- 13 Ekim 2010
- 8.139
- 4.871
- 373
- Konu Sahibi figenayten
-
Bana özel manla hangi şehirde olduğunu msj atar misin?Ben sağlıkçı olduğum halde bilmiyorum bu testi.Eeg cektirdim ama qeeg ilk defa duydum.Lutfen sonucu bana haberdar et..Keske bir yolu olsa..Gecmis olsun bu arada...Son dört yıldır. kronik majör depresyon tedavisi görüyorum. ve geçtiğimiz Eylül ayından beri canlı cenaze şeklinde yaşıyorum eğer buna yaşamak denirse. İlaç devam ama sonuç yok. Bugece de mi uyuyacağım diye uyuyor ve yine uyandım allahım bu gün nasıl geçecek diye kalkıyorum. Elbette geçmişe ait çok travmalarım var ama asıl sorun onlar değil artık.. Asıl sorun bugüne tutunamamam ve gelecekte beni bekleyen her türlü olumsuz senaryolar.. Hiçbir istek hiçbir umut ve hiçbir enerji kıpırtısı olmaksızın adına yaşamak denirse yaşadığım günler bunlar. Hep uygun doktor ve doğru ilaç tedavisi almadığıma inandım. İlaçların yanısıra , Bir yıl her hafta terapiye de gittim ve sonuç sıfır.. Terapistin söyleyeceklerini zaten biliyorum ama doğru olanları yapmak için minimum seviyede bir güç bir istek yok.Temmuz'un ilk haftasında neurobilim konusunda uzman ve şimdiden çok güvenerek görüşmeye gideceğim bir hekimden randevu aldım. Doktor anlamında son şansım olacak kendisi öyle inanıyorum şu anda. Aynı gün qeeg denilen bir test yapılmasını istedim. Beyin dalgalarının renkleri ile durumunu ortaya koyan bir testmiş bu. Bunun sonuçlarına göre en doğru ilaçlar verilecektir muhakkak ümidine sarılarak o güne ulaşmayı beklemekten başka hiçbir gayem yok şu anda. Aranızda QEEG TESTİ' yaptıran var mı? Lütfen benim için dua edin. Hayata tutunabilmem , oğlumun güzel günlerini görebilmem için....
Gittiğim prof. ben söylemesem ne eeg ne tomo cektirecekti.Ki kendisi kendinden gecmis bir hali vardiAllah en kısa sürede şifa versin inşallah.
Ben EEG ve uyku teknisyeniyenim. Tetkik çok kolay ondan yana içiniz rahat olsun. Baş kısmınıza bir takım elektrotlar takılarak beyin dalgalarınız görüntülenecek ve beyin haritanız çıkarılacak. Depresyon ciddi hasar vermiş mi tespiti yapılacak.
İnşallah bu dr sadece umudunuz değil dermanınız da olur. Rabbim yardımcınız olsun.
Hangi ilaç oldugunu bana ozel msj atar misin?Kilo aldırdı mi?Yıllarca ara ara depresyon yasadığım olurdu.lakin birgün oyle bir geldi ki feleğimi şaşırdım .doktorum majör depresyon dediğinde daha hiç duymadım bunu demiştim.günlerce yıkanmıyordum,dişlerimi fircalamiyordum,aynı kıyafetler,taranmamış yağlı saçlarla bir de çalışıyordum.ben ben değildim artık.tüm duygularım alınmıştı.sinirlenmeyi ,birseylere uzülmeyi bile ister olmuştum.bunu yaşamayan birine anlatmak imkansız.hiçbirsey yapilmıyor yapilamıyor,hicbirsey tat vermiyor iyi gelmiyor ki.ağlama krizleriyle boğularak acillerde buluyordum kendimi.bogazımdan lokma geçmiyordu geçemiyordu.erimiştim.konuşamıyordum.etrafımdaki insanların konuşmaları gulüşmeleri ne tuhaf geliyordu.Allahım boyle olacaksam ne olur al canımı diye yalvariyordum.ne sure ne ayet be de esmaul hüsnalar dilimin ucuna geliyordu ama olmuyordu okuyamiyordum.sabah kalktıgımdaki o his of offfff.çalan tlfna bakamazdım.evde boğulurdum.yemek yapamaz mutfaga giremezdim.Allah kimseye vermesin.Nasıl bir boşluk ,nasıl bir bilinmezlikti yarabbim.ve kimse anlamazdı.çık gez ,takma bişeyi,herşey sende bitiyor cümleleri beni daha da uçuruma sürükleyen cümlelerdi.intihar planları yapardım devamlı ama inancımdan ve sevdiklerimin uzulmemesi icin vazgecerdim.doğru ilaçla yenebildim ben bunu.uzun süre icmemistim hamile kaldım kalacağım derken sekiz ay icmedim.hamile kalinca da 7.haftamda yine hortladı.hamileligimin ortalarına kadar süründüm.yillardır bekledigim bebegime sevinemedim.sonra yavaş yavaş iyileştim fakat okb ve anksiyete de var bende.ama hicbiri majör dep.kadar yıkıcı değil Allah sizi de kurtarsın inşallah.bizi biz anlarız.
