Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri (Meraklısına)

Kesinlikle oldu, çok keyif alıyorum sizinle film kritiği yaparken. :) Benim de dizi kültürüm zayıftır mesela, sayenizde dizi takip etmeye başlayacağım. Ahh evet Jack Nicholson, bugün yorgunum baya geç algılıyorum Evet Tyler alter ego bence de, yani kimlik bozukluğunda alter ego yapmak yerine direkt o kişilikle kendini özdeşleştiriyorsun. Mesela izlediyseniz Beyza'nın Kadınları'nda Beyza'nın birden fazla karakteri var ve birebir o karakterleri yaşıyor yani karşılıklı bir diyalog, muhabbet durumu yok ve kimlik bozukluklarının altında genelde ya bir cinsel istismar ya fiziksel istismar oluyor. Kişiye yaşadıkları o kadar ağır geliyor ki sanki o yaşadıklarını başka biri yaşamışçasına benliğini parçalara bölüyor.

Dizi de bayağı izlemişliğim var. Eşimde bende evcimen olunca işten sonra dizi,film,kitap bunlarla bayağı zaman geçiriyoruz :)

Evet Beyza nın Kadınlarını izlemiştim, Sybil i izledikten sonra. Araştırmıştım başka var mı bu tarz filmler. Sybil de de mesela annesi yüzünden travma yaşıyordu hatırladığım kadarıyla. Annesi arkadaşlarını taciz ediyordu galiba. Gerçekten hiç bir şekilde bu tarz bir olay yaşamadan çoklu kişilik bozukluğuna sahip olabilir mi bir insan,örnekleri var mı yani?

Olabilir vardır belki hani durduk yere değil de hep istismar olmayabilir detaylı bilmiyorum ama arkaplanında genelde bir istismar yatıyor. Split var onu listeye eklemiştim ama bazı sahneleri filmvari gerçekçi değil. The Three Faces Of Eve var bir de o da fena değil mesela.

Yarın eşim eğitim için şehir dışında ve ben o yanımda evde olmayınca uyuyamam. İlk filmden başlayıp nasip olursa sırayla gideceğim akşam yemeğinden sonra. Kaç gündür bunu bekliyorum :) sağolun Astoria:)♡

Bu arada bende kızım olmadan iyi bir izleyiciydim. Ama film isimleri aklımda kalmaz karakter isimleri kalır :) Bir alex vardı komşu kızını sanırsam onu eve kapatıp işkence etmiyordu ama kapalı küçücük bir odada tutuyordu. Yıllarca. Kız küçükken kayıp ilanı veriliyor büyüyüp yetişkin olunca ortaya çıkıyordu. İlginçti. Alex in kapalı alan korkusu vardı ama kızı küçücük odada tutuyordu sürekli.
Birde etkikendiğim bi film geldi aklıma şimdi. ismi yok tabi:) Çeşitli mesleklerden kişileri binlercesi olan ve bir kapıyla birbirine açılan küp şeklinde bir yapıya hapsediyorlar. O kişiler herbirinin kapısında bir soru olan küplerden doğru cevap verirlerse diğer küpe geçip kurtulmaya çalışıyorlar. Orda tabi siz daha iyi bilirsiniz bilimini beni çok geren sıkan ciddi manada ben içindeymişim gibi o film gerçekmiş gibi bir etkiye neden olmuştu. Şimdi orda olsam ne olurdu nasıl yapardım ne ederdim diye uzun süreli düşündüm. Bu iki film beni içine çekmiştir hep. Psikolojik boyutu nedir bilmiyorum ama içten derinden etkilemişti.

Çocuk olduktan sonra gerçekten zaman kalmıyor mu böyle şeylere Bundan dolayı çocuğa karar veremiyorum bir türlü, herşeyim kısıtlanacak gibi geliyor bana da. İlk söylediğiniz tarz da çok film izledim ama adı Alex olanı hatırlayamadım.3096 gün filmi vardı o da güzeldir. Gerçek bir olaydı. Kaçırılan kız kaçıyordu 10 yıl sonra adamın elinden ve yaşadıkları film oluyor. Tavsiye ederim.
2.söylediğiniz film Küp serisi galiba. İzleyeli o kadar zaman oldu ki unutmuşum bende o filmi :)

Split izlemiştim dediğiniz gibi bazı sahneleri fantastikti biraz, canavar gibi bir şeye dönüşüyor filan.
Mesela Testere filminin de ben hep bir felsefesi olduğunu düşünürüm. Herkes korku,iğrenç,vahşet der ama, orada ki adam psikolojik olarak çok farklı gelmiştir hep bana. Hayatının değerini bilmeyen sokak serserisi yüzünden çocuğunu kaybetmişti ve o tarz insanlara hayatlarının değerini bilmeleri için bir oyun oynamaya başlamıştı.

Çocuk olduktan sonra zaman bulur elbet ama enerji bulunmuyor. Zaman varken film izlemek yerine uyumak tercih ediliyor :) Erteleniyor , yeni düzene alışınca ertelenen alışkanlıklar tekrar yapılıyor tabi:) Evet küp filmiydi haklısınız. Şimdi bende baktım ismine o filmmiş:)

Bende uykuya çok düşkünüm ondan tedirginliğim. :) Bazen ev ile uğraşmaktan bile zaman bulamıyor insan bazı şeylere, bir de çocuk olunca nasıl olacak bilemiyorum :)

Mesajlarınızı geç görmüşüm ya kusura bakmayın. Süpersiniz, izleyince yorumlarınızı bekliyorum heyecanla. :) Birlikte tartışırız, böyle filmkolikler konumu keşfedince çok seviniyorum.

Ay bahsettiğiniz film Room mu acaba diyecektim ama orada Alex falan yok, bir istismarcının bir odada kapalı tutması olayı vardı ama. Kapalı alan korkusu olduğu halde kapalı odada tutması hmm konusu değişik, altında da onu yapmasının sebeplerini verdilerse tadından yenmiyordur eminim. Ben filmi bir araştırayım bulursam buraya yazayım. :)

Testere serisini hiç izlemedim ya korkumdan. Bir de tek yaşıyorum ya ben, hiç korku filmlerini izleyemem korkuyorum sonradan evde tek uyurken.

Bende uykuya çok düşkünüm ondan tedirginliğim. :) Bazen ev ile uğraşmaktan bile zaman bulamıyor insan bazı şeylere, bir de çocuk olunca nasıl olacak bilemiyorum :)
Sıraya koymasını öğreniyorsun:) Bugün evi süpürmeyi lüks sayıyorum ben mesela:) Yarınki lüksüm silmek

Bende testereyi düşünmüştüm bu arada:)

Bende bulursam yazarım buraya filmi:) Alex yakışıklıydı bide ablamla izlemiştik hatta yakışıklı seviyemizin en üst basamağı alex basamağıydı :)

Bende bulursam yazarım buraya filmi:) Alex yakışıklıydı bide ablamla izlemiştik hatta yakışıklı seviyemizin en üst basamağı alex basamağıydı :)

Bakıyorum ama hala bulamadım. Nim's Island diye bir filmde agorafobisi olan bir Alex karakteri varmış ama o kadın. Siz bunu söyleyince kafadan elendi. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…