• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

QEEG Testi /Güne tutunamamak ve Majör Depresyon ...

Bide şimdi 1 yıldır bebek için tedavi görüyorum belki de Allah benim gibi bir kadına bebek vermek istemiyordur kim bilir.çok zor zamanlar benim için çok zor.çabuk geçse bi daha hiç gelmese bu depresyon
Sizin bu düşündüğünüzü bende düşünüyodum bu sebepten dolayı allah bana çocuk vermiyo sanırım diyodum sonra hamile olduğumu öğrendim ve böyle düşündüğüme pişman oldum hep şükür duası ettim sonraa kalp atışını duyamadım sağlıksız gebelik olduğunu öğrendim ve kürtaj oldum şimdi yine kendimi suçluyorum hani fırtına öncesi sessizlik vardır ya şuan o durumdayım. Allah her derde deva her hastalığa bir şifa verir inşallah

Bu kendini suçlama durumu hiç bitmiyor inanın her olayda her şeyde kendimi suçlıyorum ama bir de şöyle düşünün bazı kadınlar var gayrımeşru çocuk yapıp sokağa bırakıyorlar ne yani onlar mı hak ediyor çocuk sahibi olmayı diyorum.

Evet ben kotu durumdaydim cok sukur iyiyim allahim herkesin yardımcısı olsun çok zor bir durum depresyon panik vs evden çıkamaz hale gelmiştim günde panik atak geçirdiğimi hatırlıyorum ve çocuklarımın üstüne çok düşmüştüm ölüm korkusundan ama kimse beni anlamadı eşim bile bi arkadasimin desteğiyle drllara gittim tedavi oldum kimse inanmadi bana drum anca senin gibi olanlar seni anlar dedi kimseye anlatamassin dedi çok sorunlar yaşadım halen izleri var ve ben bu hastalıkla halen savaşıyorum tabi bu defa esimde destek olmaya başladı ama size kendinizden başka en guzel desteği kimse vermiyor inanın ve inanninki atlatacagiz

Yavaş yavaş anlattığınız ruh haletine bürünüyorum :(
Çok zor günleri geçirdik ve hala bitmiş değil sıkıntılar.
İki çocuğum var ve tek savaşım onlar için, çocuklarım olmasa yaşamak için sebep yok sanki :(

Bu kendini suçlama durumu hiç bitmiyor inanın her olayda her şeyde kendimi suçlıyorum ama bir de şöyle düşünün bazı kadınlar var gayrımeşru çocuk yapıp sokağa bırakıyorlar ne yani onlar mı hak ediyor çocuk sahibi olmayı diyorum.
Bu tür kadınların anne olduğunu duyunca işte deliriyorum ne yaşadıklarını bilmeden hiç bir şekilde yargılamak istemem ama biz çocuk için çabalarken şu başımızda olan depresyondan kurtulmak için çabalarken bu insanların Allahın verdiği o güzel minicik canı kirli çöp gibi
Gayrımeşru olması dışında aslında ellerinde ki o güzel şeyin değerini bilmiyorlar ya işte bana göre bu yüzden hiç haketmiyorlar

Bide şimdi 1 yıldır bebek için tedavi görüyorum belki de Allah benim gibi bir kadına bebek vermek istemiyordur kim bilir.çok zor zamanlar benim için çok zor.çabuk geçse bi daha hiç gelmese bu depresyon
Yada allah sizin gibi bi kadını sınava sokyordur ve şimdi siz bu nu söyleyerek kaybediyorsunuz bu sınavı hiç bi zaman istan etmeyin hiç bir şey sebebsiz değildir o şübhesiz her şeyi bilendir...

İsyan etmek demeyelim ona da daha çok karmaşık düşünceler diyelim olumlu ve olumsuz bir sürü şey üretiyor beyin ve bu süreçte en kolay olan kendini suçlamak oluyor genelde:(

çok geçmiş olsun sizi çok iyi anlıyorum.iyi ki çabalayıp doktora gidiyorsunuz.ben de 2 yıl önce depresyona girdim ve terapiye başladım.arkasından depresyon yeme bozukluğu iyi devam etti.şimdi yeme bozukluğu için her hafta terapiye gidiyorum.allahtan çok memnunum terapistimden.her hafta verilen ödevleri yapmaya çalışıyorum.
depresyonu yaşayan bilir.Allah şifamızı versin hepimizin.siz de terapiyi kesinlikle bırakmayın.

