• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojim bozuldu KV sorunu

Tugbacanmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2017
181
47
98
28
uzun uzun anlatmak istemiyorum. Kayınvalidemin benden hiç memnun olmadığını öğrendim ki tahmin ediyordum ama bu kadarını değil. Eşimle mesajlarını gördüm ve şok oldum yaptığım yemeklerden tutun eşimi karşılama tarzıma kadar herşey. İş hayatım da dahil. Henüz çalışmıyorum ama iş arıyorum ki buldum ondan bile memnun değilmiş. Her neyse şu mesaja tanık oldum “bunu alacağımıza şişme bebek alsaydık madem daha çok işe yarardı” mesajı gördüğümü ona söylemedim eşime söyledim ve bunu bildiğini ama annesinin dilinden çıkanın farkında olmadığını psikolojisinin bozuk olduğu ve çok şey yaşadığı için bunun farkında olmadığını söyledi. Kusura bakmayın psikoloğa ya da psikiyatriye gidebilecek durumum olmadığı için buraya bu şekilde yazıyorum. Sürekli ağlıyorum sürekli içime atıyorum eşim ile ilgili herhangi bir problemim yok ama annesinin yaptıklarını ve söylediklerini kaldıramıyorum. İstenmeyen gelinim farkındayım ama iki yüzlü davranıyor yüzüme gülüyor ve arkamdan demediğini bırakmıyor defalarca da tartıştık ama hala yüzsüz gibi onunla iyi olmamı aramamı falan bekliyor. Bilmiyorum artık hiç bişey bilmiyorum.

uzun uzun anlatmak istemiyorum. Kayınvalidemin benden hiç memnun olmadığını öğrendim ki tahmin ediyordum ama bu kadarını değil. Eşimle mesajlarını gördüm ve şok oldum yaptığım yemeklerden tutun eşimi karşılama tarzıma kadar herşey. İş hayatım da dahil. Henüz çalışmıyorum ama iş arıyorum ki buldum ondan bile memnun değilmiş. Her neyse şu mesaja tanık oldum “bunu alacağımıza şişme bebek alsaydık madem daha çok işe yarardı” mesajı gördüğümü ona söylemedim eşime söyledim ve bunu bildiğini ama annesinin dilinden çıkanın farkında olmadığını psikolojisinin bozuk olduğu ve çok şey yaşadığı için bunun farkında olmadığını söyledi. Kusura bakmayın psikoloğa ya da psikiyatriye gidebilecek durumum olmadığı için buraya bu şekilde yazıyorum. Sürekli ağlıyorum sürekli içime atıyorum eşim ile ilgili herhangi bir problemim yok ama annesinin yaptıklarını ve söylediklerini kaldıramıyorum. İstenmeyen gelinim farkındayım ama iki yüzlü davranıyor yüzüme gülüyor ve arkamdan demediğini bırakmıyor defalarca da tartıştık ama hala yüzsüz gibi onunla iyi olmamı aramamı falan bekliyor. Bilmiyorum artık hiç bişey bilmiyorum.

Konu sahibi ben açıkçası kaynananı niye bu kadar dert ettiğini anlamadım. Kocan, eğer annesiyle konuştuklarını gelip senim başına kakmıyorsa, annesine senin hakkında kötü şeyler demiyorsa, bunu sizin evinize yansıtmıyorsa sorun ne? Kaynanan sevmezse sevmesin seni ne olacak? Bir anne ve oğulun mesajlaşmalarını okumanda hoş değil. Hadi okudun, bari belli etme.

Bence hic umursamayin. Yuzlesmissiniz daha once gelisme olmamis. Muhabbeti azaltin. Esiniz de olurda bir sey derse kendime olan saygim cercevesinde davraniyorum deyin. Kadinin yapisi buysa, esiniz de size saygi sevgide kusur etmiyorsa, kayinvalide de kim oluyor sizi bu kadar aglatabiliyor. Ben olsam ghosting yaparim.

Konu sahibi ben açıkçası kaynananı niye bu kadar dert ettiğini anlamadım. Kocan, eğer annesiyle konuştuklarını gelip senim başına kakmıyorsa, annesine senin hakkında kötü şeyler demiyorsa, bunu sizin evinize yansıtmıyorsa sorun ne? Kaynanan sevmezse sevmesin seni ne olacak? Bir anne ve oğulun mesajlaşmalarını okumanda hoş değil. Hadi okudun, bari belli etme.
Hergün arıyor üç beş defa ve sürekli benim hakkımda şikayetlerini belirtiyor size hafif gelebilir ama artık gerçekten özgüvenimi kaybettim ve psikolojim bozuldu

