Püsküüt'ün başarı öyküsü

Canımcım tam kilo vermenin hayal olduğu, belki de kilolarımla da mutluyum dediğimiz zamanda bizi yüreklendirdiğin ve motive ettiğin için çok teşekkürlerkaydirigubbakcemile5 Ne kadar güzel bir değişim, harikasın tebrik ederim. :nazar: Umarım biz de başarabiliriz tatlım, sevgilera.s.

En çok eşin bayılmıştır bu duruma değil mi? Zira hep fit durmamızı beklerler ama belli etmezler. Benim eşimde en fazla 5 kilo fazlan var der ama ben biliyorum en az 8 kg fazlamın olduğunu ha gayret diyerek inşallah başlarım canım sayende, tekrar çok sağolŞeniz

Canımcım tam kilo vermenin hayal olduğu, belki de kilolarımla da mutluyum dediğimiz zamanda bizi yüreklendirdiğin ve motive ettiğin için çok teşekkürlerkaydirigubbakcemile5 Ne kadar güzel bir değişim, harikasın tebrik ederim. :nazar: Umarım biz de başarabiliriz tatlım, sevgilera.s.
Teşekkür ederim castefellacım.. Ummayalım, emin olalım siz de başaracaksınız.. Çok da önemli bi'şey değil.. Biraz sabır, biraz disiplin, ve zayıfladığında neler olacağının hayalini kurmak.. Yani biraz ondan biraz bundan derken, başarı mahallede bekçi zaten.. yerimseniben

En çok eşin bayılmıştır bu duruma değil mi? Zira hep fit durmamızı beklerler ama belli etmezler. Benim eşimde en fazla 5 kilo fazlan var der ama ben biliyorum en az 8 kg fazlamın olduğunu ha gayret diyerek inşallah başlarım canım sayende, tekrar çok sağolŞeniz
Bundan çok emin değilim canım..
Çünkü evlendiğimizde ben bu topikteki ilk fotomdaki halimdeydim.. Ancak ibre 65 in altına inince ilk defa huzursuzluğunu belli etmişti kocamık.. Ne zaman duracaksın? dedi bi'gün hiç unutmuyorum... :roflol:
"Bir gram et, bin ayıbı örter" e inananlardan mı yoksa tombulseverler gurubundan mı bilemiyorum artık.. :sm_cool:

Mahcup ettin beni lölizcim.. :eek:
Sana bi'şeyler düşündürebildiysem ne mutlu bana..
Gerçekten de programlı davranında sonuca ulaşıyor insan..
Ertelediğin her hafta, seni hedefinden uzaklaştıran bir haftaya dönüşecek, bunu hatırla lütfen..

Gelelim tatlı krizlerine..

müsli ve corn flakes (her ikisi de çikolatalı) düzenli tükettiğimden sanırım benim tatlı krizim pek olmuyordu.. dondurma da yiyordum sıklıkla (bazen coşup her gün, bazen haftada 3 gün)
light dondurma veya ağırlıklı olarak sakızlı muhallebili dondurmayı, kriz anlarında bir çatala ne kadar doldurulabilirse o kadar alıp, yani çatalı bi'nevi külah yerien koyarak, üzerine de tarçın dökerek yalaya yalaya oyalanıyordum.. Hala da öyle..:icecream:
Süt ve günkurusu kaysıyı birlikte tüketmeni tavsiye ederim..
Kahveyle aran iyiyse, bol tarçın ekle.. O da tatlı krizime iyi geliyor benim..
Kolay gelsin.. Senin de başarı öykünü okumak dileğiyle.. a.s.

