- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.902
- 32
Teşekkür ederim ince alakanız için :)
Evet Insomnia vardı, sonra uyuyup farklı yerlerde uyanıyordu ama bence de çoklu kişilik bozukluğu gibi değilde bastırılmış karakterini dışa vuruyor gibiydi. Çünkü orta da birbirinin zıttı iki karakter var. Tyler onun olmak istediği karaktermiş gibi gelirdi bana.
Jack Nicholson dan dolayı Jack abimiz dedim,filmde ki adı aklıma gelmedi de
The Knick ,Dr. House gibi bir dizi kesinlikle tavsiye derim. Dediğim gibi 1900 lü yıllarda geçiyor ve o zamanın tedavilerini de anlatıyordu. Bu arada Dr House demişken orada ki baş karakter Dr. Gregory House da ilginç bir adamdı gerçekten. Hem güçlü, umursamaz, mizantropist gibi birşeydi.. Ama bakınca da bir ilaca bağımlı olacak kadar zayıftıda. Sırf o adam için izlemiştim o diziyi de :)
Gerçekten bir katkım olabildiyse ne mutlu bana :)
Kesinlikle oldu, çok keyif alıyorum sizinle film kritiği yaparken. :) Benim de dizi kültürüm zayıftır mesela, sayenizde dizi takip etmeye başlayacağım. Ahh evet Jack Nicholson, bugün yorgunum baya geç algılıyorum Evet Tyler alter ego bence de, yani kimlik bozukluğunda alter ego yapmak yerine direkt o kişilikle kendini özdeşleştiriyorsun. Mesela izlediyseniz Beyza'nın Kadınları'nda Beyza'nın birden fazla karakteri var ve birebir o karakterleri yaşıyor yani karşılıklı bir diyalog, muhabbet durumu yok ve kimlik bozukluklarının altında genelde ya bir cinsel istismar ya fiziksel istismar oluyor. Kişiye yaşadıkları o kadar ağır geliyor ki sanki o yaşadıklarını başka biri yaşamışçasına benliğini parçalara bölüyor.