Psikolojik sorunları olan eş

Arkadaşlar sorum şu: Psikolojik sorunları olan eş ile iyi günde kötü günde yemin ettik diye devam eder misiniz yoksa kendinizi düşünüp ayrılır mısınız?

Mevzu kısaca şu; eşim biz tanışmadan önce psikyatriye gitmiş ilaç kullanmış ben evlendikten sonra öğrendim sorun yapmadım bunu. Ama evlendikten sonra da kendinde bir takım sorunlar gözlemlediğim için defalarca tedavi teklif ettim kabul etmiyor ve günden güne beni bunaltıyor. Kafasında kurduğu şeylere inanıyor son zamanlarda takmış benden tiksiniyorsun diyor ama tiksinmiyorum, aşırı güvensizlik yaşıyor, evliliğimizin başlarında hep onu aldattığımla ilgili rüyalar görüyordu ( rüyadan sonra da bana tavır alıyordu) şuan görüyorsa bile anlatmıyor gibi gibi pek çok saçma şey yaşıyoruz ve şimdiye kadar hep onu ikna edene kadar dil döküyordum ama artık ben idare edemiyorum laf anlamıyor. Ben psikoloğa gidiyorum psikoloğa anlattım uzaktan teşhis koyulmaz ama tedavi olmalı bu durumun sonu iyi değil dedi. Eşim sık sık boşanmayı dile getirir cevaben ben boşanalım dediğimde ise intihar edeceğini söylüyor. Bir kere de teşebbüsü oldu. Ne yapacağımı şaşırdım fikirlerinize ihtiyacım var.
sen sağ ben selamet demekte fayda var. Evet yemin ettikte, adamın sağlığı sizin akıl sağlığınızı etkiliyor artık

Ailesi
Ailesi yok maalesef bu yüzden elim kolum bağlı. Hayatta her şeyi benim hayalden ziyade kafasında kuruyor ve buna inanıyor bir süre sonra
Ailesi yok diye vicdan yapıyor olabilirsiniz, tedaviyi keyfince reddediyorsa ben bosanirdim paranoyalari artarsa halüsinasyon görme durumu var mı bilmiyorum ama korkardım

11 Ağustos 2022'de de aynı sorunlardan dolayı, konu açmıştınız. Konuya 2 Eylül 2022'de güncelleme yapmıştınız. Eşiniz sizin istediğiniz yönde davranışlar sergilemeye başlamıştı.

O davranışlar çok uzun ömürlü olmamış ki, sonrasında da farklı konular açtınız. Diğer konularınızı da gözönünde bulundurarak, karşılıklı sorunlarınız var gibi görünüyor.

Artık eşinizle evlilik hayatı yaşamak istemiyorsanız; çocuğunuz da yokken yollarınızı ayırmanız yararınıza olacaktır.
Evet iyiyken çok iyi biri ama bahsettiğim gibi garip davranışları var. Ben artık bitti dediğimde biraz düzeliyor anlatmakta bitmez şeyler yaşıyoruz.. teşekkürler

Arkadaşlar sorum şu: Psikolojik sorunları olan eş ile iyi günde kötü günde yemin ettik diye devam eder misiniz yoksa kendinizi düşünüp ayrılır mısınız?

Mevzu kısaca şu; eşim biz tanışmadan önce psikyatriye gitmiş ilaç kullanmış ben evlendikten sonra öğrendim sorun yapmadım bunu. Ama evlendikten sonra da kendinde bir takım sorunlar gözlemlediğim için defalarca tedavi teklif ettim kabul etmiyor ve günden güne beni bunaltıyor. Kafasında kurduğu şeylere inanıyor son zamanlarda takmış benden tiksiniyorsun diyor ama tiksinmiyorum, aşırı güvensizlik yaşıyor, evliliğimizin başlarında hep onu aldattığımla ilgili rüyalar görüyordu ( rüyadan sonra da bana tavır alıyordu) şuan görüyorsa bile anlatmıyor gibi gibi pek çok saçma şey yaşıyoruz ve şimdiye kadar hep onu ikna edene kadar dil döküyordum ama artık ben idare edemiyorum laf anlamıyor. Ben psikoloğa gidiyorum psikoloğa anlattım uzaktan teşhis koyulmaz ama tedavi olmalı bu durumun sonu iyi değil dedi. Eşim sık sık boşanmayı dile getirir cevaben ben boşanalım dediğimde ise intihar edeceğini söylüyor. Bir kere de teşebbüsü oldu. Ne yapacağımı şaşırdım fikirlerinize ihtiyacım var.
Adam şizofren olabilir mi ?

Ailesi

Ailesi yok diye vicdan yapıyor olabilirsiniz, tedaviyi keyfince reddediyorsa ben bosanirdim paranoyalari artarsa halüsinasyon görme durumu var mı bilmiyorum ama korkardım

Canini

Canınız söz konusu ama riske atamazsınız, eşinizle konuşun tedavi olmazsa ayrılacağınızi belirtin ikna olur belki
Halüsinasyon görmüyor bildiğim kadarıyla. Zaten ayrılacağım dediğimde sözler yeminler ediyor en olmadı intiharı öne sürüyor ve bir süre çok iyi oluyoruz daha önce denedim bunu ama şuan bu durumdayız işte

iyi günde kötü günde yemin ettik diye devam eder misiniz yoksa kendinizi düşünüp ayrılır mısınız?

Siz bu sözleri yanlış anlamışsınız. Burda verilmek istenen mesaj sizin durmunuzla uzaktan yakından alakası yok. Sizin eşiniz size hem ruhsal hemde piskolojik zarar veriyor. Fiziksel olarakta zarar vermeyeceğini öngöremiyorsunuz. Boşanmak istiyorsanız anlattıklarınız boşanmak için yeterli sebeblerdir.

X