Psikolojik sorunları olan eş

Eşimi çok seviyorum ve ona kıyamıyorum. Kötü bir yaşamı olmuş, onun yaşadığı şeyleri düşününce bile gözlerim doluyor bu yüzden başından beri hep destek olmaya, onu anlamaya, idare etmeye çalıştım.
Hayatında benden başka kimsesi yok ( anne, baba, kardeş vs. ) şuan da eğer bırakırsam intihar eder diye endişe ediyorum.

Ailesi nerde peki?

Madem seviyorsunuz, tedavi olacak. Ya tedavi ya da bosanma diyin, net olun koyun mahkeme celbini onune. Sizi seviyorsa tedaviye yanasir o kadar. Durumun cciddiyetini anlasin adam 3 senedir sizi oyaliyor size yazik degil mi? Intihar falan etmez korkmayin. size de yazik.

Ailesi nerde peki?

Madem seviyorsunuz, tedavi olacak. Ya tedavi ya da bosanma diyin, net olun koyun mahkeme celbini onune. Sizi seviyorsa tedaviye yanasir o kadar. Durumun cciddiyetini anlasin adam 3 senedir sizi oyaliyor size yazik degil mi? Intihar falan etmez korkmayin. size de yazik.
Anne babası eşim çok küçükken ayrılmış. Eşim annesini tanımıyor yüzünü bile bilmiyor. Babasının da 4. 5. Evliliği falan, başka kadınlardan da çocuğu var ve hiçbiri ile ilgilenmiyor. Kardeşlerden birbirini tanımayanlar var bir arada büyüyenler ise öyle kötü insanlar tarafından itile kakıla büyütülmüşler ki sevgi nedir bilmiyorlar bile. Kardeşlerin bağları yok herkes benden uzak Allah'a yakın olsun diyor diğerleri için.. (kısaca böyle)
Teşekkürler yorumunuz için 🙏

Allah eşinize şifa versin inşallah. 🙏Size de kolaylık versin🙏 Anladığım kadarıyla siz eşinizin tedavi olması için büyük bir mücadele veriyorsunuz eşiniz tedaviyi red ediyor. O zaman asıl soru siz ne yapacaksınız 3 yıldır evlisiniz eşinizin rahatsızlığı ile ilgili ne kadar yol katetebildiniz. Öyle görünüyor ki 3 yıldır sorun hala aynı yerinde devam ediyor. Bundan sonra eşiniz bu şekilde devam ederse belliki tedavi olmayacak belki de ilerleyecek bu şekilde bi 3 yıl daha dayanabilecek misiniz yada 3 yıl değil 30 yıl bu şekilde ömür geçirebilecek misiniz. Bence oturup yazın 3 yılda rahatsızlığıyla ilgili neler yaşadınız neler değişti rahatsızlığı ilerledi mi yol katettiniz mi sonra okuyun yazdıklarınızı. Sonrasında karar verin evet ben eşim tedavi olmasa da ömür boyu eşime bakabilirim bu şekilde yaşarım derseniz kabullenip bakarsınız. Ben bu evlilikten zarar görüyorum ben kendi sağlığımı düşünmek zorundayım derseniz çocuk yokken ayrılık kararı verebilirsiniz

Kendine zarar verebilen insan başkasına çoktan verir, korkarım. Ben iyi değilim lütfen sen de gel sende görün deseniz? Sen gitmezsen ben de gitmeyeceğim deseniz? Madem seviyor kendiniz üzerinden ikna etmeye çalışın.

Evet maalesef sadece benimle ilgili de değil eve hırsız gireceğini düşünüyor sürekli ve birkaç kez gece uyanıp evde birini aradığına şahit oldum
Korkmuyor musunuz?
Evlilikte söz edilen iyi gün kötü gün böyle bir şey değil.Adam çok sıkıntılı bir gece boğazına dayanır nefesinizi kesi verir olmaz demeyin tedaviyi red ettikçe psikolojisi neye evrilir bilinmez.

