• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

QEEG Testi /Güne tutunamamak ve Majör Depresyon ...

Ne yazikki bu rahatsizligi yasamayan insan anlayamiyor doktorumun tavsiyesiydi bu konuyu herkesle siradan insanlarla konusma cunku onlarin o an teselli icin soyledigi seyler aksine derinde ataklara sebep olabiliyor insanlarimiz ne yazikki yargilamayi seviyor en cok duyulan cumleler neyin var Allaha sukret kafana takma vs vs vs 5 aylik evli 3.5 aylik hamileyim 3 aydir bu lanet olasi seyle basetmeye calisiyorum Allah dusmanina bile yasatmasin Rabbim bu hastalikla mucadele eden cumlesine ferahlik sifa versin insallah

“Evlerinizde Bakara Sûresi’ni okuyun. Çünkü Bakara Sûresi’nin okunduğu eve şeytan girmez.”

“Evlerinizi mezar yapmayın. Orada namaz kılın. Şüphesiz şeytan, Bakara Sûresi’nin okunduğunu işittiği evden kaçar.”

“Her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’ân’ın da zirvesi Bakara Sûresi’dir. Bu sûreyi gündüz okuyan kimsenin evine üç gün şeytan girmez. Geceleyin okuyanın evine de üç gece giremez.”

Bir eve şeytan giremezse, başını kapıdan içeri bile sokamazsa, o evde bir tartışma, bir huzursuzluk, bir kavga, bir bereketsizlik, bir geçimsizlik olur mu? Çünkü saydığımız bütün bu tersliklerin sebebi şeytandan başkası değildir.

İnşirah suresi bol bol okuyun
La havle ve la kuvvete illa billa hil aliyyül azim i gücünüzün yettiğince çok çekin
Doktor ve ilaç tedavisi ile doğru yoldasınız ama manevi destek de çok önemli
Sizi bu hale getiren nedir, dertleşmek ister misiniz

Çok teşekkür ederim. Beni Bu hale getiren en önemli faktörün hayatta biraz olsun kendi egolarıma göre davranmayı başarmamış olmam olduğunu düşünüyorum. Hiç çok hırslı ve kendisini biraz daha fazla düşünen bir insan olmayı beceremedim. Yaşamadık en büyük hayalim Oğlumu amalı babalı büyütmekti.. Olmadı, olamadı. Allah'a şükürler olsun Oğlum dengede, olabildiğince mutlu ama onun hayatından çaldığımız aile birliğini her ne sunarsak sunalım telafi edebilmemiz mümkün değil..bunun acısı da çok çörekleri içimde yıllardır. Ve bu Eylül'de üniversite eğitimi için yurtdışına gidecek biricik Evladım. Ve muhtemelen bundan sonra da artık Türkiye'de yaşamayacak. Tek dayanağım, canımın içi yanımda olmayacak. Kendi hayatıma bir erkeği sokmak asla istemiyorum. Oğlum için uzak ta olsak sağlıklı olmak zorundayım. Onun yanına gidip gelebilmeliyim. Hayatımın tek anlamı O..

Ne yazikki bu rahatsizligi yasamayan insan anlayamiyor doktorumun tavsiyesiydi bu konuyu herkesle siradan insanlarla konusma cunku onlarin o an teselli icin soyledigi seyler aksine derinde ataklara sebep olabiliyor insanlarimiz ne yazikki yargilamayi seviyor en cok duyulan cumleler neyin var Allaha sukret kafana takma vs vs vs 5 aylik evli 3.5 aylik hamileyim 3 aydir bu lanet olasi seyle basetmeye calisiyorum Allah dusmanina bile yasatmasin Rabbim bu hastalikla mucadele eden cumlesine ferahlik sifa versin insallah[/QUOTE

Kesinlikle çok haklısınız. İçinizin nasıl açıdığını , çekmeyen bilemiyor. Moral olsun diye söylenenler sizi sızlatıyor. Neye ihtiyacın var ki diyenler sabaha uyanmanın ne büyük bir ıstırap olduğunu, gece uyumaya çalışırken neler hissettiğinizi mümkün değil anlayamıyorlar.

