Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri (Meraklısına)

Siz de aynı problemleri yaşıyorsunuz o halde, sonuç bekleyenlerdenim demişsiniz. Alan çok rekabetli bir alan maalesef ya, şansımıza.

Evet, elim yüreğimde sonucu bekliyorum ben de şu an
Çok fazla mezun var çünkü ve herkes klinik istiyor
Ben de konunuzda söylediklerinizden çok yakınıyorum, inşallah emeklerimiz boşa gitmeyecek. Severek okuyup hayalini kurduğumuz işi bir türlü uygulamaya geçiremiyoruz ne yazık.. şansımız bol olsun :KK200:

Evet, elim yüreğimde sonucu bekliyorum ben de şu an
Çok fazla mezun var çünkü ve herkes klinik istiyor
Ben de konunuzda söylediklerinizden çok yakınıyorum, inşallah emeklerimiz boşa gitmeyecek. Severek okuyup hayalini kurduğumuz işi bir türlü uygulamaya geçiremiyoruz ne yazık.. şansımız bol olsun :KK200:

Siz umarım benden daha şanslısınızdır, girersiniz. Ben 2 senedir uğraşıyorum ama seçtiğim okullar sınırlıydı, bu sefer puan yükselterek okul skalasını genişleteceğim.

Kimlik (identity) filmi çok kişilikli bir katili konu ediyor. Etkilendiğim gerilimlerden.

Evet kesinlikle Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu için güzel örneklerden. Hazırlayacağım 3. listeye ekleyeceğim. Teşekkürler listeme katkınız için. :)

Elinize sağlık listede çok güzel filmler var:)
Leonardocugumun zindan adası filmini bi izleyememistim. Sonra da unutmuşum. Bu aralar boşum, bu liste çıktı karşıma hemen izledim :)
Uzun zamandır böyle güzel film izlememistim. Çekim açıları, hikayesi, oyuncuları harikaydı.

Elinize sağlık listede çok güzel filmler var:)
Leonardocugumun zindan adası filmini bi izleyememistim. Sonra da unutmuşum. Bu aralar boşum, bu liste çıktı karşıma hemen izledim :)
Uzun zamandır böyle güzel film izlememistim. Çekim açıları, hikayesi, oyuncuları harikaydı.

Çok mutlu oldum izlemenize vesile olmama. Listemi beğenmenize de çok sevindim, güzel yorumlarınızı diğer filmler için de beklerim. :)

en sevdigim film türüdür.psikolojik filmler:))
özellikle aratirim film sitelerinde.
zindan adası ve split 'i izledim bu listeden.
zindan adasının sonunda aceba herşey bir oyunmuydu diye düşünmeden edememistim.:110:
açıklama çok iyi olmuş.:)
en kısa sürede diğerlerinede bakacağım.genelde eski filmlere karşı bir on yargim var.giyim, ortam, film rengi diyolaglar v.s sıkıyor beni.
2000 den sonraki psikolojik filmerin çok büyük kısmını izlemişimdir mesela.
siyah kuğu , koğuş , kimlik , diğerleri, davetsiz..
su an aklıma gelenler ve aklında en çok kalanlar bunlar.
teşekkürler emeğiniz için.:KK200:

en sevdigim film türüdür.psikolojik filmler:))
özellikle aratirim film sitelerinde.
zindan adası ve split 'i izledim bu listeden.
zindan adasının sonunda aceba herşey bir oyunmuydu diye düşünmeden edememistim.:110:
açıklama çok iyi olmuş.:)
en kısa sürede diğerlerinede bakacağım.genelde eski filmlere karşı bir on yargim var.giyim, ortam, film rengi diyolaglar v.s sıkıyor beni.
2000 den sonraki psikolojik filmerin çok büyük kısmını izlemişimdir mesela.
siyah kuğu , koğuş , kimlik , diğerleri, davetsiz..
su an aklıma gelenler ve aklında en çok kalanlar bunlar.
teşekkürler emeğiniz için.:KK200:

Rica ederim ne demek, beğenmenize çok sevindim. :KK200: Zindan Adası ucu açık bitti aslında siz nasıl isterseniz öyle yorum yapabilirsiniz. Yönetmen izleyiciye bırakmış.

