Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

Hepimizin Hikayesi Aynı 2-3 Hafta Daha Olsa Belki Yaşayacaklardı Ama Elimizden Kayıp Gidiyolar.hamile Kalabiliyosun Ama Sonu Gelmiyo...ben Bunları Yaşamıştım Biliyorsunuz.hayata Küsüyo Insan Ne Biliyim Benimle Birlikte Hamile Olanlar Doğuruyor Bebekleriyle Birlikteyken Ben Her Seferinde Mutsuzluk Yaşıyordum Ve Ben Her Seferinde Insanlardan Uzaklışıyordum.hamile Görmeye Bile Tahamülü Yoktu.yada Ufak Tefek şeylere Kapris Yapan Hamilelere Gıcık Oluyordum..kıskanclık Demiyim Ama Garip Bir Duygu...sonunda Benimde Oldu Ama Yine Erken Oldu Diğerlerine Göre Benim Daha çok Mücadele Etmem Gerekiyo Ama Olsun Bana Herşeyi Unutturuyo Yemeye Başladık Huysuzluklarada Kilomuzda 2.300 Kg Oldu Inşallah Dokdor Kontrollerimizde Ii çıkar.inşallh Sizlerinde Olur.ama Hamilelikte çok Dikkat Edin Kıçınızı Kaldırmayım Yatın Ne Kadar Durursa Anne Karnında Okadar Iiii Sadece Serklaja Güvenmeyin...yazamasamda Hergün Takip Ediyorum Yazdıklarınızı.:emir_bebek:

Canim Barişin Ve Senin Güzel Haberlerini Almak Inanki Serklaj Olmasi Gereken Herkezi çok Umutlandiriyor

Oğluşunu Uzaktan öpüyorum Mis Gibi Kokusunu Içine çek O Küçük Meleğin

Yüce Yabbim Inşallah Bizlerede Yardim Eder

dibircik barış bebegin sağlıkla evine gelmesine çok sevindim,
yaşadıklarınızın çok zor..Allah yardımcınız olsun..

topraktut benimde ilk kanamam çok uzun sürmüştü
10 gündü
sanırım bu normal
doktora gittim bi sorun çıkmadı
bence çok takılma
ama yinede dotora git
birde bence kesin tanı konmalı
kesin rahim ağzı yetmezliği mi ki

mrb topraktut acını anlıyorum...çünkü aynı acıyı bende yaşadım ilk bebeğimi 3 aylık ikinci bebeğimi 20 haftalıkken kaybettim,tamamen doktor kurbanı oldum onbeşgünde bir dr gidiyodum hemde prof allah kahretsinki anlamadı,bana son gün diyoki rahim ağzın yetersizmiş,yani nediyebilirimki allah sabır versin hepimize çok acı çok

topraktut benimde ilk kanamam çok uzun sürmüştü
10 gündü
sanırım bu normal
doktora gittim bi sorun çıkmadı
bence çok takılma
ama yinede dotora git
birde bence kesin tanı konmalı
kesin rahim ağzı yetmezliği mi ki

haklısın eda diş problemin yüzünden gidemedim doktora...diş acısında duramıyorum yarın dişimi halletcemmm..eda benim daha önce septum vardı..yani çift rahim ama ameliyatla halttemiştik...doğum yaptıran dr ondanda olabilir demişti...iyi bir dr nereden bulacağımıda bilmiyorum:1no2:...
jinekolağa gözükmem lazım aslında çünkü benim korunma sürem bitti...2 ay sonra hamile kalabilirsin demişti...açıkcası dr yede gitmek istemiyorum kızlar..
okadar çok soğudumki güvenim yok artık onlaraa hiç birineee:kızgın:....

