Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hayırlısı canım yaa hayırlısıysa bu ay olsun inşallah,sen de ihmal etme yine de bi görün dr ye,aslında hep stres biliyor musun bunların sebebi,stresten bağışıklığımız düşüyor kafaya çok takıyoruz ama elde değil :KK43:

Haklisin canım stres hep ama ben bu ay takmıyorum ne umut var ne umutsuzluk oluruna bıraktım erken gebelik testi aldım regliden bı kaç gün önce yaparım hamile degilsemde stressiz beklerim reglimi doktor isini bu aydan sonra düşünüyorum hakkımızda hayırlısı olsun

adetin kaç günde bir oluyor? beklenen tarih 19-20 nisan arası dahi olsa biraz erken gibi geldi bana,az daha bekle bence ondan sonra kanda çıkar diye düşünüyorum zaten en son idrarda çıkıyor

bu arada benim de son adet tarihim 24 nisan,eğer tutmuşsa tarih olarak birbirimize çok yakın olucaz :) hadi inşallah,ama ben gecikmeyi bekliycem hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum :KK43:

Bence biraz erken tutmuşsa bile cikmayabilir bosuna morelini bozma bı kaç gün daha bekle bence

Kızlar ya, ben hamile miyim değil miyim onu öğrenmeyi geçtim, 5-6 gündür acayip hastayim, oksuruk, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı.... İlaç almadan geçmeyecek, hamileysem ilaç kullaanmak istemiyorum.

Kızlar ya, ben hamile miyim değil miyim onu öğrenmeyi geçtim, 5-6 gündür acayip hastayim, oksuruk, burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı.... İlaç almadan geçmeyecek, hamileysem ilaç kullaanmak istemiyorum.

Gecmis olsun bende aynı durumdayım tabi ben ilaç alıyorum bı saglık ocagna git istersen durumunu anlatırsın kan testi yapar belki bekletir 1-2 gün

ben geldim kızlar oglumla ugrasıyodum bugün yeni girdim eve kaç günüdr uykusuzum ah nede güzel kokuyo oglum içime çektim kokusunu olsada sevsen koklasam öpsem kenimin olsa keşke dedim kendime çok güzel bir bebek :KK16::KK16:bu arada chnbyle görüştüm morali iyi işşallahta öle olucak rabbim bebegimizi bize bagışlıcek:KK16::KK16:artık herşeyi oluruna bırakmak lazım ben onu anlşadım kızlar gelini beklerken başıma birşey geldi anlatsam şaşarsınız :KK30::KK30:birinin rahimi 7 cm açılmış zorlamışlar bebegın kalp atısı durmuş üstünede başına ne sokmuşlarsa bebegin kafasını zedelemişler :KK30::KK30:çapaya sevk etmişler rabbim şifa versin bebegine sonra gelini beklerken bir bayanın bebegi kusmuş allahtan ben farkettim 2 bebegin hayatını kurtardım öle aldım elime sırtına vurdum helede birininkini kaptıgım gibi doktora götürdüm nasıl bagırıyorum bebek nefes alamıyo diye allaha şükür cana getirdik doktorda dedi yat kalk bu kadına dua et yoksa bebeginb ölürdü iyi mühadele etmiş dedi kadın ne dua etti kaç hamilenin duasını aldım herkez dedi rabbim çifter çifter versin diye :KK16::KK16::KK16:diyetet süper gdiyo bakalım neler göstericem hayat bana daha testlerden ses soluk çıkmadı onlardanda ne çıkıcek beklemekteyim anlıcagınız:44::44:ana saglıklarında kan testi idrar yapılıyo hafta içi hafta sonu yok benim bildigim haberin olsun canım kızlar yaramaz birşey yoktur umarım geçmişe gidemedim tek istedigim girip uyumak kaç gündür oglan yüzünden uyuyamadım göbegimizde düştü çok şükür:KK16::KK16:herkeze iyi geceler :KK5::KK5:

