım,nazlı bebekler bunlar binbir sıkıntıdan,üzüntüden sonra Allah'ın hediyesi ..O kadar olacak yani
..Biraz bekletecek heycanlandıracak ama demi