QEEG Testi /Güne tutunamamak ve Majör Depresyon ...

Ne yazikki bu rahatsizligi yasamayan insan anlayamiyor doktorumun tavsiyesiydi bu konuyu herkesle siradan insanlarla konusma cunku onlarin o an teselli icin soyledigi seyler aksine derinde ataklara sebep olabiliyor insanlarimiz ne yazikki yargilamayi seviyor en cok duyulan cumleler neyin var Allaha sukret kafana takma vs vs vs 5 aylik evli 3.5 aylik hamileyim 3 aydir bu lanet olasi seyle basetmeye calisiyorum Allah dusmanina bile yasatmasin Rabbim bu hastalikla mucadele eden cumlesine ferahlik sifa versin insallah

“Evlerinizde Bakara Sûresi’ni okuyun. Çünkü Bakara Sûresi’nin okunduğu eve şeytan girmez.”

“Evlerinizi mezar yapmayın. Orada namaz kılın. Şüphesiz şeytan, Bakara Sûresi’nin okunduğunu işittiği evden kaçar.”

“Her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’ân’ın da zirvesi Bakara Sûresi’dir. Bu sûreyi gündüz okuyan kimsenin evine üç gün şeytan girmez. Geceleyin okuyanın evine de üç gece giremez.”

Bir eve şeytan giremezse, başını kapıdan içeri bile sokamazsa, o evde bir tartışma, bir huzursuzluk, bir kavga, bir bereketsizlik, bir geçimsizlik olur mu? Çünkü saydığımız bütün bu tersliklerin sebebi şeytandan başkası değildir.

Çok teşekkür ederim. Beni Bu hale getiren en önemli faktörün hayatta biraz olsun kendi egolarıma göre davranmayı başarmamış olmam olduğunu düşünüyorum. Hiç çok hırslı ve kendisini biraz daha fazla düşünen bir insan olmayı beceremedim. Yaşamadık en büyük hayalim Oğlumu amalı babalı büyütmekti.. Olmadı, olamadı. Allah'a şükürler olsun Oğlum dengede, olabildiğince mutlu ama onun hayatından çaldığımız aile birliğini her ne sunarsak sunalım telafi edebilmemiz mümkün değil..bunun acısı da çok çörekleri içimde yıllardır. Ve bu Eylül'de üniversite eğitimi için yurtdışına gidecek biricik Evladım. Ve muhtemelen bundan sonra da artık Türkiye'de yaşamayacak. Tek dayanağım, canımın içi yanımda olmayacak. Kendi hayatıma bir erkeği sokmak asla istemiyorum. Oğlum için uzak ta olsak sağlıklı olmak zorundayım. Onun yanına gidip gelebilmeliyim. Hayatımın tek anlamı O..

Allahım Size de en kısa sürede şifa versin, duacıyım . Özellikle hamileliğinizden kaynaklanan hormon değişikliklerinin yanısıra bir de bu hastalıkla başedebilmek feci zorluyordur Sizi. Peki bu durumda ilaç tedavisi uygulanabiliyor mu?

Bakara Suresi Kuran'ı Kerim'in bir nevi şifresidir, katılıyorum. Ama bu hastalıkta öyle oluyorsunuz ki inandıklarını bile yapamaz hale geliyorsunuz..

Iyileşmeye başlamak için istemek en önemlisi, inanıyorum. Ama bu öyle bir hale geliyor ki zamanla neyin doğru ve gerekli olduğunu bilseniz de motivasyonu kaybettiğiniz için kolunuz kanadınız kırılıyor, yapamıyorsunuz ..

Çok teşekkür ederim.Geçtiğimiz hafta eeg yerine direkt depresyon araştırmasına yönelik "quantitative eeg" çekildi. Düzgün çekilmesinin yanısıra doğru yorumlanması en kritik nokta imiş. Sonuç.. Theta dalgalarım çok yüksek, beta dalgalarım aşırı sık ve beynin depresyon alanı olan sol lobta yaşıtım kadınlarda olağan kabul edilen rasyoların %98 oranında fazlası ile depresyon teşhisi konuldu ...

