Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri (Meraklısına)

Bakıyorum ama hala bulamadım. Nim's Island diye bir filmde agorafobisi olan bir Alex karakteri varmış ama o kadın. Siz bunu söyleyince kafadan elendi. :)
ayyy yok yormayın kendinizi :) Ben yarın ablama sorarım inşallah unutmamıştır ismini:)

bizim iş yerinde bol bol var hepsi film gibi zaten bizim işyeri normal bir iş yerinde 2 saat zar zor çalıştırılıp sonrasında biz sizi ararız diye sepetlenecek insanlar dolu.diyorsunuz içinizden Allahım neleri iş sahibi oluyor.

Testere serisini hiç izlemedim ya korkumdan. Bir de tek yaşıyorum ya ben, hiç korku filmlerini izleyemem korkuyorum sonradan evde tek uyurken.

Haklısınız bayağı etkiliyor o film insanı. Öyle gerçek üstü filmlerden korkmam inanmadığım için de böyle katilli gerçek olabilecek filmler tedirgin eder insanı gerçekten.

Öldüren cazibe filminde Alex karakterine daha çok üzüldüm açıkçası. Sonu ölüm olmamalıydı. Adam kandırmadı etmedi eyvallah fakat kadınla bir hafta sonu birlikte olup sonra kendi düzenli hayatına dönmesi yokmuş gibi sayması ne kadar onur yaralayıcı. Adamı da masum gibi göstermek ayrı bir konu aslında. Filmde tek psikopat kadınmış gibi gösteriliyor. Aldatılan kadının acizliğini kırılmışlığını yürekten hissettim çok ilginçtir. O adam affedilmeyi haketmiyor. İlk Alex le konuşurken adamın karısının duruşu çok iyiydi güçlü bir duruştu. Ama kocasını affetmesi hayal kırıklığına uğrattı beni. Filmin sonunda adam çantasını toparlayıp kapıdan çıkmalıydı. Toplumsal mesajı yetersiz buldum. Erkek aldatırsa ailesini korumak için cinayet işleyebilir kadını hor görebilir. Fakat kadın cephesinde affeden aciz duruşlu zayıf... Sinir oldum.

Alex in bazı ruh gelgitlerini çok tanıdık buldum birde. Çok derinden düşünüyorum kendimi şu an.İstediğim ilgi değer olmayınca ben de hırçınlaşırım. Kafamı toparlayamıyorum. Eylem yanlış filmde evet kabul. Ama Alex in gördüğü değersizlik hissi çok kötü. Yaptığı herşeye doğru demiyorum. Film Alex in yaptıklarıyla dolu ama bunu ona iten sebepler çok yüzeysel anlatılmış.

Ayy ne kadar empati yapmışsınız Alex'le çok hoşuma gitti. :) Ben filmi izleyeli belli bir süre oldu aslında, yanlış hatırladığım yerler olabilir. Alex'te aslında Borderline Kişilik Bozukluğu var biraz da erotomanik sanrıları var (delice sevildiğini sanma, genelde kendinden daha yüksek statülü kişilere karşı geliştirilir), tanıştıkları partide bile sorunlu bir kişiliği olduğu izlenimini veriyor. Dan konusunda katılıyorum, yakışıklıyım param var istediğim her kadınla yatarım sonra da donumu çeker evde beni bekleyen karıma giderim deyip sonradan utanmadan kadını tehdit ederek iyice kışkırttı. Biraz daha Alex'in geçmişine yönelik sahnelerle kişilerarası ilişkilerinin zaten bozuk olduğunu, terk edilme korkuları yaşadığını, çeşitli konularda dürtüsel davranarak yoğun öfke duygularına kapıldığını, daha önceden de intihar girişimleri olduğunu falan gösterseler daha iyi olurdu. Alex muhtemelen geçmişteki ilişkilerinde de bu davranışları sergiliyordu. Ama filmde sanki Dan çok masum günahsızmış da Alex kendi kendine adama yapışmış gibi göstermişler. Ama Alex zaten sorunlu, duygudurumu normal değil, terk edilmek onu normalden daha fazla etkiliyor bir gecelik ilişkiydi yaşandı bitti gibi göremiyor. O yüzden Dan'in gereksiz masum gösterildiğine hak veriyorum. Listeye filmi koyma sebebim de Alex üzerinden Borderline belirtilerini göstermekti, Glenn Close müthiş oynamış.

Aslında çok şey yazdım ama sildim:)

Son düzenleme:
Yok alakası yok beğenmemekle.Zevkle okudum tekrar tekrar. Biraz kişisele girdi gibi hissettim yazdıklarım o yüzden :) Açıkta kalmış gibi hissettim kendimi yazdıklarımla. Bundan dolayı sildim.

Anladım. İsterseniz özelden de yazabilirsiniz içinizi dökmek gibi olacaksa ben dinlerim sizi memnuniyetle. :) İçinizde kalmasın.

Anladım. İsterseniz özelden de yazabilirsiniz içinizi dökmek gibi olacaksa ben dinlerim sizi memnuniyetle. :) İçinizde kalmasın.
Çok teşekkür ederim:) Anlatmak iyi güzelde birde toparlaması var sonra dökülenlerin :) Çok sağolun tekrardan. Ben bir film seçeyimde izleyeyim listeden.

Çok teşekkür ederim:) Anlatmak iyi güzelde birde toparlaması var sonra dökülenlerin :) Çok sağolun tekrardan. Ben bir film seçeyimde izleyeyim listeden.

Doğru söylüyorsunuz. Hepimizin hayatında bazı kırılma noktaları var. Özelinize müdahale gibi algılamayın lütfen dediğimi, özür dilerim öyle anlaşıldıysam. Ama bazen insan hiç tanımadığı birine kendini daha kolay anlatıyor, daha güzel içini döküyor. Öyle bir çıkmaza düşerseniz ola ki size elimden gelen desteği vereceğimi bilmenizi isterim. :)

Estağfirullah ne özrü. İlginiz için teşekkür ederim. :)

As good as it gets - OKB
Black Swan - Şizofreni
Ted Bundy - Antisosyal Kişilik Bozukluğu
Gia - Borderline Kişilik Bozukluğu
The three face of Eve - Çoklu Kişilik Bozukluğu

Bir kaç tane de ben eklemiş olayım

Harikasınız, bir sonraki listeye bunları da ekleyelim. İçinde izlediklerim de var izlemediklerim de. Black Swan'ı da izleyeli baya oldu lisedeyken izlemiştim çok detaylı hatırlayamıyorum ama görsel halüsinasyonlar ve sanrılar görüyordu sanırım, şizofreni tanısı konmasa bile psikoza yatkın diyebiliriz. Yeniden seyretmem lazım. Bir de yeme bozukluğu vardı gibi hatırlıyorum. Belki bir kişilik bozukluğu da vardır, filmi tam hatırlayamıyorum.

Evet black swan de çok fazla semptom vardı aslında
İşlevselliğini yitirecek derecede halisünasyonlar görüyordu evet psikoz kesinlikle vardı.
Dediğiniz gibi delicesine yediklerini sonra çıkarmasıyla bulimik bir durumu da vardı diye hatırlıyorum ben de
Şizofreni olduğunu düşünmüştüm ama şizofreniyle birlikte comorbidit bir çok patoloji de olabilir tekrar izlemek lazım haklısınız

Siz de mi psikologsunuz ya da uzman doktor? Alanla ilgili baya bilgilisiniz de. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…