• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Allah senden razi olsun bukadar onemseyip vakit ayirdigin icin.. Aysima ile disari cikarken hala basima gelen seyler bunlar.. alistim diyebilirim basta canimi cok yaksada.. tabiki cok bilincli insanlarda var.. sen gibi. O guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim canim😘
Hakkınızda her şeyin en güzeli olsun, canım. ❤

O insanlar hep olacaklar maalesef. İnsan zamanla güçleniyor.

Insanlar gercekten cok acimasiz.. zor bir cocugun var otur onun derdine yan.. cocukta yapma.. nasilsa cocukta aciz sana ihtiyaci var demek istiyorlar.. Engeli bir cocugu olan anne, saglikli bir cocuk istemesi , ayipmi, yasakmi, gunahmi.. ?
Değil, asla değil.

Elbette zorlukları var. Olacaktır ama önemli olan o zorlukları aşabilecek güce sahip olmak.

Kimse seni yargılama hakkına sahip değil.

Kızın asla sağlıksız değil, farklı bir çocuk sadece.

Elbette ikinci hatta olursa üçüncü bir çocuk istemen çok normal ve en doğal hakkın.

Maalesef çocuğunun farklılığından dolayı ikinizinde mahrum kaldığı, kalmak zorunda olduğunuz şeyler olmuştur ve hayatı boyunca da olacaktır. Fakat down sendromlu olup, kendileri gibi aynı farklılıklara sahip insanlarla evlenenler de var. Nadirende olsa üniversiteye giden down sendromlu çocuklar var. Yukarıda da söyledim, engelleri oluşturan bizleriz.

Elbette +1 farkı olmayan, bir çocuk istemen çok normal. İçinde ukte kalan birçok şey olduğunu ancak farklı çocuklara sahip ebeveynler anlayabilir. Seninkiler nelerdir bilmiyorum ama mesela benim kızımın yürümesi gerektiği dönemlerde, yürüyemeyeceğini bilmek; yürüyen yaşıtlarını gördüğümde çocuğumunda öyle yürüyüp, koşup oynayabileceği zamanları hayal ederdim. Çok isterdim minik ellerinden tutup ilk adımlarını attırmayı, mutlu olmayı. Fakat birçok mutluluğu acı ile karıştırıp yaşadık. Yiğenlerimin ilk adımlarına, ayakta durma çabalarına şahit olmuştum hep. Ben kızımın ilk defa iki ayağının üzerinde durduğunu deneme protezi yapıldığı zaman gördüm. İçimde çocuğum yürüyebilecek sevincinden ziyade, protezi kabul edip etmeyeceği endişesi vardı. Eve gidip, giydirdiğimde elimi tutup bana zar zor attığı o minicik adım, benim için çok büyük bir şeydi. Gözlerimdeki yaşları tutup, çocuğum ağladığımı görmesin diye ona sarılıp dişlerimi sıka sıka gülerek aferin anneciğim, dediğimi ablamın gözlerimden düşen yaşları sildiğini hatırlıyorum.

Kıyaslama yapmıyorum ama küçüğü şimdi destek alıp ayakta durduğunda içimde bir burukluk hissediyorum ister istemez. Fakat bunları yaşamak çok güzel.

İnsanları kafana takma, takılma. Ne büyük kızım öyle diye onun üzerine daha çok düşüp seviyorum ne de onunla yaşayamadığım birçok şeyi kardeşi ile korkusuzca yaşadığım için kardeşini daha çok seviyorum. İkisi de bebeklerim. Büyük kızımla acısıyla tatlısıyla muhteşem ötesi bir deneyim yaşadım. Bana ne denli güçlü ve sabırlı olduğumu gösterdi.

Kardeşi olunca ne Aysima'yı daha az ne de daha çok seveceksin. Elbette ilk dönemler ilgi açısından farklılıklar olabilir ama zamanla geçecek.