O kadar samimi yazmışsınız ki inanın bende az çok bu depresyonu yaşadım hatta hala kalıntısı var diyebilirim. Yazınızı okumadan önce ben neden böyle biriyim diye aklımdan geçiriyordum hiç bir işim yok evliyim ama dediğiniz gibi tutunamıyorum insanlardan hayattan yaşamaktan o ne der bu ne der düşüncesinden hep korkuyorum, benimde çocukluğumda yaşamış olduğum travmalar var büyük ya da küçük ama hayatıma çok etki etti, evlendim ve etkisi arttı, 2 sene gitmediğim, boş boş bakıp dinlemediğim özel doktor kalmadı verdikleri ilaç zaten sadece sakinleştirmekten başka hiç bir şey yoktu ben yine aynı bendim. Sizinde dediğiniz gibi yapılıcak şeyleri biliyordum ki doktorlar zaten benim bildiklerimi konuşup duruyorlardı ama anlamadıkları bir şey vardı.. bildiklerimi doğru olanı yapıcak ufacık ne umudum ne gücüm ne de kendime güvenim vardı. Kullandığım ilaçlar yüzünden bu kahrolası depresyon yüzünden 2 seneliğine bebek düşüncemizi kafamızdan acıya acıya sildik, sonra zaman geçtikçe farkettim ki bu ilaçlar bana kilo aldırmaktan başka hiç bir şey yapmadı ama etrafımdaki insanlar ailem eşim benim daha iyi olduğumu söyleyip duruyodu ama bir insanı sadece dış görünüşüne bakıpta karar vermek çok kolay önemli olan içini hissettiklerini beyninden geçenleri bilmekti ama kimse beceremedi ve 2 sene sonra ilaçları bıraktım ne olursa olsun bir daha kullanmamak üzere. Bebek düşüncemizi büyük heyecanla hayatımıza geçirdik ama beni bu dönemde de kötü şeyler bekliyomuş. 13 ay bebek hasreti çektim canım acıdı isyan ettim sabrettim dua ettim sonra Allah bana mayıs ayında en çok istediğim güzelliği verdi ve hamile olduğumu öğrendim, tabi bu da uzun sürmedi 23 haziran yani geçen cuma günü çok farklı bir duyguyla ilk kalp atışını duymak için doktorda kontrolümüz vardı ve beni yıkan şey doktorun ağzından çok basit şekilde kelimelere döküldü gebelik çok sağlıksız kalp atımı yok kan akışı dahi yok kürtaj yapmamız lazım dedi, düşünebiliyomusun 13 aydır yolunu gözlediğim bebeğimin benimle yani onu daha hissetmeden çok seven annesiyle bir bağ bile oluşmamış.. Doğumhanede kürtaj oldum bir tarafta benim bebeğimi hayattan kopartırlarken bir tarafta hayata gözlerini yeni açan bebekler ağlıyodu, bu nasıl bir acıdır böyle. Şuan artık yalnızım ve toparlanmaya çalışıyorum eğer ben kendimi bırakırsam inan çok çok daha zor duruma düşerim tek yaptığım Allaha dua edip sağlık, sabır ve hayırlı sağlıklı evlat dilemek çünkü beni hayata en çok bağlıycak şey bi bebeğimin olması.. Sizin evladınız var sanırım o yüzden nolur bırakmayın kendinizi hayat çok acımasız sizi kendinizden başka kimse kolay kolay anlayamaz, destek alın tabi ki ama önce kendi kendinizin doktoru olun olur mu çünkü sizin için iyi olan şeyi de yine bilicek olan sizsiniz. DUAM SİZİNLE, Umarım hayatınız çektiğiniz sıkıntıdan kat kat daha güzel huzurlu mutlu ve sağlıklı geçer..

