Puregon 600

matrax

Guru
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2007
225
0
296
Aydın
Merhaba Arkadaşlar,
3 yıllık evliyim,30 yaşındayım, 1 senedir bebek istiyoruz, ama maalesef Allahım nasip etmedi.Sorunum adet düzensizliği, yumurtlamıyorum, ya da çok küçük kalıyorlar.Tedavim süresince devamlı olarak prolaktini düşürmek için parlodel ve glucophage kullanıyorum.Onun dışında Duphaston kullanıyorum her ay.Ayrıca bir ay günde bir adet 5 gün, ikinci ay günde 3 adet 5 gün klomen kullandım.Maalesef bir sonuç vermedi, şimdi Puregon 600'e geçiyoruz dedi doktorum, malum ilacın fiyatı yüksek, sgk'dan yazdıralım diye bir başka doktora danıştık, rahim filmi çekilmeden o ilaç nasıl yazılır dedi.Puregon ancak heyet raporu ile sgk tarafından karşılanıyormuş zaten.
Şu anda 10 gün duphaston kullanacağım, regl olunca Puregona başlanacak.
Ben kendi doktoruma güvenmek istiyorum, ama çok kafam karıştı.Yanlış giden bir şeyler var mı sizce ?
Çok yardımı olacak görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Acaba bir fikri olan yok mu

canım çok fazla bilgim yok ama anladığım kadarıyla yumurtlama sorunun var ve klomene cevap vermemiş ve iğne tedavisine geçiceksiniz
şimdi benim bildiğim kadarıyla iğne tedavisi çok etkili yumurtalıkların kesinlikle cevap verir
rahim filminin iğne tedavisi öncesi şart olduğunu ilk kez duydum ben
evet iğnenin fiyatı çok yüksek ama rapor düzenlerlerse maliyeti çok düşüyo
rapor için çok uğraştırmıyolar diye biliyorum
kolay gelsin benim bildiklerim bu kadar

tüpleri kapalı olan insanlar sadece tüp bebek yapabiliyorlar devlette boşuna ödeme yapmamak için önce bu filmin çekilmesini şart koşuyor eğer tüpler açıksa sorun yok demektir rahim filmi çekildikten sonra hamile kalan arkadaşlarda var rabbim hayırlısını versin

Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, insan öyle boşlukta oluyor ki böyle zamanlarda, neye inanacağını şaşırıyor.
Hayırlısını istiyorum Allahtan, ben ve bebek isteyen tüm hemcinslerim için.

Bir de , aşılama denilen bu ve benzeri iğnelerler yapılan tadavi midir?Yoksa başka bir şey mi ?

canım bende ilk aşılamamı olucam nasipse bu ay.puregon 300 ile başlıyoruz tedaviye.rahim filmine gelince sgk karşılaması için bir sürü tetkik yapılıyor devlet hastanesinde,rahim filmide bunlardan biri.eğer ilaçları sgk ile karşılatmak istiyorsan mecburen heyet raporu alman gerekiyor.Ben uğraştım ama en sonunda başardım çok şükür.5 kutu puregon 300 ve çatlatma iğnesi 450 tl tuttu..Aşılama ile umarım sende sonuç alırsın..

Peki sen sgk doktorunda mı tedavini devam ettiriyorsun, yoksa özel doktora devam edip sadece sgk ya ilaçları yazdırabilmek için mi devlet hastanesine gittin?
Ben diyorum ki, bir seferlik alayım iğneyi kendim, Allah büyük bakarsın tek seferde olurSonra tedaviye devam edilecek olursa devlet hastanesine gideyim diyorum...ya ben de bilmiyorum ki , tek bildiğim çok moralim bozuk ya...

Arkadaşlar tekrar merhaba, gerçekten başka hiç bir şey düşünemiyorum, bu iğne ile tedavi görmüş arkadaşlarım ne olur yardımcı olsunlar, deneyimlerini paylaşsınlar.Bu tedavi sonuç veriyor mu, sizler neler yaşadınız.

ben bu ay ilk aşılamamı yaptırdım ve dr bana direk bu iğneyi verdi 5 günde yumurtalarım 17mm oldu ertesi gün çatlatma iğnesi oldum dr çok iyi dedi
bu iğne diğer ilaçlara göre daha etkiliymiş şimdi sonucu bekliyorum 8 gün sonra belli olacak

Bir de , aşılama denilen bu ve benzeri iğnelerler yapılan tadavi midir?Yoksa başka bir şey mi ?

aşılamada adetin 2. günü iğneye başlıyorsun sonra yumurtaların durumuna göre çatlatma iğnesi oluyosun 36 saat sonra spermleri alıp laboratuarda yıkayıp en sağlıklılarını seçip direk rahme enjekte ediyolar normal gebeliğin hızlandırılmışı yani

Duphaston kullandım 10 gün, yeni bitti , şimdi reglimi bekliyorum, o zaman benim de iğne başlayacak işte, senin doktorun neler dedi sana, ne olur biri bişey desin , ben çok korkuyorum...

Duphaston kullandım 10 gün, yeni bitti , şimdi reglimi bekliyorum, o zaman benim de iğne başlayacak işte, senin doktorun neler dedi sana, ne olur biri bişey desin , ben çok korkuyorum...
hiç korkma rahat ol bende çok korkuyordum hatta aşılamadan önce ağladım stresten eşim şehir dışındaydı yoldan geldi hemen sperm verdi sperm sayısı düşük çıktı vs vs o yüzden ümitsizim bu işi rahat rahat yapmak lazım ama sonradan anladımki o bütün stres boşunaymış muayeneden hiç bi farkı yok dr bana aşılamadan sonra normal hayatına dön ekstra dinlenmene falan gerek yok işine git gez toz bişey olmaz dedi ama tabi yinede dikkatli olmak lazım ani hareketler yapmıyorum ağır kaldırmıyorum mesela 22 sinde kanda gebelik testini yaptır beni ara dedi bide jel verdi hamilelik olursa düşmesin die bugün 5. günüm ve belimde ağrı var sadece az kaldı bakalım sonuç ne olacak bekliyoruz şimdi:44::44::44::44:

Korkum iğneden ya da yapılacaklardan dğil gülüm ya, isterse uyuşturmadan etimi kessinler yemin ederim korkmuyorum, benim korkum işe yaramaması.....Bekliyorum işte bol bol dua ediyorum, inşallah hepimizin istediği olur...

işte bende ondan diyorum ya korma stres yapma diye çok etkiliyomuş stres yumurtaları ve spermleri rahat ollll her şey olacağına varır zamanı gelince olacak illaki söyleyene bak hahahaha

sağol canım inşallah haftaya çarşamba tam 1 hafta var nasıl geçecek bakalım:44::44:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…