Ne yazikki bu rahatsizligi yasamayan insan anlayamiyor doktorumun tavsiyesiydi bu konuyu herkesle siradan insanlarla konusma cunku onlarin o an teselli icin soyledigi seyler aksine derinde ataklara sebep olabiliyor insanlarimiz ne yazikki yargilamayi seviyor en cok duyulan cumleler neyin var Allaha sukret kafana takma vs vs vs 5 aylik evli 3.5 aylik hamileyim 3 aydir bu lanet olasi seyle basetmeye calisiyorum Allah dusmanina bile yasatmasin Rabbim bu hastalikla mucadele eden cumlesine ferahlik sifa versin insallah

Allahım Size de en kısa sürede şifa versin, duacıyım . Özellikle hamileliğinizden kaynaklanan hormon değişikliklerinin yanısıra bir de bu hastalıkla başedebilmek feci zorluyordur Sizi. Peki bu durumda ilaç tedavisi uygulanabiliyor mu?

“Evlerinizde Bakara Sûresi’ni okuyun. Çünkü Bakara Sûresi’nin okunduğu eve şeytan girmez.”

“Evlerinizi mezar yapmayın. Orada namaz kılın. Şüphesiz şeytan, Bakara Sûresi’nin okunduğunu işittiği evden kaçar.”

“Her şeyin bir zirvesi vardır. Kur’ân’ın da zirvesi Bakara Sûresi’dir. Bu sûreyi gündüz okuyan kimsenin evine üç gün şeytan girmez. Geceleyin okuyanın evine de üç gece giremez.”

Bir eve şeytan giremezse, başını kapıdan içeri bile sokamazsa, o evde bir tartışma, bir huzursuzluk, bir kavga, bir bereketsizlik, bir geçimsizlik olur mu? Çünkü saydığımız bütün bu tersliklerin sebebi şeytandan başkası değildir.

Bakara Suresi Kuran'ı Kerim'in bir nevi şifresidir, katılıyorum. Ama bu hastalıkta öyle oluyorsunuz ki inandıklarını bile yapamaz hale geliyorsunuz..

içten değil ama dışardan sebeplerle depresyonumsu şeylerle uğraşan biri olarak söylemeliyim ki siz istemezseniz kimse size çare olamaz.

bütün herşeyi ilaçlardan ve doktorlardan beklemeyin.

düzenli spor yapın, kariyerinize odaklanın ve pozitif insanları hayatınızda tutun gerisini eleyin eleyemiyorsanız onlara karşı bencil olun.

Iyileşmeye başlamak için istemek en önemlisi, inanıyorum. Ama bu öyle bir hale geliyor ki zamanla neyin doğru ve gerekli olduğunu bilseniz de motivasyonu kaybettiğiniz için kolunuz kanadınız kırılıyor, yapamıyorsunuz ..

içten değil ama dışardan sebeplerle depresyonumsu şeylerle uğraşan biri olarak söylemeliyim ki siz istemezseniz kimse size çare olamaz.

bütün herşeyi ilaçlardan ve doktorlardan beklemeyin.

düzenli spor yapın, kariyerinize odaklanın ve pozitif insanları hayatınızda tutun gerisini eleyin eleyemiyorsanız onlara karşı bencil olun.
Çok geçmiş olsun inşaAllah en kısa sürede toplarsınız kendinizi oğlunuz için bol bol dua edin Rabbime sığının..

Bir hafta kadar önce 23 aylik kizim için EEG testi yaptırdık. Küçük olduğu için uykulu çektirdik yetişkin insanlarda doktor uykulu yada uykusuz isteyebilir. Ağrısız sızısız oldukça kolay ve basit bir test internette EEG testi yazıp orada ki görsellere bakabilirsin canım nasıl birşey olduğuna tekrar geçmiş olsun..