çok geçmiş olsun.hayırlısı değilmiş demek ki.bence siz de sizi anlayan bir terapistle görüşün.ilaç kullanmak asla çözüm değil.ben hiç kullanmadım.kolaya kaçmak o.iyileşmek için çabalamak gerek.

çok geçmiş olsun.hayırlısı değilmiş demek ki.bence siz de sizi anlayan bir terapistle görüşün.ilaç kullanmak asla çözüm değil.ben hiç kullanmadım.kolaya kaçmak o.iyileşmek için çabalamak gerek.
Teşekkür ederim, evet hayırlısı değilmiş inşallah bundan sonrası güzel olur. Aslında düşünüyorum konusup rahatlamak istiyorum iyi gelceğine eminim

burada arkadaşların cogu boş konuşuyor depresyonlu hasta kılını bile kıpırdatamaz tüm gün kendiyle ve 4 duvarla konuşur.ne yüzmesi ne sosyalliği ne yürüyüşü ya.bunlar için biraz iyleşmesi zevk mekanizmasının dile gelmesi gerekir.@figenayten canım nasıl oluyorda nbeynin ilaçlara cevap vermiyor.Yaşadıklarımı yazmıyayım hamilyken başladı bende herşey okb,obsesyon,depresyon ansiyete ben hepsini iç içe yaşadım cnm.Tam 1 bucuk yıl hamileliğim dolayısıyla ilaçta kullanamadım.Ekt yapılacaktıkendime zaar verme eylemleriyle yaşadım aylarca.Hamilelik sonrası ilaçla atlattım ve bolca İnşirah süresi Rabbime sıgınarak hz.Yunusun ,Yakubun,Eyyubun duasıyla Esmaül Hüsna ile şifa buldum bebeğim bizim tek yardımcımız rabbimiz.Ayrıca Ekt yi düşündün mü depresyonda harikalar yaratabiliyor.

Yıllarca ara ara depresyon yasadığım olurdu.lakin birgün oyle bir geldi ki feleğimi şaşırdım .doktorum majör depresyon dediğinde daha hiç duymadım bunu demiştim.günlerce yıkanmıyordum,dişlerimi fircalamiyordum,aynı kıyafetler,taranmamış yağlı saçlarla bir de çalışıyordum.ben ben değildim artık.tüm duygularım alınmıştı.sinirlenmeyi ,birseylere uzülmeyi bile ister olmuştum.bunu yaşamayan birine anlatmak imkansız.hiçbirsey yapilmıyor yapilamıyor,hicbirsey tat vermiyor iyi gelmiyor ki.ağlama krizleriyle boğularak acillerde buluyordum kendimi.bogazımdan lokma geçmiyordu geçemiyordu.erimiştim.konuşamıyordum.etrafımdaki insanların konuşmaları gulüşmeleri ne tuhaf geliyordu.Allahım boyle olacaksam ne olur al canımı diye yalvariyordum.ne sure ne ayet be de esmaul hüsnalar dilimin ucuna geliyordu ama olmuyordu okuyamiyordum.sabah kalktıgımdaki o his of offfff.çalan tlfna bakamazdım.evde boğulurdum.yemek yapamaz mutfaga giremezdim.Allah kimseye vermesin.Nasıl bir boşluk ,nasıl bir bilinmezlikti yarabbim.ve kimse anlamazdı.çık gez ,takma bişeyi,herşey sende bitiyor cümleleri beni daha da uçuruma sürükleyen cümlelerdi.intihar planları yapardım devamlı ama inancımdan ve sevdiklerimin uzulmemesi icin vazgecerdim.doğru ilaçla yenebildim ben bunu.uzun süre icmemistim hamile kaldım kalacağım derken sekiz ay icmedim.hamile kalinca da 7.haftamda yine hortladı.hamileligimin ortalarına kadar süründüm.yillardır bekledigim bebegime sevinemedim.sonra yavaş yavaş iyileştim fakat okb ve anksiyete de var bende.ama hicbiri majör dep.kadar yıkıcı değil Allah sizi de kurtarsın inşallah.bizi biz anlarız.
benimi tarif ettin cnm depresyon ansiyete ok iç içe zaten hep.