Ya Allah korusun aldattığınızı falan düşünüyorsa hastalığı ilerledikçe sizi öldürebilir de 🥺 tedaviyi kabul etmiyorsa kaçın kurtulun lütfen. Ben panik yaptım burada siz nasıl aynı yatakta yatabiliyorsunuz. Adam gece aniden sizi başkasıyla hayal edip boğaziniza yapışabilir

Allah eşinize şifa versin inşallah. 🙏Size de kolaylık versin🙏 Anladığım kadarıyla siz eşinizin tedavi olması için büyük bir mücadele veriyorsunuz eşiniz tedaviyi red ediyor. O zaman asıl soru siz ne yapacaksınız 3 yıldır evlisiniz eşinizin rahatsızlığı ile ilgili ne kadar yol katetebildiniz. Öyle görünüyor ki 3 yıldır sorun hala aynı yerinde devam ediyor. Bundan sonra eşiniz bu şekilde devam ederse belliki tedavi olmayacak belki de ilerleyecek bu şekilde bi 3 yıl daha dayanabilecek misiniz yada 3 yıl değil 30 yıl bu şekilde ömür geçirebilecek misiniz. Bence oturup yazın 3 yılda rahatsızlığıyla ilgili neler yaşadınız neler değişti rahatsızlığı ilerledi mi yol katettiniz mi sonra okuyun yazdıklarınızı. Sonrasında karar verin evet ben eşim tedavi olmasa da ömür boyu eşime bakabilirim bu şekilde yaşarım derseniz kabullenip bakarsınız. Ben bu evlilikten zarar görüyorum ben kendi sağlığımı düşünmek zorundayım derseniz çocuk yokken ayrılık kararı verebilirsiniz
Amin çok teşekkürler. Eşim rahatsız olduğunu kabul etmiyor bu sebeple de yol katedemedik 🤷🏻‍♀️ yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

Kendine zarar verebilen insan başkasına çoktan verir, korkarım. Ben iyi değilim lütfen sen de gel sende görün deseniz? Sen gitmezsen ben de gitmeyeceğim deseniz? Madem seviyor kendiniz üzerinden ikna etmeye çalışın.
Keçi gibi inatçı. Bana da sen kendi kendini delirtiyorsun gitme terapiye falan diyor yani sen gitmezsen gitmem demem işe yaramaz

Arkadaşlar sorum şu: Psikolojik sorunları olan eş ile iyi günde kötü günde yemin ettik diye devam eder misiniz yoksa kendinizi düşünüp ayrılır mısınız?

Mevzu kısaca şu; eşim biz tanışmadan önce psikyatriye gitmiş ilaç kullanmış ben evlendikten sonra öğrendim sorun yapmadım bunu. Ama evlendikten sonra da kendinde bir takım sorunlar gözlemlediğim için defalarca tedavi teklif ettim kabul etmiyor ve günden güne beni bunaltıyor. Kafasında kurduğu şeylere inanıyor son zamanlarda takmış benden tiksiniyorsun diyor ama tiksinmiyorum, aşırı güvensizlik yaşıyor, evliliğimizin başlarında hep onu aldattığımla ilgili rüyalar görüyordu ( rüyadan sonra da bana tavır alıyordu) şuan görüyorsa bile anlatmıyor gibi gibi pek çok saçma şey yaşıyoruz ve şimdiye kadar hep onu ikna edene kadar dil döküyordum ama artık ben idare edemiyorum laf anlamıyor. Ben psikoloğa gidiyorum psikoloğa anlattım uzaktan teşhis koyulmaz ama tedavi olmalı bu durumun sonu iyi değil dedi. Eşim sık sık boşanmayı dile getirir cevaben ben boşanalım dediğimde ise intihar edeceğini söylüyor. Bir kere de teşebbüsü oldu. Ne yapacağımı şaşırdım fikirlerinize ihtiyacım var.
Umarım çocuğunuz yoktur