İnşallah en kısa zamanda ,tarçını duymuştum denenmiş bir yöntemmiş denemeye değer.Ben bir şey daha sormak istiyorum bir arkadaşa yazdığın cevapta dikkatimi çekti satır arasında protein ve salata diyeti yaptığını okudum.Ben karbonhidrat kısıtlı diyetlerle çok güzel kilo veriyorum ama kas erimesi, çatlak ,sarkma bir sürü şeye yol açtığını okuyorum sağda solda çekiniyorum.Sen bu tür sorunlarla karşılaştın mı?İlgin ve yardımların için teşekkürlerimlea.s.

püsküüt merhaba canım
şu ev toplantılarında ne yapim bana bir
akılş ver
illa ki kaçamak oluyor hiç yememek te olmuyor
cevabını bekliyorum azim meleği...

gece 12 de bile ekmek arası birşeyler yiyordum. ama böbreklerimden rahatsızlandığı için su içmek durumunda kalmıştım. yemek yiyor ama devamlı su içiyordum. normalimden 10 kilo fazlaydım o dönem. inanın rejim bile yapmadan 10 kilo gitti. nasıl oldu anlamadım. suyun çok yararını gördüm, bunuda yazdıklarınıza eklemk istedim.

bir diğeri ise gerçekten kafaya takmamak. yani zayıflayamam en diye moral bozmamak. insanın aklına gelmeyince daha rahat veriyor sanırım.

azminizden dolayı tebrik ederim.

canım benimde metabolizmam yavaş çalışıyor. zaten hızlı çalışan biri benim kadar yese açlıktan ölür..ama sindiremiyorum ne yapalım. bir sorum daha var sence ekmek mi galete mi..bana sanki galete daha uzun süre tok tutuyor gibi geliyor ama, kalori açısından ne dersin. zaten günlük yediğim ekmek 3 dilimi geçmez ama eğer galete daha iyiyse onu denemeyi düşünüyorum.

İnşallah en kısa zamanda ,tarçını duymuştum denenmiş bir yöntemmiş denemeye değer.Ben bir şey daha sormak istiyorum bir arkadaşa yazdığın cevapta dikkatimi çekti satır arasında protein ve salata diyeti yaptığını okudum.Ben karbonhidrat kısıtlı diyetlerle çok güzel kilo veriyorum ama kas erimesi, çatlak ,sarkma bir sürü şeye yol açtığını okuyorum sağda solda çekiniyorum.Sen bu tür sorunlarla karşılaştın mı?İlgin ve yardımların için teşekkürlerimlea.s.

lölizcim.. bahsettiğin sorunlarla ben hiç karşılaşmadım. 16 kiloyu yaklaşık 8 ayda verdim çünkü.. Bu da ayda 2 kilo, haftada 500 gr. ediyor..

Beyaz un ve türevlerinden uzak durdum ama karbonhidratı her gün tıpkı protein ve sebzeye verdiğim önem kadar, dengeli tükettim.

Mantık şu:

Vücudumuz bir fabrika.. Bu fabrikanın çalışmasını sağlayan şey de karbonhidrat. Karbonhidratı azaltırsan, fabrikanın çalışmasını bozuyorsun.. ve derken bir gün motorlar susuyor..

Ölçü önemli ve elbette "beyaz" türevli hiç bir anlamı olmayan yiyeceklerden tüketmemek..

Mesela makarna yedim hem de haftada bir-iki defa.. Hala da yiyorum. kepekli makaranayı haşla, doğra içine taze soğanı, maydonozu, ekle bir kutu ton balığı konsevermesini mis gibi ye..

Akşam öğünlerinde karbonhidrata yüklenmezsen sorun yok..

Gün batımıyla birlikte metabozlima hızını düşürüyor.. dolayısı ile onu yormayacak mamalar göndermek gerekiyor o saatten sonra.. çorba gibi, salata gibi, sebze türevleri gibi..

Bir kez daha altını çizmek istiyorum. Ben damak tadımdan hiç ama hiç feragat etmedim. Bunu yapsaydım eğer keyfim bozulurdu ve rejimi bozardım.