Çok çok teşekkür ederim. Tek amacım gerçekten de onun evleneceği, ayaklarının üzerinde dimdik duyabileceği günleri görebilmek için yaşamak. Dört doktor değiştirdim üç buçuk yılda. Kendilerinden sonuç alamadım. Şimdi çok yetkin olduğundan emin olduğum bir doktorun tedavisine girdim. Herşey yolunda giderse beş-altı ay içinde kontrol altına alacağımıza inandığını söyledi kendisi. İlaçların yanısıra tms tedavisi de başladı. 20 seansın 5 seansını bu hafta tamamladık. Bunun iyi gelmesi olasılığı dünya ortalamalarına göre %60 'mış. Az bir oran değil. Neden ben de bu yüzdenin içinde olmayayım diyerek bu tedaviye de başladım.

Çok teşekkür ederim. Inanın gayret etmeye olağanüstü çaba gösteriyorum. Eğer bu doktorum doğru doktor ise ki ben bu defa buna çok inanıyorum, kontrol altına alınmaya bir başlasa, ben de motive olabileceğim.

Meleğiniz Rabbinizin katında, huzurda. Allah sabırlar versin ki çok zor dayanılası bir durum bu.. Kesinlikle zorun ve beterin daha zoru, daha beteri var. Ve olan her ne ise, herşeyin de bir sebebi var.. Alınacak dersler var, öğretilecekler var..

Çok teşekkür ediyorum. Âmin ve inşaallah. Görüntüleme yapıldı. Sonuç ciddi dirençli ve ağır depresyon. Yaşıtım kadınlarda olması kabul edilen rasyoların %98 üzerinde bir oran teşhis edildi. Günde 1000 mg'lik depakin ile 80 mg'lik paxera ve 20 seanslık tms tedavisi başlanarak biran önce yoğun yas modundan çıkartacak bir tedavi planlandı. Haftada üç gün tedaviye gidiyorum. Bu hafta ikinci haftam olacak. Bu durumdan çıkmaya başlamam için enaz 1.5 ay gerekiyormuş. Herşey yolunda giderse 5-6 aylık bir süreçte kontrol altına alınabilecekmiş. Şu anda bu bile o kadar büyük bir umut oldu ki benim için ...

Evet çok haklısınız. Doğru tedavi ve inanç. Ama siz de biliyorsunuzdur en dibe düştüğünüzde sarılacak hiçbir şey kalmıyor. Ama sarılmak zorundayım. Şimdilik şu birbuçuk aylık süreyi atlattığımda ilaçlarımın da iyi gelmeye başladığını görürsem eminim motivasyonum yerine gelmeye başlayacak. Dua ediyorum.. Lütfen Rabbim Oğlum için iyi olayım diyorum.

Tabii ki yaparım ya METIN.. oğlum üç yaşlarında iken tam iki yıl hep zikir de yapmıştım. Yarından itibaren başlayacağım.. Çok teşekkür ederim. Dilek Ağacı grubunu bilmiyorum. Ama araştıracağım.

Çok teşekkür ederim. Eski Halime dönmek değil de aslında daha sağlıklı yaşayan, neşeli, enerjik, kendi başına da mutlu yepyeni bir insan olmak istiyorum. Asıl dönüşmem gereken bu.. Hayattan zevk almayı öğrenmek..

Ne kadar güzel moral verdiniz, motive ettiniz çok teşekkür ederim. Çevremdekiler hep ne kadar özel bir insansın derler, hayatıma gıpta ederler. Ama benim gözümde hiç ama hiçbir şey yok.. O şükür çok ama çok önemli. Şükretme duygusuna tekrar kavuşmam gerek.. İnşaallah güzel haberleri de burada paylaşmak nasip olsun. Tekrar en içten teşekkürlerimLe ..