Aaa benim önerdiğim eski filmler kesinlikle iç bayıcı, mıymıntı diyaloglu falan değil. :) Hatta önyargınızı kırmak için Sunset Bulvarı ile başlayabilirsiniz, gerçekten bir başyapıt. Sizin gibi ilgili insanlarla filmleri tartışmak çok hoşuma gidiyor, diğer filmleri de izleyip değerli yorumlarınızı yazmanızdan çok mutlu olurum. :KK36:

Rica ederim ne demek, beğenmenize çok sevindim. :KK200: Zindan Adası ucu açık bitti aslında siz nasıl isterseniz öyle yorum yapabilirsiniz. Yönetmen izleyiciye bırakmış.

Aaa benim önerdiğim eski filmler kesinlikle iç bayıcı, mıymıntı diyaloglu falan değil. :) Hatta önyargınızı kırmak için Sunset Bulvarı ile başlayabilirsiniz, gerçekten bir başyapıt. Sizin gibi ilgili insanlarla filmleri tartışmak çok hoşuma gidiyor, diğer filmleri de izleyip değerli yorumlarınızı yazmanızdan çok mutlu olurum. :KK36:
ilk fırsatta izleyip yazacağım:)):KK19:
:KK36:

Zindan Adası'nı çok beğenmiştim açıp tekrar izleyesim geldi görünce o sisli puslu hava filme öyle işlemişti ki konusuyla bütünleşmişti.

Split izlediğim diğer film listedeki. Ben pek beğenmedim sinemada izlediğim için çok sıkıldım ilk güzel başlamıştı ama sonra baydı çünkü hep aynı kapalı mekanda geçiyor. Ama başrol oyuncusu muhteşemdi. Kılıktan kılığa karakterden karaktere bürünmeyi mükemmel canlandırmıştı.

Akıl Oyunları'nı da tekrar izleyesim geldi ben şizofreni konulu filmlere bayılıyorum.

Beyza'nın Kadınları filmini de dediğin gibi Demet Evgar alıp götürmüştü.

Kevin Hakkında Konuşmalıyız bu filmde ben bayağı ağlamıştım.

Bu listede birçok filmi izleyeceğim sanırım ama ilk Hours ve Amerikan Sapığı. Bu ikisini çok merak ettim.

Paylaşımların ve kendi koyduğun açıklamaların için eline sağlık Astoria çok güzel bir başlık olmuş. :KK200:

Allah, tam aradığım şey. Çok güzel bir liste olmuş, 10 a yakın izlemediğim film var listenizde, çoğunu izleyeceğim. Teşekkürler emeğiniz için. Takibe alayım da kaybetmeyeyim. :KK70:

Zindan Adası'nı çok beğenmiştim açıp tekrar izleyesim geldi görünce o sisli puslu hava filme öyle işlemişti ki konusuyla bütünleşmişti.

Split izlediğim diğer film listedeki. Ben pek beğenmedim sinemada izlediğim için çok sıkıldım ilk güzel başlamıştı ama sonra baydı çünkü hep aynı kapalı mekanda geçiyor. Ama başrol oyuncusu muhteşemdi. Kılıktan kılığa karakterden karaktere bürünmeyi mükemmel canlandırmıştı.

Akıl Oyunları'nı da tekrar izleyesim geldi ben şizofreni konulu filmlere bayılıyorum.

Beyza'nın Kadınları filmini de dediğin gibi Demet Evgar alıp götürmüştü.

Kevin Hakkında Konuşmalıyız bu filmde ben bayağı ağlamıştım.

Bu listede birçok filmi izleyeceğim sanırım ama ilk Hours ve Amerikan Sapığı. Bu ikisini çok merak ettim.

