• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu KV sorunu

Ayyy istenmeyen gelin olmak mesele değil de. Sizi savunmayan, dedikodunuzu dinleyen bir adamın karısı olmak daha kötü :KK43:
Kocanız cevap veremiyor mu annesine sen nasıl karım hakkında böyle konuşursn diye öylece sizin hakkınızda utanmadan mesajlaşms
Dinlemiyor gibi yapmış maalesef

“bunu alacağımıza şişme bebek alsaydık madem daha çok işe yarardı”

Lütfen bana kızmayın ama sizin şansızlığınız tek kaynana değil, eşiniz şunu okuyup o kadının ağzının payını veremiyorsa o kocayı çöpe atın. Psikolojisi bozuk bilmem ne deyip geçiştirilemeyecek kadar çirkin bir şey bu. Eşiniz nasıl sürekli annesinin sizi çekiştirmesine izin veriyor, ağzı dili yok mu bu adamın, karım hakkında böyle konuşma diye çenesini kapatması gerekirken kuzu kuzu dinliyor mu

İlişki yerine kv'ye odaklı kadınların evlilikleri mutsuz olur. Seni sevmesi gerektiğini düşünmüyorum. Senin de bunu önemsemeni anlayamam. Kocanın annesiyle dedikodu yapması sorun ama. Sen boş ver kv ne düşünüyor. Kocan neden kestirip atmıyor konuyu, sorun o. İzin vermesin yorum yapmasına, sormasın fikrini kimsenin, dinlemesin de.

Son düzenleme:
Yapılacak şey belli aslında.
Bir gün eşiniz yokken aradığında aba altından sopa göstermek.
Çok iyi konuşun telefonda, sonra "aaa anne ne geldi aklıma benim bir arkadaşımın kaynanası geline böyle yapıyordu. Kaza geçirdi, kocası da senelerce dinlemiş annesinin yaptıklarını. Almadı annesini, erkek değil mi vefasız oluyorlar. Bakmadılar tek kaldı hastanede günlerce, sonra öldü" falan gibi gereksiz dram ve ders içeren bir hikaye anlatın.
Anlayacaktır.
Sonra gidip eşinize söyleyecek. Ama sizin öyle bir arkadaşınız yok, öyle bir şey anlatmadınız. Eşinize de diyeceksiniz ki "annen o kadar laf etti şimdi de iftira mi atıyor?"

Yatırım tavsiyesi değil.

Dinlemiyor gibi yapmış maalesef
Üzgünüm ama gayette dinlemiş yani dinlemekten kastım annesinin sizin hakkınızda o terbiyesiz, seviyesiz konuşmalarına müsade etmiş. Bence siz önce bi eşinizle konuşun sert bı şekilde tabi, nasıl müsade edersin diye. belki oda annesine yansıtır da annesi hakkınızda konuşmaya cesaret etmez.

İlişki yerine kv'ye odaklı kadınların evlilikleri mutsuz olur. Seni sevmesi gerektiğini düşünmüyorum. Senin de bunu önemsemeni anlayamam. Kocanın annesiyle dedikodu yapması sorun ama. Sen boş ver kv ne düşünüyor, kocan neden kestirip atmıyor konuyu, sorun o. İzin vermesin yorum yapmasına, sormasın fikrini kimsenin, dinlemesin de.
Bugüne kadar umursamadan saygımı bozmadan ve asla kırıldığımı bile belli etmeden geldim asla bir dediğini iki etmedim ama memnun edemedim ve bu sözü duydum normalde başkasının sözlerini önemseyecek biri değilim ama birikti işte

O lafı ona yedirmeyen, her şeye rağmen öyle terbiyesiz bir kadınla iyi geçinmeni isteyen kocayı kapının önüne koymadığınız için bu muameleyi hak ediyorsunuz maalesef, ağlamaya devam.

Bir kadının oğluyla konuşacağı şey var, konuşamayacağı şey var. Şişme bebeğin işlevini düşündüğümüzde kocanızın da mezhebinin geniş olduğu kanısına varıyor insan. Ailece edepsizler.

Yapılacak şey belli aslında.
Bir gün eşiniz yokken aradığında aba altından sopa göstermek.
Çok iyi konuşun telefonda, sonra "aaa anne ne geldi aklıma benim bir arkadaşımın kaynanası geline böyle yapıyordu. Kaza geçirdi, kocası da senelerce dinlemiş annesinin yaptıklarını. Almadı annesini, erkek değil mi vefasız oluyorlar. Bakmadılar tek kaldı hastanede günlerce, sonra öldü" falan gibi gereksiz dram ve ders içeren bir hikaye anlatın.
Anlayacaktır.
Sonra gidip eşinize söyleyecek. Ama sizin öyle bir arkadaşınız yok, öyle bir şey anlatmadınız. Eşinize de diyeceksiniz ki "annen o kadar laf etti şimdi de iftira mi atıyor?"

Yatırım tavsiyesi değil.
İyice sarar bana :d yine de bi tarafım yapmak istedi…

Sizin hakkınizda böyle konuşmasına kocanız nasıl izin veriyor. Kayinvalideniz terbiyesiz,eğitimsiz biri. Kocanız, anasıyla sizin hakkınizda mesajlaşmaya utanmıyor mu ! Bu adama çocuk yapmayın sakin. Bu adamdan bir cacık olmaz.Sakin bunları kafaya takıp modunu düşürme, istediği bu zaten...inadına gül ve kendi bildiğini yap. Laf altında da kalma derim. Begenmiyormuş,siz ona bayiliyorsunuz sanki peh :)

O lafı ona yedirmeyen, her şeye rağmen öyle terbiyesiz bir kadınla iyi geçinmeni isteyen kocayı kapının önüne koymadığınız için bu muameleyi hak ediyorsunuz maalesef, ağlamaya devam.