mrb topraktut acını anlıyorum...çünkü aynı acıyı bende yaşadım ilk bebeğimi 3 aylık ikinci bebeğimi 20 haftalıkken kaybettim,tamamen doktor kurbanı oldum onbeşgünde bir dr gidiyodum hemde prof allah kahretsinki anlamadı,bana son gün diyoki rahim ağzın yetersizmiş,yani nediyebilirimki allah sabır versin hepimize çok acı çok

bu drler hep söyleymiş böylemiş diyorlar...yaaa niye önceden bizleri uyarsalar yaaa ...iş işten geçtikten sonra açıklama yapıyorlarrr....hepinizin canı okadar yanıyorki eminim bundan.....
şimdi annemlerden gelirken komşunun gelinini gördüm arkamdan seslendi eşimde yanınmdaydı... gülümseyerek bebek nerde dedi...ne diyeceğimi şaşırdım....içim çok kötü oldu bebek yok artık dedim ...istemeyerek...sonrasını biliyorsunuzdur bildik kelimeler ...aman boş ver yine olur üzülme gençsiniz...boşverelim öylemiii..:1no2::1no2:..neyse kızlar kaderrrr

Son düzenleme:

daha önce bend 3 gebeliğim de profa gittim aynen işi biliyo dedik beni mahvettti.olan bi problmi dahada ilerletti.en son uzman doktora gittim daha ilgiliydi.rahim ağzı yetersizliğine iyi bir operatör olması gerekli.

haklısın eda diş problemin yüzünden gidemedim doktora...diş acısında duramıyorum yarın dişimi halletcemmm..eda benim daha önce septum vardı..yani çift rahim ama ameliyatla halttemiştik...doğum yaptıran dr ondanda olabilir demişti...iyi bir dr nereden bulacağımıda bilmiyorum:1no2:...
jinekolağa gözükmem lazım aslında çünkü benim korunma sürem bitti...2 ay sonra hamile kalabilirsin demişti...açıkcası dr yede gitmek istemiyorum kızlar..
okadar çok soğudumki güvenim yok artık onlaraa hiç birineee:kızgın:....

benimde daha önce septumum vardı önceki gittiğim prof. 3 defa septum ameliyatı yaptı bana oda rahim ağzı yetersizliğini ilerletmiş.sonraki gittiğim doktorlar bunu söyledi
:uhm:en azından 2 gbeliğimde anlaşılsaydı bu kadar sıkıntıyı yaşamazdım bbeklerimi kaybetmzdim.her gebelikte şansımı azalttı.en sonuncuyu da biliyosunuz
yatarak anca 7 ayı tamamladım...yani bnd yok yok septum ,rahim ağzı ytmezliği,kan pıhtılaşması...

dibircik tam olarak kaç hafta kaç gündü doğum yaptın bebek kaç kilo doğdu doğumu nerde yaptın ve ne kadar küvözde kaldı bikgi verirmisin ayrıca kasılmaların olduğundan bahsetmiştin prepar ve nidilat aldığından kaçar tane alıyordun ve kasılmaların ne sıklıkta geliyordu ne olduda doğum oldu kanamanmı geldi çok soru ama inan ihtiyacım var bu biligilere

dibircik tam olarak kaç hafta kaç gündü doğum yaptın bebek kaç kilo doğdu doğumu nerde yaptın ve ne kadar küvözde kaldı bikgi verirmisin ayrıca kasılmaların olduğundan bahsetmiştin prepar ve nidilat aldığından kaçar tane alıyordun ve kasılmaların ne sıklıkta geliyordu ne olduda doğum oldu kanamanmı geldi çok soru ama inan ihtiyacım var bu biligilere

bn tam 31 haftada oğm yaptım barışın kilosu2.100 dü(bu yöndn şanslıydık)ankara zekai tahir de doğum yaptım.15 gün kaldık küvzde taburcu olduk evd 3 gün kaldık bslnemedi ve sarılığı arttığı için hacettped e 3 gn daha kaldık.ben hamileliğim boyunca kan sulandırıcı iğne aspirin kullandım(bende kan pıhtılaşması var)hergün vitaminlr ve günd 3 tane progstan hap,12 haftada dikiş atıldıktan sonra proluton ampul haftada 1 kullandım.daha sonra 20 haftalardada magnzyum sabah akşam...bnim kasılmama olmadı,suyum geldi 2 gün sonrada doğum oldu.rahim ağzına zarar vermesin diye dikişlri aldılar dha sonra kasılma başladı.nidilat en son verdilr feydası olmadı.daha öncekilerde dikişleri gç aldılar hep rahim ağzını yırtmış.seve seve cevaplarım soruları bn çok sıkıntı çektim bu konuda yaşamadığım şy kalmadı.snin şu an hamlllik varmıydı?