Ya Allah korusun aldattığınızı falan düşünüyorsa hastalığı ilerledikçe sizi öldürebilir de 🥺 tedaviyi kabul etmiyorsa kaçın kurtulun lütfen. Ben panik yaptım burada siz nasıl aynı yatakta yatabiliyorsunuz. Adam gece aniden sizi başkasıyla hayal edip boğaziniza yapışabilir
Aldattığımı ima ediyordu sonra aştık bunu benim ısrarlı anlatımlarım sonucu ama hâlâ var güven problemi

İlaçla tedavi olacak yada bitecek... intihar etmeyi denerse direk yatiracaksiniz hastaneye yapacsk birsey yok.. terapi vs kurtarmaz. Bazı hastalıklar beyindeki kimyasal dengesizliginden oluyormuş. İlaç kullanmalı...

Bipolar tanıdığım var... sanrılar görüyordu...

valla kusura bakmayın iyi gün kötü günü aşmış bu konu, ailenizle acilen paylaşın durumu ve eşinizle tedavi olmazsa bu işin sonuna geldiğini bari onlar konuşsunlar, 1 dk bile durmanız orada tehlikeli bana kalırsa.
Ailemle paylaşmam eşimi daha da delirtir. Bu durumları da kendi aileme hiç yansıtmadığım için ailem eşimi çok seviyor. Eşimin ailesi olmadığı için onlar da daha özenli davranıyorlar. Hatta eşim bana annen beni daha çok seviyor diyor hep (böyle bişey olması imkansız tabiki)

Ailemle paylaşmam eşimi daha da delirtir. Bu durumları da kendi aileme hiç yansıtmadığım için ailem eşimi çok seviyor. Eşimin ailesi olmadığı için onlar da daha özenli davranıyorlar. Hatta eşim bana annen beni daha çok seviyor diyor hep (böyle bişey olması imkansız tabiki)
çok zor bi durum ama gerçekten hayati tehlikeniz olabilir, bakın siz allah bilir kaç kere olmayan bir şeyi anlatmaya çalıştınız değil mi?

ya bir gün sizi dinlemezse?

ya da sizin artık anlatacak gücünüz olmazsa neler olabileceğini düşünüyor musunuz?

her an şu anki ruh halinizde mi olacaksınız?

çok zor bi durum ama gerçekten hayati tehlikeniz olabilir, bakın siz allah bilir kaç kere olmayan bir şeyi anlatmaya çalıştınız değil mi?

ya bir gün sizi dinlemezse?

ya da sizin artık anlatacak gücünüz olmazsa neler olabileceğini düşünüyor musunuz?

her an şu anki ruh halinizde mi olacaksınız?
Hatırlayamayacağım kadar çok kere anlattım olmayan şeyleri.
Şuan anlatacak gücümün kalmadığını hissediyorum çünkü çok bunaldım. 1 haftadır bana küs sebebini bilmiyorum hiçbir şey olmadı ama surat asıyor bende hiç sormuyorum düzeltmeye çalışmıyorum ve onun davrandığı gibi davranıyorum iletişime hiç geçmiyorum. ( Önceleri hep sorunu anlamaya, çözmeye çalışıp konuşurdum) Ama kendi küstüğü halde suçlu benim dün upuzuuunn bir mesaj yazmış aklını başına al yoksa boşanırız zaten de ben intihar edicem minvalinde 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Tanıdığı sevdiği başka biri var mı? Akraba arkadaş. Inka edilmesi lazım.

O tanıdık vefat etti.. son dönemlerinde çok içine kapanmıştı. Defalarca doktora götürmelerini söyledim.. farklı değil huysuz vs dediler. Ya hastalığından öyle desemde ikna edemedim... sonra grip gibi dediler yemeyip içmemiş... 3 gün sonra vefat etti... 2 yıldır depresif durumdaydı.. o atak zamanında sanrilar görüyordu... o durumdan sonra toplayamadı...

O kişi Sanri yaşadiginda benim yapmadığım söylemediğim seyleri eşime anlatıyor. Eşim ona inanıyordu... eşim sonra anladı ama içimdeki birseyler öldü...

Zararları oluyor. Mutlaka tedavi olmalı... hem fiziksel hemde psikolojik zarar vermesi olası

X