Psikopatolojik Vakaları Anlatan Film Önerileri (Meraklısına)

Borderline için başka film önerileriniz var mı?

Listeler dışında mı? Biraz düşüneyim. Notes on a Scandal filmi var, değişik konulu güzel bir filmdir. Oradaki Barbara karakteri Borderline tanısı alabilecek seviyede, birkaç tane tanıyı daha görebilirsiniz o filmde. Ephebofili var mesela, pedofiliyle çok karıştırılır ama değil. Yetişkinlerin 15-19 yaş arası ergenlere cinsel ilgi duyması gibi bir durum var. Onu izleyebilirsiniz. Başkaaaa... My Week With Marilyn var. Marilyn Monroe'nun Borderline kişilik bozukluğuna sahip olduğu hep söylenir, filmde de güzel yansıtılmış onu izleyebilirsiniz. Ha bir de Filth diye bir film var ama çok ağır sahneleri var cinsellik ve şiddet bakımından, midem kaldırmaz derseniz izlemeyin. Daha aklıma gelirse yazarım.

Son düzenleme:
Teşekkürler tavsiyeleriniz için..

Benim borderline konusunda en çok etkilendiğim film "Kevin hakkinda KonusmaliyiZ "oldu film çok guzeldi...baglanma ,problemli baglanma tarzi filmler ariyordum.filmide tesadüf eseri psikeart dergisinin baglanma sayısında görmüştüm...

Çok güzel konu olmus ya. Ellerine sağlık Astoria
İzlemediklerim var. Genelde ne izlesem diye cok düşünüp vakit kaybeden biriyim. O yuzden burası iyi oldu acıp burdan secerim artık.
İçlerinden bir tek Rain Man'i izlemeyeceğim. Çünkü Tom Cruise izleyemiyorum ben. Hiçbir filmini izlemedim, izleyemem

Orada Borderlinedan ziyade Kevin karakterinin davranım bozukluğu var aslında ama cidden etkileyici filmdir.

Ah çok sevindim beğenmenize, teşekkür ederim. Merak ettim aslında bu kadar Tom Cruise sevmeme sebebinizi ehehe :)

Ah çok sevindim beğenmenize, teşekkür ederim. Merak ettim aslında bu kadar Tom Cruise sevmeme sebebinizi ehehe :)

Hiç bilmiyorum sebebini aslında. Fotolarına bile bakamam. Oyunculugu iyi mi kötü mü onu da bilmiyorum izleyemediğim için. Cocukluktan travmam mı var buna benzeyen biriyle nedir

Hiç bilmiyorum sebebini aslında. Fotolarına bile bakamam. Oyunculugu iyi mi kötü mü onu da bilmiyorum izleyemediğim için. Cocukluktan travmam mı var buna benzeyen biriyle nedir

Aaa çok ilginç olabilir belki de bir çocukluğunuza inmek lazım ehehe, şaka yapıyorum bu arada yanlış anlamayın lütfen. :)

Listeni beğendim Astoria
İzlemediğim iki üç tanesi var, onları da not aldım. İlk fırsatta izlerim. Ellerine sağlık

Çok teşekkür ederim. :) Filmkoliklerden güzel geri dönüşler almak beni çok mutlu ediyor. İzledikten sonraki yorumlarınızı da beklerim. :)

Kitabını okudum ama filmini izlememiştim. Güzelse izleyeyim.

Ben filmini de başarılı bulmuştum,izlenir bence ..

Gene çok güzel ve benim daha az izlemiş olduğum film listesi yayınlamışsınız, bayağı izlemem gereken varmış gerçekten
H.sonu aklıma Fight Club da geldi. O filmde ki karakterde hangi psik.bozukluk var acaba hep merak etmişimdir?

Birde yukarıda bahsettiğiniz Lobotomi ameliyatını inceledim biraz gerçekten çok ürkütücü, Guguk Kuşu filminde Jack abimize bu ameliyatımı uygulamışlardı? O da böyle çok güleç sakin bir insan olmuştu yaptıkları ameliyattan sonra. Şuanda hala devam eden bu tarz ameliyatlar var mı.

Bir de izlemiş olduğum 1990 lü yıllarda geçen bir DR dizisinde ( The Knick), insanların psikolojik sorunlarına enfeksiyonun neden olduğunu ve enfeksiyona sebep olan organların alındığını anlatıyorlardı. En çok dişte olurmuş ondan dolayı önce dişlerini çekiyorlardı baktılar düzelme yok, sonra bağırsaklarını alıyorlardı filan nereye kadar giderdi bilemiyorum bağırsaktan sonra Bu da çok etkilemişti beni, iyi ki tıp ilerlemiş diyorum

Teşekkür ederiz her türlü bilgilendirmeleriniz için :)

Selam tekrar ve teşekkür ederim :) Sorularınız çok güzel sorular o yüzden dışarıdayken değil de eve geçince rahat rahat, üstünkörü değil dolgun bir cevap vermek istedim. Fight Club'ta da Dissosiyatif Kimlik Bozukluğu var, eski adı Çoğul Kişilik Bozukluğu. Tahmin edersiniz Tyler Durden'la.. Ama kimi psikanalitik görüşlü insanlar da kimlik bozukluğu yok, hayatında çok anksiyete var onun için bir savunma mekanizması yaratmış diyor. Tyler'ın bir savunma mekanizması olarak oluşturulduğunu iddia ediyorlar yani. Insomnia da vardı galiba Anlatıcı karakterinde, ana karakterde yani. Ama filmi izleyeli baya oldu çok detaylı hatırlamıyorum, Marla Singer'ın da olduğu bir grup terapisi sahnesi falan vardı hatta.

Evet doğru hatırlıyorsunuz, lobotomi ameliyatı uyguluyorlardı. Jack miydi ismi Randle diye aklımda kalmış. Lobotomi şu an insanlık dışı kabul edilen bir tedavi yöntemi olarak görülüyor, "Zarar vermeyeceksin" etik kuralına aykırı bu yüzden benim bildiğim şu anda uygulanmıyor. Ama 1950'li yıllarda çok fazla sayıda kişiye uygulandı ve insanları yaşayan ölülere çevirdi. Dediğiniz diziyi bilmiyorum, ilgimi çekti. Altyazılı halini bulursam izleyeyim. Ben de size teşekkür ederim bu bilgilendirmeden dolayı. :) Burada güzel önerileriniz ve sorularınızla benim ufkumu açanlardan biri de sizsiniz.

Teşekkür ederim ince alakanız için :)

Evet Insomnia vardı, sonra uyuyup farklı yerlerde uyanıyordu ama bence de çoklu kişilik bozukluğu gibi değilde bastırılmış karakterini dışa vuruyor gibiydi. Çünkü orta da birbirinin zıttı iki karakter var. Tyler onun olmak istediği karaktermiş gibi gelirdi bana.

Jack Nicholson dan dolayı Jack abimiz dedim,filmde ki adı aklıma gelmedi de

The Knick ,Dr. House gibi bir dizi kesinlikle tavsiye derim. Dediğim gibi 1900 lü yıllarda geçiyor ve o zamanın tedavilerini de anlatıyordu. Bu arada Dr House demişken orada ki baş karakter Dr. Gregory House da ilginç bir adamdı gerçekten. Hem güçlü, umursamaz, mizantropist gibi birşeydi.. Ama bakınca da bir ilaca bağımlı olacak kadar zayıftıda. Sırf o adam için izlemiştim o diziyi de :)

Gerçekten bir katkım olabildiyse ne mutlu bana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…