Çok teşekkür ederim.Geçtiğimiz hafta eeg yerine direkt depresyon araştırmasına yönelik "quantitative eeg" çekildi. Düzgün çekilmesinin yanısıra doğru yorumlanması en kritik nokta imiş. Sonuç.. Theta dalgalarım çok yüksek, beta dalgalarım aşırı sık ve beynin depresyon alanı olan sol lobta yaşıtım kadınlarda olağan kabul edilen rasyoların %98 oranında fazlası ile depresyon teşhisi konuldu ...

Aslında geleceğe umutla bakmak için enerjim yok demissiniz ama iyileşmek için doktor arayıp , araştırmalar yapıyorsunuz. Yani çok kotu değilsiniz. Zor günler geçirdiniz geçirmeye de devam edeceksiniz ama güçlüsünüz. Bi yerde bu olumsuz duyguları kırıp içinizdeki gücü keşfedin.

Oğlunuz var madem , sırf onun için hayata sarılın . Ona güç olun . Annelik enerjisi nükleer enerjiden bile daha güçlü. Bunu unutmayin

Çok çok teşekkür ederim. Tek amacım gerçekten de onun evleneceği, ayaklarının üzerinde dimdik duyabileceği günleri görebilmek için yaşamak. Dört doktor değiştirdim üç buçuk yılda. Kendilerinden sonuç alamadım. Şimdi çok yetkin olduğundan emin olduğum bir doktorun tedavisine girdim. Herşey yolunda giderse beş-altı ay içinde kontrol altına alacağımıza inandığını söyledi kendisi. İlaçların yanısıra tms tedavisi de başladı. 20 seansın 5 seansını bu hafta tamamladık. Bunun iyi gelmesi olasılığı dünya ortalamalarına göre %60 'mış. Az bir oran değil. Neden ben de bu yüzdenin içinde olmayayım diyerek bu tedaviye de başladım.

Rabbim yar ve yardimciniz olsun konuyla ilgili bir fikrim yok sadece sifa dilemek istedim belki soylmesi kolay diceksinuz ama birazda bizim elimizde degilmi iyi olmak once Allahin izniyle sonra doktor ve ilaclar sayesinde sonra kendi pozitifliginizle asacaksiniz insallah oglunjzda varmis Allah bagislasin onu dusunerek herseyi olumlu gorun

Çok teşekkür ederim. Inanın gayret etmeye olağanüstü çaba gösteriyorum. Eğer bu doktorum doğru doktor ise ki ben bu defa buna çok inanıyorum, kontrol altına alınmaya bir başlasa, ben de motive olabileceğim.

Merhaba kardeşim .Çok geçmiş olsun.Rabbim kimseyi sağlıkla imtihan etmesin.Çok zor bir hayatım oldu ve bir çocuğun yaşayabileceği çok ağır şeyler yaşadım annem ve babam yüzünden.Çok mutsuzdum benim de elim kolum kalmıyodu.Bir oğlum var ve ona kardeş istedim.Rabbim de bana bir kız nasip etti.Ta ki karnımda kalbinin durduğunu öğrendiğim ana kadar çok mutluydum.Sonrasında süren 4 aylık yoğun bakım süresi ve %90 engelli bir bebek.Dedim Rabbim hiçbirşeymiş yaşadıklarım.Sen sağlıkla imtihan etme.Çok dua ettim ama kızım dayanamadı.Melek oldu.Engelli olacağını öğrendiğim anda çok farklı bir dünyanın kapıları açıldı.Dert ettiğim şeylerin ne kadar boş olduğunu gördüm.Artık sağlık dışında hiçbirşeye üzülmğyorum .Nacizane tavsiyem.Öyle olan aileleri bulun.Onların haline bakın.Yine de öyle şükrediyolar ki.Belki farklı bakabilirsiniz hayata

Meleğiniz Rabbinizin katında, huzurda. Allah sabırlar versin ki çok zor dayanılası bir durum bu.. Kesinlikle zorun ve beterin daha zoru, daha beteri var. Ve olan her ne ise, herşeyin de bir sebebi var.. Alınacak dersler var, öğretilecekler var..