Son dört yıldır. kronik majör depresyon tedavisi görüyorum. ve geçtiğimiz Eylül ayından beri canlı cenaze şeklinde yaşıyorum eğer buna yaşamak denirse. İlaç devam ama sonuç yok. Bugece de mi uyuyacağım diye uyuyor ve yine uyandım allahım bu gün nasıl geçecek diye kalkıyorum. Elbette geçmişe ait çok travmalarım var ama asıl sorun onlar değil artık.. Asıl sorun bugüne tutunamamam ve gelecekte beni bekleyen her türlü olumsuz senaryolar.. Hiçbir istek hiçbir umut ve hiçbir enerji kıpırtısı olmaksızın adına yaşamak denirse yaşadığım günler bunlar. Hep uygun doktor ve doğru ilaç tedavisi almadığıma inandım. İlaçların yanısıra , Bir yıl her hafta terapiye de gittim ve sonuç sıfır.. Terapistin söyleyeceklerini zaten biliyorum ama doğru olanları yapmak için minimum seviyede bir güç bir istek yok.Temmuz'un ilk haftasında neurobilim konusunda uzman ve şimdiden çok güvenerek görüşmeye gideceğim bir hekimden randevu aldım. Doktor anlamında son şansım olacak kendisi öyle inanıyorum şu anda. Aynı gün qeeg denilen bir test yapılmasını istedim. Beyin dalgalarının renkleri ile durumunu ortaya koyan bir testmiş bu. Bunun sonuçlarına göre en doğru ilaçlar verilecektir muhakkak ümidine sarılarak o güne ulaşmayı beklemekten başka hiçbir gayem yok şu anda. Aranızda QEEG TESTİ' yaptıran var mı? Lütfen benim için dua edin. Hayata tutunabilmem , oğlumun güzel günlerini görebilmem için....
Son dört yıldır. kronik majör depresyon tedavisi görüyorum. ve geçtiğimiz Eylül ayından beri canlı cenaze şeklinde yaşıyorum eğer buna yaşamak denirse. İlaç devam ama sonuç yok. Bugece de mi uyuyacağım diye uyuyor ve yine uyandım allahım bu gün nasıl geçecek diye kalkıyorum. Elbette geçmişe ait çok travmalarım var ama asıl sorun onlar değil artık.. Asıl sorun bugüne tutunamamam ve gelecekte beni bekleyen her türlü olumsuz senaryolar.. Hiçbir istek hiçbir umut ve hiçbir enerji kıpırtısı olmaksızın adına yaşamak denirse yaşadığım günler bunlar. Hep uygun doktor ve doğru ilaç tedavisi almadığıma inandım. İlaçların yanısıra , Bir yıl her hafta terapiye de gittim ve sonuç sıfır.. Terapistin söyleyeceklerini zaten biliyorum ama doğru olanları yapmak için minimum seviyede bir güç bir istek yok.Temmuz'un ilk haftasında neurobilim konusunda uzman ve şimdiden çok güvenerek görüşmeye gideceğim bir hekimden randevu aldım. Doktor anlamında son şansım olacak kendisi öyle inanıyorum şu anda. Aynı gün qeeg denilen bir test yapılmasını istedim. Beyin dalgalarının renkleri ile durumunu ortaya koyan bir testmiş bu. Bunun sonuçlarına göre en doğru ilaçlar verilecektir muhakkak ümidine sarılarak o güne ulaşmayı beklemekten başka hiçbir gayem yok şu anda. Aranızda QEEG TESTİ' yaptıran var mı? Lütfen benim için dua edin. Hayata tutunabilmem , oğlumun güzel günlerini görebilmem için....