Selam kızlar. Geçen gün doktora gittim tek gebelik kaybında rahimağı yetmezliği konamaz dedi. Zaten bir çocuun var dedi. Bana 6 ay korunmamı önerdi ve gebelik düşünürsen 9 ay yatmayı göze alman gerekir dedi. Ben sabıkalıymışım artık 18. haftada rahim agzı açılıp bebek düştüğü için. Gebelik sırasında rahim ağzı sürekli kontrol edilecekmiş incelme varsa dikiş atılacakmış yoksa yatak istirahatli devam dedi. Bu rahim ağzı kontrolleri ne sıklıkla yapılıyor? Yatmakta sürekli yatağa bağımlı kalarakmı? üfyaaa canım çok sıkılıyor oğlum kardeş istiyor ben yatarsam evle kim ilgilenecek bu kararı nasıl verebilirim yaaaaa

HER SERVİKAL YETERSİZLİKTE YATAK İSTİRAHATİ VERİLMİYOR....BENİM İLK BEBEĞİMDE 9 AY YATTIM ÜSTELİK DİKİŞ DE VARDI. ŞİMDİ İSE YİNE SERKLAJ (DİKİŞ) ATILDI.AMA BU SEFER İLKİ GİBİ SÜREKLİ YATMIYORUM....SADECE AĞIR İŞLER YAPMIYORUM....AMA TABİ BENİM DE BU DURUMDA ERKEN DOĞUM RİSKİM VAR.oğlumun kardeşsiz kalmasına gönlüm razı olmadı.yoksa bu kadar eziyet hiçbirşey için çekilmez.gerisi sana kalmış

Selam kızlar. Geçen gün doktora gittim tek gebelik kaybında rahimağı yetmezliği konamaz dedi. Zaten bir çocuun var dedi. Bana 6 ay korunmamı önerdi ve gebelik düşünürsen 9 ay yatmayı göze alman gerekir dedi. Ben sabıkalıymışım artık 18. haftada rahim agzı açılıp bebek düştüğü için. Gebelik sırasında rahim ağzı sürekli kontrol edilecekmiş incelme varsa dikiş atılacakmış yoksa yatak istirahatli devam dedi. Bu rahim ağzı kontrolleri ne sıklıkla yapılıyor? Yatmakta sürekli yatağa bağımlı kalarakmı? üfyaaa canım çok sıkılıyor oğlum kardeş istiyor ben yatarsam evle kim ilgilenecek bu kararı nasıl verebilirim yaaaaa

arkadasim benim allaha bin sükür hiç kayıp yaşamadan rahim agzı yetmezligi teshisi kondu
acıkcası bana sacma geldi..illa kayıp mı yaşamak gerekiyor..

rahim agzı yetmezligi teshisi gebeligin 12. haftasında rahim agzının boyunun ve genisliginin olculmesiyle konuluyor..

iyi b,r muayene ,le bu belirleniyor..lutfen iyi arastırın, sonra yasananlar cook uzucuu

Merhaba arkadaşlar, benim rahim boynumda kısalma varmış...Çok korkuyorum...3,8 cm den 3,3 e düşmüş..Şimdilik sınırda değil ama bu gidişle kısalmaya devam edebilir..haftaya gidicem kontrole inşallah bir daha kısalmaz.İnşallah benim bebeğimde zamanında gelir.

canım ya bu rahim ağzı yetersizliği ölçüm yapılmadan anlaşılırmı çok merak ediyorum beni bilgilendirin benim doktorum son gün teşhis koydu yani rahim ağzım kendiliğinden sancısız açılmış sadece çok akıntım olmuştu bir hafta boyunca songünde çok hafif bi kanama delirecem yani şu an psikolojik tedavi görüyorum gücüm kalmadı yani...........aynı acıları yaşamak istemiyorum.....

canım ya bu rahim ağzı yetersizliği ölçüm yapılmadan anlaşılırmı çok merak ediyorum beni bilgilendirin benim doktorum son gün teşhis koydu yani rahim ağzım kendiliğinden sancısız açılmış sadece çok akıntım olmuştu bir hafta boyunca songünde çok hafif bi kanama delirecem yani şu an psikolojik tedavi görüyorum gücüm kalmadı yani...........aynı acıları yaşamak istemiyorum.....