Bir kadının oğluyla konuşacağı şey var, konuşamayacağı şey var. Şişme bebeğin işlevini düşündüğümüzde kocanızın da mezhebinin geniş olduğu kanısına varıyor insan. Ailece edepsizler.
Tam olarak içimi okuyan mesaj buydu…

Kv yada bir başkası, kim olduğu hiç onemli degil. Eger haddini aşıp terbiyesizlik yapiyorsa bildirin haddini. Terbiyesizlige göz yuman kocanizsa ona da dersini verin. Yeni hayat mottom bu. Hak edene hak ettiğini vermek. Çünkü ben değersiz değilim. Iyi hissettiriyor. Tavsiye ederim 🤗

Sizin hakkınizda böyle konuşmasına kocanız nasıl izin veriyor. Kayinvalideniz terbiyesiz,eğitimsiz biri. Kocanız, anasıyla sizin hakkınizda mesajlaşmaya utanmıyor mu ! Bu adama çocuk yapmayın sakin. Bu adamdan bir cacık olmaz.Sakin bunları kafaya takıp modunu düşürme, istediği bu zaten...inadına gül ve kendi bildiğini yap. Laf altında da kalma derim. Begenmiyormuş,siz ona bayiliyorsunuz sanki peh :)
Aaaaa lütfen oğlu manken gibi yakışıklı kendisi de adriana limaydı gençliğinde hatta aşçıydı bile yani ben kimim ki elinde işi yok( hemşireyim) yemek bilmez (her yemeği ve tatlıyı yapabilirim) temizlik bilmez pasaklı (aşırı titizim sadece bazen dağınık olabiliyorum) bir insanım yani oğluna yakışır mı böyle gelin sen deeeee :d bayılıyorum ben ona ama işte onun gibi olamam ondan öğüt veriyo bana :d

Kayınvalidemin beni isteyip istememesi veya beğenmemesi benim umursadığım şeyler listesinde baya alt sıralarda olurdu heralde.
Beni günde 3-5 kere arayan kim olursa olsun açmam. Annemle farklı şehirlerdeyiz, çocuğum olana kadar hergün konuşmazdık. Şimdi de onu görmek için arıyor:D
Burdaki esas nokta eşinizin tavrı. Annesiyle bu muhabbetlere girmesi çok saçma. Bir söyledi dinledi iki söyledi dinledi. Bir yerden sonra 'Anne yeter tamam artık bu konuyu konuşmayalım uzatmayalım. Beğenmiyorsan iletişim kurma ' demesi gerekiyor.
Ayrıca da sizin kayınvalidenizle aranıza mesafe koyma isteğinize eşinizin karışma hakkı yok. Kesmekten bahsetmiyorum. Küsmek durumları zorlaştırır. Ama eşinizin annesi ile her görüştüğünde siz de görüşmek zorunda değilsiniz.

Kv yada bir başkası, kim olduğu hiç onemli degil. Eger haddini aşıp terbiyesizlik yapiyorsa bildirin haddini. Terbiyesizlige göz yuman kocanizsa ona da dersini verin. Yeni hayat mottom bu. Hak edene hak ettiğini vermek. Çünkü ben değersiz değilim. Iyi hissettiriyor. Tavsiye ederim 🤗
Eskiden öyleydim bazen özlüyor insan

Sanırım ben de başlarda üzülürdüm sonrasında çok muhatap olmamaya çalışırdım. Eşim annesinin dediklerine takılmıyorsa eşime yansıtmazdım.

Benim kv 2 -3 defa yüzüme karşı kadin ol biraz bilmiyorsun falan diye saydırdı. Her defasında ya tansiyonu çıkmış mis ya da şekeri. Ne dediğini hatırlamıyormus.Oglu da anasını savundu. Sonuncusu da ikisi karsimdayken benimde nelerim çıkıyor ama ben sana hiç bilmem ne çocuğu diyor muyum dedim( sıfat tamlaması olarak kullandım). İkisi de heykel gibi kaldı. Çok rahatladım ama 🧘🏼‍♀️

Kayınvalidemin beni isteyip istememesi veya beğenmemesi benim umursadığım şeyler listesinde baya alt sıralarda olurdu heralde.
Beni günde 3-5 kere arayan kim olursa olsun açmam. Annemle farklı şehirlerdeyiz, çocuğum olana kadar hergün konuşmazdık. Şimdi de onu görmek için arıyor:KK70:
Burdaki esas nokta eşinizin tavrı. Annesiyle bu muhabbetlere girmesi çok saçma. Bir söyledi dinledi iki söyledi dinledi. Bir yerden sonra 'Anne yeter tamam artık bu konuyu konuşmayalım uzatmayalım. Beğenmiyorsan iletişim kurma ' demesi gerekiyor.
Ayrıca da sizin kayınvalidenizle aranıza mesafe koyma isteğinize eşinizin karışma hakkı yok. Kesmekten bahsetmiyorum. Küsmek durumları zorlaştırır. Ama eşinizin annesi ile her görüştüğünde siz de görüşmek zorunda değilsiniz.
Kesinlikle çok doğru ben kendi annemle o kadar görüşmüyorum her bir cümlenizi takdir ediyorum sadece söylediğim gibi bazı şeyler birikiyor sabırlı bir insan değilim maalesef ya da fazla umursuyorum bazen

Back