Çoluğu çocuğu olan birinin depresyonda olması çok acı bir şey. Kendi çocuğu ile birlikte, içindeki çocuğa sarılmak bile yetmiyor demekki...

Bu kadar uzun sürerse kronik olur. Elektroşok falan denemeliydiniz bence: tabi doktor uygun görürse

Çoluğu çocuğu olan birinin depresyonda olması çok acı bir şey. Kendi çocuğu ile birlikte, içindeki çocuğa sarılmak bile yetmiyor demekki...

Bu kadar uzun sürerse kronik olur. Elektroşok falan denemeliydiniz bence: tabi doktor uygun görürse
b ende onu tavsiye ettm

Son dört yıldır. kronik majör depresyon tedavisi görüyorum. ve geçtiğimiz Eylül ayından beri canlı cenaze şeklinde yaşıyorum eğer buna yaşamak denirse. İlaç devam ama sonuç yok. Bugece de mi uyuyacağım diye uyuyor ve yine uyandım allahım bu gün nasıl geçecek diye kalkıyorum. Elbette geçmişe ait çok travmalarım var ama asıl sorun onlar değil artık.. Asıl sorun bugüne tutunamamam ve gelecekte beni bekleyen her türlü olumsuz senaryolar.. Hiçbir istek hiçbir umut ve hiçbir enerji kıpırtısı olmaksızın adına yaşamak denirse yaşadığım günler bunlar. Hep uygun doktor ve doğru ilaç tedavisi almadığıma inandım. İlaçların yanısıra , Bir yıl her hafta terapiye de gittim ve sonuç sıfır.. Terapistin söyleyeceklerini zaten biliyorum ama doğru olanları yapmak için minimum seviyede bir güç bir istek yok.Temmuz'un ilk haftasında neurobilim konusunda uzman ve şimdiden çok güvenerek görüşmeye gideceğim bir hekimden randevu aldım. Doktor anlamında son şansım olacak kendisi öyle inanıyorum şu anda. Aynı gün qeeg denilen bir test yapılmasını istedim. Beyin dalgalarının renkleri ile durumunu ortaya koyan bir testmiş bu. Bunun sonuçlarına göre en doğru ilaçlar verilecektir muhakkak ümidine sarılarak o güne ulaşmayı beklemekten başka hiçbir gayem yok şu anda. Aranızda QEEG TESTİ' yaptıran var mı? Lütfen benim için dua edin. Hayata tutunabilmem , oğlumun güzel günlerini görebilmem için....
Rabbine dua et içini ferahlatması ve herşeyin hayırlısı olması için.. Rabbim şifa versin inşallahh canım :110:

Son dört yıldır. kronik majör depresyon tedavisi görüyorum. ve geçtiğimiz Eylül ayından beri canlı cenaze şeklinde yaşıyorum eğer buna yaşamak denirse. İlaç devam ama sonuç yok. Bugece de mi uyuyacağım diye uyuyor ve yine uyandım allahım bu gün nasıl geçecek diye kalkıyorum. Elbette geçmişe ait çok travmalarım var ama asıl sorun onlar değil artık.. Asıl sorun bugüne tutunamamam ve gelecekte beni bekleyen her türlü olumsuz senaryolar.. Hiçbir istek hiçbir umut ve hiçbir enerji kıpırtısı olmaksızın adına yaşamak denirse yaşadığım günler bunlar. Hep uygun doktor ve doğru ilaç tedavisi almadığıma inandım. İlaçların yanısıra , Bir yıl her hafta terapiye de gittim ve sonuç sıfır.. Terapistin söyleyeceklerini zaten biliyorum ama doğru olanları yapmak için minimum seviyede bir güç bir istek yok.Temmuz'un ilk haftasında neurobilim konusunda uzman ve şimdiden çok güvenerek görüşmeye gideceğim bir hekimden randevu aldım. Doktor anlamında son şansım olacak kendisi öyle inanıyorum şu anda. Aynı gün qeeg denilen bir test yapılmasını istedim. Beyin dalgalarının renkleri ile durumunu ortaya koyan bir testmiş bu. Bunun sonuçlarına göre en doğru ilaçlar verilecektir muhakkak ümidine sarılarak o güne ulaşmayı beklemekten başka hiçbir gayem yok şu anda. Aranızda QEEG TESTİ' yaptıran var mı? Lütfen benim için dua edin. Hayata tutunabilmem , oğlumun güzel günlerini görebilmem için....
Geçmiş olsun canım psikolojik rahatsızlıklar da Günde 3 defa Ayetel kürsi ve Amenerrasulu ikisi de 3 kez günde bir defa sadece 1 bardak suya oku iç Ruhsal maddi her türlü sıkıntıya Allah'ın izniyle şifadır. denenmiştir. Panik atak hastasıydım maaşallah 6 ayda kurtuldum.
Bir de Yine bir bardak suya günde bir kez olmak üzere 3-7-11 okuyabildiğin kadar
Allahümme salli alA seyyidinA Muhammedin ve alA Ali seyyidinA Muhammedin bi adedi külli dain ve devain amin. diye oku ve iç. Bunu da çocuğum olması ve iyileşmem için okumuştum oldu Allahımın izniyle çok şükür. Kanser hastası bir tanıdık iyileşmesini bu selavatı okuması vesilesiyle olduğunu söyledi ben de okudum.
Anlamı ise ;
ALLAH’ım! Efendimiz MUHAMMED (salallahu aleyhi ve sellem)’e ve Efendimiz Muhammed (salallahu aleyhi ve sellem)’in ailesine; dert çekenlerin (devâ dileyen çağırıcıların) ve devâ (çâre) lerinin tümü adedince salât-ü-selâm et. tir.

Her ikisi de tevafuk olarak karşıma çıkmıştır. Kesinlikle birilerinden derman aranarak bulunmamıştır.
Şifa olur cümle müslümanlara inşallah.

Genelde zaten hamilelikte değişen hormonlar geçmişteki travmaları gün yüzüne çıkarabiliyor maalesef doğumdan sonra kadınların yüzde sekseni depresyona girer girmeyen de ya çok fazla yardım alıyordur destek konusunda sıkıntısı yoktur yada çocuğun bakımını başkasına devretmiştir.

Geçmişe ait travmaları silmeden iyi olamazsınız bence.. Annemden biliyorum. Bir süredir EMDR tedavisi görüyor, bu yöntemi ülkemize ilk getiren kişiden.. Göz hareketlerine bağlı travma silme gibi bir şey.. Bir araştırın isterseniz.

Ya Hayy ve Estegfirullah!hele ki ya Hayy!sanki zikrederken rahmin den migdenden yukarı cigerlerini kalbini temizleyip sokup atıyor insanın tüm vesvese lerini,vesvese demişken nas Felak ayetel kursi insirah!çünkü sıkıntılarınızi size çekilmez ağır ve sonsuz gibi gösteren yine vesvese ler.geçmiş olsun kk das

Geçmiş olsun Bireysel Davranış Terapisi denen bir tedavi biçimi var, bazı davranış paternlerini yemek içmek tuvalete gitmek gibi düşünüp uygulayıp size kötü etkisi olanlanrı değiştirmeden sonuca sadece ilaçlarla devam etmek sizi bu duruma uzun süre maruz bırakır ve yorar. Lütfen bunu deneyin bilimsel ve bir öok tedaviye göre sonuçları başarılı, olumsuz olma veya sizi daha kötü yapma gibi birşey söz konusu değil. Sürekli kısır döngü yaşadığınız şeylerde yardımı olabileceğini düşünüyorum tabi ki psikiyatr doktorunuza danışın. geçmiş olsun, umudunuzu kaybetmeyin, kendinize güvenin, Allah yardımcınız olsun

Back