bana kalırsa (tabi dr daha iyi bilir) yumurtlama dönemin geçtiği ve senin de bu dönemde korunmasız ilişkin olduğu için hamilelik şüphesi dolayısıyla sana ilaç vereceğini zannetmiyorum,paşamın dediği gibi ana sağlıklar açıksa bi git danış canım,gerçi her dr de bir değil kimisi de adet gecikmesi olmadan hamile sayılmazsın deyip içtiğin ilacın aldığın alkolün vs birşey yapmayacağını söylüyor,hangisi haklı bilinmez

bu arada benim de son adet tarihim 24 nisan,eğer tutmuşsa tarih olarak birbirimize çok yakın olucaz :) hadi inşallah,ama ben gecikmeyi bekliycem hayal kırıklığına uğramaktan korkuyorum :KK43:

hadi bakalım inşallah güzel haberler alırız...
hamile kalmadan görüşeydik yaaa:KK34:

Ben bugün dayanamayip test yaptım, idrar testi.... Tabiki sonuc negatif :)))
6 gün var reglime..
Ayrıca dayanamayip eczaneye danışarak ufak bir ilaç ve pastil aldım .

anneler gününüz kutlu olsun..hamilelik ve doğum bekleyenler: seneye bugün inşallah sağlıklı sıhhatli bebeleriniz kucağınızda yazarsınız buraya..

Kızlar demin doktorumla konuştum bana dedigi kelime aynen şu ben haklıymışım :KK53::KK53::KK53:malesef aşırı pıhtılaşma sorunum varmış igne kullanıcakmısım daha bir sürü ilaç vs dedi şimdi aklıma takılan var beni biri aydınlatıursa sevinicem inanın :KK14::KK14:bu pıhtılaşma sorunu yüzünden erken dogum olurmu acaba serklajım başırılıydıda pıhtılaşma yüzündenmi yavrularım öldü:KK14::KK14:birde serklajını erken atıcez dedi ban 3 ayı beklemicekmiş:KK53::KK53:ne olur biri sesimi duysun çok ihtiyacım var şuan destege :KK14::KK14:pazartesi 11 randevu aldık eşimle karşılıklı konuşmak istiyoruz doktorla bakalım o ne dicek ama anlamadıgım yavrularımın kalbi atıyodu canlıydılar benim bildigim kalbi durur:KK53::KK53:acaba igneyi vurunsam bebegim durumu birde birşey demek istiyorum ban derstek olup bu doktora vesile olanlarad söylüyorum namazlarımda çok dua ediyorum allah hepsinden razı olsun :KK14::KK14::KK14:

Kızlar demin doktorumla konuştum bana dedigi kelime aynen şu ben haklıymışım :KK53::KK53::KK53:malesef aşırı pıhtılaşma sorunum varmış igne kullanıcakmısım daha bir sürü ilaç vs dedi şimdi aklıma takılan var beni biri aydınlatıursa sevinicem inanın :KK14::KK14:bu pıhtılaşma sorunu yüzünden erken dogum olurmu acaba serklajım başırılıydıda pıhtılaşma yüzündenmi yavrularım öldü:KK14::KK14:birde serklajını erken atıcez dedi ban 3 ayı beklemicekmiş:KK53::KK53:ne olur biri sesimi duysun çok ihtiyacım var şuan destege :KK14::KK14:pazartesi 11 randevu aldık eşimle karşılıklı konuşmak istiyoruz doktorla bakalım o ne dicek ama anlamadıgım yavrularımın kalbi atıyodu canlıydılar benim bildigim kalbi durur:KK53::KK53:acaba igneyi vurunsam bebegim durumu birde birşey demek istiyorum ban derstek olup bu doktora vesile olanlarad söylüyorum namazlarımda çok dua ediyorum allah hepsinden razı olsun :KK14::KK14::KK14:

çok bi bilgim yok bu konuda ama ama tedavısi olan bişey .erken derken ne kadar erken atılcak dikiş?rabbim yüzünü güldürsün inşallah bu sefer olacak belli

canım sana bişeyler sorucam....
senin pıhtılaşma testlerinden hangileri sorunlu çıkmıştı.
senin şu parayla yaptırdığın testler nelerdi onuda sorcaktım hep unutuyorum bir ara annen vermişti parasını haniii
serklajını ne zaman atacaklarmışki hemde erken atmanın gereği neymiş...
bu arada benim erken doğumum vardı doktor bendende istemişti pıhtılaşma testlerini erken doğumada ebep oluyormuş....
sende hangi ilaçları kullanacakmışın banada yazarsın öğrenince...
senin için hayırlısı olsun inşallah bebişim...

canım benim de bir bilgim yok,internetten de net birşey bulamadım ama ben de çok merak ettim doktoruna sor canım en tatmin edici cevabı o verir:KK34:

[/b]
canım sana bişeyler sorucam....[ı]
senin pıhtılaşma testlerinden hangileri sorunlu çıkmıştı.
senin şu parayla yaptırdığın testler nelerdi onuda sorcaktım hep unutuyorum bir ara annen vermişti parasını haniii
serklajını ne zaman atacaklarmışki hemde erken atmanın gereği neymiş...
bu arada benim erken doğumum vardı doktor bendende istemişti pıhtılaşma testlerini erken doğumada ebep oluyormuş....
sende hangi ilaçları kullanacakmışın banada yazarsın öğrenince...
Senin için hayırlısı olsun inşallah bebişim...
[/ı]
canım testleri bilmiyorum kagıtları elimden aldılar pazartesi 11 gidicek görüşmeye bebem işşallah yazarım buraya:KK48::KK48:
canım benim de bir bilgim yok,internetten de net birşey bulamadım ama ben de çok merak ettim doktoruna sor canım en tatmin edici cevabı o verir:KK34:

çok bi bilgim yok bu konuda ama ama tedavısi olan bişey .erken derken ne kadar erken atılcak dikiş?rabbim yüzünü güldürsün inşallah bu sefer olacak belli
sagolun kızlar desteginiz için chnpeyle görüştüm hastanede yatıyomuş herşey güzel dedi 12 haftasını bekliyomuş ist gelip arda beye yaptırıcakmış serklajını bakalım artık selamları var sizleri sordu yaramaz birşey yok dedim bende :KK16::KK16:

paşam canım kac gündür yazayım diyorm olmuyo canım cok sıkkın basım falan cok agrıdı bugün biraz iyiyim testlerin cıkmıs cok sevindim bence pıhtılaşmadn mı oldu diyo üzülme elbette zor ama en azından derdinin bir caresi var rabbim dermansız dert vermesin evet bende pıhtılaşmadn dolayı bebeklr karında ölüyo sanıyodm demekki ölmeyenlerde oluyormuş sonucta doktorlr daha iyi bilir insaallah hersey yoluna girer rabbim yardımcın olsn

sürekli derdimi paylasmıyım ne olacakki benden dertlilr var diyorm ama olmuyo işte ben cok kötüym hala adet olmadım doktor ilac bittikten 2-3gün içinde olursun demişti biteli 8gün oluyo hala bişey yok cıldıracam gecen kayınvalidem annemle konusmus araları cok iyidr bana sormaz anneme sormus efulim neden hamile kalamadı acaba diye annem cocuk istedigimizi daha bilmiyodu benımde canım sıkıldı sinir strestn deseydin dedim cok skıntılı günler gecirdim demekki insanlr bendn bebek bekliyo ben daha kafamı toparlayamadım ki hamile kalayım yaz tatilinde sorup beni sinir edecklr offffffff hiç bir yere gitmk istemiyorm aranızda bilen varsa yardım edebilir mi ben adet düzünleyici haplarıı daha ne kadar kullanacam bide yumrtlama sorunum var mutemeln ama sonucta dogal yollarla hamile kalabiliyorm acaba bana yumurta destekleyici hap verir mi bilgisi olan paylasırsa cok mutlu olurm kk doktorlarına da bir sorayım bakalım ne dicekler

fadikte benim gibi dogumdan sonra gec hamile kaldı galiba canım yazımı görürsen cvp atarsan sevinirm neden gec hamile kalmıstım hamile kalamn için doktor bişey yaptımı

X