Psikolojik sorunum var mı? Sizler de bu tarz şeyler yaşıyormusunuz?

snsnmdvl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2022
661
629
29
Merhabalar, Ailem ve çevremdekiler sürekli umursamaz ve anlayışlı olduğumu söyler. Kendimi gerçekten umursamaz sanıyordum ta ki eşimle tartıştığımız da ben neden üzülmüyorum sorusunu kendime sormaya başladığımda kafa yordum ve daha önceki davranışlarımı düşünmeye başladım. Farkettiklerim eski kötü anıları hatırlamıyorum, annem ya da birileri anlatınca biraz kafamda anılar oturuyor gibi ama tamamı yok, olayları ciddiye alamıyorum birşeye çok üzüldüğümde umursama sürem 10 dk ondan sonra niye üzülüyorum ki modu oluyor ve çok normal davranıyorum, ben bile tuhaf hissediyorum neden normal davranıyorum diye~ başka farkettiklerim de var mesela lise zamanları insanların gözlerine bakamıyordum sonra kuzenim uyarınca bu sefer de fazla bakmaya başladığıma dair uyarılar aldım, başka bi tanesi dersler de en yakın arkadaşımın genelde yapamadığı konuları öğrendiğimi farkettim, çoğu konuyu sonuna kadar öğrenmemiştim ama onun bana sorması muhtemel olan konuyu öğreniyordum, kafamda kendimi onunla yarışa soktuğumu hatırlıyorum. Evlendikten sonra da dikkat eksikliği varmış gibi hissettim birşey yaparken yarım bırakıp başka birşey yapmaya geçiyorum. Öğrenmeyi seviyorum ama öğrenmeye başladıklarımı da yarım bırakıyorum. Galerim de birşeyi araştırırken dikkatimi çeken başka birşeyi sonra bakarım diyip ekran görüntüsü aldığım fotoğraflar dolu. Tramvam yok, ve çok mutlu biriyim ama kafam çok dolu gibi geliyor, birileriyle konuşurken bile saçma şeyler düşünüyorum, konuşmayı sürdürürken de ne düşünmüştüm diye düşünüyorum. Sizce normal mi ve sizde de bu tarz davranışlar oluyor mu?

Durumunuzun psikolojide karşılığı ne bilmiyorum ama sizin bu olumsuzlukları kafaya takmama haliniz benim hayalim ☺️ Ben eşimle 10 sene önce yaşadığımız tartışmayı, kullandığı minik hareketlerine kadar hatırlıyorum.

Sadece olumsuz duygulara karşı mi umursamaz hissediyorsunuz yoksa olumlu seylerin etkisi de çabuk geçiyor mu?
Mesela çok sevindiginiz bir olay, etkisi yine 10 dakika mi oluyor?

Ben birisi konuşurken duyduğum halde anlık algılayamıyor gibiyim tekrar emin olmak için soruyorum ne dediğini falan . Eşim espri yapar birkaç saniye duraklar sonra gülerim mesela 😄herşeyi unuturum ama yaşadığım en basit kötü bir olayı bugün olmuş gibi yaşıyorum keşke onları unutsaydım. Şimdilik hayatımı pek etkilemiyor ama kendimi bazen salak gibi hissettiğim oluyor.
Biri beni anlatmış gibi geldi 🙈🙈😁😁

Sadece olumsuz duygulara karşı mi umursamaz hissediyorsunuz yoksa olumlu seylerin etkisi de çabuk geçiyor mu?
Mesela çok sevindiginiz bir olay, etkisi yine 10 dakika mi oluyor?
İkisi de aynı, olumlular hiçbirşey ifade etmiyor, ayrıntılı olmasa da hatırlıyorum, en mutlu anım ne zaman diye sorsan cevabım hep şuan olur. Olumsuzlarda ise hiç hatırlamıyorum nerdeyse. Keyif alamamaya başladım.

X