Inan kendimde bircok cocuga ayni esitlikte bakacak gucu gorebiliyorum.. Aysima beni cok guclu bir anne yapti. zaten kizim cocuklarla oynasmayi seviyor.. surekli kuzenlerine gitmek istiyor.. e tabi basta bende cok zorluklar yasadim 4 aylik minicik vucuduyla kalp amelyati gecirdi.. ama sukur simdii cok tatli ve akili bir kizim var.. ogretince herseyi ogrenebiliyorlar.. canim Allah evlatlarimiza saglin sihhat versin. Sende op evladini benim icin 😍😘🤩

Inan kendimde bircok cocuga ayni esitlikte bakacak gucu gorebiliyorum.. Aysima beni cok guclu bir anne yapti. zaten kizim cocuklarla oynasmayi seviyor.. surekli kuzenlerine gitmek istiyor.. e tabi basta bende cok zorluklar yasadim 4 aylik minicik vucuduyla kalp amelyati gecirdi.. ama sukur simdii cok tatli ve akili bir kizim var.. ogretince herseyi ogrenebiliyorlar.. canim Allah evlatlarimiza saglin sihhat versin. Sende op evladini benim icin 😍😘🤩

Öperim canım 🥰😘 İnşaallah beklediğin güzel haberi alırsın. ❤❤

Geldi dnasi bozuk olabilir belki dedi biyopsiye yine yanit vermedi
olsun canım hatırladığım kadarıyla sen yurtdışında yaşıyorsun. Yine denersin üzülme. Bak biz burada tüp bebek için para biriktirmeye çalışıyoruz inan burada bu pgt çok pahalı tek embriyo için 370 dolar istiyorlar. Sen sağlığına dikkat et sen iyi ol inşallah daha fazla yumurta toplanıp şansın artar. İnşallah sağlıklı bir yavrunda olur kimsenin söylediklerini de kafana takma. Seni sen gibi olan anlar diğerleri sadece konusur.

olsun canım hatırladığım kadarıyla sen yurtdışında yaşıyorsun. Yine denersin üzülme. Bak biz burada tüp bebek için para biriktirmeye çalışıyoruz inan burada bu pgt çok pahalı tek embriyo için 370 dolar istiyorlar. Sen sağlığına dikkat et sen iyi ol inşallah daha fazla yumurta toplanıp şansın artar. İnşallah sağlıklı bir yavrunda olur kimsenin söylediklerini de kafana takma. Seni sen gibi olan anlar diğerleri sadece konusur.
Yok canim ne takacam.. Allah anlimiza ne yazdiysa o olacak.. insaallah rabbim hepimize saglikli evlatlar verir tez zamanda.. bu arada trde neden dolarla ?

Yok canim ne takacam.. Allah anlimiza ne yazdiysa o olacak.. insaallah rabbim hepimize saglikli evlatlar verir tez zamanda.. bu arada trde neden dolarla ?
Sadece dolar mı bazı merkezlerde euro. Burda çok pahalı oluyor pgt i. Bide isim yapmış güzel bir merkeze gideceksen en az 35 40bin tutuyor burada maaşlar malum imkanlar gerçekten zorluyor. Sen en azından orada ki imkanlardan faydalanabilirsiniz inşallah mayıs ayı sana bol şans getirsin güzel haberlerini bekliyor olacağım

Sadece dolar mı bazı merkezlerde euro. Burda çok pahalı oluyor pgt i. Bide isim yapmış güzel bir merkeze gideceksen en az 35 40bin tutuyor burada maaşlar malum imkanlar gerçekten zorluyor. Sen en azından orada ki imkanlardan faydalanabilirsiniz inşallah mayıs ayı sana bol şans getirsin güzel haberlerini bekliyor olacağım
Canim gercekten cok uzuldum..
Devletimiz keske bunun icin bir kanun cikarsa..
Belcikada 6 denemeye kadar her seferinde 1000 euro. 6 denemede olmazsa her seferinde 6 bin euro gibi bir rakam..
Guzel dileklerin icin Allah razi olsun canim..
Allahim sana ve tum bu yolda olanlara her turlu kolaylik saglasin insaallah

Ne olur tüp bebek denemelerini peş peşe yapmayın. Vücuda toparlanması için zaman tanıyın. En azından bi 3-4 ay geçmesini bekleyin. Vücut çok yumurta üretmek için harap oluyor, hormonlar alt üst oluyor. Çoğu kadının tüp bebek sonrası adetleri bile çok düzensiz oluyor 3 ay da anca eski düzene dönüyor. 5 kere tüp bebek denemiş birinden nacizane tavsiye....

Ne olur tüp bebek denemelerini peş peşe yapmayın. Vücuda toparlanması için zaman tanıyın. En azından bi 3-4 ay geçmesini bekleyin. Vücut çok yumurta üretmek için harap oluyor, hormonlar alt üst oluyor. Çoğu kadının tüp bebek sonrası adetleri bile çok düzensiz oluyor 3 ay da anca eski düzene dönüyor. 5 kere tüp bebek denemiş birinden nacizane tavsiye....

Sizin sorun neydi.

Back