Allah en kısa sürede şifa versin inşallah.

Ben EEG ve uyku teknisyeniyenim. Tetkik çok kolay ondan yana içiniz rahat olsun. Baş kısmınıza bir takım elektrotlar takılarak beyin dalgalarınız görüntülenecek ve beyin haritanız çıkarılacak. Depresyon ciddi hasar vermiş mi tespiti yapılacak.

İnşallah bu dr sadece umudunuz değil dermanınız da olur. Rabbim yardımcınız olsun.

Çok teşekkür ediyorum. Âmin ve inşaallah. Görüntüleme yapıldı. Sonuç ciddi dirençli ve ağır depresyon. Yaşıtım kadınlarda olması kabul edilen rasyoların %98 üzerinde bir oran teşhis edildi. Günde 1000 mg'lik depakin ile 80 mg'lik paxera ve 20 seanslık tms tedavisi başlanarak biran önce yoğun yas modundan çıkartacak bir tedavi planlandı. Haftada üç gün tedaviye gidiyorum. Bu hafta ikinci haftam olacak. Bu durumdan çıkmaya başlamam için enaz 1.5 ay gerekiyormuş. Herşey yolunda giderse 5-6 aylık bir süreçte kontrol altına alınabilecekmiş. Şu anda bu bile o kadar büyük bir umut oldu ki benim için ...

Sen çabalamazsan kendini deli gibi zorlamazsan düzelmiyor. İlaçları bırakınca başa sarıyor. Kendimi mutlu etmeyi başardım sonunda. Ölümden öte köy yok desturum oldu. Ne korku kaldı ne depresyon ne mutsuzluk. Herkesin yaşadığı gibi yaşıyorum artık, acılarım, kederim, korkularım diğer insanlar boyutunda. Bahsettiğin testi yaptırmadım bu arada. İnancın var diye düşünüyorum yazdığın bir yorumdan, inanç insanı güçlendiriyor. Arkana inancını alınca akıp gidiyorsun. Ateist iken çok kötü haldeydim. Şükürler olsun şimdi çektiğim tövbelerden, ettiğim dualardan, doktorumdan ve ilaç tedavimden sonra düze kavuştum. Umutsuz olma. Sen 4 sene çekmişsin ben daha fazla çektim. Doğru tedavi ve inanç ile aşılmayacak bir şey yok.

Evet çok haklısınız. Doğru tedavi ve inanç. Ama siz de biliyorsunuzdur en dibe düştüğünüzde sarılacak hiçbir şey kalmıyor. Ama sarılmak zorundayım. Şimdilik şu birbuçuk aylık süreyi atlattığımda ilaçlarımın da iyi gelmeye başladığını görürsem eminim motivasyonum yerine gelmeye başlayacak. Dua ediyorum.. Lütfen Rabbim Oğlum için iyi olayım diyorum.

canım hergün 500 tane ya METİN zikri yapar mısın ? ağır gelmezse daha çok yap ama en az mutlaka 500 defa ya METİN zikrini yap ve gör:KK200: keşke bizim dilek ağacı gruplarımıza katılsan, derdinden eser kalmaz 3 aya :KK54:

Tabii ki yaparım ya METIN.. oğlum üç yaşlarında iken tam iki yıl hep zikir de yapmıştım. Yarından itibaren başlayacağım.. Çok teşekkür ederim. Dilek Ağacı grubunu bilmiyorum. Ama araştıracağım.