Gittiğim prof. ben söylemesem ne eeg ne tomo cektirecekti.Ki kendisi kendinden gecmis bir hali vardi
Nereye gideyim bana yol gösterir misin?Ilaç almadan uyuyamiyorum uyku eegsi çekilmedi.Ne yapmamı önerirsiniz?
Bitki çayları fayda etmiyor ama onlari denemedim.Rezene tadi iğrenç içmek çok zor..Bitki çayları içmelisin. Özellikle anason ve rezene birer çay kaşığı at demlendir uyumadan önce iç
O kadar samimi yazmışsınız ki inanın bende az çok bu depresyonu yaşadım hatta hala kalıntısı var diyebilirim. Yazınızı okumadan önce ben neden böyle biriyim diye aklımdan geçiriyordum hiç bir işim yok evliyim ama dediğiniz gibi tutunamıyorum insanlardan hayattan yaşamaktan o ne der bu ne der düşüncesinden hep korkuyorum, benimde çocukluğumda yaşamış olduğum travmalar var büyük ya da küçük ama hayatıma çok etki etti, evlendim ve etkisi arttı, 2 sene gitmediğim, boş boş bakıp dinlemediğim özel doktor kalmadı verdikleri ilaç zaten sadece sakinleştirmekten başka hiç bir şey yoktu ben yine aynı bendim. Sizinde dediğiniz gibi yapılıcak şeyleri biliyordum ki doktorlar zaten benim bildiklerimi konuşup duruyorlardı ama anlamadıkları bir şey vardı.. bildiklerimi doğru olanı yapıcak ufacık ne umudum ne gücüm ne de kendime güvenim vardı. Kullandığım ilaçlar yüzünden bu kahrolası depresyon yüzünden 2 seneliğine bebek düşüncemizi kafamızdan acıya acıya sildik, sonra zaman geçtikçe farkettim ki bu ilaçlar bana kilo aldırmaktan başka hiç bir şey yapmadı ama etrafımdaki insanlar ailem eşim benim daha iyi olduğumu söyleyip duruyodu ama bir insanı sadece dış görünüşüne bakıpta karar vermek çok kolay önemli olan içini hissettiklerini beyninden geçenleri bilmekti ama kimse beceremedi ve 2 sene sonra ilaçları bıraktım ne olursa olsun bir daha kullanmamak üzere. Bebek düşüncemizi büyük heyecanla hayatımıza geçirdik ama beni bu dönemde de kötü şeyler bekliyomuş. 13 ay bebek hasreti çektim canım acıdı isyan ettim sabrettim dua ettim sonra Allah bana mayıs ayında en çok istediğim güzelliği verdi ve hamile olduğumu öğrendim, tabi bu da uzun sürmedi 23 haziran yani geçen cuma günü çok farklı bir duyguyla ilk kalp atışını duymak için doktorda kontrolümüz vardı ve beni yıkan şey doktorun ağzından çok basit şekilde kelimelere döküldü gebelik çok sağlıksız kalp atımı yok kan akışı dahi yok kürtaj yapmamız lazım dedi, düşünebiliyomusun 13 aydır yolunu gözlediğim bebeğimin benimle yani onu daha hissetmeden çok seven annesiyle bir bağ bile oluşmamış.. Doğumhanede kürtaj oldum bir tarafta benim bebeğimi hayattan kopartırlarken bir tarafta hayata gözlerini yeni açan bebekler ağlıyodu, bu nasıl bir acıdır böyle. Şuan artık yalnızım ve toparlanmaya çalışıyorum eğer ben kendimi bırakırsam inan çok çok daha zor duruma düşerim tek yaptığım Allaha dua edip sağlık, sabır ve hayırlı sağlıklı evlat dilemek çünkü beni hayata en çok bağlıycak şey bi bebeğimin olması.. Sizin evladınız var sanırım o yüzden nolur bırakmayın kendinizi hayat çok acımasız sizi kendinizden başka kimse kolay kolay anlayamaz, destek alın tabi ki ama önce kendi kendinizin doktoru olun olur mu çünkü sizin için iyi olan şeyi de yine bilicek olan sizsiniz. DUAM SİZİNLE, Umarım hayatınız çektiğiniz sıkıntıdan kat kat daha güzel huzurlu mutlu ve sağlıklı geçer..Son dört yıldır. kronik majör depresyon tedavisi görüyorum. ve geçtiğimiz Eylül ayından beri canlı cenaze şeklinde yaşıyorum eğer