Bildiğim kadarıyla ilk gebeliklerde genelde anlaşılmıyor.Siz bundan sonraki gebeliğinizde dikiş attırmalısınız.O zaman bebeğiniz 9 ay dayanır.Geçmiş olsun.

merhaba
evet gebeğim bugün 24 hafta 4 günlük oldu.21 haftalıkken serklaj atıldı.rahimağzı 1 cm altına düşmüştü.geçen sene 22 haftayken erken doğumla bebeğimi kaybettim.şimdi 20. haftadan beri kasılmalarım var ve her geçen hafta daha artıyor.hastaneden yazıyorum.prepar serumla veriliyor.20 dk lara düşüyor kasılmalar.ne yapacağımı bilmiyorum.internationalde yatıyorum.dünyanın parası.erken doğum riskinden dolayıda bişey yapamıyorum.verilen ilacın yan etkileri var ama umurumda değil bebeğimi kaybetmek istemiyorum.bu kasılmalar beni mahfediyor moral kalmadı.

merhaba
evet gebeğim bugün 24 hafta 4 günlük oldu.21 haftalıkken serklaj atıldı.rahimağzı 1 cm altına düşmüştü.geçen sene 22 haftayken erken doğumla bebeğimi kaybettim.şimdi 20. haftadan beri kasılmalarım var ve her geçen hafta daha artıyor.hastaneden yazıyorum.prepar serumla veriliyor.20 dk lara düşüyor kasılmalar.ne yapacağımı bilmiyorum.internationalde yatıyorum.dünyanın parası.erken doğum riskinden dolayıda bişey yapamıyorum.verilen ilacın yan etkileri var ama umurumda değil bebeğimi kaybetmek istemiyorum.bu kasılmalar beni mahfediyor moral kalmadı.

Ah canım yaaa allah sabır versin sana, herşey düzelicek inşallah benimde kasılmalarım var benim rahim boynu uzunluğum kısalıyor , her kasılmada çıldıracak gibi oluyorum.Hastanede yatman çok iyi olmuş orada sana iyi bakarlar ama çok da pahalı olduğunu biliyorum ah bebeklerimiz 4-5 hafta daha dayansa allahım her an dua ediyorum.Sen hep aklımdaydın biliyormusun? Akciğer geliştirici iğnen yapılıyormu? haberlerini bekliyoruz yeşilova.Bu kasılmaların sertleşme şeklinde mi oluyor ve çok mu şiddetli?doktorlar ne diyor?Keşke devlet hastanesine yada daha ucuz bir özel hastaneye sevk edilsen ambulansla

Son düzenleme:
merhaba

meraba arkadaşım inşallah senin ki birazdaha sabreder.olumsuz düşünme sen sıkıntı yaptıkca kasılmalarında artar.ben de prepar kullanılmadı ama çoğu kişi olumlu sonuçlar aldığını duyuyorum.hatta hastanede birisi açıklığı olmuş dkiş atılmış 22 haftada en son 34 de kadar gelmişti.inşallah seninde ole olur.onda bide progestan hapı rahim içine koyyolardı hergün(rahim ağzını sıkılaştırıyormuş)ole deddiler.valla herkesin uygulaması farklı hastanesine doktoruna göre değişiyor.ben de pek olumlu sonuçlar olmadı ama serklajın 100/90 koruduğu söyleniyo.o sekilde normal doğum yapanda çok.inşallah sen de olumlu sonuçlar alırsın...

çok sağolun arkadaşlar.benim kasılmalarım sertleşme şeklinde oluyor ama o anda tüm vücuduma bişey salgılanıyor sanki.prepar tedavisinin yan etkileride çok kötü.nabız yüksek atıyor.yarın 25 haftamı tamamlayacam.başka hastanede içim rahat etmiyor.olaki erken doğum olursa diye.buranın yoğun bakımı çok iyi.kasılmalar nst de 40-80 arası çıkıyor şiddeti.bazen sıklaşıyor 15 dk ya bazen 1 saate çıkıyor.

X