püsküüt merhaba canım
şu ev toplantılarında ne yapim bana bir
akılş ver
illa ki kaçamak oluyor hiç yememek te olmuyor
cevabını bekliyorum azim meleği...
Canım ne kadar sıklıkla ev toplantılarına katılıyorsun bilemiyorum ama, öncelikle kendini rahatsız etmeyecek, evsahibini de tedirgin etmeyecek ölçüde ayarlamayı yaparsın..
Yani diyelim ki 3 çeşit yapıldı.. Tatlı olanı değil de (çünkü şekeri zaten bir şekilde yüklüyoruz vücudumuza meyveden bile, fazlası zarar, kansere davetiye) tuzlu olan seçeneklerden "tadımlık" alırsın.
Olay sonra başlar..
Vücudumuzun aldığı kaloriyi yağa çevirmesi için 24 saat geçmesi gerekiyor. Yani sen bir şey hüpedikten sonraki 24 saatte vücudunu iyi organize edersen, yara almadan atlatırsın toplantıyı..
Bunun için çözüm çok net.
Protein ve bol sebzeli beslenmeye hemen dönersin.. Öğün aralarını 3 saati geçmeyecek şekilde ayarlarsın, bir de ev toplantısının üstüne ya da en geç ertesi gün 1 saat yürüyüş ya da tercih ettiğin x sporunu yaparsan oldu bitti işte..

gece 12 de bile ekmek arası birşeyler yiyordum. ama böbreklerimden rahatsızlandığı için su içmek durumunda kalmıştım. yemek yiyor ama devamlı su içiyordum. normalimden 10 kilo fazlaydım o dönem. inanın rejim bile yapmadan 10 kilo gitti. nasıl oldu anlamadım. suyun çok yararını gördüm, bunuda yazdıklarınıza eklemk istedim.

bir diğeri ise gerçekten kafaya takmamak. yani zayıflayamam en diye moral bozmamak. insanın aklına gelmeyince daha rahat veriyor sanırım.

azminizden dolayı tebrik ederim.

Teşekkür ederim ardenizcim.. ben de seni tebrik ediyorum. Suyun yararı tartışılmaz.. Su içmekte zorlanan kişiler var ki; ben de eskiden onlardan biriydim.. Sonra başladım 2 lt. lik şaşalı her gün doldurmaya.. Bu bitecek diye başladım güne.. Sonra bitti.. Ertesi gün yine bitti.. Buna hiç bozmadan devam ettim.. Sonra zaten öyle bir hale geliniyor ki; vücut sürekli olarak "su istiyorum / bana su gönder" sinyalini göndermeye başlıyor..hihoyyyt

canım benimde metabolizmam yavaş çalışıyor. zaten hızlı çalışan biri benim kadar yese açlıktan ölür..ama sindiremiyorum ne yapalım. bir sorum daha var sence ekmek mi galete mi..bana sanki galete daha uzun süre tok tutuyor gibi geliyor ama, kalori açısından ne dersin. zaten günlük yediğim ekmek 3 dilimi geçmez ama eğer galete daha iyiyse onu denemeyi düşünüyorum.

Olaya sadece kalori açısından bakmak yanlış Yelizcim.. Galetanın bir faydası yok vücuda.. Abur cubur grubunda değerlendirilmesi gereken bir ürün bana göre..
Ama ekmek (özellikle tam tahıllı/tam çavdar/integral) öyle değil.. Besleyici değeri ve içeriği son derece geniş..
Kraker olarak da WASA yı öneriyorum her zaman.. Besleyici değeri çok yüksek, lif oranı çok yüksek ve kraker sevenler için doğru alternatif..

Arkadaşlar, okuduklarım ve tecrübelerimin birleşkesiyle yanıtlıyorum cevaplarınızı.. Dilerim faydam oluyordur..

ablacim cooook guzel olmussun a.s.
inshallah ben de senin gibi guzellesirim, dogumda 20 kilo aldim 10 kg verdim 67yim :KK43:

ama senin azmin beni de guclendirdi tesekkur ederim bizimle paylastigin icin

ablacim cooook guzel olmussun a.s.
inshallah ben de senin gibi guzellesirim, dogumda 20 kilo aldim 10 kg verdim 67yim :KK43:

ama senin azmin beni de guclendirdi tesekkur ederim bizimle paylastigin icin

Teşekkür ederim canım.. a.s.
Sen de yolu yarılamışsın, başaracağına inan.. 10 kilo, mantıklı bir planla, hiç zorlanmadan 5 ayda, ha'di bilemedin 6 ayda verilir..
Yaza inceciksin demektir bu.. yerimseniben