2 sene major depresyon tanisi ile tedavi olmus biri olarak konusmam lazim..
Hayata karsi hicbir istegi olmadan yasamak ne demek biliyorum.. aileme karsi nefes alma borcum varmis gibi hissediyordum. Gunluk aktivitelerimi ancak antidepresanlar esliginde yavas yavas gerceklestirmeye basladim.. 4. Ilac degisiminde uygun ilac bulundu..herhangi bir test yaptirmadim normal prosedurde ne varsa onlari kullandim. Olayin ilac degisiminde oldugunu da dusunmuyorum her ilacta baska bir fonksiyon duzeldi.
Benim sorunum suydu ben hep travma oncesi donemde oldugum gibi neseli bir insan olunca iyilestigimi dusunuyordum eski halime donemedigimde de tedavi iyi gitmiyor gibi geliyordu
Ama oyle degil. Yasadiklarimiz kisiligimize birseyler ekliyor ben neseli olmak yerine daha olgun oldum..sessiz hatta..
Suan ilac tedavisi almiyorum gunluk is kosturmasini herkes kadar yapiyorum.. gelecege dair planlarim var simdi..
Eger siz de eski halinize donene kadar iyilesmediginizi dusunenlerdenseniz hic tedavi almamis depresyon esigine bile girmemis insanlarin da seneler icinde degistigini dusunun. Ilaclar ise yariyor ama zaman gerek.

Çok teşekkür ederim. Eski Halime dönmek değil de aslında daha sağlıklı yaşayan, neşeli, enerjik, kendi başına da mutlu yepyeni bir insan olmak istiyorum. Asıl dönüşmem gereken bu.. Hayattan zevk almayı öğrenmek..

Psikolojik her sorunun bana çok kolay bir çözümü varmış gibi gelir. Başına gelmediği için söylemesi kolay gibi düşünmeyin bunu. Çok zor dönemlerden geçtim. Asosyalliğe kadar gitti durum. En son ruh sağlığına yatırılacaktım 20 li yaşlarımda. Doktora gittikten sonra bir bankta otururken benden hem fiziken hem ruhen çok daha kötü durumda olan bir teyze görmüştüm. Sonra dedim ki KENDİNE GELİYORSUN HEMENNNN...!! Doktor bana bir sürü antidepresan ilaç yazdı mal gibi oluyordum içince. Ne hayattan ne yediğim içtiğimden keyif almıyordum. Sonra dedim kızım daha 20 yaşındasın başlarım senin hastalığına ilacına ilaçsız bu durumu atlatacaksın. İlaç içiyorum dedim doktora ama hep çöpe attım her gün o dozları çöpe attım. Dışarıda hobiler buldum spora yeniden başladım. Kitap okudum bol bol. Yüzdüm doktor ilaç dozunu yavaş yavaş düşürmeye karar verdi :) o zaman ilacı en başından beri kullanmadığımı söylediğimde kendi bile şaşırdı. Aynaya her baktığımda çok değerli ve çok önemli olduğumu hatırlattım kendimee. Ben olmazsam kimsenin bir anlamı ve değeri yok dedim. Başıma kötü şeyleri getiren insanları içimde affettim (çok iyi geldi) ama hergün yaşadığıma ve hayatımda olan herşeye şükrettim. Kendini sev kendini önemse. Nefret edeceğin biri değilsin. Çok önemli ve değerlisin. Annesin mesela. Bir çok kadının yıllarını harcayıp sahip olamadığı birşeye sahipsin. Ne kadar özel bir kadınsın ki bir oğlun var. O çok şanslı senin gibi bir annesi var. Bizler ne kadar şanslıyız ki bugün sayende burda birlik olabiliyoruz. Herşey senin beyninde canım benim. Kendine kusurlar bulmak yerine kusurlarını kapatacak güzelliklerini keşfet. Aynaya bak kendine şükret. Varkığına şükret. Hayatında olan herşeye kaleme bile şükret. Sen iyi birisin kıymetli ve özelsin. Kendini değerli gördüğün zaman herşeyi atlatırsın inan bana güzel haberlerini buradan okumak istiyorum :KK68:

Ne kadar güzel moral verdiniz, motive ettiniz çok teşekkür ederim. Çevremdekiler hep ne kadar özel bir insansın derler, hayatıma gıpta ederler. Ama benim gözümde hiç ama hiçbir şey yok.. O şükür çok ama çok önemli. Şükretme duygusuna tekrar kavuşmam gerek.. İnşaallah güzel haberleri de burada paylaşmak nasip olsun. Tekrar en içten teşekkürlerimLe ..

Back