Paylaşımların ve kendi koyduğun açıklamaların için eline sağlık Astoria çok güzel bir başlık olmuş. :KK200:

Ne demek, çok mutlu oldum incelemene. :) Tam da bir film canavarıymışsın ehehe. Split aslında dediğin gibi oyuncusu dışında aman aman bir film değil, çok filmvari hareketler vardı, terapistin terapistlikten çıkan abuk subuk davranışları falan. O konuda Sybil fena bir film değil izleyebilirsin ama tartışmalıdır.

The Hours filmini izledikten sonra Mrs. Dalloway kitabını okumak isteyeceğine eminim. :) İzledikten sonra yorumlarını bekliyorum o halde. :KK68:

Allah, tam aradığım şey. Çok güzel bir liste olmuş, 10 a yakın izlemediğim film var listenizde, çoğunu izleyeceğim. Teşekkürler emeğiniz için. Takibe alayım da kaybetmeyeyim. :KK70:

Çok teşekkür ederim, filmleri izledikten sonra yorumlarınızı benimle paylaşmanızdan mutlu olurum. :)

Son zamanlarda izlediğim bir film daha ekleyeceğim buraya, takip edenler varsa :)

21. Ingrid Goes West

Ingrid_Goes_West.png

IMDB Puanı: 6.9

Yılı: 2017

Tür: Komedi, Dram

Süre: 1 sa 38 dk

Yönetmen: Matt Spicer

Oyuncular: Aubrey Plaza, Elizabeth Olsen, O'Shea Jackson Jr.

Konusu: Annesi yeni vefat etmiş ve psikolojik sorunları olan Ingrid Thorburn, görünüşte mükemmel bir hayata sahip olan sosyal medya fenomeni Taylor Sloane’e kafayı takar. Bir gün Ingrid her şeyi geride bırakıp Taylor’la arkadaş olabilmek için elinden geleni ardına koymadığında durum huzur bozucu ve tehlikeli bir hal alacak, #BFF’den (Best Friend Forever) #WTF (What The F.ck) haline dönüşecektir.

(Filmde şu sıralardaki en büyük kanayan yaramız olan sosyal medya bağımlılığının muhtemelen bağımlı ya da Borderline kişilik bozukluğuna sahip olan Ingrid üzerinden etkisini görüyoruz. Bazı yerlerde verdiği sosyal mesajlar var "Aslında kimse göründüğü gibi değildir" falan gibi ama burada beni en çok etkileyen Ingrid'in takıntıları, kişilik sorunları ve depresif bozukluğu oldu. Seyretmenizi tavsiye ederim. :) )

Başlığı boşlamamak adına aklıma gelen birkaç film daha ekliyorum. :)

22. Mary and Max (Mary ve Max)

Mary_and_max_poster.jpg

IMDB Puanı: 8.2

Yılı: 2009

Tür: Animasyon, Komedi, Dram

Süre: 1 sa 32 dk

Yönetmen: Adam Elliot

Oyuncular: Toni Collette, Philip Seymour Hoffman, Eric Bana (seslendirme)

Konusu: Mary Daisy Dinkle, Avustralya'nın kenar mahallerinden birinde yaşayan, sorumsuz ve yoksul bir aileye sahip sekiz yaşında yalnız bir kız çocuğudur. Küçük kız postaneye gittiği bir gün şans eseri bir New York adres rehberi görür. Rehberi karıştıran Mary, New York'ta yaşayan Max Jerry Horowitz isimli bir adama mektup yazmaya başlar. Max, Manhattan'daki dairesinde yalnız yaşayan, ruhsal problemleri olan asosyal ve obez bir adamdır. 44 yaşındaki Max, Mary'nin mektubunu alır ve cevap yazmaya koyulur. Aralarında gelişen dostluk hayat hakkında acı ve tatlı gerçeklikleri sevimli ve dokunaklı bir şekilde yansıtır.

(O kadar sevimli bir hikaye ki, animasyon olmasına rağmen ağlatacak kıvamda... Otizm spektrum bozukluğu içinde bulunan Asperger sendromunu ve depresyonu bir arada görebileceğiniz, hem gülümseten hem ağlatan bir film.)