Tebrik ederim canım sürekLi başarı öyküLeri okuyorum bende zayıfLamak için
daha 15 yaşındayım bu yüzden takımLara da giremiyorum ZayıfLamak İsteyenLerin PayLaşım ALanında yarışıyorum ben bir de karbonhidrat diyetinde yarışmaya başlıyoruz umarım istediğim kiloya kavuşurum
Ayrıca son halindeki saçLarını da çok beğendim canım :asigim::1hug:

Tebrik ederim canım sürekLi başarı öyküLeri okuyorum bende zayıfLamak için
daha 15 yaşındayım bu yüzden takımLara da giremiyorum ZayıfLamak İsteyenLerin PayLaşım ALanında yarışıyorum ben bir de karbonhidrat diyetinde yarışmaya başlıyoruz umarım istediğim kiloya kavuşurum
Ayrıca son halindeki saçLarını da çok beğendim canım :asigim::1hug:

Teşekkürler öncelikle..
Dilerim sen de istediğin kiloya ulaşırsın..
Ama çok dikkatli ol.. Tuhaf rejimler yaparak, bünyeni zorlayacak kısıtlamalara giderek kilo vermeye çalışmamanı öneririm..
Yaşın küçük, unutma kilo vereyim derken bir yandan da metabolizmanı bozacaksın ve bu sana ömür boyu yol, su, elektrik olarak geri gelecek..
Çok kilo alarak ya da çok kiloyu hızlı vererek metabolizmayı bozuyoruz.. Sonra da düzen tutmuyor..
Kiloyu vermesine veriyorsun ama olanca dikkatinle korumak zorundasın sonra..
Hafif bir kaçamak yapayım desen tartı sana hemen 1-2 kiloyu geri hediye ediyor..
Bunun tek nedeni de sağlıksız diyetlerle metabolizmayı zamanında bozmuş olmak..

Sana önerim sadeceve sadece, dikkatli yemek yemen, yaşın nedeniyle zaten iyi beslenmek sorumluluğun da var.. Bol bol sağlıklı beslenme makalelerini oku, bol su iç, bol sporunu yap..

İstediğin kiloya belki daha uzun sürede ama "sağlıkla" ulaş..

Sonra da haftada 1-2 gün ödülle, aynı beslenme düzenini devam ettirecek bir yaşam felsefesi geliştir tatlım..

Kolay gelsin sana.. a.s.

sağoL canım karbonhidrat diyetini yapıyorum şu an bende senin gibi suyumu doldurdum içiyorum :roflol: sporumu da yaapcam bugün mekik çekecem ip atlcıam müzik açıp dans etcem birde nivea body cdsini yapacam :lepi:

Herkese selam, bende yeni üyelerdenim. Ve 09.03.2009 tarihinde yani pazartesidelikafadulden bende rejime başlıyorum. Bana destek olmanızı rica edicem. Boyum 170 kilom 60 ama bana fazla geliyor çünkü basenlerimde ve karnımda toplanıyor. Rejim ve spora birlikte başlıcam: bu sefer çok kararlıyım İzmirdeyim. Havalar çok güzel spor için gayet iyi. Tüm yaptıklarımı gün içinde size anlatacağım başka yolu yok çünkü motivasyon şart çünkü benimle beraber yaptıklarını paylaşacak arkadaşlar varsa bilgilerimi paylaşabilirim. Tecrübe konuşuyor diyebilirim...:lepi: Sevgiler...

ben bu topiği neden görmedim şimdiye kadar bilmiyorum..gözüme perdemi inmiştiki şaşırdım
püskütüm benm boya göre 53 mü olmalıyım ki
sen 63 le süper olmuşsun
ve uygulaman okadar beniyorki benim yaptıklarıma ve doğruyu bulduğuma çok sevindim
gerçekten bir ömürboyu uygulamamız gereken formüller bunlar..

Arkadaşlar selam, 09.03.2009 pazartesi günü diete ve spora başlayacak olan var mı? Birlikte yapıp birbirimizi motive edelim diyorum. Püsküüt bu arada seni de tebrik ederim.

X