Benim kayinvalidem benim de bir cok seyi begenmiyordur eminim, ama takiyormuyum hayir. Sizin kayinvalidenizin terbiyesizligi kendi kalitesizligini göstirir. Onun ic kirliligini. Üstünüze alinmayin. Ama size bihter style yeri geldiginde laf sokmanizi öneririm. Mesela yaninda birsey düsürün söyle diyin: "Hay Allahim ya. Ne kadar sakarim ya. Sisme bebek bile benden daha cok ise yarar." Mesaj ona gider. Kolay gelsin

Bence hic umursamayin. Yuzlesmissiniz daha once gelisme olmamis. Muhabbeti azaltin. Esiniz de olurda bir sey derse kendime olan saygim cercevesinde davraniyorum deyin. Kadinin yapisi buysa, esiniz de size saygi sevgide kusur etmiyorsa, kayinvalide de kim oluyor sizi bu kadar aglatabiliyor. Ben olsam ghosting yaparim.
Benim fikrim muhabbeti kesmekti ama eşim buna karşı. Ona göre ben bunları görmezden gelmeliymişim dinlememeliymişim

Benim kayinvalidem benim de bir cok seyi begenmiyordur eminim, ama takiyormuyum hayir. Sizin kayinvalidenizin terbiyesizligi kendi kalitesizligini göstirir. Onun ic kirliligini. Üstüne alinmayin. Ama size bihter style yeri geldiginde laf sokmanizi öneririm. Mesela yaninda birsey düsürün söyle diyin: "Hay Allahim ya. Ne kadar sakarim ya. Sisme bebek bile benden daha cok ise yarar." Mesaj ona gider. Kolay gelsin
Gülümsettiniz teşekkür ederim deneyeceğim :d

Benim fikrim muhabbeti kesmekti ama eşim buna karşı. Ona göre ben bunları görmezden gelmeliymişim dinlememeliymişim

O zaman esiniz de erkek adam olsun annesine "ben memnunum esimden artik bana karsi onun hakkinda olumsuz konusma" desin. Yok o kadar erkek olamiyorsa o zaman sizin verecek tepkinize karisacak zerre hakki yok. Annesi haddini bilsin

kayinvalidenin sacma sapan mesajları için sürekli aglamakta:olamaz:
gerçekten hisleriniz ve zamanınız bu kadar degersiz mi ?
beğenmiyorsa begenmesin, beğenmek zorunda değil sizde onu değilsiniz.
gorusmezsiniz olur biter
ne bileyim tepkileriniz bana makul gelmedi.
Beğenmesinde değilim şişme bebek ithamı çok ağır geldi ve bugüne kadar biriktirdiklerim görmezden geldiklerim patladı maalesef

Beğenmesinde değilim şişme bebek ithamı çok ağır geldi ve bugüne kadar biriktirdiklerim görmezden geldiklerim patladı maalesef
anladım ağır olabilir de önemli değil
gerçi bana ağır da gelmedi ,
islevsiz filan gibi bir şey demek sizi öyle görüyor olabilir
nasıl gördüğünün bir önemi olmamalı bence

Umursama hiç kocanla iyiysen. Baktın aramadın sormadın diye sitem ediyo, şişme bebek alsaydın oda yapamayacaktı de laf sok gülerek tatlı tatlı.
Bazen insanlara onların lafıyla sözüyle tarzıyla laf vermek gerekiyor. Sen kibarlığından saygından yapmıyorsun ama karşıdaki tepemize çıkıyor yüzsüzlükle,hepimiz için geçerli.

Hergün arıyor üç beş defa ve sürekli benim hakkımda şikayetlerini belirtiyor size hafif gelebilir ama artık gerçekten özgüvenimi kaybettim ve psikolojim bozuldu

Hafif geldi yazmadım. Günde 3-5 kere telefonla konuşmakta garip geldi. İşiniz gücünüz yok mu hiç sizin ya da kayınvalidenizin. Bahane bulun açmayın telefonu, açarsa az konuşun bir bahane hızlıca kapatın. Yanınızda eşiniz yokken konuşmayın araya mesafe koyun.

Bugüne kadar destek olan sorunsuz ve para geliri olan tek oğlu eşim maalesef ve eşim de kadının bugüne kadar yaşadıklarından dolayı yeteri tepkiyi veremiyor diye düşünüyorum

Siz verin o tepkiyi. Yüzleşin. Gözünüzün içine baka baka açıklasın ne demek istediğini.

Ayyy istenmeyen gelin olmak mesele değil de. Sizi savunmayan, dedikodunuzu dinleyen bir adamın karısı olmak daha kötü :(
Kocanız cevap veremiyor mu annesine sen nasıl karım hakkında böyle konuşursn diye öylece sizin hakkınızda utanmadan mesajlaşms

Back