23. Take Shelter (Sığınak)

Take_Shelter_poster.jpg

IMDB Puanı: 7.4

Yılı: 2011

Tür: Dram, Gerilim

Süre: 2 sa 1 dk

Yönetmen: Jeff Nichols

Oyuncular: Michael Shannon, Jessica Chastain, Shea Whigham

Konusu: Curtis LaForche, Ohio'da küçük bir kasabada çok sevdiği eşi Samantha ve 6 yaşındaki işitme engelli kızı Hannah ile mutlu bir hayat sürmektedir. Hannah'nın sağlık ve özel eğitim masraflarını karşılamak için sınırlı gelirleri vardır. Fakat bir gün Curtis, yaklaşan bir fırtınaya dair korkunç kabuslar görmeye başlar. Gördüklerini kendisine saklar ama ailesini de yaklaşan bu fırtınadan korumak için evlerinin arka bahçesine bir 'sığınak' inşa etmeye karar verir.

(Spoiler vermemek adına filmde var olan psikopatolojik durumdan bahsetmiyorum, söylersem filmin bütün tadı kaçacağı için. Ama hem gerilim dolu, hem de akıcı bir film izlemek isterseniz oldukça güzel. Filmin hangi psikopatolojik vakayı içerdiğini söyleyene benden sürprizli beğeni var ehehe.)

24. Beauty and The Beast (Güzel ve Çirkin)

HO00004153.jpg

IMDB Puanı:
7.3

Yılı: 2017

Tür: Aile, Fantastik, Müzikal

Süre: 2 sa 9 dk

Yönetmen: Bill Condon

Oyuncular: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans

Konusu: Filmin konusu “Güzel ve Çirkin” masalına dayanıyor. Tüccar Maurice, Fransa'daki bir kasabada, küçük bir evde Belle isimli kızıyla yaşamaktadır. Belle iyi niyetli, zeki ve kitaplara meraklıdır. Tüm kasaba Belle'e hayrandır ama Belle evlenmeyi düşünmez. Kasabanın kendini beğenmiş yakışıklısı Gaston sürekli Belle'in peşindedir ama Belle ona da yüz vermez. Maurice bir yolculuktan dönerken kurtların saldırısı yüzünden büyük bir şatoya sığınır. Kimseciklerin olmadığı bu şatoda dinlenir ve bahçedeki güllerden birini Belle’e götürmek için koparır. Bu güller, kötü bir büyü yüzünden canavara dönüşen Beast (Çirkin)'e aittir ve tüccarın yaptığına öfkelenerek onu bir zindana kapatır. Babasını kurtarmak için Belle kendini feda ederek Beast'in esiri olmayı kabul eder. Bu büyü, tüm hizmetkarları eşyaya dönüştürmüştür ve bu şatodaki kötü sihri sadece gerçek aşk bozabilir.

(Güzel ve Çirkin masalını bilmeyen var mı? :) Varsa izleyin muhakkak. Masalın hoş bir uyarlaması aynı zamanda Gaston karakterinden buram buram gelen Narsisistik Kişilik Bozukluğu da cabası, ehehe.)

Listeyi takip edenler ve izleyenler/izleyecekler varsa şimdiden keyifli seyirler dilerim! :)

Filmlerim bittiydi ilaç gibi geldin :dondurma:

Hehe canımsın sağol. :) Bu saatte ayaktayım, eğitim alıyorum ya sağlıksız çift ve aile bağları üzerine filmler seçip izlemem gerekiyor liste yapıyorum. :/ İzlediğim filmleri burada da ayrı bir başlık altında toplayayım diyorum. Sen cinsel terapi eğitimi almıştın sanırım aklında varsa cinsellik ve aldatma üzerine falan filmler, önerilerini alırım. :) Genel olarak aile ve evlilik üzerine de olur. İşlevsiz olsunlar ama, sağlıksız.

X