buna yaşamak denirse. İlaç devam ama sonuç yok. Bugece de mi uyuyacağım diye uyuyor ve yine uyandım allahım bu gün nasıl geçecek diye kalkıyorum. Elbette geçmişe ait çok travmalarım var ama asıl sorun onlar değil artık.. Asıl sorun bugüne tutunamamam ve gelecekte beni bekleyen her türlü olumsuz senaryolar.. Hiçbir istek hiçbir umut ve hiçbir enerji kıpırtısı olmaksızın adına yaşamak denirse yaşadığım günler bunlar. Hep uygun doktor ve doğru ilaç tedavisi almadığıma inandım. İlaçların yanısıra , Bir yıl her hafta terapiye de gittim ve sonuç sıfır.. Terapistin söyleyeceklerini zaten biliyorum ama doğru olanları yapmak için minimum seviyede bir güç bir istek yok.Temmuz'un ilk haftasında neurobilim konusunda uzman ve şimdiden çok güvenerek görüşmeye gideceğim bir hekimden randevu aldım. Doktor anlamında son şansım olacak kendisi öyle inanıyorum şu anda. Aynı gün qeeg denilen bir test yapılmasını istedim. Beyin dalgalarının renkleri ile durumunu ortaya koyan bir testmiş bu. Bunun sonuçlarına göre en doğru ilaçlar verilecektir muhakkak ümidine sarılarak o güne ulaşmayı beklemekten başka hiçbir gayem yok şu anda. Aranızda QEEG TESTİ' yaptıran var mı? Lütfen benim için dua edin. Hayata tutunabilmem , oğlumun güzel günlerini görebilmem için....
Esmaul husnanin esrari diye bi kitap edinmişti ablam hangi zikri ne kadar cekeceginiz ve neye iyi geldigu yaziyordu yazarini bilmiyorum ama tam adi o. Internetten edinin isterseniz. Allah yardimciniz olsun.Çok ama çok sağolun. Çok teşekkür ediyorum. Ya Şafi zikretmeye başlasam mı diyorum.
Merhabalar siz yaşadınız mı majör depresyon?nasıl bir hastalık olduğunu bilir misiniz?Sizin elinizde değildir hiçbirsey.serotonin,endorfin,oksitosin denen hormonları beyniniz salgılamadığında bırakın namazı,yüzümü yıkayamazdım ben.grip olduğunuzda da Allah korusun kanser olduğunuzda da namazla dauyla mı tedavi olurdunuz?Söz konusu sinir ve ruh hastalığı olduğu zaman bizim insanımız tıbbı reddediyor nedense.beynin kimyası bozulduysa gerekli ilaç tedavisi şarttır.sevgilerimle...Mera ba çok zor bi durum ama size biy sorcm ilaç ve terapstler yerine allaha yönelmeyi denednz mi mesala namaz kıldınz mı hiç cevabnz hayrsa bi deneyin derim çünkü namazn berdiğini hiç bi terapist vermez size vermemişte anladığm kadarıyla allah yatdımcnz olsn ve kalbinize namz sevgisini koysn inşllah ondan sonra güzl günler gelr onun iznyle
Majör depresyon klinik belirtileri olan,psikiyatrik bir rahatsızlıktır.tedavi edilmesi şarttır.Dur ben kalkayım iyi olayımla olsa keşke canım.şifa maalesef içeride olmuyor,mide gibi kalp gibi hastalanıyor beyin de.ben cok cektim,sizden öte bi durum oluyor,robotlaşıyorsunuz,hicbirsey yapamıyorsunuz maalesef.farmakoloji bilimi dışında bir care yok bu illlete.Sayı ile birşeyler halledilemez..
Bekarlığımda benim de çok dibe vurmuşluğum vardır. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Sizin ihtiyacınız olan ve içinize yerleşmesi gereken tek şey umut.
Yavrunuzla ilgili empati yapın mesela, böyle bir anne ister miydiniz? Yoksa neşeli, eğlenceli, cıvıl cıvıl bir anne mi? İster istemez o da etkileniyordur. Anne olduktan sonra her şey onlar için yapılıyor, siz de çok iyi biliyorsunuzdur bunu. Yavrunuz için kıpırdanın, ayağa kalkın bir defa, gerisi gelecektir çünkü şifa sizin içinizde. İlaç verip gönderen doktorlarda değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?