Rahat insan tanımını yaparmisiniz

Ben cok tezcanli biriyim. Birsey yapilacaksa o an yaparim, ertelemem.
Bir komsum var. Hic isi bitmez. Hergun temizlik yapar, cok titiz ama mutfak tezgahi surekli bulasik dolu ve hic oturmadigindan bahseder ama evin de surekli daginikligindan sikayet eder. Her geldiginde dolaplarin icini bazalarin altini duzelttiginden bahseder.
Ben haftada bir temizlik yaparim. Evim sirekli derli topludur. Calistigim icin yatarken ev daginiksa toplarim. Yemek yaparken de yenek yapimi bittiginde tezgahimin uzerinde hic bulasik olmaz benim. Dolaplarimi senede iki defa buyuk temizlik yaptigimda temizlerim ama hep duzenlidir. Cunku hicbirseyi dolaba atarak koymam. Hep temiz ve duzenlikatlanmistir hersey.
Planli programli olmak biraz da sanirim isi bilmekten. Insanin kendine de vakti kalmasi gerekiyor. Senin durumyn bence rahatliktan degil, isini planli yaptigindan. Ben olsam rahatliktan neyi kastediyorsunuz diye sorardim.

İçinde ne yaşadığını kimse bilmez. Bilse de bir faydası olmaz. Sadece dedikodu malzemesi olursun. Bu insanların çoğu hep, dıştan gördüğü kadarıyla, fikir yürütürler.Birde de halinden şikayet etmeyip, her zorluğu çabalayıp, sessizce kendi içinde halledeni de dertsiz, tasasız sanırlar. Her fırsatta vah vahlanmayınca, sanki hiç derdiniz, sıkıntınız yok.
Geçen gün bana iş yerindeki çalışanlardan genç bir sekreter, sakin insan lakabını takmış, öyle seslendi. Şaşırdım.Neden öyle dediğini sordum. Sizi hiç panik, telaşlı ya da öfkeli halinizi görmedim. Hep çok sakinsiniz dedi. Olur mu bende bazen çok sinirli, öfkeli olabiliyorum. Ama, içime içime püskürüyorum ondan öyle görünüyorumdur dedim.

Aynen banada öyle bende çocuklara panik değilmişim ay dedim ben tecrübeliyim arkads

Guleryuzlu ve kendinizle barisiksaniz kiskanmis olabilirler.. bu rahatsiz laflarinin altinda ufak bir ima da seziyorum. Sizi cok iyi anliyorum , cunku ara ara bana da ayni seyi soyluyorlar. Bence onlara is guc cok ama mutlu bir yuvam var o yuzden guleryuzumden size rahatmisim gibi gelmistir diyip gulerek cevabinizi verin

Dert yanmiyorsunuz diye boş tembel sanmışlar sizi.

Rahat insan tanımının karşılığı benim.
Dağ gibi bulaşık dururken ya da yaptığım yemek yanmışken ‘aman olan olmuş’ deyip, kahve yapıp sigaramla içerim mesela
Buda rahatlık değil aslında bence insan nasıl mutluysa öyle yasamali

Yok, inanın rahatlık.
Çünkü başka insanlar onca emeğim yandı gitti ne yapacağım ben, zamanım kalmadı vs diye strese giriyor.
Olumsuzlukla baş edebilmek, bunu hayatın merkezine koymayıp, görmezden gelerek ana geri dönebilmektir rahatlık.

Köy yansa saçını tarar diye bir laf vardır, millet manyak gibi didinmeyi, saçları süpürge etmeyi, başkalarını aşırı önemsemeyi meziyet edinmiş.
Aksini yapınca rahat yaftası yiyorsunuz zaten.

Siz elamleme bakmayın. Kutu kutu ilaçları salona dizip ben çok hastayım imajı verenler, elinde yemekle çocuk peşine koşanlar, kocisim kocisim diye adamın altına bez bağlama safhasına gelenlerin yanında size böyle demeleri normal. Hiç takılmayın. Mutluluğunuz huzurunuz daim olsun

Bunu söyleyenlerin ev içinde huzuru yok sizi resmen kıskandıklarından dolayı size kulp takıyorlar, kadınların çoğu zaten kıskanç öyle arkadaş yanlısı dost most değiller bunu bilin bence herkes iyi gün dostu

Burda bi laf öğrendim deveyi diken insanı s.... yaranırmış:):)

bence 4 tane çocuğun var diye önyargıda bulunuyorlar rahat olsam 4 tane çocuk yapmam 4 çocukla her işimide yapıyorum çok şükür de geç..

Allah razı olsun cümlemizin inslh

Yok benim çocuklar okulda yanında gezdirmek bak o tıp annelerdende degilim
ozaman sakin stressiz relax bi insansiniz
benim esimde boyledir.
ben bazen bi sorun icin kendimi yerim bakiyorum adam cekirdek citliyo falan napiyim yani ölüyim mi modunda
benim tarzimdaki insanlara gore rahat geliyor olabilirsiniz yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…